Progesteron

canım adetin 3. günü mu senin de böyle çıktı.bu sonuç çok kötü mü oluyor.hic bilmiyorum.ogrenirsek birbirimize haber edelim
evet canım 3. günü böyle çıkıyor dpktor düşük diyor herhangi bir ilaçta vermiyor. çok araştırıyorum canım progesteron hormonu çok önemliymiş çünki

evet canım 3. günü böyle çıkıyor dpktor düşük diyor herhangi bir ilaçta vermiyor. çok araştırıyorum canım progesteron hormonu çok önemliymiş çünki
Hadi yaaa off üzüldüm şimdi hem de çok .yani olmaz mı hep düşük mü yapicaz bu sonuçla çöZümü yok mu off

doktorunu değiştirmelisin , bnm eski doktorda düşük dedi , yumurta da kalitesiz dedi ve sadece bana duphaston yazdı geçti, diğer ay kontrole gittiğimde söylememe rağmen yükseldi mi diye kan tahlili yapmadı. İlgisiz gördüm ve bıraktım. Duphaston progesteron üretmene yardımcı ama yeterli değil düşük kalıyor. Progestan 100-200 mg değişyor tabi doktor kontrolü altında kullanmak gerekli. Allah korusun gebelik olsa doktor ihmalinden bebek düşer. Malesef ben ilk bebeğimi o yüzden kaybettm. Mümkünse özel muayenehanesi tüp bebek konusunda uzman doktorlara gidin inanın ki yaklaşımları daha farklı.

cnm sen tupbebekmi yaptin

Progesteron hormonu nedir?
Progesteron hormonu, kabaca kadınları hamilelik dönemine hazırlayan bir hormondur ve sağlıklı, üreme çağındaki bir kadında her ay döngü halinde yumurtalıklar tarafından salgılanır. Progesteron, adet döngüsünün ortasında bir yumurta bırakıldığında yani yumurtlama döneminde üretilir. Progesteron, döllenmiş bir yumurtanın (embriyonun) rahim duvarına yapışmasını veya tutunmasını sağlamak için endometriumu (rahim duvarını) kalınlaştırmaya başlar. Diğer bir deyişle, rahim duvarını embriyonun gelişimi için, bir yatak gibi hazırlar. Fakat yumurta uygun süre içerisinde döllenmezse, vücut progesteron salgılamayı azaltır ve rahim duvarı parçalanarak atılır, yani adet kanaması (menstrüasyon) gerçekleşir. Eğer bir embriyo rahim zarına tutunursa, yine hormonlar yoluyla, yumurtalığa haber ulaştırılır ve sonuç olarak yumurtalık sekiz hafta boyunca progesteron üretir. İlk sekiz haftadan sonra, hamileliğin kalan süresi boyunca progesteron üretimini plasenta üstlenir. ( medical park )

Yumurtlama öncesi dönemde: 1 ng/mL’den daha az
Adet döngüsünün ortasında: 5 – 20 ng/mL
Menopoz sonrasında: 1 ng/mL’den daha az
Hamileliğin ilk trimester döneminde: 11,2 – 90 ng/mL
Hamileliğin ikinci trimester döneminde: 25,6 – 89,4 ng/mL
Hamileliğin son trimester döneminde: 48 – 300 (veya fazlası) ng/mL (dr bulent tıraş)

arkadaslarım size medıcal parkın ve dr bulent tırasın yazılarını aynen buraya aynen kopyaladım. dr lar bu komya hassasıyet gosterıyorlar muhakkak. bende asılama yaptırdım sonrasında progestan tablet kullanmaya basladım. testı ne zaman yaptırdıgınız onemlı o gore referans deger aralıkları degısıyor

cnm sen tupbebekmi yaptin
yok canım doğal yolla olmuştu daha önce ama düşükten sonra aylarca hamilelik olmayınca doktor gezdim ve tüplerim tıkanmış düşükten sonra e çikolata kistimde kocaman olmuş. Şuan normal yolla yada aşılamayla gebe kalmam imkansz. Tüp bebeğe başlayacağım . Bu hafta 2 tane doktorla görüşüp hangisi ile devam edeceğime karar vereceğim.

cnm yumurtan kalitesiz neye göre dedilee

cnm yumurtan kalitesiz neye göre dedilee
Yumurta çatladıktan sonra adetin 21.günü progesteronuma baktılar, sağlıklı olsaydı progesteron daha yüksek çıkarmış ama düşük çıktığı için kalitede de düşüş varmış ama gerizekalı dr yumurta kalitesini arttırmak içinde bişi vermedi , ben kendim vitamin aldım kullanıyorum dr.ye söyleyince aa kullan kullan çok güzel ymurta kalitesini arttırır dio , ee sen neden vermion peki... bir de çikolota kistim var ya yumurta kalitesini o da düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…