Progestan 200 fitil mi hap mı

soralbeysu

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2023
507
312
Arkadaşlar tekrar merak ettiğim bir konu daha bazılarımız progestan fitil kullanırken bazılarımız hap kullanıyor aradaki farkı bilen var mı? Neden bazı doktorlar hap verirken bazıları vajinal fitil veriyor bu haplar farklı mı bana fitil demedi ağız yoluyla diyor ayrımı ne bu ilacın acaba? Bendeki görseldeki ilaç

Eklentiler

• 1000003313.jpg
    1000003313.jpg
    85,7 KB · Görüntüleme: 16
Arkadaşlar tekrar merak ettiğim bir konu daha bazılarımız progestan fitil kullanırken bazılarımız hap kullanıyor aradaki farkı bilen var mı? Neden bazı doktorlar hap verirken bazıları vajinal fitil veriyor bu haplar farklı mı bana fitil demedi ağız yoluyla diyor ayrımı ne bu ilacın acaba? Bendeki görseldeki ilaç
Vajinal olunca emilimi daha fazla diye biliyorum. Bana bir dönem transfer öncesi hap olarak aldırtmıştı transferden sonra fitil oldu

Aynı ilaç aslında. Ağız yoluyla da alabiliyorsunuz, fitil olarak da.
Ağızdan alındığında etkisi çok çok az o yüzden fitil olarak kullan demişti doktorum.
Kanamam aktifken ağızdan al demişti başka bir doktor daha önce. Ama inanılmaz baş dönmesi ve ağırlık yapmıştı. Fitilken rahat. Sadece çok akıntı oluyor.

Arkadaşların da dediği gibi fitil olarak kullanınca bir tık daha etkili olduğu söyleniyor ama emin değilim bana ağızdan vermişti doktorum 2 ay falan kullandım. Aynı ilaç bu arada fitili yada hapı farklı değil. Ağızdan yan etkileri oluyor bide. Halsizlik yapıyordu bende baya.

X