Yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı yeniden katılayım dedim. Baktım profiterol yapan da yok o zaman ben yapıp katılayım dedim
Malzemeler
Hamuru için :
125 gram margarin (yarım paketten 1 parmak eksik)
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yumurta (yumurtalar küçükse 4)
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kremşantı(kutunun içindeki 2 taneden 1 tanesi)
1 su bardağı süt(kremşanti için)
Çikolata sosu için:
1 paket hazır çikotala sosu
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı su ile margarin tencereye alınır.
ardından ocağın altı yakılarak margarin eriyip su kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suyun içine karıştırarak un ilave edilir.
bir kaç kere karıştırılıp unun topakları giderilerek altı kapatılır. Bu aşama da hamur soğumaya bırakılır.
Ardından krema malzelerine geçilir.
Şeker ve yumurta tencereye alınır.
üzerine un eklenir.
Süt de eklendikten sonra pütürleri gidene kadar karıştırılır.
Kıvamı olan kremamızın altı kapatılır.
1 paket vanilya eklenerek karıştırılır. arada karıştırmak gerek üzeri kaymak tutuyor.
Ve kremamız da kenara alınır. Ardından 1 bardak soğuk süt ile kremşanti çırpılarak buzdolabında bekletilir.
Çikolata sos ve 2.5 su bardağı süt tencereye eklenir.
Karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Piştikten sonra üzeri kaymak tutuyor arada karıştırmalısınız.
Hepsi soğuyana kadar kahve ve kitap keyfi yapılır. :)
hamurumuz soğuyunca yumurtaları yedirme aşamasına geçilir. Burada ki püf nokta yumurtaları teker teker kırıp yedirmek. Biraz da bilek gücü istiyor :) Ama dönüş gücü kuvvetli bir mikser yada set üstü hamur yoğurma makinaniz varsa onunla da yapabilirsiniz bu yumurta yedirme işini.
Hamurumuza yumurtaları yedirdikten sonra 10 dakika kenara alıp bekletiyoruz. yumurtaları iyice içine çeksin diye.
ardından 2 tatlı kaşığı yardımıyla çokta büyük olmayacak şekilde tepsimize koyuyoruz. buradaki önemli nokta tepsiye koyduktan sonra asla şekil verdirmek için kaşıkla üzerine bastırmayın. hamur kalır şişmez profiterol topları.
180 derece fırında yakmadan pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra kenara alıyoruz ılınması için. O arada krem şantimizle kremamızı karıştırıyoruz.
Ve ucu sivri sıkma aparatımıza koyuyoruz kremamızı.
hamurların kenarından delip içine yeterli miktarda krema sıkıyoruz.
ardından üzerine çikolata sosunu gezdiriyoruz :)