Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

ölümüne canoncu :lepi::roflol:
çok iddalı oldu beaaa sempatiksalakcinni
liby çekimler iyi mamalar nefis cokacimcoook
sen ne lens var şuanda?
bu arada kızlar tavsiyem makinadan ziyade lense yatırım yapmanızdıryerimseniben
makina shutter ömrünü doldurdukdan sonra çöptür ama lensler öyle değil :lepi:
evli bekar çocuklu farketmez yeterki isteyin evde bile stüdyo yaratırsınız:jeyyar:
mayalihamur taktir ettim seni hamileyken bile gitmişsin :lepi:

yenı gelen arkadaslar hoşgelmiş opuyorumnanaktan

evli bekar çocuklu farketmez yeterki isteyin evde bile stüdyo yaratırsınız:jeyyar:
mayalihamur taktir ettim seni hamileyken bile gitmişsin :lepi:

şu an bızım evı bır gorsen ,bos odamız vardı cocuk odası dıye geçıyor ,girsen kaçarsın valla

kaydirigubbakcemile3

o kadar berbat halde kı ,ısıklar bır yanda ,ekıpmanlar bır yanda cekım ıcın lazım olan aksesuarlar ,esyalar o odada

hatta odayı sıyaha boyadık ,heryerı sımsıyah ,millet cocugunu korkutmak ıcın kullanıyor bızım odayı ,

xx 'lere soylerım zindana atarlar bak senı dıye kaydirigubbakcemile3

kı su ara ,alan derınlıgı yeterlı olmadıgından ,salona fılan cıkarıp orada cekıyoruz ,

salon komple yer degıstırıyor ,masa bır yana koltuklar ust uste perdeler cıkıyor ,cekım bıtıyor sonra yerlestırıyoruz tek tek ,

fotoları gorunce kımse ınanmıyor o fotoların evde cekıldıgıne ,sekıl degıstırıyor resmen kaydirigubbakcemile3

fotograf askı bambaska ..:asigim:

süpper bi topic bende tam bir fotoğraf aşığıyım ama şuan profesyonel makinem yok şimdilik sadece digitalle idare edicem

hosgeldın eskı leptap yenı aybur ,yeni nickin hayırlı olsun :))

sende gecersın bellı dıgitalden profesyonel'e opuyorumnanaktan

yenı gelen arkadaslar hoşgelmiş opuyorumnanaktan

şu an bızım evı bır gorsen ,bos odamız vardı cocuk odası dıye geçıyor ,girsen kaçarsın valla

kaydirigubbakcemile3

o kadar berbat halde kı ,ısıklar bır yanda ,ekıpmanlar bır yanda cekım ıcın lazım olan aksesuarlar ,esyalar o odada

hatta odayı sıyaha boyadık ,heryerı sımsıyah ,millet cocugunu korkutmak ıcın kullanıyor bızım odayı ,

xx 'lere soylerım zindana atarlar bak senı dıye kaydirigubbakcemile3

kı su ara ,alan derınlıgı yeterlı olmadıgından ,salona fılan cıkarıp orada cekıyoruz ,

salon komple yer degıstırıyor ,masa bır yana koltuklar ust uste perdeler cıkıyor ,cekım bıtıyor sonra yerlestırıyoruz tek tek ,

fotoları gorunce kımse ınanmıyor o fotoların evde cekıldıgıne ,sekıl degıstırıyor resmen kaydirigubbakcemile3

fotograf askı bambaska ..:asigim:

süpersin alkisalkisalkis
dedigin gibi Fotograf aski bu, bambaskadir
:asigim:

Şunları asla unutmayın

- çeken makina değil sizlersiniz
- kadrajı oturtan makina değil sizlersiniz
- makinadan öte SLR makina kullanıyorsanız lens çok daha önemlidir

Canon 50 D yi sattığıma çok pişmanım ama Nikon D700'e geçiş yaptım.

Buna ek olarak elimde sıfır Nikon D90 var onuda satıyorum 1000 $ a vereceğim hiç kullanılmadı sadece body olarak vereceğim lensleri malesef satamıyorum.

Şunları asla unutmayın

- çeken makina değil sizlersiniz
- kadrajı oturtan makina değil sizlersiniz
- makinadan öte SLR makina kullanıyorsanız lens çok daha önemlidir

Canon 50 D yi sattığıma çok pişmanım ama Nikon D700'e geçiş yaptım.

vereliniortak

Not ettim

:hulya:

:Benim lens 18-55 mmbilmiyorumkismile

vereliniortak

Not ettim

:hulya:

:Benim lens 18-55 mmbilmiyorumkismile

18-55 body kit olarak satılan malesef ki hiçbir özelliği olmayan standart bir lens onun yerine 18-200 gibi (gerçi bu da bazı yerlerde kit olarak veriliyor) lens tavsiye edebilirim.

Öncelikle ne çekeceğinize karar verirseniz lens tavsiylerini ona göre yapabilirim.

Portre mi ? doğa mı ? kuş börtü böcek mi ?

Doğa fotografı çekiyorsunuz ve bir tarlayı çektiniz bu tarlanın etrafında tel örgü ile çevrilmiş (kadrajınızda bu tel örgü girdi) veya bu tarlada bir traktör var bu doğa fotografı mıdır ?

Makineyle birlikte gelen lens zaten o..

Ayrıyeten almadım henüz , araştırıyorum , biraz daha geliştirmeliyim , yeni çıktık yola bakalım..

Daha çok yemek fotoğraflıyorum aslında,malumunuz:kedi:

Bir de 'portre'..

Yakın çekimler yani..

Son düzenleme:
Doğa fotografı çekiyorsunuz ve bir tarlayı çektiniz bu tarlanın etrafında tel örgü ile çevrilmiş (kadrajınızda bu tel örgü girdi) veya bu tarlada bir traktör var bu doğa fotografı mıdır ?

bence degıldır , daha cok traktör'ün tarla uzerınde olan etkisini anlatan bır kompozisyon olur..

tam da üstüne ,cektıgım bır tarlanın fotosunun buraya koymak ıstedım ,

yanlıs anlasılmaz umarım bilmiyorumkismile

bulunca koyucam zemuszemus

Son düzenleme:
bızde de nikon d200 vardı canon 5 d mark II 'ye gectik ..:lepi:

bir buçuk yıl oldu ,ılk cktıgında aldık ,pişman degılız .zemuszemus

bızım ıcın hd ozellıgınde vıdeo cekısı de cok onemlı oldugundan ..

lenslere nıkon da ıken cok para yatırdık ama canon da su an tek lensle calısıyıoruz..guclubacismile

ama ışıklara cok yatırdık bu seferde kaydirigubbakcemile3

Kızlar bende bu makinelerin ve fotoğraflarının hastasıyım ama maddi yönden bir ara yaratıpta alamadım maalesef, en uygun yurtdışındanmı yoksa burdanmı alınır ne dersiniz bu konuda?

eger yurt dısından getırebılırsen ,sen ,kardesın yada oradan bırısı daha ıyı olur canım

bız makınemızı yurtdısından aldık ,oradan siparisle geldı .

zaten makıneler cogu ,yurtdısından gelıyor fotografcılar dukkanlarında bır de ustune kargodur -getır gotur parası koyarak satıyor ..

en ıyısı yurtdısından bı arkadasla getırebılmek .

ınsallah gonlune gore bulur da alırsın canım

18-55 body kit olarak satılan malesef ki hiçbir özelliği olmayan standart bir lens onun yerine 18-200 gibi (gerçi bu da bazı yerlerde kit olarak veriliyor) lens tavsiye edebilirim.

Öncelikle ne çekeceğinize karar verirseniz lens tavsiylerini ona göre yapabilirim.

Portre mi ? doğa mı ? kuş börtü böcek mi ?

ceyar 18-200 ve 18-135 denedim
başda 18-200 diye tutturmuştum lakin
18-135 keskinlik yönünden çok daha iyi :jeyyar:

Kızlar bunla başlasam nasıl sizce anlamıyorum çünki ben hiç:KK43:

Fujifilm-Finepix-S1500-SLR-D-Fotograf-Makinesi__24742338_0.jpg

Marka : FujiFilm Model : S1500 Çözünürlük (Megapiksel) : 10.0 - 11.9 MP
Optik Zoom : 10x ve üzeri Durumu : Yenilenmiş, Sıfırlanmış Garantisi : Var, Başlamamış
Kutusu : Var, Açılmamış Garanti Süresi : 12 - 18 Ay Garanti Geçerlilik Yeri : Uluslararası

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bende :) sevindim valla bu baslıgı gorunce..

Bende profesyonel fotograf cekiyorum...nikon D 40 X kullanıyorum.18-55 vr bşrde 55-200 vr lensim var..

aslında makinemi D 90 alacagım için degistirmek istiyorum..yanında birde sadece 2 defa kullanılmıs tertemiz yan askılı lowepro cantam var.. makinemle bu ikisini satmayı dusunuyorum 850-900 liraya.. bu arada iyi oldu içimdeki herşeyi bu baslıga yazıverdim :)

neyse kızlar işte boyle..

TK646 ,canım bu makıneyı bır kac kere ad olarak duydum olumlu seyler söylenıyor ,ama sanırım manuel odaklanma yok bunda ,

bu cıvarlarda sana Canon IXUS 100 IS 'u önerebılırım ,bı arkadasım kullanıyor gayette memnun hem ufak hem de işlevi iyi ..bır arastır olmazsa ..

miss.figo ,hosgeldın aramıza ,ınsallah satabılırsın :)

Arkadaşlar merhaba. Bende bir Canon kullanıcısıyım. Umarım bu başlık altında tecrübelerimiz ile birbirimize faydalı olabiliriz.

Son düzenleme:
X