Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

tesekkurler sumak sanirsam anladim sempatiksalakcinnicanim senden rica etsem cektigim fotolardan kadraji hatali olanlari bana gosterirmisin?

gösteririm taabi ki ama bir yeme yıyıp geleyım olur mu opuyorumnanaktan

neden kızayım canım zaten yazarkende anlamam ama diye belirtmiştim bende öğrenmiş oluyorum böylece haklısın ısıktan kaynaklı

ögren ögren ,makınenı alınca senden de cok cok foto beklıyorum , kaydirigubbakcemile2

bır yemek arası vereyım gelırım yıne kızlar opuyorumnanaktan

ya bır de arkadasım foto makınesını satıyor ,aslında ben makınemı ona satmıstım o da sımdı tekrar satıyor ,cocugundan dolayı bız ona fırlama dıyoruz ,kullanamadı ..

ısıkları lenslerı makıne hepsı tertemız ..

almak ısteyen arkadas vardı ısterse gruselım :)

ya bır de arkadasım foto makınesını satıyor ,aslında ben makınemı ona satmıstım o da sımdı tekrar satıyor ,cocugundan dolayı bız ona fırlama dıyoruz ,kullanamadı ..

ısıkları lenslerı makıne hepsı tertemız ..

almak ısteyen arkadas vardı ısterse gruselım :)

ben ben ama fiyat fln özelden tıklat bi

1659.jpg

favorim bu benım ,hem gokyuzu hem yesıllık yaklasık aynı oranda ,şemsiyede tam cıksaymıs kı bu halı bıle harıka ..cok guzel olmus bak bu kadraj.

1681.jpg

bu karısık bır foto ,ne cektıgın bellı degıl mesela :kedi: cıcegı mı cektın ,cıcek acan cıcegı mı orada kı kuyuyumu yoksa merdıvenı mı

cok göz yoran obje var yalın degıl mesela .

1685.jpg

bunda kadraj hatası var bence ,sol taraftakı bosluk gereksız ,onun yerınde soldakı boslugu sagdakı yarım kalan kare yerıne eklesen harıka olurmus.

1672.jpg

bunda ıse ,soldakı agaclardan ıkısı kesılerek ynaı o taraf yok sayılarak o bolumu ,sag tarafta uzun bır yer var sur gıbım yada devamı gorulmeyen bırsey ıste onu alsan guzel olurmus ,göz yormazmış

umarım yardımcı olabıldım ,kendımce yorum yapıyorum ama ınsallah ıse yarıyordur ohaoldumsmile​

sumakcigim sagol canim bayildim yorumlarina

2.resimde o goruntu cok hosuma gitmisti yukaridan asagiya kucuk selale gibi bir goruntu vardi o kuyuya akan onu cekmeye calistim ve butun alani demekki yanlis bir cekimmis.

3.resimde diger tarafi alamazdim bina cok uzundu ayrica arkamda daha geriye gidecek alan yoktu cekmek icin buda dogru degilmis demekki.

4.resimi ben begenmistim ama demekki oda yanlismis,o goruntuyu duvar ustunden aldim onumde kocaman bir duvar vardi ya,ne zormus foto cekmek ya yardimlarin icin sagol canim devamini bekliyorum.

ayrica bir sorum olacak zoomu hangi zamanda kullanmaliyim mesela doga resmi cekerken nasil kullanmaliyim?

.resimde o goruntu cok hosuma gitmisti yukaridan asagiya kucuk selale gibi bir goruntu vardi o kuyuya akan onu cekmeye calistim ve butun alani demekki yanlis bir cekimmis.

o zaman kuyunun önünden cekmen lazımdı sen cok solundan cekmıssın ,mesela belkı bu fotoda zoom kullanabılırdın etrafındakı gereksız seylerı keserek selale goruntusune zoomlardın.

.resimde diger tarafi alamazdim bina cok uzundu ayrica arkamda daha geriye gidecek alan yoktu cekmek icin buda dogru degilmis demekki

yok zaten gerıye gıtmene gerek yoktu azıcık saga kaymak yeterdı .yada tam soldan yana dogru cekmek ama gerıye gıtmeden mutlaka olurdu :)
4.resimi ben begenmistim ama demekki oda yanlismis,o goruntuyu duvar ustunden aldim onumde kocaman bir duvar vardi ya,ne zormus foto cekmek ya yardimlarin icin sagol canim devamini bekliyorum.

yok kotu degıl sadece göz yoruyor nereye bakıcagını sasırıyor ınsan dıkkat dagıtır ,ayrıca daha basındasın dur bakalım emen pes etme :)

ayrica bir sorum olacak zoomu hangi zamanda kullanmaliyim mesela doga resmi cekerken nasil kullanmaliyim?

zoom arttıkça çekim açınız daralıyor , ve arka fon daha flu çıkar ..bazen bu daha da güzel olur :)

kadraja almak istediğiniz alanla ilgilidir tamamen,ama sımdılık ,daha cok ılerısı de var da oralara gırersek cıkmayız ,

kurgusal ceken yok mi :jeyyar:
ben kurgusal seviyorum bi makineme kavusayımda
kafamda cok pis seyler kurguladım
sempatiksalakcinni

kımse soylemedıgıne gore yok aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3

hadı bakalım akıtra bu konumuzda bır ılk olursun aklinialirimsmile

ben severım kurgusal foto ,dıjıtal foto fantastık foto ,siyah beyaz delikafadulden

sanırım ben olucam evet ama önce bi makine lazım mafoldumben
cok fena kurgularım
guclubacismile aklinialirimsmile

sanırım d500 alcaz kociş tutturmus d500 die baska bişi demio kullanan arkadaslar memnunmusunuz sumagım nasıl sence

ikinizin makınesı hakkında da hıc bır fıkrım yok malesef ,:kedi:

parlyanayıldızım ,lens konusunda da hıc bırsey dıyemeyecegım malesef ,hiç bilmedıgım bır makıne :çok üzgünüm:
düş gönderebılırsın tabı kı opuyorumnanaktan

]

Sadece fotoğraf çekmeyi seviyorum bi sürü kusur olduğunun farkındayım:)

Son düzenleme:
ya ben burayi neden daha once gormedimki,prenses libis hep burdalarmis bi ben eksikmisim ,bide bana soylemedilerboshayallersmile

bana gelince ne profesyonelim ne amatorum sempatiksalakcinni oylesine resim cekmeyi cok severim
ne fotodan anlarim ne makinadan ,sadece alip cekerim

bende birazdan bikac resim eklicem bunlari digital bi makinayla cekiyorum ,oyle guzel bisey degil

suanki makinam bu kizlar siradan bi makina
fujifilmfinepixf200exr1.jpg

bi baska makinam daha var elimde bundan daha guzel 14,7 mega pixels ,bataiasini siparis verdim onu bekliyorum o gelince onu kullancam o makinamda bu
canonixus980is.jpg

00582canonixus980is.jpg

ilerde insallah daha guzel makina alirim ,kendimi gelistirdikten sonra, bunlar oyle resim cekmek icindi, ama bunlarlada olsun bazen guzel kareler yakaliyorum

ve simdide suanki kullandigim fujifilmle bikac cekimlerimi koyum ,dedimya oylesine cekimler normalde cok cok hata vardir belki

libis gibi genelde yemek cekimlerim oluyosempatiksalakcinni bide cicek falana.s.

bakin bakalim bi,ha bu arada bunlarin cogunlugu annemlerin bahcesindendi
daha once konu acmistim orda baya cok var ,en iyilerini secip koydum buraya
http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/309100-bunlarda-cektigim-degisik-degisik-cicekler.html

5dscf6441.jpg

6image008.jpg

8image013.jpg

10image012.jpg

24dscf7447.jpg

29fotograf0281.jpg

31fotograf0290.jpg

37dscf7678.jpg

40dscf7440.jpg

53dscf7504.jpg

57dscf7508.jpg

59image014.jpg

71dscf7451.jpg

80dscf7496.jpg

82dscf7500.jpg

83dscf6925.jpg

93fotograf0182.jpg

96p1010375.jpg

108dscf6728.jpg

120dscf6834.jpg

176p1000903.jpg

177p1000902.jpg

Son düzenleme:
hosgeldin semposum bende yeniyim buralarda bakalim islerimi bitireyim cikacam yine guzellikler cekmeye hahaha

X