Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

.

sumakcim fotolar güzel, tam kare olmasi sart degil zaten, öylesi resimlerde güzel oluyor

tek ördekli resim de cok güzel, suya yansimis cok hos bir foto olmus

tesekkur ederım cnım ,bu fotoları cekerken acemıydım daha eyvahedigeldismile

evt tam kare olması lazım degıl ama bazen oyle fotolar oluyor kı dırek gozecarpıyor ,en azından benım gozume carpıyor ohaoldumsmile

begenmenıze sevındım kızlar opuyorumnanaktan

hepinize iyi geceler kızlar ,rüyanızda benı gorun delikafadulden

ördeklerımı sılmedım gormeyen vardır dıye ,yarın aksama kadar gormeyen kalmasınnnnnnnn :kedi:

yarın aksam goruşürüz opuyorumnanaktan

.

bi sorum olucakti sumakcim, benim standart objektivim var, ikici objektivi almak istiyorum ama ilk olarak ne alayim? bi fikrin var mi, sen ne alirdin yada ne aldin??

yarin aksam görüsürüz

iyi aksamlar sumakcim

a.s.

ben gelene kdr herkes dagılmıs
ördekli resimler cok güzel cıkmıs ama onları net yakalamak kolay olmasa gerek
a.s

Son düzenleme:
kizlar merhabalar bende cok yeniyim oyle profesyonel felanda degilim.anlamiyorum teknik kelimelerden felan alniyacaginiz cok ama cok comezim.makinem bridge yari pro yari digital fujifilm finepix S1730 kullaniyorum otomatik,makro ve bazen kendim ayar yapip cekiyorum.bende eklemek istedim bir kac kare dunku gezimizden Windsor Castle;

1659.jpg

1663.jpg

1668.jpg

1672.jpg

1681.jpg

1685.jpg

1688.jpg

1690.jpg

bu kadar guzel bulduklarimi ekledim daha cok cektim am a bunlari aralarindan sectim.

kizlar yorumlarinizi eksik etmeyin lutfen nasil guzel cekebilirim, nasil ayar yapmaliyim,cekerken yaptigim hatalar neler acaba bana yardimci olun lutfen teknik sozleri bilmiyorum anlayabilecegim sekilde aciklarsaniz cok sevinecegim simdiden tesekkurler
ve makro cekimle normal cekimin arasinadki farki bana anlatirmisiniz lutfen.

Son düzenleme:
evet canim oda bana ait ama iyi bir cekim degil gibi o yol o kadar uzun bir yolki anlatamam, at heykeline kadar gitmek gerekiyor.

ben gelene kdr herkes dagılmıs
ördekli resimler cok güzel cıkmıs ama onları net yakalamak kolay olmasa gerek
a.s

bitane daha ekliyim dedim alıntı olmassa sevinirim boshayallersmile

c391b70f.jpg

ufuk cızgısı yamuk canım ve oynama var dımı ,

gercekcılıgını kaybetmıs bence ,ne denız mavı ne gokyüzü ,

efeklerını vermeseydın keske eyvahedigeldismile

kizlar merhabalar bende cok yeniyim oyle profesyonel felanda degilim.anlamiyorum teknik kelimelerden felan alniyacaginiz cok ama cok comezim.makinem bridge yari pro yari digital fujifilm finepix S1730 kullaniyorum otomatik,makro ve bazen kendim ayar yapip cekiyorum.bende eklemek istedim bir kac kare dunku gezimizden Windsor Castle;

1659.jpg

1663.jpg

1668.jpg

1672.jpg

1681.jpg

1685.jpg

1688.jpg

1690.jpg

bu kadar guzel bulduklarimi ekledim daha cok cektim am a bunlari aralarindan sectim.

kizlar yorumlarinizi eksik etmeyin lutfen nasil guzel cekebilirim, nasil ayar yapmaliyim,cekerken yaptigim hatalar neler acaba bana yardimci olun lutfen teknik sozleri bilmiyorum anlayabilecegim sekilde aciklarsaniz cok sevinecegim simdiden tesekkurler
ve makro cekimle normal cekimin arasinadki farki bana anlatirmisiniz lutfen.

fotoların guzel ,kadrajına bıraz dıkkat etmen yeterlı ,
fakat makınen daha guzel olsa emınım bu fotolar cok daha guzel olurdu
fujifilmi hic tavsıye etmıyorum ohaoldumsmile

1688.jpg

anlamam ama sanırım netlikte sorun var ama manzara süperrr

cok guzel ,you-know,acıklamak ıstedım kızmassan ,bu fotoda netlıkte sorun yok sadece ısık yetersız :)

bu yerı oglen vaktınde gunes tam tepedeyken cekmek isterdim opuyorumnanaktan

bayıldım ..

Princess of Rain sende oyle cek bır gun :1hug:

fujifilm iyi degilmi yani ben o kadar arastirmanin sonunda bu marka guzel diye almistim.neyse ileride daha iyisini alirim biraz daha ogreneyim iyi bir foto nasil cekilir.
o yol fotosu saat 4 civaricekildi haliyle gunes tepede degildi ve bulutlar gunesi ortmustu demek ondan oldu.bir daha gidebilirsem cekerim sumakcigim.

ayrica kadraj ve ufuk cizgisi denir kizlar cahilligime verin onlar ne oliiiii:kedi:

kadraj bır nevı cerceveleme demek cnım ,çerçeve sınırlarının belirlenmesi işlemi.
Makinenin vizöründe gördüğün şeydir. Yani fotoğraf karesinin içine dahil ettğinherşey kadrajdır.

bır kac örnek veriyim kadraj ıle ve hataları ile.

k_bulent_dizdar_catalan_koprusu.jpg

Kadrajda hata var. Gökyüzü gereğinden fazla yer işgal ediyor. Oysa bir fotoğrafta "gökyüzüne ait bir şey çekmiyorsak ve özel bir durum sözkonusu değilse" gökyüzü toplam yüksekliğin 1/4 veya 1/5 i oranında olmalıdır. Ayrıca bu fotoğrafta, fotoğrafın çekildiği yer itibarıyla ön kısımlar fazla karanlık çıkmış. Bu da bir hatadır.

k_bulent_dizdar_konya019.jpg

Kadraj hatasına bir örnek daha. Gökyüzü olması gerekenden çok fazla yer tutuyor.

umarım anlatabılmısımdır ,

diğer mesajımda ıse ufuk cızgısını anlatıcam :)

tesekkurler sumak sanirsam anladim sempatiksalakcinnicanim senden rica etsem cektigim fotolardan kadraji hatali olanlari bana gosterirmisin?

1688.jpg

cok guzel ,you-know,acıklamak ıstedım kızmassan ,bu fotoda netlıkte sorun yok sadece ısık yetersız :)

bu yerı oglen vaktınde gunes tam tepedeyken cekmek isterdim opuyorumnanaktan

bayıldım ..

Princess of Rain sende oyle cek bır gun :1hug:

neden kızayım canım zaten yazarkende anlamam ama diye belirtmiştim bende öğrenmiş oluyorum böylece haklısın ısıktan kaynaklı

Özellikle manzara fotoğraflarında ufuk çizigisi fotoğrafın alt ve üst kenarlarına paralel yerleştirilmelidir.
Konunun dikey yada yatay kenarlarından en az biri fotoğrafın kenarlarına paralel olmalıdır.
Unutmayın! Bazı durumlarda ufuk çizgisinin yada konunun eğik yerleştirilmesi güzel bir kompozisyon oluşturabilir.

Örnek fotoğraflar: Cami fotoğrafında minareler sola yatık, gemi fotoğrafında ise gemi sağa yatık olduğundan fotoğraflar hatalıdır.

ufuk_01.jpg

ufuk_02.jpg

mesela bu gemi de denizin içine giricekmiş gibi görünüyor :)

yamukluk boyle bırsey düz olmalı ,paralel ..

X