• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler prematürelerde anne sütü ne zamana kadar verilir?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

efsane_

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2009
234
0
316
İstanbul
arkadaşlar merhaba,benim merak ettiğim birşey var.benim bebeğim 7 aylıkken doğdu.şuan 4.ayına girdi.ilk altı ay anne sütü verilmeli peki bu durumda benim doğduğu günden itibaren mi hesaplamalıyım yoksa doğması gereken zamandan sonra mı 6 ayı hesaplamalıyım.şimdiden teşekkürler.

bende 28 haftalık doğurdum ilk zamanlar hastaneye götürdüm anne sütünü şimdi 4 aylıklar hala veriyorum düzeltilmiş 1,5 aylıklar
sütüm kesilene kadar vereceğim tek başına yetmiyor benim ikizlere mama destekli emziriyorum
sadece anne sütü veriyorsan prematüreye yetmeyebilir dr a sor bence

canım düzeltilmiş yaşa göre davranman uygun olacaktır.ayrıca biliyorsun ki ne kadar anne sütü alırsa o kadar iyi.sanırım sen ek gıda olayını soruyorsun.eğer kilo alımı iyiyse (50.persentildeyken ayda 400-500 gr ı geçebiliyorsa) 8 aya kadar sadece anne sütü derim ben.ama değişik tatlara alıştırma açısından 2-3 ay öncesinden 1 kaşık doğal meyve suyu veya yoğurt tattırmanı öneririm.ek gıdaya pat diye geçilemiyor çünkü.ek gıdanın amacı hem tat duyusunu geliştirip ileride iştahsızlık gibi sorunları önlemek, hem de yutma becerisini sağlamak..ama 8 aya kadar en az 750 cc anne sütüne ihtiyacı var.ek gıdaya başlansa bile ilk 9 ay ağırlıkta olan besin anne sütü/formül süt.1 yaştan sonra ise 500 cc /günde yetebilir.eğer 1 yaşında hala ek gıda almıyorsa demir eksikliğine bağlı kansızlık gelişebilir.önemli olan iki nokta 1 yaşından sonra tek yönlü beslenmenin yanlış olabileceği..ve mümkünse en az 2 yıl anne sütüne devam etmesi.özellikle prematüre doğmuş olan bebişleri enfeksiyondan koruyan en önemli güçtür anne sütü..

beni sorarsan bebeğim 6.5 aylık.işe başladığımdan 2.5 aylıkken ek gıda vermek zorunda kaldım.sütü yetmeyenler pompa sayesinde arttırabiliyor.ben 12 saat yoğun çalışma sırasında elimde pompa ile dolaşamadığımdan:1: alması gereken 750 cc yi anne sütü+formül süt + sulandırılmış keçi sütü ile tamamladım.anne sütünde demir yetersiz.yani 2 aydan itibaren demir damla kullanmak gerek.d vitamini de yetersiz-dvit 3 damla 2 haftadan itibaren başlanıyor.
mama tu kaka bişey değildir. en önemli şey anne sütünü az da olsa uzun vadede verebilmektir...

anne sütünü verebildiğin kadar ver sonuçta bebeğin doyması daha önemli bence .. bende 34 haftalıkken doğum yaptım verebildiğim kadar vericem kaç ay olursa iştee..Allah yardımcımız olsun..

benim kızım da 29 haftalık doğdu. Şu an kızım gerçek yaşına göre 6 aylık ama 2 ay erken doğduğu için 4 aylık kabul ediyoruz. ilk doğduğundan beri anne sütü veriyordum. sütüm yeni kesiliyor. en güzeli en sağlıklısı anne anne sütü. sütünüz geldiği sürece anne sütü vermelisiniz bence. Küvezdeki günlerinden bu günlerine kadar anne sütünün gelişimine çok etkisi oldu. Bağışıklık sistemi için çok önemli. sütümün kes,iliyor olmasına çok üzülüyorum ama bir şey yapamıyorum malesef...

Bencede sütün geldigi kadar verebildigin kadar vermeye calış. beslenme cocuktan cocuga degişiyor. Eger ek gıdaları yiyebiliyorda düzeltilmiş yasa bakmadan dogdugu zamana göre de ek gıdaya baslıyabilirsin. benim kızım 27 haftalık dogdu ama vücut gelişimi oldukca iyi ve hızlıydı. ek gıdalarada zamanında basladım. sorun olmadı ama sorun olan arkadaslarda vardı elbet onlar bir aylık bi sapmayka basladılar
sen önce bi dene cocuguna
sıkmadan bıktırmadan cocugun ve kendinin pisikolojinizi bozmadan tattırmaya basla zaten eger yiyekse anlarsın ve başlarsın . yok kusup aglama krizlerine giriyosa daha vakti gelmemiştir zorlamanın anlamı yok :)
yemiyo die de endişe etme sakın acıkınca yicek :) o küçük melekler bizi kullanmayı cok ii biliyor :)) küçük mücük demeyin :)) biliyorlar.. senin tedirginligini kullanacaktır ;) ona göre davran rahat ol kendinden emn :))) aclıktan ölen yok bunu bil :))
Bu arada kızım anasınıfına gidiyor ocak 27 de 6 yasını doldurcak yasıtlarından da küçük felan diil hatta onlardan iri :) ve uzun..
cocuk buyutmek sabır işiymiş hepinize kolay gelsin ..

geldıgınce ver sutunu canım ben üçünede altı ay verbıldım uyuyabılseydım dahada verırsdım gelısımıne gıre ek gıdaya basladım cok sevdıler hersey guzel gıdıyo su an aptamıl junyor verıyorum ....saglıkla buyusunler canım

Back