Premature Bebekler Premature bebekleriniz kaç haftalık,kaç gram doğdular ve hastanede ne kadar kaldılar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yaa geceleri çok uyuyor benım kızz ne yapacam acaba bundanmı kilo alımı durdu gündüzleri haliyle çok uyumuyor....yediğinide eritiyor ben geceleri kalkıp mama yedirecem ne yapayım üzülüyorummmm..

bebeklik benim kızımda fazla uyuyanlardan 3-4 aydır neredeyse hiç kalmıyor geceleri bizimkide az kilo alıyor ama dr umuz önemsemedi gece uyanmamasını sıcaklarda kesinlikle etkili bir de diş çıkartıyor olabilir bizde diş sorunu var bu aralar iştahı kapalı yoğurdunu bayılarak yiyor sanırım o biraz içini ferahlatıyor.

merhaba arkadaşlar
ben evli değilim henüz yalnız size danışmak istediğim bi konu var bi ışık arıyorum lütfen yardımcı olun..
benim bazı sağlık problemlerimden dolayı doktorum 6 aydan fazla hamile kalamaycağımı bunun benim için çok büyük risk olduğunu söylüyor hatta 6 ayı bile doldurmadan almak gerekebilirmiş (hamilelik genel olarak riskli benim için ama ben çok istediğim için belki böyle bişey yapabiliriz diyor doktorum), 5-6 aylık bir bebek çıktıktan sonra yaşayabilirmi yada organları gelişmiş olabilirmi ben okudum yazılanların hepsini teker teker ama hepinizin 26 haftadan büyükmüş bebekleri ve yine de çok sorun yaşamışsınız sanıyorum hepinize geçmiş olsun rabbim bebeklerinizi size bağışlasın..
böyle bir teknoloji varmı 5-6 aylık bebek sağlıklı bir şekilde taburcu olabiliyormu bunu evlenmeden önce doktora gidip danışmak istemedim sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum yakın bi zamanda vereceğim kararlar açısından bu bilgiler bana çok lazım..

merhaba arkadaşlar
ben evli değilim henüz yalnız size danışmak istediğim bi konu var bi ışık arıyorum lütfen yardımcı olun..
benim bazı sağlık problemlerimden dolayı doktorum 6 aydan fazla hamile kalamaycağımı bunun benim için çok büyük risk olduğunu söylüyor hatta 6 ayı bile doldurmadan almak gerekebilirmiş (hamilelik genel olarak riskli benim için ama ben çok istediğim için belki böyle bişey yapabiliriz diyor doktorum), 5-6 aylık bir bebek çıktıktan sonra yaşayabilirmi yada organları gelişmiş olabilirmi ben okudum yazılanların hepsini teker teker ama hepinizin 26 haftadan büyükmüş bebekleri ve yine de çok sorun yaşamışsınız sanıyorum hepinize geçmiş olsun rabbim bebeklerinizi size bağışlasın..
böyle bir teknoloji varmı 5-6 aylık bebek sağlıklı bir şekilde taburcu olabiliyormu bunu evlenmeden önce doktora gidip danışmak istemedim sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum yakın bi zamanda vereceğim kararlar açısından bu bilgiler bana çok lazım..

çok geçmiş olsun faakt ne rahatsızlığın var acabaa?? miyom falanmı?? miyom varsa korkma neler duydum 41 haftaya gelenleri duydum....tansiyonsa eğer bununda taqkipleri var...ne bilmiyorum fakat unutma herşeyi allah bilir sadece dr lar dikatli olmak için bunu diyor bu bu şekilde olacak diye bir şey yok...denemeden yaşamadan bilemezsin ....deneyip göreceksin..

sana şunu söyleyeyim ne kadar çok içinde kalırsa bebek çok iyi ben yaşadım gördüm...bebeklerin en güvenilir yeri anne karnı....şimdi ben sana sağlıklı olur diyemem dr gitsen oda diyemez sana aynı şekilde cevap verir bilemiyorlar..benım kız 37 gün küvezde kaldı 35. gün gitğimde bana dedikleri 1 dakika sonra ne olur bilemeyiz ...36. gün gitmedim anne sütüm azalmaya başladı ve süt üretemedim annem ameliyat oldu oonun yanındaydım ama aradım gene aynı şekilde cevap aldım..37. gün gitim kızım küvezde yok...kortum nerde kızım dedim hemşirelere adı nee dediler söyledim beşiğe çıkarmışlar hatta taburcu edeceklermiş...yanii küçük olduğu için vücudunun ne tepki vereceğini bilemiyorlar sanırım onlarda....

sen sen ol hameile kalacaksan herşeyi bırakıp yat dinlen iş güç yapma ...kendini yorma...ben bbilseydim 9 ay yatardım sırt üstü..karnımda kalması daha uygundu..ama bizlerin bu şekilde yaşamamız kaderr...ama sen biliyorsun her önlemini alacaksın canım benımm opuyorumnanaktan

bebeklik benim kızımda fazla uyuyanlardan 3-4 aydır neredeyse hiç kalmıyor geceleri bizimkide az kilo alıyor ama dr umuz önemsemedi gece uyanmamasını sıcaklarda kesinlikle etkili bir de diş çıkartıyor olabilir bizde diş sorunu var bu aralar iştahı kapalı yoğurdunu bayılarak yiyor sanırım o biraz içini ferahlatıyor.

bu gece saat onda ve 4 de mama yedirdim umarım bu yedirmelerim işe yarayacak...bütün gün uyumuyor kalkar benım zilli 7 dee :))) elini eme eme bitirdi yaww emzikde almıyor gıcık kız oyun yaptı kendi kendinee ... acaba dişmi çıkaracaki desem erken değilmi yaw nasıl anlaşılır.....senın kız düzeltilmiş yaşına göre ne zaaman diş çıkarttı canım??

çok uyuyor hatta saat 7 den sonra bir huysuz oluyr bir huysuz resmen benı uyut diye zırllıyor...beşiğine yatırınca salamama bile gerek kalmadan uyuyor:) sonra 7 de uyudumu sabah 4,30 5 e kadar uyyuyorr yawww ..millet şikayet eder bende çok uyuyor diye şikayet ediyorum:)bendemi bir gariplik var ondamı bilemiyom...fisfisfis

aynı şikayetleri bende yapıyorum canım benim kızımda 10 da yiyor mamasını 11 de uyuyor sabah ben uyandırıyorum anneannesine bırakıcağım için. düzeltilmiş yaşına göre 3.5 4 aylıkken başladı diş sıkıntısı yucaya girdi o aralar dişleri ve kaşınmaları başladı 6.5 aylıkkende bir tane incinin ucu çıktı ama hala öyle duruyor akşam üzüldüm haline kaşıntı sıkıntı yapıyor sanırım nasıl bir kaşıma anlatamam ellerinin tamamını ağzına götürmeye çalışıyor.allah mniniklerimize sabır ve çok rahatsızlık vermeden şu dönemi atlatma kuvveti versin.

çok geçmiş olsun faakt ne rahatsızlığın var acabaa?? miyom falanmı?? miyom varsa korkma neler duydum 41 haftaya gelenleri duydum....tansiyonsa eğer bununda taqkipleri var...ne bilmiyorum fakat unutma herşeyi allah bilir sadece dr lar dikatli olmak için bunu diyor bu bu şekilde olacak diye bir şey yok...denemeden yaşamadan bilemezsin ....deneyip göreceksin..

sana şunu söyleyeyim ne kadar çok içinde kalırsa bebek çok iyi ben yaşadım gördüm...bebeklerin en güvenilir yeri anne karnı....şimdi ben sana sağlıklı olur diyemem dr gitsen oda diyemez sana aynı şekilde cevap verir bilemiyorlar..benım kız 37 gün küvezde kaldı 35. gün gitğimde bana dedikleri 1 dakika sonra ne olur bilemeyiz ...36. gün gitmedim anne sütüm azalmaya başladı ve süt üretemedim annem ameliyat oldu oonun yanındaydım ama aradım gene aynı şekilde cevap aldım..37. gün gitim kızım küvezde yok...kortum nerde kızım dedim hemşirelere adı nee dediler söyledim beşiğe çıkarmışlar hatta taburcu edeceklermiş...yanii küçük olduğu için vücudunun ne tepki vereceğini bilemiyorlar sanırım onlarda....

sen sen ol hameile kalacaksan herşeyi bırakıp yat dinlen iş güç yapma ...kendini yorma...ben bbilseydim 9 ay yatardım sırt üstü..karnımda kalması daha uygundu..ama bizlerin bu şekilde yaşamamız kaderr...ama sen biliyorsun her önlemini alacaksın canım benımm opuyorumnanaktan

içten cevabın için teşekkür ederim opuyorumnanaktan
benim kalp hastalığım var doğuştan, bu yüzden bebek oksijensiz kalabilirmiş gerçi bana olan riskleri daha büyük ölüme kadar yolu var ben bunu sorun etmiyorum göze alıyorum ama bebeğe zararı olması korkutuyor beni sakat yada otistik olma riski var sanırım. bebeğin anne karnında kalması gerektiğini biliyorum bu beni korkutuyor zaten 20-25 haftalıkken almak gerekecek düşünüyorumda daha elleri ayakları organları belki oluşmadan almak gerekecek.. ben her zaman allaha tevekkül eden biriyim ona sığınıyorum başka elimden bişey gelmiyor bu konuda senağlama
keşke önceden alabileceğim önlem olsaydı ama yok elim kolum bağlı maalesef.

sende zor hamilelik geçirmişsin anladığım kadarıyla allah sana ve bebişine yardım etsin sağlık versin :))

kızlar merhaba benim kızım 36+2 de dünyaya geldi, kilosu 2100 gr dı, hafta olarak prematüre gözüküyor, düzeltilmiş yaş diyorsunuz nasıl hesaplanıyor banada anlatırmısınız?

efsaneclm tesekkur ederım.benide doktor bugun hastaneye yatırdı.tuvalete bile kaldırmıyor.ne kadar daha icerde tutabilirsek kar diyor.tokolize basladılar geciktirmek icin.ve bebeklerin akciıer gelisiml icin ilac basladı.dua edin arkadaslar.biraz dayansınlar

kızlar merhaba benim kızım 36+2 de dünyaya geldi, kilosu 2100 gr dı, hafta olarak prematüre gözüküyor, düzeltilmiş yaş diyorsunuz nasıl hesaplanıyor banada anlatırmısınız?

asıl doğmaları gereken zamandan hesaplanıyor canım

merhaba ben anne değilim ancak kendim 1979 yılında doğan 26. haftalık bir kızım, yani 1979 yılında 26. haftada yaklaşım 1000 gram kadar (doktor hiç tam olarak söylememiş) 29 cm boyunda ve 44 gün kuvözde kalan birkaç kez solunum ve kalp atımı duran ve erzurum şartlarında yaşamayı başarmış ve şu an anne olmak için çabalayan biriyim umudunuzu kaybetmeyin sevgiler

benim bebeğim 31 hafta 4 günlüktü fakat 27 hafta 3 günlük görünüyordu preeklemsi oldum yani.1005 gr 39 cm doğdu.50 gün kuvözde kaldı şu anda 6 aylık 5,30 kilo normal doğacağı güne göre 4 aylık herhangi bi ciddi sağlık problemi yaşamadım çok şükür.

benim bebeğim 31 hafta 4 günlüktü fakat 27 hafta 3 günlük görünüyordu preeklemsi oldum yani.1005 gr 39 cm doğdu.50 gün kuvözde kaldı şu anda 6 aylık 5,30 kilo normal doğacağı güne göre 4 aylık herhangi bi ciddi sağlık problemi yaşamadım çok şükür.

benim kızımda 6,5 aylık 5600 gr, sanada diyorlarmı çok küçük gözüküyor diye, benim kızmda 36+2 de doğdu ama, 34 haftalık gözüküyordu doğduğunda doktorum küvöze girecek diye doğuma girerken kuvözü hazır tutmuştu, şükürki kızım kuvöze bile girmeden yanıma geldi, bi<zde ciddi bir problem yaşamadık, sadeve göğsümü alamadı, bende sütümü sağıp verdim.

31. haftada 1840 gr 42 cm doğdu benim kızım...
1 hafta kaldık küvezde 1 günde normal odada kaldık evimize geldik çok şükür...
rabbim bütün bebeklere sağlık şifa versin valla çok zor durumda olan insanlar var...

merhaba benim bebeğim 30 haftalık doğdu.preeklempsi gelişti bende.bebeğim 47 cm 1810 gr dı. solunum problemi yaşadığı için 28 gün küvezde 20 günde yenidoğan ünitesinde yattı.çok zor zzamanlar geçirdik.18 mart da doğdu.eve geldiğimizde 1500 gr dı.şu anda hala solonum sayısı fazla biraz beslenirken zorlanıyor.şu an kilosu 5500 boyu 59 cm.dört aydır doğru dürüst uyumadım.beslenmesine çok dikkat ettim.kendim hemşire olduğum için biraz obsesifçe davrandım.yedirdiğim miktarları hergün düzenli kaydettim.çok zor bir durum.asla bunu başaramayacağımı bebeğime bakamayacağımı düşündüm.

Küçük kızım yağmur 35 haftalık doğdu. işin kötüsü biz regl tarihi karışıklığı nedeniyle 38 hafta biliyorduk. ve ultrasonda 2900 çıkıyordu. ama doğumda 2200 çıktı. moralim çok bozuldu o gece yoğun bakıma aldılar, adanaya götürdüler. 12 gün kaldı. enfeksiyon geçirdi. ama şimdi Allahıma Şükür 6 aylık oldu ve 8 kg biraz boy geriliğimiz var sadece 61,5 cm ama olsun sağlıklı enaazından. Allah bekleyenlere sabır beklenenlere sağlık versinopuyorumnanaktan

benim oğlum şu anda beş yaşında 30 haftalık ve 2.150 gr doğdu. kilosu iyi olduğu için 8 günde yoğun bakımdan çıktık ve ben aylarca doğru dürüst uyumadım çünkü içimde hep birşey olacak korkusu vardı. nedeni ise 5 hamilelik ve tek yaşayan çocuk oğlum.

merhaba,benim de oğlum 36+1 de 2.100 gr olarak doğdu.aniden gelişen preeklampsi nedeniyle.ama prematüre diil de preterm (zamanından az önce) dediler.o yüzden ben düzeltilmiş yaş hesaplamıyorum.yani sezaryen planlanmış olsaydı iki hafta sonra zaten alacaklardı.ama kilo düşüktü tabi doğduğunda, 1 hafta küvözde kaldı.kan şekeri düşüktü, idrarını yapamamıştı, serumu vardı.çok şükür hızlı toparladı.şimdi çok iyiyiz çok şükür.2.5 aylık 5.140 gr.civarı:) boy da 58 falan sanırım.

Back
X