• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre bebeklerin Aşı takibi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

dilelif

Bu günümüze sonsuz şükür..
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
309
34
298
Kızım şuan düzeltilmiş 4, 5 aylık oldu dün doktoromuz 2 tane aşısı var bunlar vurdurun dedi. Biz tıp fakültesinde takip oluyoruz mesai bitince yetişemedik neyse hastane bize çok uzak oldugu için kendi sağlık ocagımızada vurdurabilirmiyim dedim evet dedi bugün gittim sağlık ocagına bu ayda bebeğiniz iki aşısı daha var onları yazmamış dedi bu prematürelerin aşıları nasıl yapılıyor kızlar bilgi verirmisiniz...Sizler nasıl yaptırdınız?

valla cnm benimki 6 aylık düzeltilmiş 4 aylık ve benimkinin geçen haftaydı aşısı karma aşı yaptılar bidaha 2 ay snr çağırdılar yine karma yapılacakmış ama ben ilk aşısı hariç diğerlerini hep sağlık ocağında yaptırdım ama daha snr özeldeki doktoruma gittim oda aşıların doğru olduğunu söledi.ben ilk oğlumdada hep sağlık ocağına yaptırdım oda 36 haftalık doğmuştu hiç bi sorun yaşamadı bence sağlık ocağına güvenebilirsin yada doktorunu arayıp i sor istersen

canım bu geçen hafta yaptırdım dediğin aşıda ağızdan damlatılan çocuk felci aşısı varmıydı kaç aşı yapıldı biliyormusun ? Bizim bebeklerimizin arasında sadece 15 gün var sanırım seninle..
Aşılarımıza doktorumuz karar verio yazıp elimize veriyor bu ay bu var gidin yaptırın dio gidiyoruz yaptırıyoruz. Bize verdiği kağıtta biri pnömokok (3) diğeride sanırım karma adı yazıyordu ama bakmadım şimdi. Sağlık ocağında iki aşısı daha oldugunu söylediler bende doktorumuz öyle olsa yazardı dedim emin olamadım artık tarhini nasıl ayarlar bilemiyorum dedim çıktım. Yarın hastanede yaptırcam.. Başta sağlık ocağında başlasaydım sorun çıkmazdı..

canım bu geçen hafta yaptırdım dediğin aşıda ağızdan damlatılan çocuk felci aşısı varmıydı kaç aşı yapıldı biliyormusun ? Bizim bebeklerimizin arasında sadece 15 gün var sanırım seninle..
Aşılarımıza doktorumuz karar verio yazıp elimize veriyor bu ay bu var gidin yaptırın dio gidiyoruz yaptırıyoruz. Bize verdiği kağıtta biri pnömokok (3) diğeride sanırım karma adı yazıyordu ama bakmadım şimdi. Sağlık ocağında iki aşısı daha oldugunu söylediler bende doktorumuz öyle olsa yazardı dedim emin olamadım artık tarhini nasıl ayarlar bilemiyorum dedim çıktım. Yarın hastanede yaptırcam.. Başta sağlık ocağında başlasaydım sorun çıkmazdı..

evet cnm bizimkine pnömokok ve karma aşı yapıldı.ama onun dışında başka bi aşı yapılmadı bidaha 2 ay snr çağırdılar yalınız özeldeki doktorum eğer 6.ayından önce götürseymişim bi aşısının daha olduğunu söledi ama onu sağlık ocakları vurmuyo özellerde vurulan çocuklara enfeksiyonlara karşı koruyan özel bi aşıymış sanırım.bende 5.ayda gitmemiştim.doktor bana o aşıdan yırttın hadi dedi.demekki çokta önemli bi aşı deilmiş öle olsa sağlık ocakları muhakkak yaparlardı.ama ben 3 ayşında bi oğlum var ona bebekken böle ağızdan bi ilaç verdiklerini hatırlıyorumda ne ilacıydı kaçıncı aydaydı onu hatırlamıyorum.belki bi dahaki kontrolde yaparlar.bu arada aşı kartına baktımda boyunu yanlış sölemişim benimkininde 64 cm kafasıda 40,5 cm.miş.kilosuda 7000 ama doktor bana alt sınır veya üst sınırdan bahsetmedi açıkcası bende bakmadım internetten.sadece yaşıtlarını yakalamsına az kalmış dedi buna bile sevindim doğrusu

cnm ya şimdi sağlık karnemdeki aşı listesine baktımda doğru sölüyosun 6. ayda vurulması gereken bi çocuk felci aşısı varmış benimkine yapılmamış acaba aşılara normal zamanından geç başlandığı içinmi geç yapacaklar anlamadım ama bugun özelde kontrolüm var bebişim grip oldu çok fena napıcam bilmiyorum.gitmişken sorarım ben tekrardan sanada haber veririm

Bu sabah bende hastaneye gittim doktorun verdiği 2 aşıdan birini orada yaptırdım diğeri ellerinde yokmuş geri sağlık ocagında döndüm onuda orada yaptırdım. Hastanede sağlık ocağının 2 aşından daha bahsettiğini belirttim onlar yenidoğancılar çocuk felcini önermiyorlar dedi. Hepatit ini zamanı gelince yaptır dedi.
Neyse sağlık ocağında kalan diğer aşıyı yaptırdım çocuk felci aşısınıda önermiyorlar yaptırmıcam dedim ısrarla olmaz dediler arayıp bi yerlere danıştılar dedim bizim ki özel durum belirtirsiniz dedim yapıcaz dedi çocuk felci için ağzından 2 damla damlattılar hepatit içinde randevu verdiler iyice kafam karıştı..:uhm::uhm:

cnm ya şimdi sağlık karnemdeki aşı listesine baktımda doğru sölüyosun 6. ayda vurulması gereken bi çocuk felci aşısı varmış benimkine yapılmamış acaba aşılara normal zamanından geç başlandığı içinmi geç yapacaklar anlamadım ama bugun özelde kontrolüm var bebişim grip oldu çok fena napıcam bilmiyorum.gitmişken sorarım ben tekrardan sanada haber veririm

Canım salı günü biz hastanedeyken Prof bekleme salonuna kadar gelip lütfen çok havasız sadece anneler kalsın çünkü Ankara da muazzam bir grip salgını var dedi ve uyardı..Gerçi siz İstabuldasınız sanırım ama genel bir salgında olabilir onamı yakalandı bebeğin acaba çok geçmiş olsun Allah şifa versin hemen atlatır inşallah. Daha düzeltilmiş 2 aylıkken kızımda grip gibi başladı bronşiyolit olmuştu üşütmüştü antibiyotiklerle atlattık.. Çok kötü öksürüyordu kızım insan dayanamıo küçüklerin hasta olmasna..

Canım salı günü biz hastanedeyken Prof bekleme salonuna kadar gelip lütfen çok havasız sadece anneler kalsın çünkü Ankara da muazzam bir grip salgını var dedi ve uyardı..Gerçi siz İstabuldasınız sanırım ama genel bir salgında olabilir onamı yakalandı bebeğin acaba çok geçmiş olsun Allah şifa versin hemen atlatır inşallah. Daha düzeltilmiş 2 aylıkken kızımda grip gibi başladı bronşiyolit olmuştu üşütmüştü antibiyotiklerle atlattık.. Çok kötü öksürüyordu kızım insan dayanamıo küçüklerin hasta olmasna..

cnm gittim doktora aynen seninki gibi çıktı alerjik bronşiyolit olmuş.oda neyse ilk defa duyuyorum.acayip öksürüyo.bütün gece uyumadık tıkanıp durduhstnin acilinde bi saat hava verdiler yarın sabah yine gitcem hava variceklermiş inşallah biran önce atlatır.bu arada çocuk felci aşısını sordum oda karma aşının içindeymiş yapılmış yani

Back