Prematüre bebekler

Ben normalde Şubat 28 de dogum yaptım 36 haftalık ama 29 hafta ile uyumlu ve ne yapicam nasıl davranicam bilmiyorum
Kaç kilo doğdu yoğun bakım süreci bitti mi yanınızda mı kaç kilo taburcu oldu herhangi bir sağlık problemi var mı endişeleriniz neler hangi konularda zorlanıyorsunuz

Kaç kilo doğdu yoğun bakım süreci bitti mi yanınızda mı kaç kilo taburcu oldu herhangi bir sağlık problemi var mı endişeleriniz neler hangi konularda zorlanıyorsunuz
1340 Gr doğdu 28 gün yoğun bakımda kaldı çok şükür sağlık problemi yok hemen hemen 2 aydır yanımda ve ben ilerisi nasıl olcak bilmiyorum nasıl ek gıdaya gecicem herkes ayrı bı kafadan bişey söylüyor etrafımda

Beneğinizin sağlığı yerindeyse süreç için endişe etmeyin lütfen. Etrafınızdaki kişiler prematüre annesi değil siz içinizin sindiği bir neonatoloji uzmanı bulun ve süreci onunla yönetin

Prematüre bebiş anneleri bana yardımcı olur musunuz? Neler yaptınız ,neler yaşadınız ...tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Ben de 32.haftada ikizlerime doğum yaptım.oğlum 2kilo 50 Gr kızı m 1 kilo 870 Gr doğdu .Doğumdan 1 gün sonra kaybettik oğlumuzu melek oldu canım oğlum.(tanataforik displazi tanısı koyulmuştu karnımdayken)Ama kızım sağlıklıydı 25 gün küvezde kaldı. Şimdi 7 aylık düzeltilmiş yaşı 5 aylık tüm kontrollerinden geçti şimdi takipleri var sadece. Şu anda tek sorunumuz kilo 6 kilo 670 Gr şu anda.

Benim bebeğim 109 günlük ama düzeltilmiş 32 günlüğüz ve görenler oyuncak bebek zannediyor .. kafa yapısı küçük geliyor bana ama doktorumuz küçük dogdugu için normal diğer bebeklerle kıyaslama diyor

Çok şükür yavrunuza kavuşmuşsunuz.

İyi bir doktor bulup onunla birlikte hareket edin.

Etrafı görmeyin,duymayın.

Ben çok uzun bir süre hiç kimseyle görüşmedim.

Doktor “evi yoğun bakım ünitesi haline getirin” demişti,bu sözleri hiç unutmuyorum.

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Allah razı olsun teşekkür ederim

Evet Dr.lar kıyaslamayın diyor ama elde değil kıyaslıyoruz, ister istemez.

Merhaba, bende 27 haftalık ikiz doğum yaptım. ilk doğumumdu. Hiçbir sağlık sorunumuz yoktu. Her şey yolundaydı 1 saat içinde sancılarım başladı ve hastaneye gittik 8 cm açılmam olmuştu ve direkt doğuma aldılar. 950 gr doğdular direkt küveze alındılar. Bir kızımı 26 gün sonra kaybettik. Diğer kızım 49 günlük oldu durumu çok şükür iyi ama hala yoğunbakımda kalıyor. Şu anda 1500 gr oldu. Doktorlar 2 kiloyu geçtikten sonra durumuna bakıp öyle vereceğiz dediler. Bu durumu yaşayan var mı ? Varsa deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Prematüre bebek annesiyim. Düzeltilmiş 2 aylık. Sorularınızı cevaplayabilirim
Merhaba , benimde yavrum 32+2 doğdu 1280 gram. 25 gündür Hastahene de yatıyor şu an tek sorunumuz anne sütü ya da beslenmeyi 5 ml yapı ca karnı sisiyor ve kaka yapamıyor doktorlar sebebini bulmay çakışıyorlar su an 1500 gr oldu. Böyle kaka yapamam ya da besini arttırınca bu sorunu yasamayla ilgili bilginiz var mı

Prematüre bebeklerin bağırsak sistemleri gelişmeden doğdukları için gaz sindirim sorunu çoğu yaşıyor henüz doğması gereken zamana bile gelmemiş zaten süreçle kimi düzeliyor kimi de tedavi ile düzeliyor.

Canım çok geçmiş olsun ben de
bence de öyle su an hala karnımda olsaydı 35+4 gunluk olacaktı ama doktorlar öyle strese sokuyor kı insanı insallah sorun bulunur cözum bulunur raabbim

Benim kızım da prematüre 2 kiloyu geçtikten sonra anne bebek uyumundan kaldık sonrası bebek ve annenin bağına göre taburcu ediliyor

Canım çok geçmiş olsun ben de

bence de öyle su an hala karnımda olsaydı 35+4 gunluk olacaktı ama doktorlar öyle strese sokuyor kı insanı insallah sorun bulunur cözum bulunur raabbim
Evet bağırsak sorunu çoğu bebek yaşıyor ne olduğu bulunup tedavi edilir bir an önce inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…