• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu söylenilenler doğru mu?

Kucukartanesi

🤍
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2025
84
13
3
Merhaba, bebeğim 4 aylık sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayabilirim. Bazen yetmiyormuş gibi hissediyorum. Kendi kendime üzülüyorum. Bazen de saçmalama diyorum. Bir de herkes bebek büyüdükçe daha çok süt emmek isteyecek ama bu aylarda sütün yetmez yakında mamaya başlarsın diyor doğru mu sizce. Bebek büyüdükçe süt yetmez mi. 1, 2 yaşlarına kadar nasıl emziriyorlar o zaman? Aklımı kurcalayan çok soru var. bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirinirim. 🤍

mamaya alıştırırsanız bebek memeyi reddedebilir. doymuyor diye düşünmeyin çünkü emzirdikçe sütünüz çoğalıyor siz emzirmeyi azalttıkça sütünüz de azalacak. mutlaka aralıklı olarak sık sık emzirin kanallarınız da bu sayede daha çok açılacak ve süt akışı artacak.

Merhaba, bebeğim 4 aylık sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayabilirim. Bazen yetmiyormuş gibi hissediyorum. Kendi kendime üzülüyorum. Bazen de saçmalama diyorum. Bir de herkes bebek büyüdükçe daha çok süt emmek isteyecek ama bu aylarda sütün yetmez yakında mamaya başlarsın diyor doğru mu sizce. Bebek büyüdükçe süt yetmez mi. 1, 2 yaşlarına kadar nasıl emziriyorlar o zaman? Aklımı kurcalayan çok soru var. bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirinirim. 🤍
2 aya ek gıdaya geçiş yapacaksnz zaten 2 yaşına kadar sadece sütle doymaz. Ama şuan 4 aya kadar sütle doyduysa iki ay daha doyar diye düşünüyorum hiç mamayı karıştırmayın.

Herkesin lafını kafanıza takmayın, 6 ay eğer anne sütü varsa anne sütü, 6 aydan sonra ek gıdaya başlayabilirsiniz. Anne sütü yetmezse 4. Aydan sonra da ek gıdaya başlayabilirsiniz, yada formül mama verebilirsiniz.
Bebeğin kilo alımı normalse anne sütü yetiyorsa sadece anne sütü alması 6 aya kadar daha iyi.

Herkesin lafını kafanıza takmayın, 6 ay eğer anne sütü varsa anne sütü, 6 aydan sonra ek gıdaya başlayabilirsiniz. Anne sütü yetmezse 4. Aydan sonra da ek gıdaya başlayabilirsiniz, yada formül mama verebilirsiniz.
Bebeğin kilo alımı normalse anne sütü yetiyorsa sadece anne sütü alması 6 aya kadar daha iyi.
Kilo alımı normal ama mesela parmağımı ağzının kenarına ya da o taraflara götürünce bebeğim ağzını açıyor. Bazen dudaklarını emiyor. Gerçi salyalanmalar da başladı. Böyle olunca doymuyor mu acaba diyorum

Back
X