Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

off soraya içim şişti canım yani ağzıma gelenleri yazmak istiyorum ama topic kapanır diye yazmıyorum ama sen anladın bence onu eşinde afedersin ama beş para etmezmiş yani zaten zor zamanlar geçirmişsin bide o üstüne tuz biber kayınvalidene hiç bişey demiyorum çünkü demek istediklerimi bi yazarsam neyse ne diyimki takma üzülme falan demekle olmuyo biliyorum ama yaz ne olursa olsun yaz içinde tutma sanada yazık 22 yaşındasın daha yaaa en baştan da çekmişsin tabi ayy neyse bende teselli vereyim diyorum ama cidden çok üzüldüm yaa

ebrizm ne bu güzellik böyle, gerçekten çok şeker maşallah:) bu arada teyzeleriniz gerçekten çok zevkliymişşş:))

Hepiniz çok şeker teyzelersiniz

ebrucum masallah berile cok tatli cikmis resimde canim benim ozledik valllahi sizi

teşekkürler canım bende sizleri çok özlüyorum

sag ol destegin icin mecbuecim ne yapayim iste
cekiyoruz hersey allahtan sabir ediyorum hakkimda hayirlisi neyse o olsun cocuklarim icinde ozellikle onlar nasil mutlu olacaklarsa oyle olsun bakalim nereye kadar

Bu yazını görmemişim süreyyacım hala o adamımı çekiceksin artık ollandadasın sosyal imkanları çok iyi iye biliriz hiç yurt dışında yaşamadım ama öyle bilyoruz. Bırak allah aşkına yaşın küçük ömür geçerm sana şiddet uygulayan biriyle nasıl sinir olduğumubilemezsin kötü sözler söylememk için kendimi zor tutuyorumklava:.Bir an önce kendi ayakların üzerinde durabilmenin yollarını bulmaya çalış sonuçta sen hollanda vatandaşısın bir yolu vardır mutlaka ama lütfen böyle insan müsfettelerine kendini ezdirme.

canim benim biliyordum bu yazimi okumadigini cunku okumus olsaydin farkli tepki verecegini cok iyi biliyordum :)
ben onun icin zaten okula filan gitmek istiyorum ki meslek sahibi olayim calisayim kendim kazanayim ona muhtac olmiyayim

yaa burda ozurlu cocugu olanlara boyle bir yardim eden bir kurulus gibi birsey var yani seninle konusuyor ve isin icinden cikmadigin konuarda sana yardim ediyor devletin sana maas gondermesine yardimci oluyor vs
bende oraya gidiyorum ordaki bayanda bana bir tane brosur vermisti her 3 haftada bir turk kadinlari orda toplaniyormus yani ozurlu cocugu olan turk hanimlar ve birbiriyle tanisip cay filan iciyorlarmis
disari ciktigimizda esime gostermistim bak brosur verdiler filan bana ne desin
oraya gitmeye dusunmuyorsun herhlade diyorlmaz:

yani hicbirseyime izin vermiyor anca evde otur cocuklarina bak diyor

simdi benim babamlarin durumu baya iyi ama esim ben turkiyedeyken 250 ytl ye calisiyordu ara sira babam bana harclik gonderirdi o paralari dokundurmuyordu yaa benim kendi param izizn vermiyordu kendime birseyler alayim cocuklarima alayim yoktuÇok üzgünüm çoookkötükedihüso

ayy ebrizmi beril çok şeker çıkmış sorayanın yazdıklarını okuyunca sinirlendim unuttum söylemeyi lokum tam varysa ısırmalık deyil ama yemelik lokum:)

bende ebrizme katılıyorum sevgim yok diyosun çocuklarada babalık yapmıyomuş yani elle tutulur bi tarafıda yok madem babanların durumu iyi kendine bi iş ayarlayana kadar orda idare edersin sonrada kendin bakarsın evlatlarına aslında yazması gibi olmuyo biliyorum yapması ama sanada yazık nasıl onunla bi ömür geçirip yaşlanacaksın orda çalışıyomu peki eşin

ufukta ne şeker yaa tam erkek olmuş tosun paşa yaa benim kızım keltoş daha çıkmadı saçları ufuğun saçlarına baksana maşallah annesi

sag olun kizlar varliginiz benim icin cok buyuk bir sans oldu

Merhaba canım yazdıklarını okudum gerçekten çok üzüldüm Eşinin sana yaptıklarını hak ettiğini hiç düşünmüyorum. Ben olsaydım inan senin kadar sabredemezdim. Benim sana önerim eşinle konuş düzelmesini iste yada psikoloğa gidin. Sorunlarınızı halletmeye çalışın. Eğer düzelmesse bence boşan. Bu hayata bir daha gelmiyceksin. Zannedersem ilgisiz bir babada onun için çocuklarında bu durumdan fazla etkilenmez heralde. Kavganın şiddetin mutsuzluğun olduğu bir ortamdan da uzaklaşmış olurlar.
Ama tabi iç durumunu tamamen bilemem belki eşine karşı hala sevgin vardır İyi düşün taşın karar ver. Benim nacizane sana abla tavsiyem.
Umarım birgün dilediğin gibi bir hayata kavuşursunolumunekankayizsmile

soraya canımm walla bende yeni okudum..şok oldum ve inan çok üzüldüm..
hatta ağladım bukadar nankörlüğe..
senin gibi pırlanta kızımızın yaptığı federkarlığın karşılığına bak..
kınıyorum o kocan olacak adamı ve ailesini...
bende diyordum neden sorayayla böyle konuşuyorlar diye....yeni okudum..
sen kalbini sesini dinle
gitmek istiyorsa arkana bile bakamdan git..
kalmak istiyorsan kal ve eşini düzeltmeye çalış, güzel güzel konuş ve ikna et canım...
bebeklerini iyi bir oratamda yetiştir ki, ileride iyi ve mutlu insan olsunlar...
çok üzüldüm çokkk...

ufukta ne şeker yaa tam erkek olmuş tosun paşa yaa benim kızım keltoş daha çıkmadı saçları ufuğun saçlarına baksana maşallah annesi

ya sorma maşallah ufuğumuza..
Ata ile Berkay'da keltoşşşşşş
güya erkekler..
soğan erkekleri :roflol: :roflol:

evet yaa ufugun saclari cok uzadi masallahi var her goren once saclarina bayiliyor:lepi:

ninimcim gercekten bu son 4 bucuk yildir okadar karmasik duygular yasadimki anlatamam kac defa cekip gidiyordum kac gunler boyle konusmadan kavgali bir sekilde ayni evde oturduk
simdi bile benimle konusmuyor kac gundur yine salak salak davraniyor gercekten biktim usandim ama diger yandanda ben hic kinci bir insan degilim esime karsi belki oyle cok sevgi filan hissetmiyorum artik ama kin de hissetmiyorum allah beni boyle yaratti nefret edemiyorum uzun sure bir insandan
bosanmak da cok zor bisey yani konusuldugu gorundugu gibi degil yapabilirmiyim bilmiyorum bakalim nereye kadar dayanacam

güya erkekler..

Yakında çıkar herhalde. vereliniortak :))

Canım gerçekten bir aile kolay kurulmuyor. Ailenin devamı için insan sonuna kadar mücadele etmeli. Hele işin içinde çocuklar varsa. Çocuklar annelerinden ya da babalarından ayrı kalmamalı. Sen bu birliğin devam etmesi için çok çaba göstermişsin. Bundan sonra da aynı çabayı göster bence. Ama senin çabalarına rağmen karşı taraf seni anlamamaya devam edip bir de üstüne şiddet kullanıyorsa bu çocukların için hiç de iyi olmaz. Hiçkimse şiddeti çocukları için çekmemeli. İlerde birgün çocukların bu duruma tanık olursa onların gelişimi adına bu tam bir travma olur. Çok daha ilerde bütün yaşamları bu travmadan etkilenir. Bütün çocuklar anne ve baba arasındaki negatif durumu hisseder ve bundan kötü etkilenir. Bence hayatını düzene sokup ayaklarının üzerinde durmaya başladıında yaşın da daha çok genç eğer eşin hala düzelmeyip sana karşı da şiddete devam ediyorsa bunu çekmemelisin. Yine de bütün bunları söylemek dışardan bakan insanlar için kolay en doğru kararı sen düşünüp taşınıp vereceksindir.

kinci olma zaten sonunuz ne olursa olsun o çocuklarının babası ama benim demek istediyim şuki böyle aynı evin içinde konuşmadan bişeyler paylaşmadan çocuklarda büyürse onların önünde kavga ederseniz ne olcak onlara ama dediyim gibi yazması kadar kolay deyil yaşaması biliyorum sende gençliyinde yaşamışsın annen baban ayrıymış sizlerin önünde kavga etmişler sende yuvanı dağıtmak istemiyosun haklısında ama eşini karşına alıp konuş ama ciddi ciddi konuş çok yıprandığını onun sürekli yanında olmasını sana destek olmasını söyle inş bundan sonraki hayatın iyi geçer düzene girer ki sende bütün enerjini ufukta yoğunlaştırırsın ama gerçekten sen yazdığından beri çok üzülüyorum

canım yani şiddet var ..o sebepten ya bu deveyi güdeceksin , ya bu diyardan gideceksin
diye bir söz var...
benimde bu 2. evliliğim..çok zor tabi..o kararı alıp uygulamaya başlamak..
ama insanın da bir yere kadar dayanabiliyor...
yani bende daha önce yaşadım birrtakım mutsuzluklar..
baktımki adam beni mutsuz ediyor, her günüm zehir..
uzatmanın anlamı yok dedim ( önceleri etraf ne der kaygısı vardı )
boşandım..çocuğum yoktu ..olsada birşey değişmezdi zaten..
şimdi diyorum ki iyiki ayrılmışım..
bana değer veren ve beni çok seven bir eşim var..
ve dünya tatlısı bir oğlum...

tabiki sana ayrıl demiyorum..
düzeltebiliyorsanız konuşup düzeltin..
çocuklarınız için..
ama düzelmeyecekse o mutsuz ve dayağın , kavganın ortasında da çocuklar büyümesin derim...

düşünebiliyormusun ben biraz sesimi yükselteyim (bizim köpeğimize)
Ata'm hemen çığlık çığlığa ağlıyor yavrum...
yani bize kavga yasak :))))))))))))

güya erkekler..

e bari sizinkiler erkek benimki kız saçları olsun istiyorum ama yok saç bandı takıyorum onada sinir oluyo tuttuğu gibi aşağıya çekiyo ben takıyorum o çekiyo bere bile giymiyo cadı soğan erkekleri haa soğanlarmı bilmiyorum ama çok tatlı soğanlarkaydirigubbakcemile3

düşünebiliyormusun ben biraz sesimi yükselteyim (bizim köpeğimize)
Ata'm hemen çığlık çığlığa ağlıyor yavrum...
yani bize kavga yasak :))))))))))))

ecrinin halasıda gelince ses tonunu yükseltip ahh halam ben geldim diyince bizimk,i başlar dudak bükmeye ağlamak için ama şaka yaptım dinince duruyo geçen gece onunda çocuğu var kafasını çarpmış acile götürdüler gelince bezini deyiştiriyodu annesi çığlık atarak ağlıyodu çocuk o bağırıyo diye başladı ecrin ağlamaya babasına bakıp gözleri doldu babaaaaaa diye koyverdi ecrinde sorunda yaşasak tartışmada olsa bunlara çocuklara yansıtmamak lazım gerçekten bende yüksek sesten hiç haz etmem tv bile kısık seste izlenir bizim evde

hayat kime ne getirir bilemiyoruz hiç kimse boşanmak için evlenmez herbirimiz mutlu olalım huzurlu olalım diye yuva kuruyoruz ama bu evlilik bize zehir oluyosa eldende bişey gelmez bende onu anlatmak istiyorum sende yaşamışsın tabiki kolay deyil insan arkadaşından bile ayrılıp başka bi şehre yerleşince üzülüyo ama ne bileyim sorayaya tek dileyim bol bol sabır ve çok mutlu olması mesela bu gece yatsın sabah bi kalkmışki herşey çok farklıopuyorumnanaktan

kesinlikle doğru söylüyorsun canım..
sorayacım inşallah Allah gönlüne göre verir canım arkadaşım..

mecbue rejime başladım..benim tostosdaşım :))))
bakalım zayıflayabilecekmiyim..
eskisi gibi olmak istiyorum..
yani manken gipiiii :))))))
hadi gel senle diet yapalım kurtulalım şu kilolardan varmısınnnn ??????????????????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…