Premature Bebekler Premature bebekler suan kac kgler ve boylari kac cm

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Mavim-

Yusuf'um💙
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
67
310
25
Hayırlı günler hanımlar benim oğlum prematüre doğdu ve şuan 1 yaşında kilosu en son tartildigimizda 8.800 gr. 'di ama şuan 9 olmustur boyuda 70 cm sizinkiler nasıl???

Anladim piremature diyince erken dogum sandim aslinda normal Zamanda dogum.yapmissiniz gelişim geriligi vsmi vardi bende suan hastahanede yatiyorum da o yüzden kacinci haftada dogum.yaptinjz diye sordum 🙏
Çok erken doğum yapmadım ama bebegim anne karnında gelişmemişti oyuzden 1.500 gr doğdu Rabbim sizede bebevinizede şifa versin üzülmeyin sizin benzerinizde yaşıtlarını tutacaktır

Merhaba, benim oğlum da 34+2de doğdu 1 hafta küvezde kaldı. 2.180 gram 43 cm doğdu.
En son 4.ayı dolunca gittik doktora; kilosu 6, boyu 60 cm. Gelişimi güzel dedi doktoru ama kısa mı acaba boyu diye düşünüyorum. 1 hafta sonra 5. Ayı dolacak doktoruna gideceğiz bakalım ne diyecek.

34+4 de suyumun bitmesiyle acilen sezaryene alındım 2.150 gram doğdu kızım sonra 1900 lere kadar düştü hiç küveze girmedi boyunu hatırlamıyorum şimdi 4. ayı doldurduk en son 4.650 iydi bu ayın 20 inde doktora gidicez bakalim kaç kilo oldu

Benim kızım 33 haftalık doğdu 2380gr dı boyu 44 cm ydi.küvözde yatmadı şükür benim suyum tamamiyle boşaldığı için sezeryanla acil alındı.şuan 3. Ayı bitti boyu 57 cm kiloda 6 kg.

Herkese çok geçmiş olsun. Genelde bütün bebişler olması gereken kilolarını yakalamış acaba nasıl beslediniz? Sadece anne sütü? Formula, ikisi bir arada?

Merhaba bayanlar,, ben 27+4 ile dogum yaptim. Oglum 1.250 kilo olarak dogdu ve 38 cm'di. 2 bucuk ay hastanede yogun bakimda kaldi ve 3 haftadir evde. Haftaya doktor randevumuz var ve gercekten cok merak ediyorum acaba o bir ay icinde kac kilo aldi ve kac cm oldu. Hastaneden ciktigimiz gun 2.650 ve 46 cm olarak ciktik bu arada :KK15:

35 haftalık 2400 gr 52 cm 1 yasındayken 10.970 gr 79.5 cm di
32 haftalık ( 28 hftyla uyumlu kızım) 1720 gr 48 cm dogdu 1 yasındayken 11 kg 76 cm di
35 haftalık sogan kızım ( 33 ile uyumlu) 2240 grm 49 cm 1 yasında 11.70 grm 77.5 cm Di

Merhaba bayanlar,, ben 27+4 ile dogum yaptim. Oglum 1.250 kilo olarak dogdu ve 38 cm'di. 2 bucuk ay hastanede yogun bakimda kaldi ve 3 haftadir evde. Haftaya doktor randevumuz var ve gercekten cok merak ediyorum acaba o bir ay icinde kac kilo aldi ve kac cm oldu. Hastaneden ciktigimiz gun 2.650 ve 46 cm olarak ciktik bu arada :KK15:

Öncelikle sağlıklı şekilde kucaginiza aldığınız için şükürler olsun. Zor bir süreç. Bende 26+4 de doğum yaptım 39 cm 1100 gr doğdu bugün 35 gün oldu daha kuvezde ne kadar kalır bilmiyorum ama dua ediyorum bir an önce toparlansin diye. Allah tüm anne ve bebeklerine şifa versin.

Öncelikle sağlıklı şekilde kucaginiza aldığınız için şükürler olsun. Zor bir süreç. Bende 26+4 de doğum yaptım 39 cm 1100 gr doğdu bugün 35 gün oldu daha kuvezde ne kadar kalır bilmiyorum ama dua ediyorum bir an önce toparlansin diye. Allah tüm anne ve bebeklerine şifa versin.
Amin ecmain, Allah'a siginin ve gerisini ona birakin. InsAllah saglikla hayirla bebeginizi kucaginiza alirsiniz :KK16:

Amin
Allah acil şifalar versin

X