• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler premature bebekler de vitamin alımı ve ek besin dönemi .

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

billgel

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.564
7
683
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben 35 haftalık doğum yaptım kızım 2100 kilo da doğdu. şuan kızım 3,5 aylık düzeltilmiş yaşı 2,5 aylık ne zaman ek besine başlatabilirim acaba . ve ilk neler verilmeli mama veriyorum akşamları hiç istemiyor emziriyorum . sürekli emmek istiyor.

ve bize doktoru vitamin olarak a , c , d vitamini verdi onu bitirdik sağlık ocağıda devit damlası veriyor . siz hangi vitamini verdiniz ?

Merhaba arkadaşlar ben 35 haftalık doğum yaptım kızım 2100 kilo da doğdu. şuan kızım 3,5 aylık düzeltilmiş yaşı 2,5 aylık ne zaman ek besine başlatabilirim acaba . ve ilk neler verilmeli mama veriyorum akşamları hiç istemiyor emziriyorum . sürekli emmek istiyor.

ve bize doktoru vitamin olarak a , c , d vitamini verdi onu bitirdik sağlık ocağıda devit damlası veriyor . siz hangi vitamini verdiniz ?

Benim oğlum da 33+4'te doğdu.Biz hep multitabs damla kullandık şu an 14 aylık hala kullanıyoruz.Ama bazı doktorlar devit veriyor.Yani doktordan doktora değişiyor.Bence multivitamin daha iyi gibi.Onun da içinde d vitamini vardır.Ek besin için daha çok erken.Sütün varsa bol bol süt ver.Bırak emsin ne güzel.Daha çok minik en çok senin sütüne ihtiyacı var.Ek besinlere geçince zaten fenalık gelecek bırak emzirmenin tadını çıkar.Yazık günah bu kadr minik bebeğe neden ek bişeyler vermek istiyosun.Sütün yoksa da devam sütü ver.Onbun dışında daha çok erken bence.Yine de doktoruna danış istersen.

Benim oğlum da 35 haftalık 2030 gram doğdu. Biz hiç gelişimini düzeltilmiş yaşına göre takip etmedik zamanında doğan bebekler gibi hareket ettik. Bizim doktorumuz ayda en az 500 gram aldığı için anne sütüyle kilo alımını yeterli görerek 6. ayın bitiminden sonra ek gıdaya başlattı. İlk olarak meyve püresiyle başlamıştık. Bence senin bebeğinin de kilo alımı yeterliyse 6. ayın bitimine kadar bekle çünkü hiçbir ek besin anne sütünün yerini tutamaz ayrıca arkadaşın da dediği gibi ek gıda dönemi anne için çok yorucu ve bıkkınlık verici oluyor. Biz de ilk başlarda multitabs kullanmıştık, o bitince devit kullandık, 6. aydan sonra dflour kullanmaya başladık o bitince de sanasol kullanmaya başladık. Ben 1 yaşından sonra vitamin vermeyi kestim zaten oğlan zorla alıyordu.

tşk ederim arkadaşlar .. ben ek besine başlatmak aslında istemiyorum 6 ay yeterse emzirmek istiyorum ama sürekli emmek istediği için doymadığını düşünüyordum çünkü o şekilde yetersiz gelio doktor kilo alımı çok iyi dedi aslında.

ben ek besini şunun için sormuştum aslında normalde 6 aylıkken başlatılıyor diye bende biliyorum ama biz daha mı geç başlatmalıyız acaba erken doğduğu için o yüzden sormuştum. aslında bizde normal bebekler gibi hareket ediyoruz ama algılaması geriden gidiyor bir ay

.

vitamini doktoru verdi ama sağlık ocağından devit veriolar . bende doktorun verdiğine devam edim o zaman. içinde a , c ve d vitamini var erken doğduğu için başka vitamin verildiğini düşündüm..

tşk ederim arkadaşlar .. ben ek besine başlatmak aslında istemiyorum 6 ay yeterse emzirmek istiyorum ama sürekli emmek istediği için doymadığını düşünüyordum çünkü o şekilde yetersiz gelio doktor kilo alımı çok iyi dedi aslında.

ben ek besini şunun için sormuştum aslında normalde 6 aylıkken başlatılıyor diye bende biliyorum ama biz daha mı geç başlatmalıyız acaba erken doğduğu için o yüzden sormuştum. aslında bizde normal bebekler gibi hareket ediyoruz ama algılaması geriden gidiyor bir ay

.

vitamini doktoru verdi ama sağlık ocağından devit veriolar . bende doktorun verdiğine devam edim o zaman. içinde a , c ve d vitamini var erken doğduğu için başka vitamin verildiğini düşündüm..

Biz hiçbir zaman düzeltilmiş yaş falan hesaplamadık.Doktorlar hep normal ayından gittiler.Ben bir arkadaşımla aynı gün doğum yaptım o zamanında doğurdu.Hep o önden gitti motor gelişimi olarak.Kilo ve boy olarak biz çoktan geçtik onu.Sen de düzeltilmiş düzeltilmemiş falan hesaplarını boşver.Normal doğduğu aydan hesapla.Erken doğdukları için normal bebeklerden hiçbir farkları yok şu an.İlk doğduklarında evet daha özenli ve dikkatli olmak gerekiyor ama artık geçti o günler.

Biz hiçbir zaman düzeltilmiş yaş falan hesaplamadık.Doktorlar hep normal ayından gittiler.Ben bir arkadaşımla aynı gün doğum yaptım o zamanında doğurdu.Hep o önden gitti motor gelişimi olarak.Kilo ve boy olarak biz çoktan geçtik onu.Sen de düzeltilmiş düzeltilmemiş falan hesaplarını boşver.Normal doğduğu aydan hesapla.Erken doğdukları için normal bebeklerden hiçbir farkları yok şu an.İlk doğduklarında evet daha özenli ve dikkatli olmak gerekiyor ama artık geçti o günler.

evet haklısın arkadaşım .. bana herkes düzeltilmiş yaş olarak hesaplamalısın diyor . o yüzden düşündürdü beni . algılama geriden gidiyor ama kilo alımı iyi çok şükür .. sağlıklı olsunlar da bir ay geriden gitsin önemi yok aslında.

Back