Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doğum zaten sezeryan ile oldu ama ben gebelik zehirlenmesine bağlı doğum yaptım son anlarda kalp atım hızı düşmeye başlamıştı yüksek tansiyondan dolayı ve doğum sonrası doktor notunda kordon dolanması var yazıyordu ama doğar doğmaz da ağlamış çok korkuttu beni o doktorMerhaba;
CP teşhisi alabilmeniz için ya bebeğinizin oksijensiz kalması ya da beyin kanaması geçirmesi gerek. Bunlar olmadığı sürece sırf prematüre doğdu diye böyle bir risk olmaz.
İlk etkilenen refleks emme yutmadır. Bebek biberona geçti mi ? Emme refleksi yutma refleksi var mı bunu sorun. Şu anda NG ya da OG ile mi besleniyor (burundan ya da ağızdan mideye inen hortum) ?Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doğum zaten sezeryan ile oldu ama ben gebelik zehirlenmesine bağlı doğum yaptım son anlarda kalp atım hızı düşmeye başlamıştı yüksek tansiyondan dolayı ve doğum sonrası doktor notunda kordon dolanması var yazıyordu ama doğar doğmaz da ağlamış çok korkuttu beni o doktor
Bugün daha 36. Haftasına yeni girdi şuan og ile besleniyor ama dün hemşire hanım dedi ki enjektörle emerek yemek istiyor dünden beri o şekilde veriyoruz. Biberon İçin çok küçük şimdilik yani denenmedi hiç.MR için de çok küçük dediler.ben hergün kanguruya gidiyorum parmağımı tutuyor geriniyor gözlerini açıyor ama genelde uyuyor . Kayma var mı bilemiyorumİlk etkilenen refleks emme yutmadır. Bebek biberona geçti mi ? Emme refleksi yutma refleksi var mı bunu sorun. Şu anda NG ya da OG ile mi besleniyor (burundan ya da ağızdan mideye inen hortum) ?
Beyin kanaması olduğunu sanmıyorum kanama alanı usg de çıkar.ama oksijensiz kalmaya bağlı hipoksik bölge kaldı mı bilemiyorum kordon dolanması ve nabız düşmesi bu noktada şüpheli. En doğru cevabı mr verecektir.
Bebeğinize gidebiliyorsanz göz teması kurun sizle temas kuruyor mu ? El ve ayakları kasılı mı ? Gözünde kayma var mı ? CP tanısı olan bebeklerde antiepileptik ilaç kullanılır (lioresal gibi) dilerseniz e nabızdan kullanılan ilaçları görebilirsiniz. Bunun için ;
Kendi e nabızınıza giriniz yukarıda köşede (sağ) aile simgesi vardır ona tıklayınız. Oradan bebeğinizin e nabızına geçiş yapınız
Hastalıkların bölümüne tıklayınız. En son açılan duruma giriniz. O kısımda yapılan işlemler ve tetkikleri görebilirsiniz.
Epileptik ilaç yoksa cp ihtimali yok. İçin rahat olsun. Oksijensiz kalsa ve hücre hasarı olsa o hücreleri yenilemek için beyin elektrik dalgası yayıyor bu da nöbete sebep oluyor. Dediğim gibi oksijensiz kalma ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum için rahat olsun. Emmesi de varmış gibi.Bugün daha 36. Haftasına yeni girdi şuan og ile besleniyor ama dün hemşire hanım dedi ki enjektörle emerek yemek istiyor dünden beri o şekilde veriyoruz. Biberon İçin çok küçük şimdilik yani denenmedi hiç.MR için de çok küçük dediler.ben hergün kanguruya gidiyorum parmağımı tutuyor geriniyor gözlerini açıyor ama genelde uyuyor . Kayma var mı bilemiyorumhemşirelere sordum gayet hareketli dediler. Asistan doktorlara soruyorum hareketleri haftasıyla uyumlu diyorlar. E nabızdan sürekli takip ediyorum siz deyince ilaçlara da baktım epileptik bir ilaç kullanılmamış arkadaşım
Farkedilmemiş olamaz demi ya insan her ihtimalden korkuyor çok düşük doğum ağırlıklı olduğu İçin. ay şuan bir mutlu oldum. Hakkınızı helal edinEpileptik ilaç yoksa cp ihtimali yok. İçin rahat olsun. Oksijensiz kalsa ve hücre hasarı olsa o hücreleri yenilemek için beyin elektrik dalgası yayıyor bu da nöbete sebep oluyor. Dediğim gibi oksijensiz kalma ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum için rahat olsun. Emmesi de varmış gibi.Bol sevgi bol temas. Umarım herşey sizin için iyi olur. Dualarım sizinle.
Son bir soru sormak istiyorum gözlerinde kayma varsa peki o da bir belirti mi ? Çünkü çok küçük ve bir noktaya sabit bakmıyor pekEpileptik ilaç yoksa cp ihtimali yok. İçin rahat olsun. Oksijensiz kalsa ve hücre hasarı olsa o hücreleri yenilemek için beyin elektrik dalgası yayıyor bu da nöbete sebep oluyor. Dediğim gibi oksijensiz kalma ile alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum için rahat olsun. Emmesi de varmış gibi.Bol sevgi bol temas. Umarım herşey sizin için iyi olur. Dualarım sizinle.
Hayır direk belirti denilemez. Kayma dediğim göz kontrolü. Gözün birinin sağda birinin solda olması gibi. Aklınızda çok şüphe varsa eeg talep edebilirsiniz hastaneden. Böylelikle nöbet olup olmadığı görülür.Son bir soru sormak istiyorum gözlerinde kayma varsa peki o da bir belirti mi ? Çünkü çok küçük ve bir noktaya sabit bakmıyor pek
Canim yeni dogan bebeklerde zaten kayma oluyor. Cunku net göremediklerini sabitleme calisiyorlar. Bana da fizik tedavi doktoru cp olabilir demisti. Benimkiler de 33. Haftada dogdular. Cocuk nöroloji doktoruna goturdum. Oyle bir sey yokmus. Her prematire doganda cp olmuyormus. Oksijensiz kalmis olmasi gerekiyormus. Onda da beyinde kanama vs olmasi gerekiyormus. Bizimkilerde kuvozde kalmışlardı. Muhtemelen oyle bir sey olsa kuvoz süresinde hareketlerinden belli olurdu kalca ultrasonu cp ye dair hareketlerle ilgili bir fikir verebiliyormus. Kalca ultrasonunda da bir sey cikmadi bizde. Bu teshisleri ancak cocuk nöroloji bölümü koyuyor. O da gereksiz yere mr vs cektirtmiyor. Ben cp var diye apar topar gittim. Mr eeg falam istemedi bile. Bir sorun gormedim dedi. Premature diye cp olacak diye bir sey yok dedi. 3. Ayda yine kontrollere gelin dedi bize.Son bir soru sormak istiyorum gözlerinde kayma varsa peki o da bir belirti mi ? Çünkü çok küçük ve bir noktaya sabit bakmıyor pek
Çok teşekkür ederim arkadaşım inşallah benim bebeğimde sağlıkla yanımda olurCanim yeni dogan bebeklerde zaten kayma oluyor. Cunku net göremediklerini sabitleme calisiyorlar. Bana da fizik tedavi doktoru cp olabilir demisti. Benimkiler de 33. Haftada dogdular. Cocuk nöroloji doktoruna goturdum. Oyle bir sey yokmus. Her prematire doganda cp olmuyormus. Oksijensiz kalmis olmasi gerekiyormus. Onda da beyinde kanama vs olmasi gerekiyormus. Bizimkilerde kuvozde kalmışlardı. Muhtemelen oyle bir sey olsa kuvoz süresinde hareketlerinden belli olurdu kalca ultrasonu cp ye dair hareketlerle ilgili bir fikir verebiliyormus. Kalca ultrasonunda da bir sey cikmadi bizde. Bu teshisleri ancak cocuk nöroloji bölümü koyuyor. O da gereksiz yere mr vs cektirtmiyor. Ben cp var diye apar topar gittim. Mr eeg falam istemedi bile. Bir sorun gormedim dedi. Premature diye cp olacak diye bir sey yok dedi. 3. Ayda yine kontrollere gelin dedi bize.
Canim kordon dolanması beynin oksijensiz kalmasina neden oluyor. O durumda zaten nefes alamiyor oksijen vücuduna gitmiyor hemen entube ediyorlar. Yani oyle bir durum olsa zaten haberin olurdu emin ol. Cunku oksijensiz kalinca ek bir suru seyle müdahale edilmesi gerekiyor. Yoksa bebek zaten yaşamaz. Bebegi yaşattıktan sonra da oksijensiz kaldığı o sure icerisinde ( entube edilene kadar ki) beyin ne kadar hasar gördü ona bakiliyor. Ama buna hemen bakılmıyor. Cunku bebek kucuk. Bunu anlayabilmek için de mr ve eeg çekiyorlar. Bu da bebek belirli bir aşamaya gelince yapiyorlar. Gidip norolojiye ben suphelendim cp olabilir mr ve eeg çekin dediginde de cocuk nöroloji sirf sen suphelendin diye mr ve eeg çekmiyor. Dogum hikayeni dinliyor, bebegin dogum epikriz raporuna bakiyor, bebegi değerlendiriyor. Gerek yok derse de yapmiyor. Ama benim gibi deli olursan su zaman da gel madem tekrar bakalim diyorlarÇok teşekkür ederim arkadaşım inşallah benim bebeğimde sağlıkla yanımda oluriçimi rahatlattın Allah razı olsun. Bizimde kalça ultrasonu temiz çok şükür bir sıkıntı yok. Dediklerine göre bir kanamada yaşamadık. Ama kordon dolanmış boynuna fakat doğumda sezeryanla oldu kanalda olmuş bir dolanma değil. İnşallah sağlıklıdır bebeğim
Merhaba benim oğlum 32+ 1 de doğdu , 33 doluyor yarın. Hiç entübe almadı 1600 kg olarak doğdu. Nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama ortalama ne zaman taburcu oluyorlar. Covid ten dolayı göstermiyorlar sadece telefonla bilgi veriyorlar.Canim yeni dogan bebeklerde zaten kayma oluyor. Cunku net göremediklerini sabitleme calisiyorlar. Bana da fizik tedavi doktoru cp olabilir demisti. Benimkiler de 33. Haftada dogdular. Cocuk nöroloji doktoruna goturdum. Oyle bir sey yokmus. Her prematire doganda cp olmuyormus. Oksijensiz kalmis olmasi gerekiyormus. Onda da beyinde kanama vs olmasi gerekiyormus. Bizimkilerde kuvozde kalmışlardı. Muhtemelen oyle bir sey olsa kuvoz süresinde hareketlerinden belli olurdu kalca ultrasonu cp ye dair hareketlerle ilgili bir fikir verebiliyormus. Kalca ultrasonunda da bir sey cikmadi bizde. Bu teshisleri ancak cocuk nöroloji bölümü koyuyor. O da gereksiz yere mr vs cektirtmiyor. Ben cp var diye apar topar gittim. Mr eeg falam istemedi bile. Bir sorun gormedim dedi. Premature diye cp olacak diye bir sey yok dedi. 3. Ayda yine kontrollere gelin dedi bize.
Annesi öncelikle geçmiş olsun, ben kızımı 33 de dünyay getirdim preeklampsi yüzünden. 1900 doğmuştu ödem gidince 1600 kalmıştı… herşey düZgün ilerledi ve 2 kilo olunca verdiler. Ama vermeye yakın beni çağırdılar ve memeye tutturmaya çalıştılar maalesef kızım tutamadı ama tutan kuzular vardı.Merhaba benim oğlum 32+ 1 de doğdu , 33 doluyor yarın. Hiç entübe almadı 1600 kg olarak doğdu. Nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama ortalama ne zaman taburcu oluyorlar. Covid ten dolayı göstermiyorlar sadece telefonla bilgi veriyorlar.
Ben de nereden cevap bulacağımı şaşırdım.
Ne zaman başlıyorlar emmeye , 34-35 dediler ama emme başlayınca mı taburcu olunuyor?
Size de çok çok geçmiş olsun.Annesi öncelikle geçmiş olsun, ben kızımı 33 de dünyay getirdim preeklampsi yüzünden. 1900 doğmuştu ödem gidince 1600 kalmıştı… herşey düZgün ilerledi ve 2 kilo olunca verdiler. Ama vermeye yakın beni çağırdılar ve memeye tutturmaya çalıştılar maalesef kızım tutamadı ama tutan kuzular vardı.
Eve geldi kızım,pes etmedim hem sağdım hem meme verdim kızım iki ayını bitirmeden emdi
Genel durumuna göre karar veriyorlar. Bizde 11 gun kuvozde kaldilar. Doktor en sonunda bunlar artik acıkınca agliyor biberonla eniyorlar kuvozde tutmanın anlami yok dedi. 11. Gun bize verdi.Merhaba benim oğlum 32+ 1 de doğdu , 33 doluyor yarın. Hiç entübe almadı 1600 kg olarak doğdu. Nasıl hesaplanıyor bilmiyorum ama ortalama ne zaman taburcu oluyorlar. Covid ten dolayı göstermiyorlar sadece telefonla bilgi veriyorlar.
Ben de nereden cevap bulacağımı şaşırdım.
Ne zaman başlıyorlar emmeye , 34-35 dediler ama emme başlayınca mı taburcu olunuyor?
Teyzesi 5 olacak bu EylülSize de çok çok geçmiş olsun.
Biraz sabırla olur o zaman, umut var o halde.Darısı başıma , çok teşekkür ediyorum
Büyük geçmiş olsun size de .Genel durumuna göre karar veriyorlar. Bizde 11 gun kuvozde kaldilar. Doktor en sonunda bunlar artik acıkınca agliyor biberonla eniyorlar kuvozde tutmanın anlami yok dedi. 11. Gun bize verdi.
Benim bebeklerim hic memeden emmedilwr, sonra zaten sutum kesildi benim. Heo sagip veriyordum. 33 hafta 2 gunluk dogdular. 11 gun kuvozde kalip bize teslim ettiler.Büyük geçmiş olsun size de .
Kaçıncı haftaya denk geliyordu deneyiminiz peki ? Kaç haftalık doğdular?
Anne sütü veriyorlar ama tabii destekle, aramdaki tek bağlantı anne sütü, öyle motive olmaya çalışıyorum. Zaten zorla topluyorum, o da kesilirseMerakım ondan, umarım emebilecek duruma gelir en kısa zamanda.