Pregestasyonel diyabet

yaseminberat

Dualarım seninle
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
534
248
53
Merhabalar bayanlar 9 haftalik hamleyi aile hekimliğinde tam kan sayımı yaptım şeker 136 çıktı bunun üzerine gizli şeker bakıldı oda 7.6 çıktı benim haberim yoktu ama sanırsam gebelikten önce de şekerim varmış yüksek şekerleme hamile kalan varmı ve bebeklerini nasıl dünyaya geldi sagliklılarmi lütfen yardımcı olun

Lütfen yardım edin çok endişe ediyorum bildiğim kadarıyla bebekte kalp ve iskelet anormalliklri olabiliyormus

Lütfen yardım edin çok endişe ediyorum bildiğim kadarıyla bebekte kalp ve iskelet anormalliklri olabiliyormus
önceki gebeliğinde şeker yükleme yaptırmadın mı?
gizli şeker dediğin hemoglobin A1c sanırım? yüksek çıkmış evet.
kadın doğumcunla görüşmelisin, belki dahiliyeye yönlendirir.
şu anda da karbonhidratlı yiyeceklerden mutlaka uzak durmalısın.

Hayır çünkü daha 9.haftamdayım ve çok korkuyorum bebekte anomali olursa diye

Geçmiş olsun, ben de 22 haftalık hamileyim ve bu ay şekerim yükselmeye başladı gebelik şekerim çıktı. Daha önceden insülin direncim vardı zaten. Endokrine yönlendirdi doktorum, 15 gün diyet ve egzersiz önerdi eğer düşmezse insülin iğnesi gerekecekmiş. Bu süre içerisinde her gün evde açlık tokluk şekerimi ölçüyorum. Aile hekimliği yerine bir dahiliye doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Şeker yükleme testi 24 haftalık yapılıyor sizin için çok erken zaten. Diyetisyenimin tavsiyeleri, şekerli gıdaları kestim (bal pekmez çikolata vs.), meyve yersem yanında bir bardak süt içiyorum, pilav makarna çok canım isterse 4 yemek kaşığını geçmiyor en güzeli hiç yememek. Proteine ağırlık vermelisiniz karbonhidrattan uzak durun mümkün mertebe. İnşallah en kısa zamanda düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…