arkadaşlar bu kadar karamsar düşünmemenizi öneririm.bende 2009 yılında preaklampsi nedeniyle bebeğimi 26 haftalık kaybettim.ve 3 gün yoğun bakımda yattım ölümlerden döndüm diyebilirim.ama bu acıyı unutmak için hiç düşünmeden tekrar hamile kalmayı gözüm kapalı istedim.ama uzun araştırmalardan ve ne yapmam gerektiğini iyi düşünerek ve 6 ay sonra hamile kaldım.ve inanırmısınız hiç bir problem yaşamadan çok rahat bir hamilelik yaşayarak 38 haftalık sezeryanla bebeğimi kucağıma aldım.tabi çok stresli bir hamilelikti hep diken üstündeydim.her dakika tansiyonumu ölçmekten tansiyon aleti koluma yapışmıştı artık.sadece riskli gebelikler doktoruna prof.rıza madazlıya gittim.takibimi o yaptı sonuna kadar.ve bana 26 haftalıkken bebeğin kan akımından preaklampsi yaşama riskimin sadece %10 olduğunu söyleyerek biraz rahatlattı.ve her kontrolde bunu takip etti.emin ellerde olduğunuz zaman biraz rahatlıyosunuz tabiki.ama onun haricinde özel hiç bir şey uygulamadım ilaç vs.açıkçası 2.bebeğime hamile kaldığım zaman tekrar yaşayacağımı biliyorum ama deneyeceğim şansımı diyerek hamile kaldım çünkü internette hiç bir olumlu yazı okumamıştım.inanın okuduklarımdan sonra ben bile sanki ilk hamileliğimde hiç preaklampsi yaşamamış gibi 2.de hiç bir problem yaşamamama şaşıyorum.
bende 31 haftalık doğum yaptım beni zor kurtardılar çok şükür bebeğim hayatta şu an 5 aylık doktor bebeğin yaşamazsa bile ikinciyi kesinlikle düşünme deyip yasak koydu bu kez kurtulamazsın dedi ben düşünemiyorum ikinciyi
burcu hanım çok geçmiş olsun bende hellp sendromundan dolayı 2. doğumumu zekai tahir de yaptım ilk doğumda da hellp girdiğim için 2 gebeliğimde zekai tahir e sevk ettiler yenidoğan için, bende 13 eylül 2010 da doğum yaptım, riskli gebelikler bölümünde yatıyorum benim karaciğer bölgemde ağrım başladı tabi tecrübeliyim hellp send başlıyor, nöb dr diyorum yok gaz sancısıdır diyor, ben hemşireyim ben hellp sendromuna giriyorum bu ikinci deyince karaciğer enzimlerim kontrol edldi 500 aşmıştı, trombositlerim 30 bin di, belki yaşarsa diye sezeryana aldılar, 1 gece yoğunbakımda yattım çok şükür şuan hayattayım, oğlumda 650 gr doğdu, 110 gün küvezde kaldı, ben şuan iş yeriinde nöbet tutuyorum bıdığımda evde babasıyla çok şükür uyuyor, yoğunbakımda kaldığım sürece eşime ve babama sabaha kadar bebek ve annesini kaybedebiliriz demişler, düşünün artık onların yaşadıklarını, 3. bir gebelik düşünemiyorum, ilk bebeğim yaşasaydı 2. yi denemezdim ama nasipse ne yaşayacaksak onu görüyoruz Rabbim evlatlarımıza hayırlı ömür versin
İnternet ve bu site sağolsun;bende ayaklarda ve yüzümde şişmelerden dolayı doktorumu aradım,hamilelşkten dedi.6,5 ayda 33 kilo aldım.Ama ben burda okuduklarımdan tansiyn ölçtürmeye başladım.18 buyuk 12 kucuk ile doktorum ilaç verip eve gönderdi.2 hafta 930 gram olan bebğim ,27.haftada 25 haftaya gerilemiş halde 21 tansiyon ile doğdu.Protein testim ise o gece acilde yapıldı.Şayet ben benim doktorum olsaydım...
evet arkadaşlar ben geldim. 1 gebeliğim sorunlu oldu biliyorsunuz.suan 5 haftalık hemileyim ama korkuyorumdadua edin ne olur sağlıklı bir gebeliğim ve doğumum olsun.
evet arkadaşlar ben geldim. 1 gebeliğim sorunlu oldu biliyorsunuz.suan 5 haftalık hemileyim ama korkuyorumdadua edin ne olur sağlıklı bir gebeliğim ve doğumum olsun.
canım bende ilk gebeliğimde preklempsi yaşadım şimdide 38 haftalık hamileyim çok ama çok şükür sorun yaşamadık evet hiç yaşamayanlara göre risk,miz fazla ama bana doktorym her kontrolde genelde ikinci gebeliklerde göörmüyoruz diyerek rahatlattı 5 haftalıkkenden itibaren coraspin+osteocare başlamıştık biz ileri haftalardada magnezyum kullandım haftaya Allah nasip ederse doğumum var Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
canım çok teşekkür ediyorum içimi rahatlattın suan 13 haftalık oldum şükür şimdiye kadar problemim olmadı. inşallahda bundan sonra olmaz.
benim durumumda olan kimse yokmu dostlar. ben şükür 15+2 yim bişeyim yok maaşllh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?