merhaba, ben 2010 kasım ayında tavsiye üzerine kendisine gitmeye başladım. bebek planları yaptığımız için sürecimiz o şekilde devam etti. ocak ayında hamile kaldım. güzel bir süreç başladı bizim için. bülent hoca bu süreçte seni rahatlatan, huzurlu ve sempatik tavrı ile mutlu ediyordu. hamileliğim herşeyi ile sorunsuz gidiyordu. 32. haftada toplamda 13 kg almıştım. fakat bu haftada kendimde gariplikler hissetmeye başladım. sabah kalktığımda gözlerim arı sokmuş gibi şiş, ayaklarım, ellerim davul şeklinde ve hareketlerim yavaşlamaya başlamıştı. internette araştırdım ve '''hamilelik zehirlenmesi''' diye bir durumun özelliklerini taşıdığımı gördüm ve hemen Bülent Alp Aydın'ı aradım. durumu anlattım. cevabı - senin bütün değerlerin güzel gidiyor, öyle bir durum olsaydı farkederdik endişelenme oldu. yaklaşık 1 hafta sonra genel kontrolüm olduğu için gittiğimde görmesini tercih ettim. ve kontrolde baktı o ay içinde 6 kg almışım, ewet belirtilerin hamilelik zehirlenmesi, diyet veriyorum sana dedi ve hamile olmayan birinin bile zorlanacağı bir diyet verdi. hamile bir bayan nasıl akşam 9 dan sonra canı çekince bişey yiyemez düşünün.. diyeti hemen öğlen uygulamaya başladım. sonraki 2 gün boyunca halsiz ve çok kötüydüm. tansiyonumu ölçtürdüm ve 13-7 çıktı. (tüm hayatımda ve hamileliğim boyunca tansiyonum 9-6 buarada) akşam saat 7, hemen Bülent bey'i aradım. durumu anlattım. ---hımm diyeti bırak ozaman bi de böyle bakalım dedi. ve sonraki gün akşam saat 8 de akropol hastanesinin acilinde buldum kendimi. felaket bir mide ağrısı ve halsizlik ile. Hemşire Aliye hanım gözetiminde serum bağlandı. ama benim durumum değişmedi. daha da kötüleşti.Bülent bey'in son muayenede ilk yapması gereken ama yapmadığı şeyi idrar tahlinini istedi. idrardaki protein oranına baktı. tansiyonumu ölçtü ve eşime hemen zekai tahir'e gitmemiz gerektiğini iletti. bu işlemler sırasında hastanede doğumda olan Bülent bey beni yatarken ziyaret etti ve söylediği - eşine söyle sana güzel şeyler yedirsin, simit fln yeme oldu. Aliye Hemşireden Allah razı olsun, sayesinde hemen Zekai tahir kadın doğum hast.ne gittik. hemen acile aldılar, ordan da 'yüksek Riskli gebelikler'' bölümüne yatırdılar. hastaneye gittiğimde tansiyonum 18-12 ve nabız 62... karaciğer enzimlerinden herkezde max değeri 200 olması gereken değer bende 2030 du.doktorlar hemen bebeği almalıyız yoksa seni kaybediyoruz dedi. ve ben o gece-- kadir gecesi- 26 ağustos 2011 cuma ggünü 02:02 de sezeryan ile acil doğum yaptım.( 33 hafta +2 günlük) . buarada anestezi uzmanı, operasyondan önce kullandığım ilaçları soruyor ve bülent bey'in son muayenede yani 3 gün önce coraspirin verdiğini, magnezyum takviyesine devam ettiğimi öğrendiğinde cevabı ise -hocam ben bu hastayı ne ile bayıltacağım, verilmemesi gerekn herşeyi vermiş,ne yapacağız oluyor. ve ben ölüyorum sanıyorum diye düşünmeye başlıyorum. sonrasında öğreniyorum ki %60-70 ölüm riski ile doğuma alınmışım. 4 gün yoğun bakım 9 gün normal odada yattım. hergün 6 saate bir 3 tüp kan verdim ve saat başı tansiyonum ölçüldü. düzelmem için verilen serum, ilaç ve iğneleri sayamadım. ve bana pre eklamsi--hamilelik zehirlenmesinin- son aşaması olan ''Hellp Sendromu'' tanısı konuldu. buarada kızım Asya 1310 gr. doğdu. 19 gün hastanede küvözde kaldı. bebeğini kucağına alamadan hastaneden ayrılmak ve evde onu beklemek okadar zordu ki. bu süreçler içinde doğuma alınırken eşim hemen Bülent Bey'i arıyor ve doğuma aldıklarını iletiyor , cevap -ii ne güsel hemen alsınlar. sabah kendisi arıyor neoldu diye, eşim durumu anlatınca --ii bebek kaç gr doğmuş, hımm yaşıyor yani, peki iyi günler diyor ve kapatıyor. tüm bunları yaşayan tek kişi olduğumu düşünürken hastanedeyan odamda Kübra isimli bir hastanında aynı durumdan yattığını öğreniyorum. ve işin en ilginç yanı ise o da Bülent Alp Aydın'ın hastası ve benden 1 hafta önce hastaneye aynı tanılarla yatıyor. kontrolünde Bülent hoca ona da aynı şeyleri söylüyor.
size bunları neden anlattım; 1 hafta içinde aynı şikayetle hastaneye yatan ve ölüm riski ile yeniden hayata dönen 2 farklı hayat ama 1 aynı doktor hatası...
Akropol hastanesinin yenidoğan acil bölümü yok... benim gibi acil gittiğinizde sizi farklı bir hastaneye yönlendiriyorlar. burda doktorun yapması gerekn çok fazla şey vardı. öncelikle ben kontrol sonrası tansiyonum 13-7 diye aradığımda beni tansiyon takibine alması ve idrar tahlili yapması gerekyordu, hatta gerekli görürse kan alması. sonrasında ise hastaneye acil olarak geldiğimde -kocan sana iyi bakmıyor demek yerine, -burcu, acil bir durum olsa biz burda müdahale edemeyiz, hastane olarak gerekli altyapımız yok, hemen başka bir hastaneye gitmeni istiyorum diyip yönlendirmeliydi. olabilir her hastane ve her doktor konusunda uzman olmayabilir, önemli olan bunu bilmek ve hayatı tehlikede olan birine bunu ifade edebilmek.
sonuçta; size tavsiyem; evet yürüyüş vermeyen, istediğini ye iç, balık-ceviz zorunlu değil diyen, çay-nescafe içmene izin veren, sempatik, güleryüzlü ve randevusunu anca 3 ay sonrasına alabildiğiniz bir doktor sizlere sıcak gelebilir ama tavsiyem bir kez daha düşünün. benim ve Kübra'nın tüm bilgileri Zekai Tahir hastanesinde mevcuttur. 25 ağustos 2011 akşam giriş yaptım. 13 gün yattım. isteyen herkes araştırabilir.
hepinize sağlıklı doğumlar dilerim.