• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

1.5 yılık evliyim.2013 Haziran ve Ağustos ayında iki kimyasal gebelik yaşadım.tam ümidimi kesmişken 3 Ocak 2014 te Beta hcg 171 çıktı ama sevinemiyoruz.keseyi görmeden ve kalp sesini duymadan inanamıyoruz çünkü .derken keseyi gördük kalp sesini duyduk.kendim sağlık personeliyim.herşey yolunda gidiyor ve çalışıyordum.5 Mayıs ta garip bi ağrı hissedip doğumhaneye gittim ve 1.5 cm ilk açıklık olduğu söylendi.ne olduğumu şaşırdım oğlumu kaybedilen diye çok üzüldüm.iki gün yattım hastanede ve açıklık 2 cm olunca beni üniversiteye gönderdiler.yatışım yapıldı ve bekleme süreci başladı.11 Mayıs ta su kesesi daha aşağıya indiği için serklaj uygulamasını kültür sonucu çıkmadan yaptılar.ve dedim ki oğlumun yiyecek ekmeği varmış.evde yattım her hafta rutin kontrollerime gittim derken idrarda protein kaçağı çıktı.ama oğlum ve tansiyonum iyiydi.nefrolog bi ay sonra kontrol dedi. 17 Haziranda ta oğlum az hareket etmeye başladı.ama yinede var strese gerek yok diye düşündüm .21 Haziran'da dayanamadım Dr a gittim ve oğlumda gelişme geriliği olduğunu öğrendim.dr um üniversiteye gitmemi söyledi.gittim ve ağır preeklamspi gelişmiş ve durum kötüymüş.40 dek içinde kendimi ameliyathanede buldum,oğlumu ayırdılar bende 28 haftasında :((((. Iki gün göremedim bitanemi.gördüğümde ufacıktı nasıl başa çıkacaktı dedim:((( ben 24 ünde taburcu oldum ama bir yanımı da orda bıraktım.her gün ziyaretine gittim 28 inde bişeyler iyiye gitmeye başlamıştı.sevinmiştik hepimiz.28 sabahı 6.30 da telefonum çaldı .bebeğiniz ağırlaştı dediler :((( hayır ama iyiydi dün:(( ne kadar sağlık personeli olsanızda o sırada annesiniz :(((.hepsi tatbiki çok zor onu öyle görmek .dokunamamak .ama en zoruda hiç kucağıma alamadan toprağa verdim :((.insanı inancı ayakta tutuyor.yoksa dayanılır bir acı değil bu:(((.günlerdir okuyorum ve tek değilim beni anlayabilecek birileri var dedim paylaşmak istedim.şu günlerde öyle çok özlüyorum ki Başar ımı :(((

merhaba..aramıza yeni katılan arkadaşlara ne diyeceğimizi bilemiyoruz artık.başın sağolsun sanada geçmiş olsun.. hepimiz aynı süreçten geçtik aynı çaresizliği yaşadık..kızım 103 gün yoğun bakımda yaşamak için mücadele etti ama ben onun acı çekmemesi için hiç bir şey yapamadım.hep kendimi suçladım benim yüzümden küçücük doğmak zorunda kaldı diye..ama insan herşeye alışıyor..acının hertürüne bile..acın çok taze seni çok iyi anlıyorum..ama inanki zamanla alışıyorsun bu acıyla yaşamaya..asla geçmeyecek ama azalacak..ben kızımı ocak 2012 de kaybettim onu hergün biraz daha özlüyorum..rabbim kimseyi evladıyla sınamasın sanada sabır versin..inşallah sağlıklı ve hayırlı evlatlarını alırsın kucağına..

Insanı ayakta tutan inancı zaten .allah I'm o sabrı veriyor.ama o özlem duygusu son günlerde beni bitiriyor :((( çok Tşk ederim bu arada.allahım hepimize sağlıklı mutlu hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah ....

1.5 yılık evliyim.2013 Haziran ve Ağustos ayında iki kimyasal gebelik yaşadım.tam ümidimi kesmişken 3 Ocak 2014 te Beta hcg 171 çıktı ama sevinemiyoruz.keseyi görmeden ve kalp sesini duymadan inanamıyoruz çünkü .derken keseyi gördük kalp sesini duyduk.kendim sağlık personeliyim.herşey yolunda gidiyor ve çalışıyordum.5 Mayıs ta garip bi ağrı hissedip doğumhaneye gittim ve 1.5 cm ilk açıklık olduğu söylendi.ne olduğumu şaşırdım oğlumu kaybedilen diye çok üzüldüm.iki gün yattım hastanede ve açıklık 2 cm olunca beni üniversiteye gönderdiler.yatışım yapıldı ve bekleme süreci başladı.11 Mayıs ta su kesesi daha aşağıya indiği için serklaj uygulamasını kültür sonucu çıkmadan yaptılar.ve dedim ki oğlumun yiyecek ekmeği varmış.evde yattım her hafta rutin kontrollerime gittim derken idrarda protein kaçağı çıktı.ama oğlum ve tansiyonum iyiydi.nefrolog bi ay sonra kontrol dedi. 17 Haziranda ta oğlum az hareket etmeye başladı.ama yinede var strese gerek yok diye düşündüm .21 Haziran'da dayanamadım Dr a gittim ve oğlumda gelişme geriliği olduğunu öğrendim.dr um üniversiteye gitmemi söyledi.gittim ve ağır preeklamspi gelişmiş ve durum kötüymüş.40 dek içinde kendimi ameliyathanede buldum,oğlumu ayırdılar bende 28 haftasında :((((. Iki gün göremedim bitanemi.gördüğümde ufacıktı nasıl başa çıkacaktı dedim:((( ben 24 ünde taburcu oldum ama bir yanımı da orda bıraktım.her gün ziyaretine gittim 28 inde bişeyler iyiye gitmeye başlamıştı.sevinmiştik hepimiz.28 sabahı 6.30 da telefonum çaldı .bebeğiniz ağırlaştı dediler :((( hayır ama iyiydi dün:(( ne kadar sağlık personeli olsanızda o sırada annesiniz :(((.hepsi tatbiki çok zor onu öyle görmek .dokunamamak .ama en zoruda hiç kucağıma alamadan toprağa verdim :((.insanı inancı ayakta tutuyor.yoksa dayanılır bir acı değil bu:(((.günlerdir okuyorum ve tek değilim beni anlayabilecek birileri var dedim paylaşmak istedim.şu günlerde öyle çok özlüyorum ki Başar ımı :(((

Başın sağolsun :( Benimde cennette bir meleğim var :( Allah yardımcımız olsun ..

kızlar merhaba bu sabah bebeğimin kalp atışını gördüm artık hamile olduğuma inanıyorum..doktorum herşey yolunda diyor..bu defa sonuç güzel olacak öyle hissediyorum dedi bu bile beni çok mutlu etti..hematoloji iğnemin dozunu düşürdü 6000 lik kullanıyordum artık 4000 lik kullanıcam..hayırlısı bakalım inşallah hep güzel haberler veririm size...

Zeynep uzun süredir giremiyordum internette. Yazdıklarını okuyunca gerçekten çok sevindim. Allah yardımcınız olsun. İnşallah sorunsuz geçer günlerinde hayırlısıyla evladını kucağına alırsın. Hep iyi şeyler düşün iyi şeyler olsun. Hayırlı haberlerini bekliyorum. Dualarım seninle ve sizinle.

kızlar merhaba kaybettiğim kızımdan sonra geçen çarşamba tekrar bir kızım olacağını öğrendim çok mutluydum taki bugüne kadar..17.haftadayım tam plasenta previa( bebeğin eşinin önde olması) teşhisi ve bebek kordonu normalde 3 damardan oluşuyormuş bizde 2 damar varmış bunların teşhisi kondu.bebeğin eşi normale yakın yere gidebiliyormuş doğum haftası yaklaştıkça ama tam plasenta plevia olduğu için gitme ihtimali azmış..preeklampsiden korkarken nelerle karşılaşıcam hiç bilmiyorum.çok moralim bozuk..dualarınızı bekliyorum..

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Sağlıkla sıhhatle evladını kucağına alacaksın inşallah. İyi şeyler düşünelim. Ne hastalıkları olan insanlar doğum yapıyor hiç bir problem olmadan. Dualarım hep sizlerle.
Allah inşallah bana da nasip eder o günleri.
hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Allah yardımcın olsun arkadaşım. Sağlıkla sıhhatle evladını kucağına alacaksın inşallah. İyi şeyler düşünelim. Ne hastalıkları olan insanlar doğum yapıyor hiç bir problem olmadan. Dualarım hep sizlerle.
Allah inşallah bana da nasip eder o günleri.
hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Sagol arkadasım dua ede ede haftaları geçmeye çalışıyoruz. Seninde istedigin zamanda sorunsuz saglıklıca bebegini kucagına aldıgın günler gelir inşallah...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kontrol iyi geçti canım çok iyiymiş değerler.20 gün sonra kan tahlilleri istediler.sürekli başım ağrıyor doktorumu aradım kullandığım düşük önleyici ilaç yapıyormuş 1 hafta daha kullanıp bırakıcam..poliklinikteki asistanla görüştü gittim ultrason yaptılar bebişim iyiymiş .herşey beni nasıl korkutuyosa doktorumuda korkutuyor ..

cinsiyet için erken canım ya yarın 11. hafta bitecek..biliyormusun ilk kez cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanıyorum..sanırım kız olsun istiyorum..ama hayırlısı tabiki..dün hastane dönüşü alışverişe gittik eşimle o kadar güzel bebek malzemeleri varki eşim alalım diyor ama ben korkuyorum..o kadar çok malzeme varki evde canımı yakıyor onları işe yaramaz halde görmek..

Bnde kız istiyordum ama bir türlü söyleyemiyordum erkek olursa sanki istemiyormusum gibi olcak diye..saçma bir psikoloji işte :) eşyaları evden kaldırmak nasıl birsey bende bilirim dogana kadar çorap almıcaz eşimle öyle dedik..zaten hepsi parayla hallolan şeyler verdin mi parasını anında senin ki zaten birsey almasak da olur ablasının bebek arabasına kadar herseyi duruyor :( bu arada dün dr. Kontrolüm vardi tam 21+2 de 380 gram dedi az geldi bana ama dr sen minyonsun fazla kilolu bir bebek beklemeyiz öyle olmasa da iyi olur zaten plasentaya baskısı daha az olur dedi..ama ne bileyim dünden beri et yemeyen ben neler yiyorum bi bilsen :) balık yagı hapıda aldım nordic prenata dha omega 3 balık da yiyemiyorum cunku cevizle de nereye kadar ki onu da yeterli yiyemiyorum..napacagımı şaşırmış durumdayım:)

Acını en iyi biz anlıyoruz ben buna inanıyorum..bende kızıma 27. Haftada erken dogum yaptm.hem de hicbir sorun hissetmezken acil sezeryana alındım preeklampsi teşhisiyle..ve yavrum 3,5 gün yaşadı..simdi yine hamileyim ve bir sürü problemim var inanki preeklampsiyi unuttum..Allah kısmet edip verecekse yavrumu kucagıma almayı verecektir.dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef..gerekli tedbirleri almak dışında tabi.ne demisler tedbir bizden takdir Allahtan..hiç isyan etmedim ama çok zorlandım.eşimi annemi daha fazla üzmemek için aglayamadıgım zamanlarda içten içe hep ağladım ve hala içim çok acıyor tarifi yok..zeynep'in dedigi gibi acısıyla yaşamaya alısıyorsun..Allah hepimize tekrar saglıklıca kuagımıza alabilecegimiz hayırlı evlatlar nasip etsin ins..

Acını en iyi biz anlıyoruz ben buna inanıyorum..bende kızıma 27. Haftada erken dogum yaptm.hem de hicbir sorun hissetmezken acil sezeryana alındım preeklampsi teşhisiyle..ve yavrum 3,5 gün yaşadı..simdi yine hamileyim ve bir sürü problemim var inanki preeklampsiyi unuttum..Allah kısmet edip verecekse yavrumu kucagıma almayı verecektir.dua etmekten başka yapacak birşeyimiz yok malesef..gerekli tedbirleri almak dışında tabi.ne demisler tedbir bizden takdir Allahtan..hiç isyan etmedim ama çok zorlandım.eşimi annemi daha fazla üzmemek için aglayamadıgım zamanlarda içten içe hep ağladım ve hala içim çok acıyor tarifi yok..zeynep'in dedigi gibi acısıyla yaşamaya alısıyorsun..Allah hepimize tekrar saglıklıca kuagımıza alabilecegimiz hayırlı evlatlar nasip etsin ins..

Âmin arkadaşım.çok tşk ederim.hamile kalınca olay bitiyor diye düşünüyoruz ama herşey o anda başlıyor.allahım herşeyim hayırlısını versin hepimize.inşallah sağlıklı mutlu şekilde bebeğini kucağına alırsın..

Zeynep uzun süredir giremiyordum internette. Yazdıklarını okuyunca gerçekten çok sevindim. Allah yardımcınız olsun. İnşallah sorunsuz geçer günlerinde hayırlısıyla evladını kucağına alırsın. Hep iyi şeyler düşün iyi şeyler olsun. Hayırlı haberlerini bekliyorum. Dualarım seninle ve sizinle.

canım çok teşekkür ederim..girdik bir yola ve iyi gidiyor çok şükür darısı bebek isteyen herkese..duaların için sağol..

Ben de 23+6 da oğlumu ağır preeklampsi sebebiyle kaybettim :(
Yeniden hamile olan arkadaşları görüyorum, istanbuldaysanız doktor ismi verirseniz sevinirim, bir de direk perinatoloğa mı gittiniz?
Bu acıyla yaşamak çok zor, hem yeniden bir bebeğim olsun istiyorum hem oğluma ihanetmiş geliyor ama geçmiyor acı, belki hafifler diye. Off Allahım.

Yeniden hamile olan arkadaşları görüyorum, istanbuldaysanız doktor ismi verirseniz sevinirim, bir de direk perinatoloğa mı gittiniz?
Bu acıyla yaşamak çok zor, hem yeniden bir bebeğim olsun istiyorum hem oğluma ihanetmiş geliyor ama geçmiyor acı, belki hafifler diye. Off Allahım.

O duyguları bizde yaşadık cnm anlıyorum seni..hatta atlattım galiba derken hamile oldugumu ögrendigim gün yine kızıma ihanet etmisim gibi bir hisse kapıldım.Ben yeniden hamileyim ama dr.lar 1 seneden önce hamile kalmamamı ısrarla tekrar etmislerdi bnde ne kadar canımı sıksa da bekledim.istanbulda degilim ondan dr. öneremeyecegim sana..ayrıca bir perinatoga görünmen şart..genetik testler istiyorlar onlar yapılıyor..pek yardımcı olamadım ama aklına bir sey takılırsa cevaplarım seve seve...

O duyguları bizde yaşadık cnm anlıyorum seni..hatta atlattım galiba derken hamile oldugumu ögrendigim gün yine kızıma ihanet etmisim gibi bir hisse kapıldım.Ben yeniden hamileyim ama dr.lar 1 seneden önce hamile kalmamamı ısrarla tekrar etmislerdi bnde ne kadar canımı sıksa da bekledim.istanbulda degilim ondan dr. öneremeyecegim sana..ayrıca bir perinatoga görünmen şart..genetik testler istiyorlar onlar yapılıyor..pek yardımcı olamadım ama aklına bir sey takılırsa cevaplarım seve seve...

Canım benim önceden düşüklerim olduğu için genetik testlerim vs yapılmıştı zaten. Geçen ayda kontrole gittim doktor hamileliğe engel bir durumun yok dedi hatta ona da sordum hamile kalırsam perinatoloğa mı gitmeliyim diye hayır gerikmez dedi ama güvenemedim, bu yüzden size sorayım dedim.
Umarım sağlıklı be hamilelik geçirir ve zamanında kolaylıkla bebeğine kavuşursun inşallah.

Başın sağolsun :( bende tam bir yıl önce 24+5 te kaybettim oğlumu. Memorial ataşehir de Arda Lembet e gidiyorum ben. Çok memnunum. Çok bilgili,anlayışlı ve ilgili bir doktor. İnternetten videolarını izle istersen.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Başın sağolsun :( bende tam bir yıl önce 24+5 te kaybettim oğlumu. Memorial ataşehir de Arda Lembet e gidiyorum ben. Çok memnunum. Çok bilgili,anlayışlı ve ilgili bir doktor. İnternetten videolarını izle istersen.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de anadolu yakasında onun ismini bulmuştum ama düzenli olarak gidince bütçem sarsılır mı, karşılayabilir miyim diye tereddütteyim :(
Muayenesine ne kadar ödüyorsunuz, yeniden hamile misiniz bu arada?
Allah size de sabır versin, bir daha evlat acısı göstermesin inşallah

Merhaba arkadaslar bende preeklampsiden 2 hafta once kizimi kaybettim 25+5 haftamda 500 gr dunyaya geldi kizim 2 hafta kuvezde kaldi ve kaybettm cok zor bir durum iki hafta once bu sekilde dogup yasayn bebek var mi diye arastirirken simdi bi umut ariyrm.. bu ikinci gebeligimdi ilk gebeligimde dusukle sonuclandi o yuzden bir umut bu forumlari okuyarak zamani gelince tekrar gebe kalmaya cesart edebilir miyim diye dusunuyrm. Cok zor Rabbim kimseye evlat acisi yasatmasin ve hayirlisiyla herkesin evlat sahibi olmasini nasip etsin

Merve'nin başın sağolsun.ben tamda düşündüğün kişiyim.özelden mesaj atamıyorum.bende oğlumu 28 Haziran'da kaybettim.Allah herşeyin hayırlısını versin dua ettim.serklaj sonrası falan ama çok zor şimdilerde çok özlüyorum .:((

Merve'nin başın sağolsun.ben tamda düşündüğün kişiyim.özelden mesaj atamıyorum.bende oğlumu 28 Haziran'da kaybettim.Allah herşeyin hayırlısını versin dua ettim.serklaj sonrası falan ama çok zor şimdilerde çok özlüyorum .:((

Sagol cnm seninde basin sagolsn rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsn bundan sonra. Kizimi kaybettkden sonra seni merak ettm ins onun bebgi iyi olr diye dua ettm ama nasibimz boyleymis.. cok zor dayanmk ne yaparsk yapalm unutlmuyr aklindan cikmiyr insanin herkes bi daha olr die akil veriyr bizde bunn bilincindyz ama ozlememk dusunmemek elimzde degl rabbm bize sabir versn kizimin ismini melek koymustm simdi diyrm br melegm var hepimizn bi melegi var rabbm dayanma gucu versn bu aciya..

Sagol cnm seninde basin sagolsn rabbim hakkimizda hayirlisini nasip etsn bundan sonra. Kizimi kaybettkden sonra seni merak ettm ins onun bebgi iyi olr diye dua ettm ama nasibimz boyleymis.. cok zor dayanmk ne yaparsk yapalm unutlmuyr aklindan cikmiyr insanin herkes bi daha olr die akil veriyr bizde bunn bilincindyz ama ozlememk dusunmemek elimzde degl rabbm bize sabir versn kizimin ismini melek koymustm simdi diyrm br melegm var hepimizn bi melegi var rabbm dayanma gucu versn bu aciya..

Sağol canım.bende seni merak etmiştim kızın nasıl oldu diye hatta eşimlede konuşmuştuk.hakkımızda hayırlısı böyleymiş diyoruz ama ben kendi adıma her o zaman o dirayeti gösteremiyorum.hele son günlerde çok özlüyorum:(((dediğin gibi gençsiniz olur diyorlar ama artık o lafa da sinir oluyorum.yeni bir bebek tatbiki düşünüyorum ama Başar ımın yerini tutmaz ki.ama acımı azaltır.sen gidebildin mi hiç kızının yanına :(( ben gidemedim.

Sağol canım.bende seni merak etmiştim kızın nasıl oldu diye hatta eşimlede konuşmuştuk.hakkımızda hayırlısı böyleymiş diyoruz ama ben kendi adıma her o zaman o dirayeti gösteremiyorum.hele son günlerde çok özlüyorum:(((dediğin gibi gençsiniz olur diyorlar ama artık o lafa da sinir oluyorum.yeni bir bebek tatbiki düşünüyorum ama Başar ımın yerini tutmaz ki.ama acımı azaltır.sen gidebildin mi hiç kızının yanına :(( ben gidemedim.

Aynen canm bnde sinir oluyrm o lafa sonucta bn cocugm yok die aglamiyrm kizima agliyrm dedigin gibi yerini tutmaz ki cocugumz olsada icimizde yrleri farkli olack kizimi kutahyaya defnettik esimin memlektine ondan sonra bir kez daha gittim gittigmde kotu oluyrm ama bi bakimada yanmdayms gibi hissedyrm bnce dayanabilirsen sende git oglunun yanina.. Ins Rabbim bize zmni gelnce hayrlisiyla saglikli bir bebk nasip edr

Back