• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

merhaba canım benim çok güzel bir haber pıt pıtları duymuşsun inşallah hep böyle güzel haberler ver bize neye göre düşürdü canım iğnenin dozunu[

sağol canım benim..hematoloji kan testleri yapıyor pıhtılaşmayla ilgili ona göre ve biraz kilo vermişim kiloya göre de doz ayarlanıyormuş..zaten kadın doğum günde 2 defa 6000 lik çok diyordu..vücudumda başka kanamalar yapabilir diye korkuyodu doktorum..dişetleri burun kanaması olursa hemen hastaneye gel diye uyarmıştı..

bugün diyabet kontrolüm vardı insülin dozunu artırdılar günde 1 defa yapıyordum artık günde 4 defa yapıcam..delik deşik oldu heryerim valla su içince dışarı fışkıracak diye korkuyorum:)) o kadar çok diyabetli gebe vardıki bugün poliklinikte ne oluyor bu kadınlara anlayamıyorum..ne kadar sağlıksızlaştık..rabbim herkesin yardımcısı olsun..kimseyi evladıyla sınamasın..öpüyorum kuzucukları..

of ya 4 kere zor olacaktır senin için ama napalım sonucu mutlu olsunda amin canım

kızlar merhaba kaybettiğim kızımdan sonra geçen çarşamba tekrar bir kızım olacağını öğrendim çok mutluydum taki bugüne kadar..17.haftadayım tam plasenta previa( bebeğin eşinin önde olması) teşhisi ve bebek kordonu normalde 3 damardan oluşuyormuş bizde 2 damar varmış bunların teşhisi kondu.bebeğin eşi normale yakın yere gidebiliyormuş doğum haftası yaklaştıkça ama tam plasenta plevia olduğu için gitme ihtimali azmış..preeklampsiden korkarken nelerle karşılaşıcam hiç bilmiyorum.çok moralim bozuk..dualarınızı bekliyorum..

canım nasılsın merak ettim seni yaptırdın mı testlerini

merhaba canım benim çok güzel bir haber pıt pıtları duymuşsun inşallah hep böyle güzel haberler ver bize neye göre düşürdü canım iğnenin dozunu

slm nigar. ben geçen hafta zeki yılmaza gittim. şimdiden bana iğne verdi. cleaksin 6000. bi gün iğne bi gün aspirin kullan dedi. kafam çok karışık. kime güvenecem ne yapacam bilmeyom. folik asit ve benexolu kesti onuların yerine imom verdi. psikolojim alt üst oldu. mustafa başbuğ ili zeki yılmazın dedikleri çok uyuşmuyo canım sıkıldı

slm nigar. ben geçen hafta zeki yılmaza gittim. şimdiden bana iğne verdi. cleaksin 6000. bi gün iğne bi gün aspirin kullan dedi. kafam çok karışık. kime güvenecem ne yapacam bilmeyom. folik asit ve benexolu kesti onuların yerine imom verdi. psikolojim alt üst oldu. mustafa başbuğ ili zeki yılmazın dedikleri çok uyuşmuyo canım sıkıldı

selam canım zeki yılmaz gebelikten 3 ay önce iğne kullandırmaya başlıyor bende öyle yapmıştım içine sinmedimi zeki yılmaz eşimle benim çok hoşuma gitmişti tedavi şekli pozitifliği mustafa başbuğa biz ısınamamıştık yinede sen bilirsin içine hangisi siniyorsa onunla devam edersin

selam canım zeki yılmaz gebelikten 3 ay önce iğne kullandırmaya başlıyor bende öyle yapmıştım içine sinmedimi zeki yılmaz eşimle benim çok hoşuma gitmişti tedavi şekli pozitifliği mustafa başbuğa biz ısınamamıştık yinede sen bilirsin içine hangisi siniyorsa onunla devam edersin

kime gidersem gideyim sinmiyo. ama bunun önceden tedbir alması iyi. sen niğdede miydin.

kızlar merhaba

dün gece başım çok ağrıdı tansiyonumda yüksek değildi ama bütün gece ağrım vardı..sabah olunca mahallemizde bir özel hastane var kadın doğumcusu doktorumun arkadaşı zaman kaybetmemek için oraya gittim..ultrason yaptı doktor bir sorun yok dedi..ama keseye uzak bir yerde minicik bir kan pıhtısı var dedi..istirahate devam..canım sıkıldı bu kan olayına..ikinci gebeliğimde çok şiddetli baş ağrım olmuştu ertesi gün doktora gittiğimde bebeğimin kalbi durmuştu o yüzden çok korktum aynı mı olacak diye..rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

merhabalar arkadaşlar.sonunda cesaret edip kızıma kardeş için doktora gittik.eşim de bende çok gergindik giderken.tartışarak gittik.doktor hikayemi dinleyince önce eyvah dedi gülerek.sonra korkmayın.olur inş dedi.bir sürü tahlil istedi.protein,böbrek yetmezliği,yumuşak doku,genetik... daha adını bilmediğim testler.15 gün içinded çıkar dedi.sorun çıkmazsa eylül gibi hamile kalırsın,tama zamanı dedi.yaşın ilerledikçe sıkıntı diyor.tatlıdan uzak dur yürüyüş yap,E vitamini içeren anti oksidan besinler ve süt ürünlerini bolca tüket.folik asite başla dedi.hamilelik boyunca aspirin kullanırız,iğne olursun dedi.bebeği besleyen damarın çok güçlü buda çok iyi dedi.çok heyecanlıyım :) dua edin bir sorun çıkmasın.hamilelik öncesinde neler yediniz söylerseniz mutlu olurum.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.hoşçakalın:49:

canım nasılsın merak ettim seni yaptırdın mı testlerini

Cnm ben cepten cvp yazabilmek icin yeni nick aldım ben nsmsny :) carsamba gunu testleri yaptirdim ama yetersiz serum elde etmisler sanırım. pazartesi tekrar kan vericem bir sonuc yok yani elimde...delik desik olmana üzüldüm valla bir gelsinlerde totoşlarına vurarak sevelim :) bende erken dogum riskini diger iki hastalıkla arttırdıgım için sol tarafa yatmaktan ve sürekli yatmaktan her yerim çürümüş gibi hissediyorum..İnsallah bu sefer tüm sıkıntılarımıza değer de yavrularımızı kucagımıza alırız...

Cnm ben cepten cvp yazabilmek icin yeni nick aldım ben nsmsny :) carsamba gunu testleri yaptirdim ama yetersiz serum elde etmisler sanırım. pazartesi tekrar kan vericem bir sonuc yok yani elimde...delik desik olmana üzüldüm valla bir gelsinlerde totoşlarına vurarak sevelim :) bende erken dogum riskini diger iki hastalıkla arttırdıgım için sol tarafa yatmaktan ve sürekli yatmaktan her yerim çürümüş gibi hissediyorum..İnsallah bu sefer tüm sıkıntılarımıza değer de yavrularımızı kucagımıza alırız...

yatmak ne kadar zormuş insanın saat ve gün kavramı bile kayboluyor..rabbim kimseyi yatağa bağlı yaşatmasın..test sonuçların temiz çıkacak bence hiç stres yapma..inşallah bu defa sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alıcaz..dikkat et kendine..

Zeynepcim hamilelikte sol tarafa yatmak gerçekten bebeğe giden kan akısını hızlandırıp bebegin daha iyi beslenmesini sağlıyor mu ? Dr'um yok öyle bir sey der gibi konustu da benimle..bir bilgin var mı?..sol tarafa yatmaktan her yerim çürümüş gibi hissediyorum da artık boşuna olmasın bari :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zeynepcim hamilelikte sol tarafa yatmak gerçekten bebeğe giden kan akısını hızlandırıp bebegin daha iyi beslenmesini sağlıyor mu ? Dr'um yok öyle bir sey der gibi konustu da benimle..bir bilgin var mı?..sol tarafa yatmaktan her yerim çürümüş gibi hissediyorum da artık boşuna olmasın bari :)

canım sol tarafa yatınca kan dolaşımı hızlanıyor ve bebeğe daha rahat kan gidiyor.ama sürekli sol tarafa yatmana gerek yok gün içerisinde birkaç saat yatman yeterli..benim doktorum böyle söylemişti.kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yatmalıymışsın.bebek rahatsız olursa yatış pozisyonundan anneye hissettiriyormuş zaten.. ben sırtüstü yatamam mesela kalp kapakçığı sorunum olduğu için nefesim daralıyor sırtüstü yatınca..sırt üstü yatmam gerekse asla yatamam..rabbim hepimize rahat gebelikler versin..gerçi bizim gebeliklerimiz pek rahat değil ama:)) bunada şükür..sağlıklı doğsunlarda çektiğimiz herşeyi unuturuz..tansiyonun nasıl gidiyor...

Tansiyonum günde 3 alfametle 10-11/6 -7 cnm... iyi dedi dr'um..ilk zamanlar 4 alfamet demisti.riskli haftalara yaklastıgım için yine 4e çıkartayım mı dedim gerek yok dedi..19. Haftaya girdim bugün çok şükür asıl maraton bundan sonra...ödem var mı diye bacaklarımı kontrol etmeye başladılar.şu fetal dna sonuçlarınında daha 15 günü var bir çıksaydı o da kafamdan silinseydi en azından.günler hem geçmiyor hem 5. aya girdim nasıl geçmiş diyorum..sen nasılsın.nasıl gidiyor :)

merhabalar arkadaşlar.sonunda cesaret edip kızıma kardeş için doktora gittik.eşim de bende çok gergindik giderken.tartışarak gittik.doktor hikayemi dinleyince önce eyvah dedi gülerek.sonra korkmayın.olur inş dedi.bir sürü tahlil istedi.protein,böbrek yetmezliği,yumuşak doku,genetik... daha adını bilmediğim testler.15 gün içinded çıkar dedi.sorun çıkmazsa eylül gibi hamile kalırsın,tama zamanı dedi.yaşın ilerledikçe sıkıntı diyor.tatlıdan uzak dur yürüyüş yap,E vitamini içeren anti oksidan besinler ve süt ürünlerini bolca tüket.folik asite başla dedi.hamilelik boyunca aspirin kullanırız,iğne olursun dedi.bebeği besleyen damarın çok güçlü buda çok iyi dedi.çok heyecanlıyım :) dua edin bir sorun çıkmasın.hamilelik öncesinde neler yediniz söylerseniz mutlu olurum.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.hoşçakalın:49:[/QUOTE

offf sonuçları çok merak ediyorum :(

Tansiyonum günde 3 alfametle 10-11/6 -7 cnm... iyi dedi dr'um..ilk zamanlar 4 alfamet demisti.riskli haftalara yaklastıgım için yine 4e çıkartayım mı dedim gerek yok dedi..19. Haftaya girdim bugün çok şükür asıl maraton bundan sonra...ödem var mı diye bacaklarımı kontrol etmeye başladılar.şu fetal dna sonuçlarınında daha 15 günü var bir çıksaydı o da kafamdan silinseydi en azından.günler hem geçmiyor hem 5. aya girdim nasıl geçmiş diyorum..sen nasılsın.nasıl gidiyor :)

dna sonucun temiz çıkacak hiç takma kafana..idare ediyorum bende..tansiyonum düşük ama şeker yoruyor beni..gece uyandım kendimi çok kötü hissediyorum..hemen şekerimi ölçtüm 64 e düşmüş..eşimi uyandırdım küp şeker getirdi.mutfağa gidemedim o kadar kötüydüm.küp şekerleri yiyince normale döndü..bol su içip şekeri idrarla atmam gerekiyor buda çok yoruyor beni su bile midemi bulandırıyor..2 kilo vermişim..perşembe günü kontrolüm var bebişim iyimi bakalım..çok korkuyorum ya yine kalbi durursa diye..rabbim bizim ve bebişlerimizin yardımcısı olsun..

merhabalar arkadaşlar.sonunda cesaret edip kızıma kardeş için doktora gittik.eşim de bende çok gergindik giderken.tartışarak gittik.doktor hikayemi dinleyince önce eyvah dedi gülerek.sonra korkmayın.olur inş dedi.bir sürü tahlil istedi.protein,böbrek yetmezliği,yumuşak doku,genetik... daha adını bilmediğim testler.15 gün içinded çıkar dedi.sorun çıkmazsa eylül gibi hamile kalırsın,tama zamanı dedi.yaşın ilerledikçe sıkıntı diyor.tatlıdan uzak dur yürüyüş yap,E vitamini içeren anti oksidan besinler ve süt ürünlerini bolca tüket.folik asite başla dedi.hamilelik boyunca aspirin kullanırız,iğne olursun dedi.bebeği besleyen damarın çok güçlü buda çok iyi dedi.çok heyecanlıyım :) dua edin bir sorun çıkmasın.hamilelik öncesinde neler yediniz söylerseniz mutlu olurum.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.hoşçakalın:49:[/QUOTE

offf sonuçları çok merak ediyorum :(

merhaba arkadaşım..inşallah herşey gönlünce olur..gebe kalmadan önce yenilen özel bir şey yok riskleri azaltan..en azından ben öyle biliyorum..benim pıhtılaşma sorunum olduğundan sürekli aspirin kullanıyorum..gebe kalmadan 3 ay önce FOLİO ve ELEVİT başladı doktorum halada kullanıyorum...kafama bir şey takıldı bebeği besleyen damarın çok güçlü demişya doktorun sen hamilemisin ki bebeği besleyen damarı görmüş kafam karıştı biraz..gebelik planlıyosun değilmi..

kızlar nasılsınız..
bugün kontrolüm vardı..herşey yolunda hareketlenmiş bebişim..2 hafta sonra tekrar gidicem..doktorum istanbulda bir hastaneye kursa gidecekmiş hemde 6 ay:(( çok canım sıkıldı..beni takip edeceğini söyledi ama yinede içim rahatlamadı..sürekli burada olsun isterdim..şansızlık oldu benim için.bunda da vardır bir hayır diyorum .

Ben hala yatışlardayım cnm :) çok sevindim bebisine..kac haftalık oldu simdi?doktor degistirmek zorunda kalmak cok sinir bozucu ama dedigin gibi belki bunda da vardır bir hayır...

Ben hala yatışlardayım cnm :) çok sevindim bebisine..kac haftalık oldu simdi?doktor degistirmek zorunda kalmak cok sinir bozucu ama dedigin gibi belki bunda da vardır bir hayır...

sağol canım..8 hafta yarın bitiyor..doktorumu değiştirmiyorum şimdilik.çünkü hastaneye gelip hastalarını takip edecekmiş..tüp bebek ünitesninin doktoru olduğundan çok fazla gebesi var..aynı ünitede 2 doktor daha var belki kendisi gelemediği zaman onlar yapar takibimi..diğer doktorlarıda tanıyorum ikiside çok iyi..kqfqm çok kqrıştı ama çok fazla dert etmek istemiyorum bu konuyu bakalım zaman neler getirirse ona göre davranıcaz..bebişim iyi olsunda herşey yoluna girer..iki gündür hafif hafif karnım ağrıyor..doktorum sıkıntı yok dedi ama sendedeolmuşmuydu merak ettim..

slm arkadaşlar zeynep beray sadece seni okuyabildim daha iyi haberler alalım inşallah hepinizden uzman hekim benden bu tahlilleri istedi sonuçlarını yorumlar mısınızFAKTÖR V LEİDEN NORMAL-FAKTÖR V R2 MUTASYONU NORMAL-FAKTÖR V CAMBRİDGE MUTASYONU NORMAL-PROTROMBİN 20210 MUTASYONU HETEROZİGOT-FAKTÖR V HONG KONG MUTASYONU NORMAL-MTHFR 677 C>T POLİMORFİZMİ NORMAL-MTHFR 1298A>C POLİMORFİZMİ HETEROZİGOT-PAI-4G/5G POLİMORFİZMİ( 4G/5/G)-ACE GEN POLİMORFİZMİ( ID)-EPCR G 4678 C HOMOZİGOT MUTANT
sağlıkla kalın

Back