• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi

turkmenkizi86

Kendi halinde...
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2013
3.031
5.604
398
Merhaba hanımlar. 2. Hamileliğini geçiriyorum. ilk hamileliğimin son dönemlerinde tansiyonum yükseldi tansiyon ilaçları çok bir fayda etmedi. idrarda protein çıkınca doğuma alındım.

Şu an 29+3teyim dün idrar verdim ıdrarda eser miktarda protein diyor. Sabahta tansiyonum 12/8.5 civarındaydı. Hala düşmedi başım agriyor. Normalde 10.5/7.5 civarında çıkıyordu. Doktorum 4 buçuk 5 civarı tahlil sonucları icin ararız dedi aramazsa ben arayacağım.

Daha önce preeklampsi geçirenler olma riskinde olanlar ne yaptınız nasıl atlattınız bu süreci?
Bebeğime 36. Haftayı görsek diye dua ediyorum hep. Şu an çok küçük ne olur bana da dua edin.

Bu arada preeklamsi ve bir düşük yaşadığım için Trombofili testi yapmıştı doktorum. Bu hamileliğimde 6. Haftadan bu yana kan sonlandırıcı iğne kullanıyorum.

Hic duymadim ben bu rahatsizligi ama ins bebeginiz gelisimini tamamladiginda dogum yaparsiniz. Bebek erken gelirse de korkmayin 29 haftayi gecmis bi bebek disarda da saglikli buyutulebiliyor gunumuz kosullarinda bu yuzden stresinizi minimuma indirin derim

Hic duymadim ben bu rahatsizligi ama ins bebeginiz gelisimini tamamladiginda dogum yaparsiniz. Bebek erken gelirse de korkmayin 29 haftayi gecmis bi bebek disarda da saglikli buyutulebiliyor gunumuz kosullarinda bu yuzden stresinizi minimuma indirin derim

Anne yüreği işte biraz karnımda kalsın diye dua ediyorum.

Merhaba hanımlar. 2. Hamileliğini geçiriyorum. ilk hamileliğimin son dönemlerinde tansiyonum yükseldi tansiyon ilaçları çok bir fayda etmedi. idrarda protein çıkınca doğuma alındım.

Şu an 29+3teyim dün idrar verdim ıdrarda eser miktarda protein diyor. Sabahta tansiyonum 12/8.5 civarındaydı. Hala düşmedi başım agriyor. Normalde 10.5/7.5 civarında çıkıyordu. Doktorum 4 buçuk 5 civarı tahlil sonucları icin ararız dedi aramazsa ben arayacağım.

Daha önce preeklampsi geçirenler olma riskinde olanlar ne yaptınız nasıl atlattınız bu süreci?
Bebeğime 36. Haftayı görsek diye dua ediyorum hep. Şu an çok küçük ne olur bana da dua edin.

Merhaba preeklampsi devam ediyor mu hala sizde
Bende de 35. Haftada çıktı ortaya acile kaldırıldım bu protein kaçağı ile aynı şey mi aklım çok karıştı :(

Merhaba preeklampsi devam ediyor mu hala sizde
Bende de 35. Haftada çıktı ortaya acile kaldırıldım bu protein kaçağı ile aynı şey mi aklım çok karıştı :KK43:

Benim ilk hamileliğimde protein kaçağı olduğu için doğuma alınmıştım ne durumdasınız merak ettim.

Şu an idrar takibi yapılıyor sürekli. Tansiyon ilacı kullanıyorum.

tansiyina bagli gebelik zehirlenmesi

Benim ilk hamileliğimde protein kaçağı olduğu için doğuma alınmıştım ne durumdasınız merak ettim.

Şu an idrar takibi yapılıyor sürekli. Tansiyon ilacı kullanıyorum.

Bende de protein kaçağı var pazartesi günü tekrar test yapılacak sabah akşam tansiyon takibi yaptırıyorum acil bir durumda tekrar hastaneye gelmemi söylediler ilaç vs vermediler.

Bende de protein kaçağı var pazartesi günü tekrar test yapılacak sabah akşam tansiyon takibi yaptırıyorum acil bir durumda tekrar hastaneye gelmemi söylediler ilaç vs vermediler.

Anladım canım Rabbim şifa versin inşallah. Ilk hamileliğin mi? Tansiyonun nasıl peki? Ayaklarında alt bacağında ödem var mı? Bol su iç. Protein eksiğini kapatmak için protein ağırlıklı beslen.

Ben şu an sıfır tuz tüketiyorum. Tansiyonumu günlük 3 defa ölçüp yazıyorum. Düşük tansiyonluyum normalde. Preeklemsi geçmişim olduğu için doktor alfamet e başlattı. (Kardiyolog) 2 ile başladım ama fayda etmedi 3 e çıkardım. Genelde 36. Haftada alıyorlarmış bende yeni öğrendim. Zaten 36. Haftada bebek tamamlanmış oluyormuş

Anladım canım Rabbim şifa versin inşallah. Ilk hamileliğin mi? Tansiyonun nasıl peki? Ayaklarında alt bacağında ödem var mı? Bol su iç. Protein eksiğini kapatmak için protein ağırlıklı beslen.

Ben şu an sıfır tuz tüketiyorum. Tansiyonumu günlük 3 defa ölçüp yazıyorum. Düşük tansiyonluyum normalde. Preeklemsi geçmişim olduğu için doktor alfamet e başlattı. (Kardiyolog) 2 ile başladım ama fayda etmedi 3 e çıkardım. Genelde 36. Haftada alıyorlarmış bende yeni öğrendim. Zaten 36. Haftada bebek tamamlanmış oluyormuş

Amin cnim inşallah. Bende günde iki kez ölçtürüp yazıyorum sınırda çıkıyor tansiyonum nabzım yükseliyor genellikle ilaç filan başlatmadılar bana. Hatta kardiyolog gördü herşey normal dedi. İnanılmaz ödem var el ve ayaklarımda yarın konuşup doğum istemeyi düşünüyoruz ama erken diyede korkutuyor beni

Amin cnim inşallah. Bende günde iki kez ölçtürüp yazıyorum sınırda çıkıyor tansiyonum nabzım yükseliyor genellikle ilaç filan başlatmadılar bana. Hatta kardiyolog gördü herşey normal dedi. İnanılmaz ödem var el ve ayaklarımda yarın konuşup doğum istemeyi düşünüyoruz ama erken diyede korkutuyor beni
Benimde ilk hamileliğimde başlatmamıştı. Başladığımızda da geç kalındı. Düzenlememişti. Oğlum 2400 doğdu ama şuan kocaman 5 yaşında çok da zeki. O yüzden erken doğmasına sakın canını sıkma. Bunda erken başladı tansiyonum yükselmeye. En yüksek 12/9 u gördüm. Preeklampsi gecmisim olduğundan ilaca başladı doktor. Daha ilaca yeni adapte oldum 10 gündür kullanıyorum.

Doktorlar uygun gördükleri an alırlar seni doğuma çünkü tedavisi bebeği anne karnından almakmış. Başka çözümü yokmuş.

Hayırlı haberlerini bekliyorum insallah.

saribaykus saribaykus ne yaptın merak ettim.

Doktorla görüştüm cnm protein kaçağı 460 çıktı. Ben doğum istedim riski olursa erken alın dedim ama doktorum gerek görmedi suyu yerinde ne kadar durursa o kadar iyi normal doğumu bekleyelim dedi haftada 2 kez kontrole gideceğim. Hiç kilo almamış bebeğim :( normal mi acaba

Doktorla görüştüm cnm protein kaçağı 460 çıktı. Ben doğum istedim riski olursa erken alın dedim ama doktorum gerek görmedi suyu yerinde ne kadar durursa o kadar iyi normal doğumu bekleyelim dedi haftada 2 kez kontrole gideceğim. Hiç kilo almamış bebeğim :KK43: normal mi acaba

Benim oğlum da 4 hafta boyunca 1 gram almadı. Bende protein kaçağı 38 lerde başlamıştı. 36 da ciğer geliştirici yaptılar sana yaptılar mı?

Bana da dün ciğer geliştirici verdi doktor dün yaptırdım bugün de yaptıracağım.

Benim oğlum da 4 hafta boyunca 1 gram almadı. Bende protein kaçağı 38 lerde başlamıştı. 36 da ciğer geliştirici yaptılar sana yaptılar mı?

Bana da dün ciğer geliştirici verdi doktor dün yaptırdım bugün de yaptıracağım.
Yok cnm ciğer geliştirici iğne oluyormuş sanırım yapmadı bana normal doğumu bekleyelim diyor erken almak istemiyor pek iğneden filan bahsetmedi ama

Yok cnm ciğer geliştirici iğne oluyormuş sanırım yapmadı bana normal doğumu bekleyelim diyor erken almak istemiyor pek iğneden filan bahsetmedi ama
Gerekli görmemiş demekki ciğer geliştiricisi. Protein kaçağı da çok fazla değil demekki doğumu beklettigine göre. Bir dahaki kontrolün ne zaman? Bende haftalık gideceğim.

Gerekli görmemiş demekki ciğer geliştiricisi. Protein kaçağı da çok fazla değil demekki doğumu beklettigine göre. Bir dahaki kontrolün ne zaman? Bende haftalık gideceğim.

İnşallah bir aksilik çıkmaz hayırlısı ile.
Benim kontrolümde cuma günü haftada iki kez oluyor. Sende ki idrar kaçağı kaç acaba oranı ?

Benim değerlerim bunlar T turkmenkizi86
Screenshot_20190911-091605.png

Back