Prednol, Duphaston, Oksapar kullananlar; psikolojik ve fiziksel etkileriniz neler oldu?

tubaufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2023
12
6
32
Prednol, duphaston ve oksapar kullanıyorum. 10 haftalık gebeyim. İlaçları kullananlar ilaçları da belirterek kendindeki belirtileri yazabilir mi? Sevgiler.

10. haftaya kadar heparin kullandim, progesteronu yumurtlamadan bir gün sonra basladim, hala kullaniyorum. Ikisinin de yan etkisi hicbir sey oldu :)

Duphaston kullaniyorum iyiyim yani birsey
Duphaston kullaniyorum iyiyim yani birsey yok siz nasil hiss ediyorsunuz kendinizi?
Duphaston için bir etki hissetmedim aynı şekilde oksaparda da etki hissetmedim yalnız prednol kullandıktan 45 dk sonra mide bulantısı baş dönmesi ve aşırı uyku hali yaptı.

Oksapar heparindir canim, Duphaston da progesterondur. Oksapar ve Duphaston ilaclarin isimleri yani sadece, heparin ilac grubudur (yani oksaparin icinde bulundugu ilac grubu), progesteron da duphaston gibi ilac gruplarinin sagladigi/destekledigi hormon.

Çok teşekkür ederim

Merhaba bende 6+5 günluk hamıleyım oksopar progestan ve progestan dex ıgne kullanıyorum ve prednol 4 mg birde leucostim ığne bagısıkılık başkılamak ıcın vucut bebegı kabul etsın dıye verdıler 4 kalp durması var belkı ışe yarar bu defa

Benim heparin uygulamamdan sonra çok yanma oluyor ve hemen morarıyor sizde de aynı mı?
Benımde öncekı gebelıklerımde oyle oluyordu bende oturur vazıyette yavaşca iğneyi vuruyorum bıranda iğneyi sıkarsam taş bıgı orada kalıyordu ve morarıyordu sımdı cok yavaş yavaş vuruyorum hıc morarmadı ve ıgenyı cıkardıktan sonra hıc ovmuyorum bastırmıyorum bu sekilde buldum cozumunu

Çok geçmiş olsun bende 5 haftalık hamileyim. Bir önceki hamileliğim ölü doğumla sonuçlanmıştı. Bende pıhtılaşma için başladım. Ama bir türlü kendime yapamıyorum. Sanırım öğrenmem gerek. Umarım herşey yolunda gider ve sağlıkla kucağımıza alabiliriz

Sizde col gecmıs olsun ınsallah hayırlısı ile kucagımıza alırız benım dıger gebelıklerımde eşim yapıyrdu bır anda sıkıyordu ıgneyı tas gıbı kalıyordu hemen morarıyordu artık ben yapıyroum hemde hıc acıtmadan yapıyorım yavas yavas esım yaparken acıyordı ben acıtmadan yapıyorum hıc korkmadan

merhabalar, ben henüz çok yeni gebeyim 4+2 günlük :) ama daha önceki ( 4 düşük 1 kimyasal gebelik) kayıplarım sırasında yapılan genetik test netiecinde kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı bu sebeple doktoum öğrenir öğrenmez hemen oksapar başladı ve önlem amaçlı da progestan vajinal yoldan sabah-akşam alıyorum. dün ilk defa iğneyi hastanede yaptırdım hemşire anlattı bakalım ilk defa bu akşam kendim yapacağım sizlerin tecrübelerine göre yavaş vermek gerekiyormuş ilacı onu öğrendim bilgi için teşekkürler herkese :) umarım sağlıkla büyüdüklerini görürürüz.

Merhaba geçmiş olsun önceki süreçler için. Bende 6 haftalık hamileyim. Bizde 4. Haftada oksapar yapmaya başladık. Ben kolumdan yapıyorum. Bana hemşire dirsekten 4 parmak yukarı dış yüzeye uygulayabileceğimi söyledi. Eşim uyguluyor. Sonrasında hemen buz yapıyorum. Morarma çok azaldı. Yavaş yapmanın bi önemi yok bence ben hızlı yaptırıyorum. Yavaş daha fazla yanıyor kendi deneyimim.

Oksapar için genel cevabım olsun; ben karından vuruyorum ve kendim vuruyorum. İlk başta çok morarıyordu 14 haftadayım morarma azaldı. İğneyi göbek deliğimden 2 parmak aşağı, Gülen yüz olacak şekildeki yerlere yani yanlar ve orta şeklinde vuruyorum. Çok yavaş veriyorum sıvıyı, karnımı hafif sıkıyorum bu şekilde yanma azalıyor. Ovmuyorum çünkü ovunca yanıyor. Hemen kalkmıyorum 5 dk oturuyorum, vurduktan sonra hemen kalkınca yanıyor benimki. Öyle yavaş vuruyorum, kendim vuruyorum, karından vuruyorum. Sevgiler. Herkese şifa dolu gebelik dilerim
Benim heparin uygulamamdan sonra çok yanma oluyor ve hemen morarıyor sizde de aynı mı?

arkadaşlar merhaba, bana da faydanız olur tecrübeniz ışıkolur umuduyla yazıyorum.
çok ağır bir urtıker geciriyorum. yüzüm gözüm de dahil heryerim şiş ve vucudumun heryerinde kırmızı kabarık dokuntuler mevcut. aşırı kaşıntı var kaşıntı ağlatacak seviyede. 5.günü tamamladım düzelme yok daha maalesef.
acil serviste 3 kez 250mg avil ve80 mg prednol verildi.
dünden beridir de prednol 32mg ve bilaxten 40mg olarak gün içinde almaktayım. şikayetlerim hafiflemiş yada geçmiş değil.
prednolun yan etkileri nelerdir bu ilacı nekadar sürede bırakmak gerekir, doktor anladığım kadarıyla iyi olana kadar hapı içirecek ama okudugum bunun kremi de varmıs.
bu ilacı kullanırken tecrubesi olanlar duacınız olurum. yardımcı olun bana

Lanet olası ürtikeri çok yaşadım. Koluma takılan serumun yerinde bile kaşıntı kızarıklık oluşmuştu kulak arkası göz sırt vücut ne yaptıysak geçmedi hiçbir şey etki etmiyor maalesef. Başladıktan sonra engel olunmuyor. Neye sebep olduğunu bulmak gerekiyor benimde ilaç alerjisinden şüphelenmişlerdi. Bir sürü test yaptırdım tam olarak neyin sebep olduğunu bulamadık. Aklım çıkıyor tekrar edecek diye. Geçmiş olsun. Stilex diye bir merhem vardı o biraz rahatlatıyor araştırın bir de advantan dı sanırım bi bakın derim

yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. siz de şifanızı bulun inş. bende maalesef anjiodem de oluştu ve hala geçmedi. bu ilaçlardan prednol ve bilaxten kullanmış mıydınız acaba, o konuda da bilginiz varsa bahsedebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…