pratik ev hanımları kulubü

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesepalamudu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

titiz misinizdir?

• Ankete Katılan
    293

ay canım harikasın teşekkür ederim bu akşam ben de gidip kaynatim bari
kaç dakka kaynatmam lazım

dakika tutmadım ama şöyle diyebilirim ısınınca, yağın yanmasına musade etmeden içine kepçe koydum kepçe tıkırdamaya başlayınca 5 dk daha ısıttım ve kapattım canım yerimseniben

dakika tutmadım ama şöyle diyebilirim ısınınca, yağın yanmasına musade etmeden içine kepçe koydum kepçe tıkırdamaya başlayınca 5 dk daha ısıttım ve kapattım canım yerimseniben

ben de aynen öyle yapıyım o zaman
saol tekrar canıma.s.

Kızlarrr bir pratiklik daha balık kızarttığımız tavayı az biraz suyla ve sirkeyle bir fokurdatın kaynatın sonra yıkayın
Kokudan eser yokkk...

Titiz hanımlar merhaba,

Ya size bir şey sormak istiyorum,

Evime ustalar geldi,dolap yaptırdım da,

Kirli elleriyle duvara falan değmişler hep iz kalmış,

Bu izleri nasıl yok edebilirim,

Islak bezle mi kuru bezle mı silmeliyim bilemiyorum...CADIARZU

Boya yağlı değil yani acaba sileyim derken izleri büyütürmüyüm diye korkuyorum...bilmiyorumkismile

Yardımcı olur musunuz?
a.s.

canım hiç denemedim ama, boya silinebilir cinsten değil yada su bazlı ise bence hiç silmeyi deneme leke büyüyüp dağılabilir. en iyisi sen aynı renk bir boya ile oraları boyamayı dene. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim ya sağolun denicem...

a.s.

mrblar topic çok güsel hepsini okudum ve çok güzel bilgiler var.
bende bişey sorcam umarım bilen vardır
bebeğimin kıyafetlerinde elma ve demir damlası lekesi var ve bi türlü çıkaramadım bi bilisi olan cevaplarsa sevinirim

o ikisi asla çıkmıyor bence, bizde de aynı dert var şu anda...

bu topik tam benlik, yani herşeyin mükemmel olmasını isteyip de yetişemeyip stres yapanlar için pratik metodlar harika olmuş, özellikle şu güldalı, microfiber bezleri ve balık tavası temizleme yöntemini hemen deniycem ve de bu topiğe abone olcam, bizim ocak anneleri iyi ki paylaşıyorlar arada böyle adresleri, bu arada ben de birkaç şey sorucam, belki fikir verirsiniz,

1.geçen yıl banyomu yeniletmiştim, duvarlara krem ve kahve renkli fayanslar koydurttum, fakat özellikle kahvelerin üzerindeki o beyaz beyaz inşaat lekeleri çıkmıyor, her duyduğumu denedim, görünce çok sinirlerim bozuluyor,

2.bir de mutfaktaki ocağın dip kısımları, aspratör ve fırın, en pratik şekilde nasıl temizlenir, beni en çok uğraştıran yerler

3.tencerelerin, çaydanlıkların altlarını, telle ovmadan, çeliği çizmeden nasıl temizleriz?

çok soru sordum ama cevap gelirse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Kızlar bende bişey paylaşayım sizinle.geçenlerde banyodaki aynayı ki benimki çok büyük anywayin yüzey temizleyicisi ile silmiştim lekeleri çıkarsın diye.Normalde biri duş aldığı zaman ayna buhar olur damla damla su aşağı kayar deli ederdi beni.Sildiğim günde çok az vaktim vardı aynanın üst kısımlarına yetişememiştim.Sonra bi akşam eşim duşa girdi çıktı.Baktım sildiğim yerler de hiç bişey yok silmediğim yerler buharlaşmış.Ama gerçekten tavsiye ederim her duştan sonra ayna silmekten kurtuldum.Bilginize.

tencere ve aydanlıkların altını cifle ovuyorum ben bulaşık süngerin yeşil kısmıyla çok güzel çıkıyo o kararmış lekeler tel çizer çünkü cifle hem parlıyo hem lekeler çıkıyo canım

inşaat lekeleri içnde benimde fayansalrım yeni hemde koyu kahve öyle damla şeklinde lekeler vardı ben tornavida ucu ile kazıdım bide pamuğa aseton döküp sildim hiç bişey kalmadı

teşekkürler çokmasum, cifi ben de denemiştim, teflon tavaların altında başarılı olamadım, fayansları tornavida ucu çizmedi mi, ama benim lekeler damla şeklinde değil, yüzeye dağılmış vaziyette, asetonu deniycem, çok teşekkürler, lapetus, sana da teşekkürler, güzel bir bilgi, ben de almayı düşünüyorum...

burası tam bana göremış hastayım bende her sn bıseler yapıyorum:kedi:

ben tornavida ile kazıdım ama hiç çizilmedi bide asteonla silince hiç iz kalmdı
ben teflon tava tencere kullanmıyorum çelik tencerelerden bahsettin sanmıştım onları cifliyorum pırıl pırıl oluyo teflonları sağlıklı bulmyorum hiç almadım ö yüzden kolay gelsin sana canımkaydirigubbakcemile5

teşekkürler çokmasum, ben de sevmiyorum teflon kullanmayı ama kızartmalarda çaresiz kalıyorum maalesef, kızartma çok yapmam ama en basitinden omlet bile diğer tavalara
yapışıyor, teşekkür ederim, hepimize kolay gelsin...

bengisumut, ilk soruna cevap vererek başlayayım, kireç gibi olan o lekeler için kesinlikle "domestos sıfır kireç(siyah ambalaj pembe kapak)" var onu öneririm. ben yeni bir binada oturuyırum ve inşaat lekeleri çok fazla. bunun döküyorum 15 dak kadar bekletiyorum siliyorum cillop gibi kesinlikle tavsiye ederim. ayrıca klozette sifondan akan sarı lekeler varya onlara da birebir
2. ve 3. derdinede aynı ilaç devadır. amway in fırın temizleyicisi ben bunun gibi harika bişey görmedim.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

olmaz mı, hem de nasıl yardımcı oldun, teşekkürler eylül, benim haberim bile yoktu o siyah domestostan, hemen alıcam, amwayin de bir çok ürününü almayı düşünüyorum, yüzey temizleyici, loc falan, fırın temizleyici de alırız artık, sağolasın, fayanslardaki lekeler için asetonlu pamuğu da denedim işe yaradı, çok mutlu oldum...

merhaba arkadaşlar bende bısey sormak ıstıyorum koltuklarımın üst kısmı suni deriler varya onlardan,krem rengı. gecenlerde sac boyası dokuldu bende domestosla sıldım hatta bıraz beklettım domestosu sonra durulayınca sarı renge büründüğünü gördüm,üstelik leke cıkmamıs aynen duruyordu. Bir önerınız varmı bu konuda

Giysilerimizdeki lekelerimizin üzerine kir-çöz koyuyoruz biraz.. sonra bekletiyoruz daha sonra yıkıyoruz..
Lekeden eser yok.. (makinanın deterjan gözüne deterjanla birlikde kirçöz koyun bir miktar daha)

Yaz temizliğine başladım..
Tüllerim beyaz ve baya rengi değişmiş (salonumda ki tüllerim salonumu pek kullanmıyoruz çok büyük misafir gellirsa ancak)

Tülleri önce bi 30 da yıkayıp akıtıcam
sonra kir-çöz döküp bir defa yıkayıp makinamdaki suyla bekleticem sabaha kadar sabah tekrar baştan başlatıp çalıştırıcam...

Banyodaki kalebodur arası lekelere gelelim..o beyaz yerler hep sararırı siyahlaşır hatta su geldikçe küf gibi olur rutubet..
Dökün porçözü beklesin..
dahada beyaz olsun istiyorsak kücük bir fırça yardımıyla çifleyerek söküp atıcaz kirleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…