• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PRAG: Hüznün Büyüsü

Aklım erdiğinden beri eksikliğini yaşadığım aidiyetlik duygusunu Prag'da neden hissettim acaba?

Hem bir araştırma gezisi olur bak.. kaydirigubbakcemile2
İnşallah diyeceğim ama senden önce gidebilmek için değil fallahizemuszemus Hani ben-de gidebileyim diye diyorum:roflol:.. Ev çoluk çocuk sorun değil, benim çocuklarım küçük Emrah misali doğuştan olgun:1rolleyes: hepsini birbirine emanet edebilirim aklım kalmaz, eh akıldada var uzunca zamandır yalnız kaçmak ve uzak bir gezi, bakalım gelecek günlerin kısmeti kime, neyi, ne zaman gösterecek?

ağzını çeşmeye (!) dayayanla karşılaşmadım.. Hatta enteresandır, "Bu nedir yahu?" diyerek bakan da bir tek bendim galiba.. Foto çekmek kesmedi, videoya da aldım üstelik.. :.roflol: Niyeyse? sengözlerimebaksanab
.
Ha-hahahaaa:roflol::roflol::roflol: ay öldüreceksiniz benisırnaşık şey Ben ses etmemek için zor durdum ama yinede lafı açılmış :roflol:
İyiki Türkiye'de yok bunlardanalkisalkisalkis düşünsenize :utangac: her gün sular kesiliyor ve ellerinde bidonlarla tüm mahalle çeşme başında:roflol: Gazetelerdede sık sık haberler çıkar artık, karısını çeşmeden kıskanan adam sokak ortasında acımadan delik deşik etti.. Katil zanlısı -Pişman değilim beni aldattığına dair bulgularım vardı, her gün aynı çeşmeden su alma bahanesiyle evden çıkıyor geç saatlere dek çeşme başında kalıyordu..
Amaninnn :utangac: birde ellerinde mikrofon bir ton gazeteci suların kesilmesi ve bu çeşmenin suyunun "mikroplu"olabileceği yönünde mahalleliyle röportajda yapardı, biz de izlerdik melün melün :roflol::roflol:..
Bak Püsküütüm bir Türk foto çeker ve yorumlar böyle uzar gider ama o çeşme yorumları sanmam ki başka memleket forumlarında yayımlansın ve uzasın gitsin, bir daha çekme böyle şeyler Prag yerel gazetesinde çıkacağız yoksam yerimseniben

aşkın ve hüznün şehri prag mutlaka gitmek isteyem herkese tavsiye ederim benim de aşık olduğum bir şehir mistik hüzünlü aşk dolu :) balayınada pragtayım :)

Şimdiden iyi yolculuklar size.. Selam söyleyin.. :a015:
Madem balayı.. Nehir gezisini mutlaka programınıza alın.. Jazz çalınan teknede olsun..:delphin:

Ayrıca seçtiğiniz kişiyle bir ömür boyu huzur dilerim..

Gazetelerdede sık sık haberler çıkar artık, karısını çeşmeden kıskanan adam sokak ortasında acımadan delik deşik etti..
:roflol: :roflol:
Belediye başkanı da "Ben böyle sanatın içine tüküreyim" diyerek, olayı destekler..
Hakikaten var bizde bi'şey.. Şu başlığa onlarca foto koydum.. Hiçbirin üzerine bu kadar mesajlaşma olmamıştı.. :roflol:

püsküüt, fotoğrafları görünce diyecek söz bulamadım inan. Muhteşem, nasıl korunmuş, nasıl bakımlı aman Allahım. Avrupada bir çok şehir böyle düzenli ancak burası bir başka

"Hüzünün büyüsü" ne güzel demişsiniz.. Paylaşım için teşekkürler.

püsküüt, fotoğrafları görünce diyecek söz bulamadım inan. Muhteşem, nasıl korunmuş, nasıl bakımlı aman Allahım. Avrupada bir çok şehir böyle düzenli ancak burası bir başka

"Hüzünün büyüsü" ne güzel demişsiniz.. Paylaşım için teşekkürler.

Rica ederim.. Benim için büyük bir keyif Prag'a dair paylaşımda bulunmak..
Başka bir şeydi.. Başka bir tattı.. Öyle duygular yaşadım ki, hala, her Prag yazışımda büyük bir özlem kaplıyor içimi..
Hani sanki oralıydım.. da sürüldüm.. Garip, tuhaf ve çapraşık bir his.. Anlatmak çok zor ve aslında gereksiz de..

Tespitinde de çok haklısın..
Prag insanlarında dikkatimi çeken şuydu: "Az laf, çok iş, ciddiyet"
Şehirlerinin bu kadar güzel görünmesinde bu karakter özelliklerinin katkısı eminim ki büyüktür..

Bir vitrinden detay : Hayvanlar aleminde aşk..

Bir kahve molası..

Manufactura'da sadece Çek Cumhuriyeti'ne özgü el sanatı ürünler satılır..

Prag'lı öğrenciler yürüyüşte.. Bir polisi kadraja almak için uğraştım.. Ama yoktu………….

Ufukta, Petrin Parkı üzerinde inşa edilmiş Açlık Duvarı..
1360 yılında başgösteren kıtlık döneminde, yoksullara iş sağlamak amacıyla IV. Karl'ın bu duvarın yapım çalışmalarını başlattığı söyleniyor..

a.s a.s
Rica ederim.. Benim için büyük bir keyif Prag'a dair paylaşımda bulunmak..
Başka bir şeydi.. Başka bir tattı.. Öyle duygular yaşadım ki, hala, her Prag yazışımda büyük bir özlem kaplıyor içimi..
Hani sanki oralıydım.. da sürüldüm.. Garip, tuhaf ve çapraşık bir his.. Anlatmak çok zor ve aslında gereksiz de..

Tespitinde de çok haklısın..
Prag insanlarında dikkatimi çeken şuydu: "Az laf, çok iş, ciddiyet"
Şehirlerinin bu kadar güzel görünmesinde bu karakter özelliklerinin katkısı eminim ki büyüktür..

Tatil icin gidilen bir cok yer ayni etkiyi birakir insan da..Istanbul kadar buyulu bir sehir yok benim icin,ama icine girdigimde nasil kacacagimi bilmiyorum..Prag'ta hersey cok duzenli,olculu..ama yasamaya basladiktan sonra uc ay veriyorum
Bu arada suna katilmiyorum cek insanlari cok is yapan insanlar degil..ciddiyet degilde insan seciyorlar,mesafeliler..yabancilari sevmiyorlar..mesai saati bittigi anda goremezsiniz kimseyi..Bizimkiler gibi su elimde ki is bitsin oyle cikayim zihniyeti yok,gerci o da bizim enayiligimiz mi artik orasina da siz karar verin..
Son bir not kopru uzerinde ki heykellerin hepsi sahte,calinmasin diye orjinallerini muze de muhafaza ediyorlar.

kücük abim hep" prag a gidiceksin praga " derdi
meger derdi cekli kizlarmis .. sonradan ögrendim :))
ama benim hep aklima "hostel " filmi geliyor
film slowakyada ama bir zamanlar oraninda baskentiydi..ceklerden korkuyorum
gecen yil misira gidicektim..karakola düsen bir turistin yasadiklarini okumustum bir haberde tesadüf , derhal iptal oldu gezimiz..
halim nice:)

gezini bizlerle paylastigin icin tesekkürler püsküt

a.s a.s

Tatil icin gidilen bir cok yer ayni etkiyi birakir insan da..Istanbul kadar buyulu bir sehir yok benim icin,ama icine girdigimde nasil kacacagimi bilmiyorum..Prag'ta hersey cok duzenli,olculu..ama yasamaya basladiktan sonra uc ay veriyorum
Bu arada suna katilmiyorum cek insanlari cok is yapan insanlar degil..ciddiyet degilde insan seciyorlar,mesafeliler..yabancilari sevmiyorlar..mesai saati bittigi anda goremezsiniz kimseyi..Bizimkiler gibi su elimde ki is bitsin oyle cikayim zihniyeti yok,gerci o da bizim enayiligimiz mi artik orasina da siz karar verin..
Son bir not kopru uzerinde ki heykellerin hepsi sahte,calinmasin diye orjinallerini muze de muhafaza ediyorlar.

Toplumsal özelliklerle ilgili söylemlerinize katılıyorum..
Zaten bu nedenle de benim için üç ayda bitmez.. Kişilikle ilintili bir durum..
Benim karakterime çok uygun bir toplumsal yapı çünkü..

Köprüdeki heykellerle ilgili bilginiz beni çok şaşırttı.. Yerinde bir karar..
Burada da çalınanların yerine sahtelerinin konulduğunun anlaşılması bile yıllar alıyor.. yerimseniben

kücük abim hep" prag a gidiceksin praga " derdi
meger derdi cekli kizlarmis .. sonradan ögrendim :))
ama benim hep aklima "hostel " filmi geliyor
film slowakyada ama bir zamanlar oraninda baskentiydi..ceklerden korkuyorum
gecen yil misira gidicektim..karakola düsen bir turistin yasadiklarini okumustum bir haberde tesadüf , derhal iptal oldu gezimiz..
halim nice:)

gezini bizlerle paylastigin icin tesekkürler püsküt

yerimseniben

Yine de gezip, görmeden karar verme derim..
Hele hele "Geceyarısı Ekspresi" gibi bir film varken..

Toplumsal özelliklerle ilgili söylemlerinize katılıyorum..
Zaten bu nedenle de benim için üç ayda bitmez.. Kişilikle ilintili bir durum..
Benim karakterime çok uygun bir toplumsal yapı çünkü..

Köprüdeki heykellerle ilgili bilginiz beni çok şaşırttı.. Yerinde bir karar..
Burada da çalınanların yerine sahtelerinin konulduğunun anlaşılması bile yıllar alıyor.. yerimseniben

11 yildir bu ulkede yasadigim icin biliyor olmam normal olabilira.s...Ama o uc ay bu ulkeyi tanimak ve anlamak icin yazilmadi..Benim uc ay dememin sebebi Istanbul gibi bir metropolda yasadiginizda burada bir sure sonra hersey monotonlasiyor,kisilip kaliyorsunuz sanki..Ama buranin Ankara ile pek cok benzerligi var ben Ankara'yi da pek sicak bulmam o yuzden size daha cekici gelmistirsengözlerimebaksanab

Back