• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Portekiz' e Gitsem mi?

Sadece oyalanabiliyorlar, daha fazla aktivite yapıyorlar. Hepsinin elinde kitap bundan zevk alıyorlar, cünkü anne ve babalarından gördükleri davranış sekli bu. Öğretilen bir olgu ve mizacları daha uysal, daha rahat bir yasam sekline sahip oldukları için.
Kalıplaşmış önyargılar yalnız bunlar.

Türk ebeveynin elinde kitap olmaz=türk bebesi oyalanamaz
Avrupalı ebeveyn kültürlüdür çocukla nasıl ilgileneceğini bilir=avrupalı bebe oyalanır.

Her millette kültürlü anne baba olduğu kadar, kültürsüzü çocukla ilgilenmeyeni, eline kitap almayanı var.

Eğer eşin yardımcı ise git yoksa gitme eziyet olur. Gerçi büyük olan 5 yaşında bir yükü olacağını sanmıyorum. Bende bebek bekliyor ve Londra’da yaşıyorum. Bebek doğduktan sonra sık sık İstanbul’a geleceğim bakalım nasıl bir macera bekliyor beni de🙈🙈
5 yasinda degil:) 2,5 yas ve 5 aylik

Selam hanımlar değerli fikirlerinizi ihtiyacım var.
Biri 2.5 yasında diğeri 5 aylık iki çocuğum var.
Eşimin Portekiz' e gitmesi icap etti. Ekim ayında bi kaç gün.
Sorum şu ki biz de onunla gitsek iki çocukla uçak seyahati nasıl olur?
Küçük 5 saat (en iyi ihtimalle) uçak yolculuğuna dayanabilir mi sizce ??
Ne sorunlar bizi bekliyor olabilir?
Gitmişken bir hafta kalırız düşüncesindeyim bu arada.
Küçük çocuklarla fıldır fıldır gezen bloggerlar var imrenmelik de olayın gerçek yüzü nedir deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :KK200: :KK200:

Uyku saatlerine denk getirin uçak yolculuğunu
Uyurlarsa daha rahat olur

Kalıplaşmış önyargılar yalnız bunlar.

Türk ebeveynin elinde kitap olmaz=türk bebesi oyalanamaz
Avrupalı ebeveyn kültürlüdür çocukla nasıl ilgileneceğini bilir=avrupalı bebe oyalanır.

Her millette kültürlü anne baba olduğu kadar, kültürsüzü çocukla ilgilenmeyeni, eline kitap almayanı var.
Genelleme bunlar evet illa ki istisnalar var zaten bende genelleme yaparak söledim. Benim gözlemim bu yönde. Herhangi bir önyargım da yok belirtmek isterim o milletin iyi huyu var bizim milletin yok gbi konusmadım. Benim cocugum olsa götürürüm cünkü ben fink fink gezen Bi insanım zatenn=) benimkiler de alısmıs olurlar Bi sekilde adapte olurlar. Konu sahibi sık seyahat etmiyorsa biraz zorlanır.

Neden anlamiyorsun? Valla bi anne icin cok buyuk zorluk, ama imkansiz degil. Evden cikana kadar ve gelene kadar cok sorumluluk. Surekli cocuklarin yemegini dusunuyorsun. Buyuk insan herseyi yer ama 2,5 yasindaki herseyi yemez.. baharatli vs vs. Kucuk olan sadece memedeyse sorun yok. Ben 7 yasindaki oglumu dusunmuyorum pek kuru ekmek yer yeri gelirse ama 2 yasindaki yemiyor meela

Ha birde hava degisimi carpar mi? Cocuk hasta olur mu? Olursa 1 haftam ziyan olur mu? Vs vs hepsi dusunce oluyor..
Büyük makarna yesem meyve suyu içsem kafi modunda kız da emiyor zaten yemeği dert etmiyorum da ama yorucu olacak tabi

Büyük makarna yesem meyve suyu içsem kafi modunda kız da emiyor zaten yemeği dert etmiyorum da ama yorucu olacak tabi
Yemegi dert etmiyosanne guzel:) ben meyveleri pogcasi boregi puresiyle yola cikan bi insanim cocuklarim icin. Senin gibi dusunmesem cok kolay cikarim o yola

Neden anlamiyorsun? Valla bi anne icin cok buyuk zorluk, ama imkansiz degil. Evden cikana kadar ve gelene kadar cok sorumluluk. Surekli cocuklarin yemegini dusunuyorsun. Buyuk insan herseyi yer ama 2,5 yasindaki herseyi yemez.. baharatli vs vs. Kucuk olan sadece memedeyse sorun yok. Ben 7 yasindaki oglumu dusunmuyorum pek kuru ekmek yer yeri gelirse ama 2 yasindaki yemiyor meela

Ha birde hava degisimi carpar mi? Cocuk hasta olur mu? Olursa 1 haftam ziyan olur mu? Vs vs hepsi dusunce oluyor..
Ben daha da kucuklerken yasadim bunları. Bebeklikten itibaren gezmeye bayılırlar. Tam tersi evdeyken zorlaniyorum,disarida yeme içme sorunu yaşamadım,eve göre daha az yaramazlar vb.Konu sahibinin bebeği emiyor zaten,onun en kolay zamanı. En zor kısmı belki uçakta ağlaması olur.O kisma yoğunlaşıp oyalayacak alternatif arayabilir,en kötü ucaktakilerden özür dileyebilir. Şuana kadarki hicbir seyahatimizde olumsuz bisey aklıma gelmiyor o kadar güzel anılar birikiyor ki. Ben gitmesem pişman olurdum

Cocuklu var mı türkler arasında bilemedim, ama onlar alısık işte sorun orada. Ben 6 ay kadar yurtdısında kaldım sadece dönüşte ucaktw hep Türk cocuklar aglıyordu 😂😂
Ağlamalardan nasıl anladın kız bebelerin türk olduğunu :KK53:

Eşiniz sakin, sabırlı, size yardımcı biriyse bir saniye bile durmayın.

Yemegi dert etmiyosanne guzel:) ben meyveleri pogcasi boregi puresiyle yola cikan bi insanim cocuklarim icin. Senin gibi dusunmesem cok kolay cikarim o yola
Yine öyle şeyler almayı düşünmüştüm yanıma avm giderken bile alırım her anne yanında bulundurur bunlar engel olmamalı gezmeye zaten

Bir de portekizde çocuklu, hamile, yaşlı, engelli önceliği çok katıdır. Pasaport kontrolünde eu vatandaşı veya uçuş ekibi tarafından hızlı geçersiniz, asansör sırası beklemezsiniz, mc donalds bile öncelik tanır. Genel olarak yardımseverler, valizlere falan mutlaka birileri el atar. Bu kadar iyi özelliğe bir de kötüsüne yazayım, karnını doyurmak isteyen aramasın. Mutfakları kötü.

Lusi Lusi uçakta kriz olursa diye çantana 2-3 tane minik ilginc oyuncak,resimli kitapçık filan at ama yeni olsun,çocukların hiç görmediği birşey. Oyalayacak şeyler tükendiğinde son çare onları bir bir çıkar. Ben araba sürdügüm zamanlar gideceğim yer uzaksa,arkamdaki minik canavarlari bu sekil çok kandırdım

Büyük çok hareketli de mız mız değildir oyalanır bi şekilde gibi geliyor beni korkutan 5 aylık canavar :KK53:

Emen çocuk en kolayı

Ver memeyi ağzına sussun

Gerekirse tüm gün çeksin memeyi

Büyüğü idare edersen sıkıntı değil

Oğlum 9 yaşında şimdi 2 yaşında gezdiğimiz yerlere gitmek gözümüzde büyüyor

İmkan varken gezin

Şehir dışı biz de çok gezeriz büyük alışkın seyahate de küçük için aşırı bir deneyim bizi bekliyormuşcasına heyecanlıyım :KK53:
Kucuk daha kolay bence ya. Agladimi meme veriyorsan memeyi emzik veriyorsan emzigi olmadi biberonu veriyorsun susuyor. Ozellikle ucakta bunlar kurtarici.buyugu oyalamak gerek oynamak gerek. Buyuk daha zor :D

Back