• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytinyağlılar Portakallı Pırasa ve Şehriyeli Tavuk Salatası (Komili Zeytinyağı sponsorluğunda)

vaayyy süppersin demek sende yaptın portakallı pırasayı etti 2 sara_28 de yapmış çok beğenmiş...
ikinizinde ellerine sağlık...
evet yaptim Valla..)) cok severiz pirasayi,boregini,zeytinyaglilarini,bazen pidenin arasina koyuyorum tussen,pulbiber atip yiyorum..))))

way way wayyy bende kulağını çınlattım hani yapacaktı falan diyee...

Demek güzel olduu orası malumdu zatenn ikramaya tarifi sundu sende yaptın dimi ama..Ellerine sağlık cnmm..Meleğine kan olsun can olsunn şifa olsunn ohh misss :54::54::54::54::54::54::54:
kacirirmiyim hic bu lezzeti..)) annemden aferin aldim..)))

zeytinyağlı biber dolması yap canım orda biber bulabiliyomusun bilmiyorum ama...
ya da taze fasülye...
değişik bi tarif istersen düşünmem lazım..
aslında lahmacun olunca başka bişi istemez gibi geliyooo menüye..
ama misafir ağır bol bol olsun dimi..
aslinda haklisin lahmacun baslibasina agir,ama gelecek olanda agir...goz boyayim..))) vijdana gelirde Az zam verir demi..))) tavsiyelerin hosuma gitti,biber bulurum artik burda aldim basi Turk marktleri var,ayrica pazarimizdada Turk amcalar var..)))

dur gitmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
kara gözlümmmm dinleeeeeeeeeeee
yapma banaaaa gitmeeeeeeeeeeeeee

diyesim geldiii..Saraaa belki sen bilirsinn orkide nasıl evde bakıcammm..Netten araştırdım ama teknik terimler varr..Ne bileyim ben onlarıı yok bilmme ne gübresi falann..Su verecekmiyimmm..Bir sürü tomurcuğum var benimm açmaları lazımm..olmadı zaten şöyel bir yazı buldumm yicezz onları afiyetlenn :))
'''Orkide doğal güzelliği ile dikkat çekme de özel bir hünere sahip dünyanın en sevilen çiçeği. Çekiciliği yalnızca görünüşünde değil yaydığı güzel kokularla kendini cezbeden bu yüzden afrodizyak etkisinin olduğuna inanılan bir çiçek. Pek çok kişi hediye orkide aldığında veya orkide hediye edeceğin de ne anlama geldiğini merak ediyor.
Eski yunan da bereketi ve erkekliği temsil eden orkidenin cinsiyeti belirlemede rol oynadığı düşünülüyordu. Büyük orkide yumrularını yiyen erkeğin erkek çocuğu, küçük yumrular yiyen kadının kız çocuğunun olacağına inanılıyordu. Çin de masumumiyeti ve saflığı, Aztekler de güç ve kuvveti simgeleyen orkide orta çağ avrupasın da yalnızca soyluların yetiştirdiği aristokrat çiçeklerdi.''

haftada 1 su veriyorum ben..
suyu direkt kök yerine vereceksin bogumuna gelmesin..
verdikten sonra süzdür suyunu gulum..
bnmkide 2 3 ay oldu eve geleli ama çiçekleri döktü.normalmiş dökmesi..seneye acacack artık:31:

valla çürüyüp gidene kadarr ohhhhh hüpletirizz fenamııı deryacımmm:9::9::9::9::9::9::9: Saydım 13 tane tomurcuğu varrr..gözümden kaçan bile vardır belkimm..İkiz olarmışşş:9::9::9::9::9:

benim koca almış bana dedeee orkidee çok yaşlı bu belli:27:
seninki körpe delikanlıı

neeeeeeyyyy neler okuyom beeeennnn..
millss... dur bebekiiimmmm yapmaaa yoluuurrrrr

diyesim geldiii..Saraaa belki sen bilirsinn orkide nasıl evde bakıcammm..Netten araştırdım ama teknik terimler varr..Ne bileyim ben onlarıı yok bilmme ne gübresi falann..Su verecekmiyimmm..Bir sürü tomurcuğum var benimm açmaları lazımm..olmadı zaten şöyel bir yazı buldumm yicezz onları afiyetlenn :))
'''Orkide doğal güzelliği ile dikkat çekme de özel bir hünere sahip dünyanın en sevilen çiçeği. Çekiciliği yalnızca görünüşünde değil yaydığı güzel kokularla kendini cezbeden bu yüzden afrodizyak etkisinin olduğuna inanılan bir çiçek. Pek çok kişi hediye orkide aldığında veya orkide hediye edeceğin de ne anlama geldiğini merak ediyor.
Eski yunan da bereketi ve erkekliği temsil eden orkidenin cinsiyeti belirlemede rol oynadığı düşünülüyordu. Büyük orkide yumrularını yiyen erkeğin erkek çocuğu, küçük yumrular yiyen kadının kız çocuğunun olacağına inanılıyordu. Çin de masumumiyeti ve saflığı, Aztekler de güç ve kuvveti simgeleyen orkide orta çağ avrupasın da yalnızca soyluların yetiştirdiği aristokrat çiçeklerdi.''
anaaa onceden vereydinya bu bilgileri, kucuk yumrularini yerdim...kimbilir bi cimcimem olurdu belki...))))

anammm bayadır bakmıyordum bu kısıma ne çok tarif paylaşılmış öyle ayy çok sevindim yaa çok seviyorum bu yemek yarışmasını yeni yeni tarifler yuppiiii:32::32:

ellerine kollarına sağlık şekerim özellikle tavuklu salataya bayıldımmmmmm
anneciğim de pırasayı çok sever ona yapayım bari bu portakallı tariften

evet yaptim Valla..)) cok severiz pirasayi,boregini,zeytinyaglilarini,bazen pidenin arasina koyuyorum tussen,pulbiber atip yiyorum..))))

kacirirmiyim hic bu lezzeti..)) annemden aferin aldim..)))

aslinda haklisin lahmacun baslibasina agir,ama gelecek olanda agir...goz boyayim..))) vijdana gelirde Az zam verir demi..))) tavsiyelerin hosuma gitti,biber bulurum artik burda aldim basi Turk marktleri var,ayrica pazarimizdada Turk amcalar var..)))

tabi tabi zengin menü zam demek olabilir bi yemek daha şart oldu:9:
pırasa bizi ailecek zorlayan bi yemek portakallı yapınca sanırım daha iyi olcak bizim için..
ben soğan gibi kullanıyorum bazen soteliyorum düğer sebzelerle çok besleyici uyduruk bi yemek oluyor..

haftada 1 su veriyorum ben..
suyu direkt kök yerine vereceksin bogumuna gelmesin..
verdikten sonra süzdür suyunu gulum..
bnmkide 2 3 ay oldu eve geleli ama çiçekleri döktü.normalmiş dökmesi..seneye acacack artık:31:

evet bacım benimki körpee..tamam o üzerindekini sökmem gerek o zaman az dursunn da sökerimm.çokk teşkürrr öpüyom senii..

anammm bayadır bakmıyordum bu kısıma ne çok tarif paylaşılmış öyle ayy çok sevindim yaa çok seviyorum bu yemek yarışmasını yeni yeni tarifler yuppiiii:32::32:

hepimizde bir yemek sevdası oluştu baştan herkes marifetlerini sergiliyoo bu ara gaza geldik :9:
portakallı pırasayı 2 arkadaşımız tarife göre denemişler çok beğenmişler eminim seninkide güzel olcak:16:

nayııırrr nolamaaaaaazzzz..
hayatııımmmm canım benimmm nie küseyim saa ben..
valla farkında değilim bebeiim...
öpüşek gel dostluğumuz peksin:38::48::48::48:
öle bişi de yuhk sakın aklına öle biş getirme..
çiğküftene de bayıldım bu arada...
saram canım üle bişi yuhk kurban olduğum..

bilmem canım geçen amh testi yaptığındada sana çok yazdım baktım benden başka herkese cevap vermişin bende farkında olmadan kırdım mı acaba diye düşündüm malum burada yazı diliyle anlaşmaya çalışıyoruz anlatmak istediklerimiz bazen yanlış anlaşılabiliyo ama sorun olmadığına sevindim canım :29::29::29::29::29:

sen az yiyon diye eşin zafiyet geçircek garibimmm..
ben az az alıyorum sebzeleri yaptığım yemek genelde ikinci kez yenmiyo eşim tarafından bi kaç gün sonra yeni yaptım diye kandırıp yedirebiliyorum anca:9:

:9::9::9::9::9::9:

bikere men kara gözlü değil yeşil gözlüyüm milsim:34::34::34::34::34:

canım orkide bakımını hiç bilmiyorum ama senin için araştırırım bildiğim tek şey bakımının zor olduğu bi çiçek

ama sen yinede yemeye kalkma canım nolur nolmaz bırak saksıda dursunlar:9::9::9::9::9:

tabi tabi zengin menü zam demek olabilir bi yemek daha şart oldu:9:
pırasa bizi ailecek zorlayan bi yemek portakallı yapınca sanırım daha iyi olcak bizim için..
ben soğan gibi kullanıyorum bazen soteliyorum düğer sebzelerle çok besleyici uyduruk bi yemek oluyor..

pırasayı ince ince dilimleyip haşlayıp sıkacaksın içine biraz tuz pulbiber ve bi yumurta kıracaksın karıştırıp tavada önce bi yüzünü sonra diğer yüzünü kızartacaksın sonrada kek gibi dilimleyip servis yapacaksın harika oluyo :56::56::56::56::56::56:

bilmem canım geçen amh testi yaptığındada sana çok yazdım baktım benden başka herkese cevap vermişin bende farkında olmadan kırdım mı acaba diye düşündüm malum burada yazı diliyle anlaşmaya çalışıyoruz anlatmak istediklerimiz bazen yanlış anlaşılabiliyo ama sorun olmadığına sevindim canım :29::29::29::29::29:

:9::9::9::9::9::9:

valla yazdığını hatırlıyorum hatta şöyle bişe de yazmıştın deryacım sana yazdım ama görmedin sanırım die..

tatlım inanki bi art niyetim yok..
görmezden gelmek aslaa..
kırdıysam özür :38:

pırasayı ince ince dilimleyip haşlayıp sıkacaksın içine biraz tuz pulbiber ve bi yumurta kıracaksın karıştırıp tavada önce bi yüzünü sonra diğer yüzünü kızartacaksın sonrada kek gibi dilimleyip servis yapacaksın harika oluyo :56::56::56::56::56::56:

vaayyyy yumurtalı hiç yapmadım iyi fikir...
en çok soğan niyetine kullanıyorum pırasayı evdeki sebzeleri jülyen doğruyorum zeytşnyağında soteliyorum içine baharatlardan hangisini o an istersem onları ekliyorum...sarımsakta olcak bi diş...sonra tabağa alıp üzerine yoğurt dökünce çok güzel oluyo dereotu maydonoz serp üstüne sağlıklı bi yemek oluyoo aslında sebze salatası oluyo bence:9:

valla yazdığını hatırlıyorum hatta şöyle bişe de yazmıştın deryacım sana yazdım ama görmedin sanırım die..

tatlım inanki bi art niyetim yok..
görmezden gelmek aslaa..
kırdıysam özür :38:

özüre gerek yok canım konu anlaşılmıştır:48::48::48::48::48:

vaayyyy yumurtalı hiç yapmadım iyi fikir...
en çok soğan niyetine kullanıyorum pırasayı evdeki sebzeleri jülyen doğruyorum zeytşnyağında soteliyorum içine baharatlardan hangisini o an istersem onları ekliyorum...sarımsakta olcak bi diş...sonra tabağa alıp üzerine yoğurt dökünce çok güzel oluyo dereotu maydonoz serp üstüne sağlıklı bi yemek oluyoo aslında sebze salatası oluyo bence:9:

hııııım böylede güzel olur zaten sarımsaklı yoğurdun girdiği herşey güzel olur:56::56::56::56::56:

Portakallı Pırasayı ilk defa duyuyorum.
En yakın zamanda deneyeceğim.
Salata da harika.
Ellerine sağlık

milsimm çiçeğe göz dikmiş gördüm senii yeme kız büyüt çoğalt bebleri olsunn çiçeğinin...
Arkadaslar merhaba
Ben dun portakalli pirasayi yaptim,super oldu cok lezzetliydi
Tekrar bu guzel tarif icin tesekkur ederim canim
Ayrica dip not olarak,kabizliga faydasi var diye dusunuyorum,bende oyle oldu..)))
beğenmene çok sevindimm canım afiyet bal şeker olsun meleğinle sana inşaallah:16::16::16::16:
yok kızz yaparım ben ama eskisi kadar çok ne piirnç pilavı nede pirnçli bişiler yapmıyorum niyeyse..
sağlıklı besleniyorum ama kaportam gidik bile:9:
doğrusu annem varken yapıyodu üşenmiyodu yiyoduk yani...
bel ağrım varken aklıma vurdu ama yapamadım aklımda siz bu kadar konuşunca..
benim dolmalarımda nefiss olur hemide en çok domatesi severim iç kalırsa patatesi oyarım çeşitli yaparım bende:9::16:
dolma da birkaç tane patatesi ben de doldururm çok güzel oluyor patates seven insanlarız biz de..ben kahvaltıya sık sık sütlü patates yaparımm bayılır kocişimm...
Kizlar hafta sonu bolum mudurumu yemege alacagim
Menum:corba,lahmacun,piyas,bol yesillik salata
Tatli ne yapayim? Birde yanina ekstra bi yemek zeytinyagli yapmalimiyim?
Yardim lutfennnn
hımm demek müdürüne ziyafet veriyorsunn...ana yemeğin lahmacun mu olacak tatlımm...künefe tavsiye ederim sıcak sıcak çok şahane olur...
aynen canım güzel muhabbetler olmuş okudu..:34:

canım yaa benimde ihtiyacım var detoksa yapacağım ayran detoksunu ama wc ye cok cıkartıyo diyolar doğrumu iş yerinde problem
olmasın diye yapmıyorum...
doktorumun yasakladığı ve benim içmekten keyif aldığım şey ayran ve heryerde muhabbeti dönüyo ama yaaa yapılır mı bu banaaa:14::14::14::14::14:

Son düzenleme:
yemek varmış zaten yeni menüye ne gerek var canım...
adam nohutla beslenmiş bu yaşına kadar hayla nohut yiyooooo şikayet etmiyomu hiç:9::9::9:
adam nohutçu bıkmıyor demek kiii:16::16::16::16:
ben salataları gözüme kestirdim:56::56::56:

noollii yav yine bisürü emek vee tabisi yemek..
ama doğru yemek topiği bura..
hepsinden canım çekti nolcek şimdi..
gebemiyim neyim ayol bu aralar adam isteklerimden bıktı..
bi gün turşu siparişi veririm biberye turşusu,ertes gün kızarmış tavuk..
adam diyoki hatun bi ortasını bul:9::9::9:
:9::9::9::9::1::1::1::1:yalnız topiğe girişi ben yaptım ama şimdi hiçbişey yiyyemiyorumm canım da istemiyo ağzımın tadı da çok kötüü hiç tat almıyorumm...:50::50::50::50:
kızlaarrr yeni topiğimiz burası olmuş heee:9::9:
arada burada da toplaşıyoruz artıkk...

Portakallı Pırasayı ilk defa duyuyorum.
En yakın zamanda deneyeceğim.
Salata da harika.
Ellerine sağlık
hoşgeldin canımm farklı bir tat umarım denediğinde de beğenirsinn..şimdiden afiyet olsun diyorum o haldee:34::34::34:

teşekkürler ..umarım yapınca beğenirisn her ikiisni de canımm:16::16::16:

mmmmm çok lezzetli görünüyoooo:56::56::56::56:

Son düzenleme:
Back