porselen caydanlik nasil temizlenir

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
17
0
- Yurtdışı
merhaba kizlarrr
benim porselen caydanligimin alt parcasinin (su kaynayan parcasi yani ) icinde belli bir zaman sonra kirecten farkli sari bir tabaka olusuyor..kirecten kurtulmak icin sirkeli suyla kaynatirdim ama artik o fayda etmiyor..sizin porselen caydanlliginiz varsa ayni durum oluyordur kesin..ne yapiyorsunuz??

Son düzenleme:
içine su doldur kaynat sonra da bir avuç limontuzu at ve beklet .kireç tabakası çok kalın ise limontuzunu atınca 2-3 dak. daha kaynat .tertemiz olur.

benim porselen çaydanlığımda da kireç olmuştu.porçöz marka kireç çözücü kullandım.içi tertemiz oldu.sana da tavsiye ederim.senin denediğin sirke ve limon tuzundan hiç fayda görmeyince porçözledim.aslında ilk önce çok korktum zarar verecek diye ama denedim.iyi ki denemişim.

limontuzu bulurum burda insallah..yarin türk marketine bakacagim..yararli olabilir..tesekkür ederim :)

yurt dışındamısın.hımmm..burda oşlsan baharatçıda bulunur da orda nasıl bulunur bilmem
o zaman aynı işlemi limon ile dene bakalım .annem yaptı bi kere .evde limontuzu yoktu .limonu yıkayıp kabuğunu soymadan attı çaydanlığa kaynatıp bekletti fena da olmadı hani..
idareten bi dene derim ben..

sofra tuzuyla ovmayı denedin mi canım? tam olarak nasıl bi leke olduğunu anlamadım ama porselen bardaklardaki çıkmayan çay lekelerini falan geçiriyor. öle bi şeyse faydası olabilir

Walla doldur suyu içine göz kararı biraz toz çamaşır deterjanı at kaynat sonrada durula pırıl pırıl oluyo :)

yurt dışındamısın.hımmm..burda oşlsan baharatçıda bulunur da orda nasıl bulunur bilmem
o zaman aynı işlemi limon ile dene bakalım .annem yaptı bi kere .evde limontuzu yoktu .limonu yıkayıp kabuğunu soymadan attı çaydanlığa kaynatıp bekletti fena da olmadı hani..
idareten bi dene derim ben..

limon tuzu ne zor bulunan seymis hala bulamadim..limon ile deneyim guzel fikir tesekkür ederim..

Back
X