bebaaammm özledim snei yaaa ne zamandir karsilasmiyoruz
bana da mantikli geldi cnaim bu anlatilanlar ve zayiflayan cok var kiii yiyorlar yani karinlari ac kalmiyor ben de mesela 4 saat gecmesine ragmen ac degilim, bu diyette de bes saat olmasi lazim ögünler arasinda ara ögün yok.. ilk basta korktum ara ögünsüz olmaz ya dayanamam diye ama yapinca hic de öyle olmadi.. birazdan aksam yemegi yemem lazim ama yemesem mi diye düsünüyorum :26: spor da yaptim yerim yok cünkü.. ya da accuk yiyem yine de, yoksa gec saatte acikirim o daha kötü, ondan sonra da dusa gircem.. eger istersen kurallarini gerekli detaylarini sana özelden yazabilirim
bu arada benim Kedim, örtmenimmmm nerde yaaaaaaaaaben onsuz yapamam moralim bozuldu simdi niye gitmis yaaa ama allahtan gelcekmis bikac güne, sevindim ona.. iki gün gelmedim neler olmus
canııııım ben de seni özledim, hiç sorma karşılaşamadık bayadır
olur tatlım yaz bana da bakayım hani ben zaten yurttayım yemek saatlerine göre yiyorum ama ara öğünlerimi atlamak istemiyorum ya olsaymış keşke
bence meyve ye gece acıkırsan, şimdi aç değilsen zorlama kendini yicem diye çorba filan iç
of kızlar dun mısafirlikteydim orda kaldım ve aksam acayip abarttıkk cig köfte yedik saat 9dan sonramakarna kek türlü yemeği hepsi birbirine girdi ve turşuda yedim acayip ödemli vücudum hissediyorum cok siskinim moralim bozuldu tartıda hemen 1 kilo fazla cıktım 1 gecede kilo aldım resmen hevesim kactı ((((((((((
of kızlar dun mısafirlikteydim orda kaldım ve aksam acayip abarttıkk cig köfte yedik saat 9dan sonramakarna kek türlü yemeği hepsi birbirine girdi ve turşuda yedim acayip ödemli vücudum hissediyorum cok siskinim moralim bozuldu tartıda hemen 1 kilo fazla cıktım 1 gecede kilo aldım resmen hevesim kactı ((((((((((
canim iste bisey kesfettim, peynir acayip tok tutuyo, bilmiyorum neden :44: sonraaaa bu beslenme seklini arastirirken (buna diyet degil beslenme sekli diyorlarmis) ipuclari arasinda bunu gördüm, aksam acikirsaniz bi parca penyir süt vs tüketin sInIrlI miktarda diyordu... ben bakayim simdi tercüme edebildigim kadarini yazayim sana...
gecen de diyet topiginde bi arkadas dedi, ara ögün yapma diye, hatta dur onu da bulup yollayim sana, nedenini de cok güzel aciklamisti:
alintidir...
Leptin denen bi horman var tatlım ;
Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.
Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.
biz işte bu hormonun salgılanmasına fırsat vermeliyiz.
bu leptin hormonu bahsettigim, Uykuda Zayiflayin kitabinda da cok sIk vurgulaniyor. bu hormonun aciga cikmasi icin ara ögünler yok anlican.. valla ara ögünlerle yaptim, bir de böyle denemek istiyorum canim, umarim bizde de ise yarar
oooo afiyet olsun da canim yediklerin de kilo olarak yaramasin insallah... morlaini bozma bugün yarin telafi et onu, madem abarttim diyosun yarin da ot günün olsun mesela dengelemis olursun
çok sağol tatlım
leptini biliyorum ama sık sık insülin salgılanmasının bi süre sonra dirence sebep olduğunu bilmiyordum.
deneyelim bakalım hep ara öğün faydalı diye duyarız bi de bunu görelim nasıl olacak
ben de bilmiyordum canim, sagolsun takildigim diyet topigindeki arkadas söyledi.. ama her yerde de bütün diyetlerde de ara ögün var yaaa o yüzden kafam karisti ama ben sana yazdigima devam etcem, bir de böyle deneyim bakalim ne olcak... ama bu kurali destekleyen ne biliyor musun?? benim bi arkadasim dogumdan sonra bu tarz beslenme ile hamile kaldigi kilonun da altina düstü incecik olduiste kaynanasigile gitti kaldi 2-3 hafta düsün fazla da degil... kaynanasigilin beslenme tarzi öyleymis kahvaltidan sonra epeeeyyce vakit gecirmiyormus aksam yemegine kadar 5-6 saat demisti... aksam yemegini de 4-5 gibi yiyorlarmis, aksam da meyve yiyip cay iciyorlarmis.. yani bi ögün arada kayniyormus.. iste bu durumu destekleyen bilincsizce yapilmis bi diyet hikayesi
öyle kaynana herkese nasip olur umarım
vay bee ben de hep yemekte doymadan kalkıp ara öğünleri atlamamak gerek diye biliyordum canım.
demek ki farklı şekillerde de kilo verilebiliyo şimdiye kadar yaptıklarımız işe yaramadıysa bunu da deneyelim eheheh
ay yok canim onun kaynanasi düsman basinaama o zaman kilo vermisti arkadasim, o konuda ise yaramisti isteee dediginde haklisin, ara ögün olmali felan ama bu tam tersi.. ben deniyorum iki üc gündür canim, deneyelim bakalim bir sey kaybetmeyiz
canim iste bisey kesfettim, peynir acayip tok tutuyo, bilmiyorum neden :44: sonraaaa bu beslenme seklini arastirirken (buna diyet degil beslenme sekli diyorlarmis) ipuclari arasinda bunu gördüm, aksam acikirsaniz bi parca penyir süt vs tüketin sInIrlI miktarda diyordu... ben bakayim simdi tercüme edebildigim kadarini yazayim sana...
gecen de diyet topiginde bi arkadas dedi, ara ögün yapma diye, hatta dur onu da bulup yollayim sana, nedenini de cok güzel aciklamisti:
alintidir...
Leptin denen bi horman var tatlım ;
Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.
Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.
biz işte bu hormonun salgılanmasına fırsat vermeliyiz.
bu leptin hormonu bahsettigim, Uykuda Zayiflayin kitabinda da cok sIk vurgulaniyor. bu hormonun aciga cikmasi icin ara ögünler yok anlican.. valla ara ögünlerle yaptim, bir de böyle denemek istiyorum canim, umarim bizde de ise yarar
oooo afiyet olsun da canim yediklerin de kilo olarak yaramasin insallah... morlaini bozma bugün yarin telafi et onu, madem abarttim diyosun yarin da ot günün olsun mesela dengelemis olursun
hehehe
tamam canım deneyelim zaten yurt ve okulda yiyorum ben yemek saatlarinde arada aşağı yukarı 5 saat var iyi denk geldi bana
bakalim canim nolcak, insallah kaybettigimiz tek sey kilolarimiz olurbenim de is saatlerime uyuyor insallah iki gündür hissettigim gibi tok hissederim yaa...
leptin hormonunu canan karatay da anlatmıştı. hatta ayılardan bahsetmişti kış uykusuna yatacakları zman çok kilolu oluyorlar uyandıktan sonra zayıf olarak uyanıyorlar diye. uyurken zayıflayın demeleri de buradan geliyor sanırım. çok kilolu olup zayıflayanlara diyet yapanlara bişey diyemiyorum. onların evet diyetisyen kontrolünde kilo vermeleri daha doğru. ben kendi diyetimi kendim oluşturuyorum. özellikle erken kahvaltı yapıp(9 dan önce:) akşam olduktan sonra(6dan sonra) hiç birşey yenmediğinde ve düzenli hareketin varsa spor yapıyorsan kesinlikle zayıflıyorsun. birde yediklerinin az çok kalorisini bilebiliyorsan dikkat ediyorsun.
6dan sonra birşey yemediğinde vücut işte o leptini salgılıyor ve zayıflamana yardım ediyor.
inş yaaben şu an inanılmaz şiş hissediyorum ya yemekten sonra biraz haraketsiz kalmam gerek gerçekten midem hemen etkileniyo yürüsem bile