Bebek Beslenmesi pompayla süt sağan anneler yardım lütfen?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

majika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
157
0
46
Bursa
süt üretimini arttırmak için ne sıklıkla sütünüzü sağıyorsunuz?bebeği emzirdikten önce mi sonra mı?ve nekadar sürüyor sağma işlemi?bir de tam verim almak için pompayı düz mü tutmalıyız yatık mı?tavsiyelerinize ihtiyacım var . teşekkürler...

ben de bu konuyu gerçekten merak ediyorum 1 aylık bir kızım var şimdilik şişlikve ağrı olduğunda emziriyorum emzirince ağrı geçiyor ama sanırım memeleri tam olarak boşaltamıyor kızım bunun bir sakıncası olur mu?

sağma işlemini yapanlar nasıl yapıyorsunuz ne zaman yapıyorsunuz?

öncelikle bebeğinizi emziriyorsunuz daha sonra göğüste süt birikmemesi için sütünüzü sağıyorsunuz bebek 2 aylığa kadar 2saate bir 2 aylıktan sonra 3 saatte bir sağıyorsunuz

benim kızm yaklasık 2 aylık ve hiç almadı göğsümü.ikinci günden beri pompa ile sagıyorum.2-3 saatte bir muhakkak boşaltıyorum göğüslerimi.Baslarda 30-40 cc cıkıyordu simdi 120lere kadar cıkıyor.Emmezse kesilir diyorlar.İnsallah kesilmez tek dileğim bebeğimi 2 sene emzirebilmek.Ben ugrasırım önemli degil yeterki bebeğim bu nimetten faydalansın..Sagma işleminde ben dk tutmuyorum.Süt akısı kesildiktenn sonra 5 dk daha sagıyorum hala gelmiyorsa bırakıyorum.Ortalama 20 dk alıyor ( benim pompam ciftli yani ikisini de 20ser dk sagmış oluyorum) Pompayı nasıl tuttuğumuzun bi önemi var mı fikrim yok..Herkese bol bol sütlü günler..

ben pompayı dik tuttuğumda atletime damlıyor sütler o yüzden biraz eğik tutuyorum mecburen nuby benim pompam

Aynen arkadaşım, bende senin durumundayım. Yarın 40 günlük olucaz ve ben sürekli sağıyorum. Gündüzleri sağmak için 3 saati geçirmiyorum, geceleri de bebeğim uyandığında sağıyorum. Bende çiftli kullanıyorum zamandan kazanmak için. İnşallah kesilmeyecek sütlerimiz canım.

Başlık sahibi arkadaşım; pompayı tutmanla süt veriminin bir alakası yok. Sadece eğer uçlarını düzgün yerleştirmezsen göğüs uçların yara olabilir. O yüzden nasıl rahatsan öyle devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…