• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pomem ve 1 yaşında ki oğlum..

Tek başvuruyla bitse keşke başvuru yaparsam spora gidip hazırlanacam mülakat farklı illerde oluyor gidip sınava girecem ve o kadar emek verip uğraştıktan sonra eğer olurda kazanırsam çocuğumu bırakamam vazgeçtim diyemem o yüzden en başından düşünüyorum bunları
Arkasaşım günü birliğine il değiştirip sınava gitmişti, sınav Faslı öyle uzun olmuyor diye biliyorum zira eşim de polis.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Öyle arkadaslarım var bebekleri küçük kadın için en rahat meslek polislik diyorlar ve bebeklerini bırakıp gittiler okula 4 ay sabret fırsatını bulmuşken

ahhh vallahi ayni durumdayiz esim polis bende sinava girmeyi düşünüyorum benim ogkumda 1 yasinda icimde girsemmi girmesemmei diye bi tereddüt var ama sanırım belirli bi yasa getirip oyle girmek en mantıklısı benim ikici planimda 4 yillik üniyi okuyup oyle girmek oglum o zaman 5 yasinda olacak anneme verip krese falanda gonderrim hem polis eslerine ayricalik taniniyor yani kesin kazanmış gibi bisey oluyrz hayırlısı diyelim canim son fikrini haberdar et :)
Sen daha gençsin sanırım çünkü 4 yıl sonra benim yaşım geçiyor :) o kadarda kesin olmuyor ya geçtiğimiz sınava arkadaşım girdi onunda eşi polisti sporu filan tam yaptığı halde kazanamamıştı

O yüzden karar veremiyorum ya :KK42: evet girmeyi çok istiyorum çünkü 4 yıllık evliyim ve evde bunaldım artık bi iş sahibi oluyum çalışıyım istiyorum normalde lisans alımı vardı bu sene önlisansta alınacak olunca bi heveslendim belki olur diye ama oğluma baktıkça içimden gelmiyor onu bırakamam gibi geliyor çünkü normalde odanın içinde oynarken bile ara ara gelip sarılıyo kucağıma oturuyo öpüyo filan onu hiç bırakasım yok bi yanım 2 3 gün üzülür sonra alışır geleceği için 4 5 ay ayrı kalsak bişey olmaz diyor bir yanım ya alışamazsa yemeğini yemezse annem benim gibi bakamazsa diyor çünkü oğlumun tam hareketli olduğu zaman kanepe sandalye tepelerinde geziyor
Eşin egm olduğu için yüksek ihtimal alınırsın . 19. Dönem içinde 6 ay diyorlardı ama baya uzattılar malaesef. Ben ez az 6 ay eğitim alırsın diye düşünüyorum. Aslında eşin Urfa'da polis evinde kalsa sen annenle eğitim gördüğün ile gelsen her hafta sonu cuma öğle saatinde çıkıp pazar gece teslim olursun. Yani seni haftada 4 gün görmemiş olur. Çok özlerse annen getirir yanına ziyaretçi olarak. 21. Dönem kısa sürer inş diyelim. Polislik zor biliyorsun çok iyi düşün evladın perişan olmasın.

Arkasaşım günü birliğine il değiştirip sınava gitmişti, sınav Faslı öyle uzun olmuyor diye biliyorum zira eşim de polis.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Mülakat yerine bağlı uzak bi yer olursa bir gün önceden gitmek gerekiyor tabi o kadar uzun süreli bi iş değil ama bunun için eşim izin alacak çocuğu bırakacaz gidecez o kadar vakit nakit harcanacak o kadar şeyden sonra eşimde madem gitmeyecektin niye uğraştırdın bu kadar der :)

Öyle arkadaslarım var bebekleri küçük kadın için en rahat meslek polislik diyorlar ve bebeklerini bırakıp gittiler okula 4 ay sabret fırsatını bulmuşken
Evet netten de araştırdım çocuğu olupta bırakıp giden var çocuğumun geleceği için diye onları okudukça bi cesaret geliyor ama karar veremiyorum yinede

evet canim 20 yasindayim valla kurali bu isin yani bikdigim kadaryla kesin oncelik tanıyorlar tabi o kadarda bel bağlamak lazım kader kismet isi bu ama insan istiyor yani ben cok heves ediyrm uniyi okumadigima cok pisman oldum ama hic bisey icin gec değil

Eşinizin iş durumu nasıl, işe gidiş geliş saatleri tatilleri .

evet canim 20 yasindayim valla kurali bu isin yani bikdigim kadaryla kesin oncelik tanıyorlar tabi o kadarda bel bağlamak lazım kader kismet isi bu ama insan istiyor yani ben cok heves ediyrm uniyi okumadigima cok pisman oldum ama hic bisey icin gec değil
Aynen canım açıktan mutlaka oku yaşın gençken benim 26 o yüzden çok fazla vaktim yok :) bide bu aralar alımlar fazla diye önümüzdeki yıllarda bu kadar alım olurmu bilmem

Canım eşim istihbaratçı o yüzden çalışma düzeni saati ve tatili diye bişey yok hiç belli değil hatta şuan hatayda ve ne zaman geleceği belli değil. Bir de eğitim lisans için 4 aya düştü ama önlisans içinde aynı olurmu bilmiyorum inşallah önlisans içinde geçerlidir

Ben her zaman kadinin calismasindan yana biriyim ama sizin durumunuzda ise degilim. Bebeginiz daha cok kucuk, 6 ay anneannede kalabilecek yasta degil, bebek olmadan halledemediyseniz is meselesini, ihtiyaciniz acil degilse 2-3 sene ertelemenizi tavsiye ederim ben.
+1

kızlar eğitim 4 ay suan esim okuyr evlilere özel izin falanda yok esim in okulu kötü bir yerde oldugu icin maalesef carsi iznide yok yani müdürün kafasina estigi gibi ixin veriyr cikabikiyr bayram izinleri falan var bide ama cok cok zorlu eğitim

Eşinizin iş durumu nasıl, işe gidiş geliş saatleri tatilleri .
Üye
Canım eşim istihbaratçı o yüzden çalışma düzeni saati ve tatili diye bişey yok hiç belli değil hatta şuan hatayda ve ne zaman geleceği belli değil. Bir de eğitim lisans için 4 aya düştü ama önlisans içinde aynı olurmu bilmiyoruminşallah önlisans içinde geçerlidir

Bence bi sansını dene annen başlamadan bi zaman önce gelsin. Bi süre ona alıştırmaya calış cnm bide anneanneler babaanneler cok seviliyo cocuklar tarafından.

Isterseniz kazanıp kazanamayacaginizi gormek için deneyin fakat şöyle soyleyeyim benim abim de sınavı kazandı şu an okulda ve cocuklu bir kadın için cok zor. Kaç haftadır haftasonu bile dışarı çıkamıyor abim . Bebeginiz henüz cok kucuk 6-7 ay siz olmadan durabileceğini sanmıyorum . Dursa bile 6-7 ay anneniz aralıksız çocuğunuza bakamaz diye düşünüyorum. Ayrıca abim polis okulunda olan evli çocuklu kadın arkadaşlarının cok zorlandığını hatta bırakmayı düşündüğünü söylemişti. Bir de okula girince size senet imzalatiyorlar okulu bırakırsanız onu ödemeniz gerekiyor sanirim 8.700 tl idi. Bütün bu nedenlerle ıyi düşünün derim . Hakkınızda hayirlisi olsun .En Büyük TÜRKİYE

Bence bi sansını dene annen başlamadan bi zaman önce gelsin. Bi süre ona alıştırmaya calış cnm bide anneanneler babaanneler cok seviliyo cocuklar tarafından.
Zaten olurda girer kazanırsam annemin yanına yaklaşık 1 ay önceden gidip hem memeden kesip hem anneme alıştırırım bi kaç deneme yaparız ben görünmem annem ilgilenir filan yoksa öyle bi kaç günde hadi sen bak deyipte gitmem annem buraya gelmezde oğlumu annemin yanına bırakırım

Üye
Canım eşim istihbaratçı o yüzden çalışma düzeni saati ve tatili diye bişey yok hiç belli değil hatta şuan hatayda ve ne zaman geleceği belli değil. Bir de eğitim lisans için 4 aya düştü ama önlisans içinde aynı olurmu bilmiyoruminşallah önlisans içinde geçerlidir
Valla benim eşimde polis şuan imkanı olsa bırakır işi öyle sevmiyor..Ne haftasonu var ne bayramı ne resmi bir tatili.Yıllık izinler bile son dakika belli oluyor çoğu kez.Herkes bayram tatillerinde 2 Günde olsa gezerken biz hiç bir plan yapamıyoruz.Böyle bir sistemle çalışmaya varmısın? Babasını göremeyen çocuk olduki kazandın o çalışma sisteminde senide göremeyecek yazık değil mi ona..Ben evladımı asla bırakmazdm 6 ay.polislik buna değecek bir meslek değil.Verdikleri maaşı burnundan getiriyorlar bence.

Valla benim eşimde polis şuan imkanı olsa bırakır işi öyle sevmiyor..Ne haftasonu var ne bayramı ne resmi bir tatili.Yıllık izinler bile son dakika belli oluyor çoğu kez.Herkes bayram tatillerinde 2 Günde olsa gezerken biz hiç bir plan yapamıyoruz.Böyle bir sistemle çalışmaya varmısın? Babasını göremeyen çocuk olduki kazandın o çalışma sisteminde senide göremeyecek yazık değil mi ona..Ben evladımı asla bırakmazdm 6 ay.polislik buna değecek bir meslek değil.Verdikleri maaşı burnundan getiriyorlar bence.
Aynen benim eşimde çok içinden gelerek çalışmaz ama el mecbur işte. Bazen rahat çalıştıkları dönemde oluyor mesela 1 hafta öncesine kadar 1 gün çalışıp 1 gün izin yapıyodu ama belli olmuyor işte sonra düzen geri değişiyor böyle yoğun çalışıyolar. Kadınlar için biraz daha rahat oluyor masa başı iş oluyor diye istiyodum ama tabi urfada nasıldır bilmiyorum

Aynen benim eşimde çok içinden gelerek çalışmaz ama el mecbur işte. Bazen rahat çalıştıkları dönemde oluyor mesela 1 hafta öncesine kadar 1 gün çalışıp 1 gün izin yapıyodu ama belli olmuyor işte sonra düzen geri değişiyor böyle yoğun çalışıyolar. Kadınlar için biraz daha rahat oluyor masa başı iş oluyor diye istiyodum ama tabi urfada nasıldır bilmiyorum
Canım benim eşimin bugüne kadar çalıştığı yerdeki kadınlar hep erkeklerle aynı sistemde çalıştılar.Gece 11de eve gidiliyorsa kadınlarda o saatte gittiler.Torpilin varsa belki iyi bir şubeye geçersin ama onunda garantisi yok ortalık malum.Bence polislik bayan için uygun bir meslek değil..Ben bu meslekte hiç pozitif ayrımcılık görmedim

Back
X