Pomem ve 1 yaşında ki oğlum..

Ereğliliyiz biz diğer illere verseler bile mazeret gösterip aksaraya geçmeyi düşünmüştüm Aksaray ereğli arası 1 1.30 saat filan zaten hafta sonuda çıkıp eve giderim diye düşünmüştüm kendimce. Aynı ilde olursa evci çıkılıyor diye okudum komşu illerede gidilebiliyor mu?
Evet komşu illere de evci cikabiliyorsunuz.

İnşallah benim oğlumda 2 yaşında öyle olur burda arkadaşın kızı var oğlumla aynı aralarında 2 gün var oda babasına aşırı düşkün babası olsun annesini hiç aramaz arkasından ağlamaz hatta arkadaş diyor memlekete gittiğimizde annemin arkasından ağlıyor beni hiç aramıyor diye kız çocukları biraz daha farklı oluyor sanırım erkek çocukları anneye daha düşkün oluyor. Salonda hepberaber otururken oğlum yerde oyuncaklarıyla oynuyo ben ayağa kalkıyım hemen oda kalkıyo babasının olması filan kar etmiyo yada babası ne zaman yanıma gelse otursa sarılsa filan hemen oğlumda gelir kucağıma bana sarılır öper babasından da kıskanıyo öyle düşündükçe hiç bırakasım gelmiyor napacak bensiz diye
Kız erkek pek fark etmiyor geçen yıl benim kızimda aynı oyleydi. Büyüdükçe bağımsızlıklarını ilan etmeye başlıyorlar sanırım :) kızimda şuan babayı görünce beni unutuyor, illaki zorlukları olucak ancak eşimin bana desteği çok büyük kendisi memur rahat bir işi var iş dışındaki bütün vaktini kızıyla geçirmeye çalışır ilgilenir kızım hastalandığında benimle birlikte sabaha kadar başında bekler. Anneannemiz de öyle zaten doğduğundan beri ilk 1 yıl aralıklı aralıklı da olsa sürekli bizimleydi kızım ona da çok alisik. Yani kızım ben yokken emin ellerde olucak o yüzden cesaret Edip başvurdum bu yıl.
Bence siz de 1 yıl bekleyin oğlunuz biraz daha büyüsün goruceksiniz büyüdükçe size bağımlılığı azalicak, konustuklarinizi daha çok anlicak. 4 aylık süreci daha rahat atlatirsiniz.

Kız erkek pek fark etmiyor geçen yıl benim kızimda aynı oyleydi. Büyüdükçe bağımsızlıklarını ilan etmeye başlıyorlar sanırım :) kızimda şuan babayı görünce beni unutuyor, illaki zorlukları olucak ancak eşimin bana desteği çok büyük kendisi memur rahat bir işi var iş dışındaki bütün vaktini kızıyla geçirmeye çalışır ilgilenir kızım hastalandığında benimle birlikte sabaha kadar başında bekler. Anneannemiz de öyle zaten doğduğundan beri ilk 1 yıl aralıklı aralıklı da olsa sürekli bizimleydi kızım ona da çok alisik. Yani kızım ben yokken emin ellerde olucak o yüzden cesaret Edip başvurdum bu yıl.
Bence siz de 1 yıl bekleyin oğlunuz biraz daha büyüsün goruceksiniz büyüdükçe size bağımlılığı azalicak, konustuklarinizi daha çok anlicak. 4 aylık süreci daha rahat atlatirsiniz.
Ne güzel sizin adınıza sevindim benim eşimin öyle bi imkanı yok yoğun çalıştığı için evde pek fırsatı olmuyor yorgun oluyor oğlum babasının geldiğini görsün hemen kapıya koşup bacağına sarılıyo kucağına alsın istiyo hemen sarılıp omzuna yatıyo ama 1 saat sonra geçiyor ben başka odaya gidiyim yine babasının yanında durmuyor arkamdan ağlıyor. Annemde öyle sürekli gelemiyor yanıma kışın gelip 1 ay kalıyor onun dışında yazın veya bi kaç günlük izinde biz gidiyoruz o kadar uzun süre görmeyince çocukta unutuyor tabi. Sonucunuzu banada bildirirseniz sevinirim merak ettim şimdiden :)

1 yaşında çocuğu 6 ay tam zamanlı bırakmak fikri bile çok korkunç. Sonrasında oluşacak psikolojik tahribatı nasıl onaracaksiniz? 6 ay o çocuğun şimdiye kadarki ömrünün yarısı. Eşinizi söylemiyorum bile. Evli ve çocuklu bir kadın için pek mantıklı bir seçenek değil

herkesin bebeği anneye düşkün olur. hele emen bebek. bu çalışan hanımlar içinde geçerli. bence değerlendir fırsatı. yoksa sana bağlı değil bağımlı bir çocuk yetişir.

Keşke öyle bi imkan olsa ama eğitim boyunca okulda kalıyorsun sadece resmi tatillerde izin var bide bazı okullarda evli olanlara 2 haftada bir hafta sonu izni veriliyor diye okumuştum
ben kıyamazdım evladımı 6 ay bensiz bırakmaya.
pomem olmazsa başka iş olur.

Ne güzel sizin adınıza sevindim benim eşimin öyle bi imkanı yok yoğun çalıştığı için evde pek fırsatı olmuyor yorgun oluyor oğlum babasının geldiğini görsün hemen kapıya koşup bacağına sarılıyo kucağına alsın istiyo hemen sarılıp omzuna yatıyo ama 1 saat sonra geçiyor ben başka odaya gidiyim yine babasının yanında durmuyor arkamdan ağlıyor. Annemde öyle sürekli gelemiyor yanıma kışın gelip 1 ay kalıyor onun dışında yazın veya bi kaç günlük izinde biz gidiyoruz o kadar uzun süre görmeyince çocukta unutuyor tabi. Sonucunuzu banada bildirirseniz sevinirim merak ettim şimdiden :)
Teşekkür ederim :) dediğim gibi siz biraz daha bekleyin bebeğiniz biraz daha büyüsün sonra tekrar basvurursunuz :)

Teşekkür ederim :) dediğim gibi siz biraz daha bekleyin bebeğiniz biraz daha büyüsün sonra tekrar basvurursunuz :)

Çocuktan önce böyle bi şansım yoktu çünkü bu önlisanların girmesi daha 1 ay önce belli oldu öyle bi şansım olsa çocuk olmasını beklemezdim zaten
çocuktan önce eğitimini lisansa tamamlayabilirdin.
hadi vicdanın elverdi, çocuk 6 ay anasız babasız kaldı. iş durumu uygun mu? çalışma saatleri, nöbetler sana uyacak mı?
eşin zaten yok. e sen de düzensiz mesailerle çalışacaksın belki. kim bakacak evladına?

Kızlar öncelikle iyi akşamlar.
Öyle bi çıkmazın içindeyim ki ne yapsam bilmiyorum bi türlü karar veremiyorum. Bu sene pomem sınavına önlisans mezunlarıda başvuru yapabiliyor ve bende girmek istiyorum ama benim 1 yaşında bana aşırı düşkün bir oğlum var eşimde polis doğu görevi nedeniyle urfadayız memleketten uzağız çocuk bütün gününü evde benimle geçirip bir tek beni gördüğü için bana aşırı düşkün oldu ben yokken babasında bile durmak istemiyor o yüzden bütün tereddütüm. Eşim sen bilirsin girmek istiyosan gir diyor annemle konustum bakarmısın diye oda sensiz dururmu nası olacak nası duracak filan dedi şuan oğlum hala emiyor öyle bi sorunumuzda var.
Oğlum bana böyle düşkün olmasa bu kadar sıkıntı etmeyecem ama bensiz durmazsa memeden kesince doğru düzgün yemezse diye korkuyorum ama bi yandan da yaşım geçmeden bişeyler yapmak istiyorum işe girmek istiyorum hem oğlumun hem kendi geleceğim için nolur bi akıl verin bana :110:
Kızım 4.5 aylıktı babaannesine bırakıp işe basladıgımda önceleri öglenleri süt iznimde gidip görüyordum simdi 19 aylık sizin anlayacağınız haftaiçi sadece aksamları görüyorum yavrumu sabaha kadar beraber yatıyoruz ki hasretim bitsin.Hala zor geliyor hala gözlerim doluyor zaman zaman ama onun geleceği için hersey umarım calısan annenin cocucgu olmaktan gurur duyar bir gün tıpkı benim annemle gurur duyduğum gibi.Burda karar sizin bir tercih yapacaksınız ve bu tercihte calısmayı secerseniz cocugunuza daha iyi bir gelecek imkanı sunabilirsiniz kolay olmuyor ama onu da bilin.Calısmamak da size kalmıs ama ilerde pişman olmayın.

Benim oğlum 4 yaşında haftanın 2-3 günü annemde kalır
1 yaşından beri sanırım böyle.
Bu kaldığı günlerde ben iş çıkışı uğrarım, öperim koklarım iyi geceler der eve geçerim.

Fakat işim geregi 3-4 günlük eğitimlerim oluyor
Bu süre zarfında tabi üst üste hiç göremediğim için inanılmaz mutsuz hissediyorum.
Bedenim olduğu yerde ama kafa tamamen çocuğumda durumu oluyor.

Sizin 6 ay gibi uzun bir süre zarfında tamamen bırakma düşünceniz
bana çokta mümkün gibi gelmiyor.
Çocuğa bakılır bakılmaz değil ama bir anne olarak sen durabilir misin?
Hiç sanmıyorum.
Benim yapabileceğim bir şey değil.

Öyle bi çıkmazın içindeyim ki ne yapsam bilmiyorum bi türlü karar veremiyorum. Bu sene pomem sınavına önlisans mezunlarıda başvuru yapabiliyor ve bende girmek istiyorum ama benim 1 yaşında bana aşırı düşkün bir oğlum var eşimde polis doğu görevi nedeniyle urfadayız memleketten uzağız çocuk bütün gününü evde benimle geçirip bir tek beni gördüğü için bana aşırı düşkün oldu ben yokken babasında bile durmak istemiyor o yüzden bütün tereddütüm. Eşim sen bilirsin girmek istiyosan gir diyor annemle konustum bakarmısın diye oda sensiz dururmu nası olacak nası duracak filan dedi şuan oğlum hala emiyor öyle bi sorunumuzda var.
Oğlum bana böyle düşkün olmasa bu kadar sıkıntı etmeyecem ama bensiz durmazsa memeden kesince doğru düzgün yemezse diye korkuyorum ama bi yandan da yaşım geçmeden bişeyler yapmak istiyorum işe girmek istiyorum hem oğlumun hem kendi geleceğim için nolur bi akıl verin bana :110:
Bebeğin alışmalı başkaları ile kalmaya. Kendinizi geliştirmemiz çok önemli. Sütünüzü sağar gidersiniz. Ben bu şekilde kızkardeşimin bebeğine bakmıştım. O da düşkündü annesine. Özlemle gelmesini bekliyordu. Bu süre zarfında onu bol bol oynatıp, iyi vakit geçirmesine çalıştım. Annesi gelincede ben eve dönünce bu sefer beni özlüyormuş, teyze diye sayıklıyormuş gece. Şimdi kocaman oldu. :KK200:

Alışır canım, üzülme. Güvendiğin birisine bırak. Geleceğini sağlama alman da çok önemli. Fırsatları kaçırmamalısın. Sen güçlü olursan, ailen de daha güçlü olur.

Sakin bu konuda oglunu dusunme. O senin gelecegin ayni zamanda oglununda gelecegi. Calisirsan oglunada guzel bir hayat sunarsin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Sınav veya eğitim için neden memeden kesiyorsunuz anlamadım? Hiç yanında olmayacak mısınız?
Ben her gün işyerinde sağıp dondurup kv'ye götürüyorum o veriyor. Akşam, gece ve haftasonu da emiyor zaten.

Yapmayin Allah askina. 6 ay baska bir ilde bebeginizi gormeden yasamaya razi misiniz? Bu bir ihtimal mi yani sizin icin? Cocuk napicak siz olmadan? Sabah gidip aksama geldiginiz bir is degil ki bu. Cocuk terkedildigini dusunmeyecek mi? Kucucuk kopek sahibini gormese depresyona giriyor, bu bahsettiginiz size muhtac bir insan. Dusuncesi bile korkunc.

Bir iş için Bebeginizi 6 ay boyunca sizden ayrı tutmanizi anlayamiyorum. Sebep ne olursa olsun yapmayın bunu. Farklı bir iş bulun

Sınav veya eğitim için neden memeden kesiyorsunuz anlamadım? Hiç yanında olmayacak mısınız?
Ben her gün işyerinde sağıp dondurup kv'ye götürüyorum o veriyor. Akşam, gece ve haftasonu da emiyor zaten.

Kolay kolay alıntı yapmam ama konu biraz farklı, altı ay hiç görüşmeyecekler çünkü yatılı eğitime gidecek ve il dışına çıkması yasak.
Anneanne yaşlı, çocugu alıp eğitim şehrine gelemiyor ve ya ziyarete bile gelmeleri zor

Kolay kolay alıntı yapmam ama konu biraz farklı, altı ay hiç görüşmeyecekler çünkü yatılı eğitime gidecek ve il dışına çıkması yasak.
Anneanne yaşlı, çocugu alıp eğitim şehrine gelemiyor ve ya ziyarete bile gelmeleri zor
baba da yok ortada.

Back
X