Pomem ve 1 yaşında ki oğlum..

Sevgili_Nil

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
453
45
318
Niğde
Kızlar öncelikle iyi akşamlar.
Öyle bi çıkmazın içindeyim ki ne yapsam bilmiyorum bi türlü karar veremiyorum. Bu sene pomem sınavına önlisans mezunlarıda başvuru yapabiliyor ve bende girmek istiyorum ama benim 1 yaşında bana aşırı düşkün bir oğlum var eşimde polis doğu görevi nedeniyle urfadayız memleketten uzağız çocuk bütün gününü evde benimle geçirip bir tek beni gördüğü için bana aşırı düşkün oldu ben yokken babasında bile durmak istemiyor o yüzden bütün tereddütüm. Eşim sen bilirsin girmek istiyosan gir diyor annemle konustum bakarmısın diye oda sensiz dururmu nası olacak nası duracak filan dedi şuan oğlum hala emiyor öyle bi sorunumuzda var.
Oğlum bana böyle düşkün olmasa bu kadar sıkıntı etmeyecem ama bensiz durmazsa memeden kesince doğru düzgün yemezse diye korkuyorum ama bi yandan da yaşım geçmeden bişeyler yapmak istiyorum işe girmek istiyorum hem oğlumun hem kendi geleceğim için nolur bi akıl verin bana

İmkanın varken değerlendir
Bebegin sadece seni gördüğü için aşırı düşkün hale gelmiş, çoğumuzun bebeği gibi
İlk zamanlar zor olsada alışır anneannesi sonuçta hem aklında kalmaz.
Eğitim zaten 5-6 ay diye biliyorum.
Geleceğin için idare edilmeyecek bi süre ve durum değil.
Şansını dene kesinlikle

Neden sütten kesiyorsun anlamadım.
Sınava çalışmak için anneni çağırdın yanlış mı anladım?
Nerede çalışacaksın? Küçük yerdeyseniz zaten evden öok uzaklaşmazsınız, ya evr gelir emzirirsiniz ta da anneniz getirir sizin yanınıza.

Sınavı kazanırsam 6 aylık filan bi eğitim olacak artık hangi ile verirlerse o zaman annemle kalacak bende yanında olamayacam o yüzden yoksa direk işe başlasam sıkıntı olmazdı

Sınavı kazanırsam 6 aylık filan bi eğitim olacak artık hangi ile verirlerse o zaman annemle kalacak bende yanında olamayacam o yüzden yoksa direk işe başlasam sıkıntı olmazdı
Şansınızı deneyin yapamadığınızı görürseniz vazgeçin derim. En baştan pes etmek mantıklı olmaz ama imkanların elvermediğini durumu kotaramadığınız düşündüğünüzde vazgeçmeniz ileride pişmanlık duymanızı engeller. İnsanlar yaptıklarından değil yapamadıklarından pişmanlık duyar.

Ben her zaman kadinin calismasindan yana biriyim ama sizin durumunuzda ise degilim. Bebeginiz daha cok kucuk, 6 ay anneannede kalabilecek yasta degil, bebek olmadan halledemediyseniz is meselesini, ihtiyaciniz acil degilse 2-3 sene ertelemenizi tavsiye ederim ben.

Yaşım geçmeden denemek istiyodum yaş sınırı var çünkü 30 dan gün almamak gerekiyor bende 26 yaşındayım

Keşke öyle bi imkan olsa ama eğitim boyunca okulda kalıyorsun sadece resmi tatillerde izin var bide bazı okullarda evli olanlara 2 haftada bir hafta sonu izni veriliyor diye okumuştum

Kamuda da özel sektörde de çalışırken süt izni var. Eğitimde olmaması biraz garip geldi bana...

İyice araştırmanızı tavsiye ederim.

egitim 4 aya düştü, çocuğunuz sizin eğitim aldığınız ilde olursa cuma akşamından pazar akşamına kadar evci çıkabilirsiniz. hafta içi aksamları eve gitme durumu yok tabi ki, ama bebeğinizin okula getirilmesine izin varmış mesela yakinsa ev anneniz her aksam 1 saat getirebilirmiş. eşinizin mesleğini mazeret göstererek eğitim yerini seçme ihtimalinizi de bir araştırın derim ben.

hem anneden hem de babadan ayrılırsa 1 yaşındaki çocuk için ciddi bunalım olabilir.

eşim 9 aydır suriye'de görevde, 2 buçuk yaşında kızım var kurdeşen bile döktü ufacık çocuk sıkıntıdan..

Yok malesef eğer aynı şehirde olursak hafta sonu iznine çıkabilirim sadece
Öyleyse sütünüzü arttırmanın ve sağarak haftasonları da olsa oğlunuza ulaştırmanın da bir seçenek olduğunu düşünün.

6 ay hiç görmeden yapamazsınız zaten. Yine aynı şehirde annenizle olsunlar. Haftasonu gider görür, emzirirsiniz. Haftaiçi sağıp biriktirdiğiniz sütleri de verirsiniz. Siz yokken çözdürüp verir anneniz...

Allah yardımcınız olsun

Evet lisans için 4 aya düştü ama önlisans ilk defa alınıyor odamı 4 ay olur bilmiyorum aslında öyle umuyorum ama kesin bi bilgi yok. Bayan pomem 2 3 ilde oluyor urfada polis okulu bile yok.
Eşim çok yoğun çalıştığı için oğlum babasının yokluğunu aramıyor hiç sadece bana odaklı şuan

Anneniz ve kv dönüşümlü gelsin sınava kadar yarım gün bile baksalar gider bir yerde dersinizi çalışırsınız.
Bir de ördüğü için genelde bebekler yemiyor emmesi bitince iştahı açılır en azından ben öyle deneyimledim

1 yaşındaki bebeği sütten kessen bile 6 ay anneden ayrı duramaz ,öyle bir şey olduğunda annenide alıp eğitimin olduğu ilde kalırsınız

Sütten kesince bağımsız olmayacak inan o nedenle emzir derim ,bu bir süreç ve geçiyor her bebek o yaşlarda anne bağımlısı oluyor çok normal daha gobek bağıniz kesileli ne kadar oldu ki :)

Bu arada pomem ne sınavı ?

Sınav ne Zaman

Sınav soruşturma vs derken çocuk 1,5 yaşında olur sütten kesilebilir çok sıkıntı olursa

Anneniz de aynı şehre gelir haftasonu eve gidersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…