Polytech marka meme protezi olan var mı? Hatta Polytech B-Lite? Düşünceniz nedir?

punkiex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
73
28
45
Dr. Suhan Ayhan sadece Polytech marka implant kullaniyormus. Bu marka protezi olan, hatta diger protezlere gore %30 daha hafif olan B-Lite modeli olan arkadaslar var mi acaba? Dusunceleriniz nedir?

Dr. Suhan Ayhan sadece Polytech marka implant kullaniyormus. Bu marka protezi olan, hatta diger protezlere gore %30 daha hafif olan B-Lite modeli olan arkadaslar var mi acaba? Dusunceleriniz nedir?
Merhaba bana da kendi doktorum onerdi ben kullanıyorum dedi ben mentor veya motiva istiyordum daha pahalıydı bu markalar o yuzden ikisi arasinda da motivayi onerdigi icin tercih ettim ,doktor polytech onerse de ben istemedim hic duymamistim cunku

Merhaba bana da kendi doktorum onerdi ben kullanıyorum dedi ben mentor veya motiva istiyordum daha pahalıydı bu markalar o yuzden ikisi arasinda da motivayi onerdigi icin tercih ettim ,doktor polytech onerse de ben istemedim hic duymamistim cunku
Bana da Mentor ve Motiva'dan bahsedildi. Motiva FDA onayli olmadigi icin ve Costa Rica'da uretildigi icin urktum ben. Polytech ile ilgili 25-30 senelik arastirmalar okudum. Simdiye kadar hersey kulagima hos geldi. Ama gercek hayat tecrubesi olan birisini bulsam cok sevinecegim. Ben de su anda Allergan var. Onlari cikartacagim. Siz en son hangi markaya karar verdiniz?

Bana da Mentor ve Motiva'dan bahsedildi. Motiva FDA onayli olmadigi icin ve Costa Rica'da uretildigi icin urktum ben. Polytech ile ilgili 25-30 senelik arastirmalar okudum. Simdiye kadar hersey kulagima hos geldi. Ama gercek hayat tecrubesi olan birisini bulsam cok sevinecegim. Ben de su anda Allergan var. Onlari cikartacagim. Siz en son hangi markaya karar verdiniz?
Ben motiva yaptırdım zaten 12.günüm

Mentor yıllardır kullanılan bir marka mentordan şaşmayın motivada iyi yeni nesil ama bence riske girmeyin mentor yıllardır herkes tarafından kullanılıyor

Mentor yıllardır kullanılan bir marka mentordan şaşmayın motivada iyi yeni nesil ama bence riske girmeyin mentor yıllardır herkes tarafından kullanılıyor
Cok tesekkur ederim fikrinizi paylastiginiz icin. BIA-ALCL'nin tirtikli Mentor protezi olan bayanlarda tirtikli Allergan'a kiyasla cok daha az goruldugunu okudum. Ama ayni zamanda Mentor'un FDA tarafindan zorunlu olarak istenen uzun sureli arastirmalari yamadigini okudum. Polytech 25-30 senelik arastirmalarini yapip uluslararasi medikal yayinlarda paylasmis gordugum kadariyla. Mentor FDA'dan uyari almis gecen sene uzun sureli arastirmalarini ihmal ettikleri icin. FDA Warns Two Breast Implant Makers About Lack of Long-Term Studies, Will Review Implant Safety

Bildigim kadariyla diger bazi markalara gore (ozellikle Allergan) Mentor daha guvenli. Ama Mentor'un Johnson & Johnson tarafindan uretilmesi de korkuttu beni. Cunku bile bile senelerce tuketiciye kanserojen urunler satan ve bu yuzden mahkemeye verilip bunu itiraf etmek zorunda birakilan bir firma. Biraz da o yuzden urktum.

Okudugum kadari ile uzun sureli arastirmalarda meme protezi ile mevcut olan BIA-ALCL riski FDA tarafından 3,000'de 1 ile 30,000'de 1 arasında hesaplanırken, Polytech implantlarla ayni risk 1,100,000'de 3 olarak hesaplanmis. Protezlerin ustunu kaplayan micropolyurethane ile ilgili riski 160,000'de 1'den daha az olarak hesaplanmis. Bu arastirmalar Polytech'e biraz daha givendirdi beni. Ama ayni zamanda pretezleri kaplayan micropolyurethane kapsul hucreleri ile tamamen birlestigi icin kapsüler kontraktür riski diger butun protezlerden daha az. Fakat ayni zamanda yine ayni nedenden dolayi bu tur protezleri ileride cikartmak daha sorunluymus. Keske Polytech protezi olan daha fazla arkadas olsa :KK43:

Ozaman polytechİn kapsüle yapışması uzun vadede iyi fakat çıkarma aşamasında kötü diye anlıyorum birde mentorun geçen sene uyarı alması araştırmalarını yapmaması benide ürküttü benim doktorumda polytech ve mentor kullanıyormuş şimdi ben ne yapıcam haftaya cuma günü ameliyat kararı almıştık üstelik Birde ameliyat öncesi stresi yaşıyorum acıyacakmı birde on on beş Yada 20 sene sonra nasıl cıkarılcak meme dokum zarar görücekmi Cıkartmak istersem nasıl durucak memem falan filan:KK43:

Polytech protezler yeni kullanılmaya başlandı trde diye biliyorum motivayı araştırdınızmı peki

Ozaman polytechİn kapsüle yapışması uzun vadede iyi fakat çıkarma aşamasında kötü diye anlıyorum birde mentorun geçen sene uyarı alması araştırmalarını yapmaması benide ürküttü benim doktorumda polytech ve mentor kullanıyormuş şimdi ben ne yapıcam haftaya cuma günü ameliyat kararı almıştık üstelik Birde ameliyat öncesi stresi yaşıyorum acıyacakmı birde on on beş Yada 20 sene sonra nasıl cıkarılcak meme dokum zarar görücekmi Cıkartmak istersem nasıl durucak memem falan filan:KK43:
Evet aynen, eger cikartmak isterseniz Polytech'i gogus dokusundan ayirmak daha zor cunku doku ile birlesiyor. Fakat bu yuzden ayni zamanda daha dogal bir gorunus ve dokundugunuz zaman gogus dokusuna daha benzer bir his verdigi soyleniyor. Ve kapsüler kontraktür riski yine bu yuzden diger protezlerden daha az. Bir de Polytech'in B-Lite modeli diger protezlerden %30'a kadar daha hafif ve hem yerinde duruyor, hemde doku sarkmasini geciktiriyor. Ama ayni zamanda normal yerine inmesi de daha uzun suruyormus.

Motiva'yi hic dusunmedim cunku henuz FDA'dan onay almis degiller. Uc senelik bir guvenlik arastirmasi buldum sadece ve FDA kisa bir sure once sadece test olarak limitli bir sekilde kullanilmalarina izin verdi. Yani su anda Amerika'da Motiva protez isterseniz, sadece bu kliniksel arastirmaya dahil olursaniz takabiliyorsunuz. Bir de Costa Rica'da uretiliyorlar. Bu nedenlerden dolayi bende guven yaratmadi. Ama bu guvenilmez de demek degil tabiki.

Acikcasi benim de kafam karisik. Hala karar vermis degilim. Butun markalarin kendilerine gore pozitif ve negatifleri var sanirim :KK43:

Son düzenleme:
Bu haber 8 sene onceden. Ve gecen sene su anda bende de olan Allergan'lar da piyasadan toplandi bir tur kanser olan lenfoma ile direk baglantisi bulundugu icin. O yuzden simdi degistirecek doktor ariyorum.

Isin gercegi, risksiz protez veya operasyon yok. Bu yuzden karar vermek cok zor. Ben 2012'de ameliyatimi oldugumda Allergan cok guvenilir bir marka diye biliniyordu. Gecen sene bu skandal cikti ortaya.

Sizde hangi marka var su anda eger paylasmak isterseniz?

Son düzenleme:
Evet aynen, eger cikartmak isterseniz Polytech'i gogus dokusundan ayirmak daha zor cunku doku ile birlesiyor. Fakat bu yuzden ayni zamanda daha dogal bir gorunus ve dokundugunuz zaman gogus dokusuna daha benzer bir his verdigi soyleniyor. Ve kapsüler kontraktür riski yine bu yuzden diger protezlerden daha az. Bir de Polytech'in B-Lite modeli diger protezlerden %30'a kadar daha hafif ve hem yerinde duruyor, hemde doku sarkmasini geciktiriyor. Ama ayni zamanda normal yerine inmesi de daha uzun suruyormus.

Motiva'yi hic dusunmedim cunku henuz FDA'dan onay almis degiller. Uc senelik bir guvenlik arastirmasi buldum sadece ve FDA kisa bir sure once sadece test olarak limitli bir sekilde kullanilmalarina izin verdi. Yani su anda Amerika'da Motiva protez isterseniz, sadece bu kliniksel arastirmaya dahil olursaniz takabiliyorsunuz. Bir de Costa Rica'da uretiliyorlar. Bu nedenlerden dolayi bende guven yaratmadi. Ama bu guvenilmez de demek degil tabiki.

Acikcasi benim de kafam karisik. Hala karar vermis degilim. Butun markalarin kendilerine gore pozitif ve negatifleri var sanirim :KK43:
Motivanın ısı olayı içten çipli olması ilerde olabilicek herhangi bir komplikasyon da dışardan öğrenilme durumu beni çok etkilemişti diğer protezlere göre büyük bir yenilik fakat dediğiniz gibi fda onayı olmaması benimde yaptırmama kararı almama sebep oldu ama şunuda düşünüyorum motiva fdadan onay alırsa büyük fark yaratır çünkü kapsül oluşmada en aza indirdiklerini vaad ediyorlar diye biliyorum şimdi ben polytech ve mentor arasında çok kararsız kaldım:KK43:( napıcam beeen

ameliyat olmadan once birilerinin bana bunlari soylemesini istedigim icin size yaziyorum. asagidaki linkteki fotografta buyuk hacimli implantlar cikarildiginda memenin nasil gorundugunu gorebilirsiniz. bu, tabii ki kisinin dokulari ve implantin kullanim suresi ve buyuklugu ile alakali:

Bunları gördükten sonra oturup birkez daha düşünesim var gerçekten çünkü belliki bu ameliyatı olan ikinci ameliyatıda olmayı kesinlikle göze almalı korkutucu hepsi ve üzücü :KK43:

ameliyat olmadan once birilerinin bana bunlari soylemesini istedigim icin size yaziyorum. asagidaki linkteki fotografta buyuk hacimli implantlar cikarildiginda memenin nasil gorundugunu gorebilirsiniz. bu, tabii ki kisinin dokulari ve implantin kullanim suresi ve buyuklugu ile alakali:
Evet bunu bilmek cok onemli. Benimkiler zaten ameliyattan once bile sonraki fotolardaki gibiydi. 19 yasimda ilk cocugumu dogurduktan sonra bayagi deforme olmuslardi ve doku kaybi vardi. Bir daha cocuk yapmayi hic dusunmuyordum sonrasinda. Ama 37 yasimda oldu tekrar ve tekrar emzirdim 3 sene kadar. Keske daha fazla bekleseydim ameliyat icin. Ama onceden bir deformasyon olmasaydi sadece buyutmek icin falan asla yapmazdim ameliyat. Benim implantlarim 375 cc damla seklinde.

Simdi cikarttiktan sonra tekrar takmasak ne olur diye sordum doktorlara fakat gogus dokusu diye birsey kalmamis artik :KK43: O yuzden mecburen tekrar takacagim. Zaten diklestirmek zorundayim ayni zamanda. Bir suru yara izi olacak. Ileride cikartmak isteme durumunuz varsa hic yapmayin derim.

Bunları gördükten sonra oturup birkez daha düşünesim var gerçekten çünkü belliki bu ameliyatı olan ikinci ameliyatıda olmayı kesinlikle göze almalı korkutucu hepsi ve üzücü :KK43:
Aynen maalesef :KK43: Kendinizi mecbur hissetmiyorsaniz hic yapmayin derim.

Evet bunu bilmek cok onemli. Benimkiler zaten ameliyattan once bile sonraki fotolardaki gibiydi. 19 yasimda ilk cocugumu dogurduktan sonra bayagi deforme olmuslardi ve doku kaybi vardi. Bir daha cocuk yapmayi hic dusunmuyordum sonrasinda. Ama 37 yasimda oldu tekrar ve tekrar emzirdim 3 sene kadar. Keske daha fazla bekleseydim ameliyat icin. Ama onceden bir deformasyon olmasaydi sadece buyutmek icin falan asla yapmazdim ameliyat. Benim implantlarim 375 cc damla seklinde.

Simdi cikarttiktan sonra tekrar takmasak ne olur diye sordum doktorlara fakat gogus dokusu diye birsey kalmamis artik :KK43: O yuzden mecburen tekrar takacagim. Zaten diklestirmek zorundayim ayni zamanda. Bir suru yara izi olacak. Ileride cikartmak isteme durumunuz varsa hic yapmayin derim.
Benim cok az bir sarkıklıgım var ama toparlanma ihtiyacı yok sadece kucuk 75b takıyorum dolgulu ama doldurmuyor aslında a cup cocugumu emzirdikten sonra ici biraz boşaldı ve hic bir zaman memelerimle mutlu olamadıgım ıcın yaptırmayı düşünüyordum yani takılsada 275 300cc orta profil takılacaktı yine cok buyuk bir meme istemedim dogal ici dolu biraz daha büyük hepsi bu:/ ama şu resimlerden sonra cıkartmayı dusunmuyordum ama cıkarılması gerekırse ilerde eminimki benimde sadece derim kalıcak cunku simdiden ici az bosalmıs durumda

Ama şuda var sizin taktırdıgınız protez değişilmesi lazım dediği için değiştiriyorsunuz değilmi aslında sorun yaşamadınız anladıgım kadarıyla çoğu doktor yeni nesil protezlerle ömür boyu yaşanabiliyor diyorlar bazılarıda 10 15yıl offf kafam cok karıstı:KK43:

Ama şuda var sizin taktırdıgınız protez değişilmesi lazım dediği için değiştiriyorsunuz değilmi aslında sorun yaşamadınız anladıgım kadarıyla çoğu doktor yeni nesil protezlerle ömür boyu yaşanabiliyor diyorlar bazılarıda 10 15yıl offf kafam cok karıstı:KK43:
2011 yılnda meme protez yaptırdım. Şubatta 10 sene olacak, hiçbir sorun yaşamadım 🧿 Protez lerim Mentor yuvarlak pütürlü. 400 cc takılmıştu, iki beden büyüdü ameliyattan sonra. Doktorum sorun olmazsa ömür boyu kullanabilirsin demişti.

omur boyu soyleminin dogru oldugunu dusunmuyorum. 2008'de revizyon oldum. suhan bey su an hafif kapsul basladigini soyledi. eninde sonunda artacak. ayrca implantlarin saglamliginin surekli takip edilmesi gerektigini de soyledi. eger omur boyu olsa MR vs ile ugrasmaya gerek olmazdi.
diger yandan implant cikarimi icin de dokunun cikarilmasinin gerekebilecegini onerdi (olmayan seyin nesini cikaracak bilemedim?) (ve tabii ters t seklinde olacak kesi). bunun ne derece saglikli oldugunu arastiracagim, ona gore karar verecegim.

X