Polisten, gözaltında yere yatırılan Kürtlere: Ne yaptı ulan bu devlet size, devletin, Türkün gücünü

Yere yatırılan Kürtlerden ziyade, yere yatırılan teröristlere denmesi daha doğru olurmuş. Hepsi Kürt mü bilemeyiz, başka ırktan da olabilir, üstelik her Kürt terörist değildir. Yalan söyleyecek değilim, gördüğümde ilk aklımdan geçen hazır yerdeler sıksaydınız ya kafalarına oldu.

Biri yazmisti cok begendim bu devlet ne yapti...
Bu devletin, bir tarafta çok sevgili milleti oldu diğer tarafta hepsinin canı cehenneme diye düşündüğü halkları.
Dogru soze ne denir...

Buradaki kürtçülük ve türkçülük vurgularına tamamen karşıyım ha yakalanalar Türk düşmanı dahi olsa.
Bu devlet size ne yaptı yeterliymiş sözün bittiği yer.
Benim feysimde Diyarbakırdan bisürü kürt arkadaşım var pkk düşmanı ve ölen polislere üzülen.

Eşiniz polis olduğu için soruyorum, konuyla çok ta alakalı değil..
Eşiniz gezi olayları hakkında ne düşünüyor? Biliyorsunuz direnişte, bu muamelenin katbekat fazlası yapıldı eylem yapan vatandaşlara..Hatta bir eylemin sivil bir direnişe dönüşmesinin bizatihi sebebi ilk günkü polis muamelesidir..Çoluk çocuk demeden gaza boğuldu halk..Gencecik insanlar yasal mermiyle öldürüldü..Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili?

Polisin üzerine ne roket atmışlardı ne füze..

İşte tam bu yüzdendir ki videoyu izlediğimde "aha bunlar kesin terörist" diyemedim..Gerçekten inşaat işçileri miydi acaba dedim, muallakta kaldım..Zira iktidarın gözünde, onlardan olmayan herkes terörist..

Öte yandan, şayet bunlar pkk itleriyse az bile yapılmış..Çok açık söylüyorum, kellelerinin alınması taraftarıyım...
Eline silah alıp çoluk çocuk demeden sivil halkın katledilmesi bende ki hümanizmi bitirir..

Yalnız "Türkün gücü" olayını anlayamadım..Ne alaka? Çok mu dizi izledi abi naptı bilemedim..Bu ülkede 72 etnik köken var ve sadece bir tanesi Türk vatandaşlığından rahatsız oluyor..Ne alaka şimdi Türkün gücü? (Saf Türküm)..

Neyse, çocuk yaştaki polislerin, askerlerin şehit edilmesine içim yanıyor ama ben polislere, daha doğrusu bu devlete olan güvenimi gezi direnişiyle tamamen yitirdim..Zerre güvenmiyorum ve güvenliğimin olmadığını düşünüyorum..
Elbette istisnalar kaideyi bozmuyor..

Ha söylemeden edemeyeceğim, sivil halka "öldürmek" suretiyle saldırıldı bu memlekette..Bu bir devlet terörüdür ve devlet terörünün diğer terörlerden hiç bir farkı yoktur benim için.

Sizin polis esi, polis kizi, polis bacisi, yegeni, komsusu olmaniz polislerin tamamini masumlastirmiyor ve yaptiklarini da mesrulastirmiyor. Gelip burada tek bir polis yakininiz uzerinden polis guzellemesi yapmayin.
Neden elimizden bu yetkiyi aldin simdi :) ben gordugunu bildiğimi savunurum . Sucu olan her kimse gerekli islem yapılır.bak polis veyaa vatandas kimse eger bu . polis verilen yetkisini kullanir verilen emri uygular. . Polise dusman gozuyle bakmak niye !! Kim colugundan çocuğundan , yaşadığı şehirden vazgecerek gorevini yapar .. ne bu siddet bu celal . Ben veya biz bir kisiye bağlı kalarak konuşmuyoruz. gencecik polisim askerim oluyo benim ne tek kisiye bagli kalmasi

Polis gerekli dogrultuda kendini savunamayacak koruyamayacak oyle mi .. ama zaten belli basli yetkisi var ..zaten gerek polise zarar veren gerek o kisi masumsa, yani vatandas gerekli incelemeler yapilmadi mi..sucu neyse verilmedi mi verildi. .

senin mantığına göre türk askeri de dememek gerekiyor. okullarda andımızda türküm , doğruyum demeye de karşı olman gerekiyor öyle değil mi?
türkiyeli asker mi diyelim.

Simdi bir konu anlatacagim. 1980 yilinda babamin yazmis oldugu günlüğünden bir satiri paylasiyorum.
Babam o zaman insaat iscisi:

"Alcilari geçiyorduk, birden ustumuze yuzlerce asker polis geldi, kafamizi yere yatirdilar terorist diye bagirmaya basladilar, evlatlarimi ailemi dusundum. Benim teroristlikle ne alakam olabilirdi?, aldilar vura vura nezarete goturduler. O zaman öğle vakti gecmek uzereydi, polislere bari birakin namazimi kilayim dedim, hepsi guluyordu zalimdi birakmadilar, bi tanesi mahcup bi sekilde "emir kuluyum amca" dedi. Hakliydi, emir kuluydu.
1 gün bizi tuttular nezarette, ne yaptigimizi bile bilmiyorduk. Su bile vermiyorlardi.
Ertesi gün yanlislik olmus diye saldilar ama dovmekten beter...."

Boyle yazmistir. Nedense aklima bu geldi. Ve cok uzuldum..Bu arada biz de Kürt'üz..

Keske kimse savasmasa, keske kimse olmese, keske kimse hayvanca muamelelere maruz kalmasa..

Böyle işte. Aradan geçen zaman 35 yıl ve hala ayniyiz ne yazikki..

Polis ekmek icin adam vuruyorsa emri veren baskasi diye bu polisi gozumde masum yapmaz. Attigi plastik mermiyle beni hedef aliyorsa uzgunum kimse de bana "gariban polis vah vah" dedirtemez.

Paylastigin icin tesekkurler Bilgece. Ben de buna benzer bircok olay biliyorum yakin cevremden. Ama ben paylassam yalancilikla suclayacaklardi eminim. Senin paylasman daha iyi oldu.

Baban sansliymis.. Ya alip da Silivrideki kucucuk bir hucreye kapatip, 1 gun yerine 5 yil sucunun ne oldugunu bile bilmeden hapislik cektikten sonra "pardon, yanlislik olmus" deyip saliverselerdi haliniz nice olurdu? Onlarin da kizlari, ogullari vardi. Bence ayni degil, cok daha beter gunlerden geciyoruz.

Haklisin tabiki. Cok sukur. Oyle tanidiklarim da var maalesef. Cebinden Ali denen birinin ismi cikti diye Ali teroristtir denilip 15 yil hapis yattirilan bir amcamin oglu var. Maalesef..

Polis ekmek icin adam vuruyorsa emri veren baskasi diye bu polisi gozumde masum yapmaz. Attigi plastik mermiyle beni hedef aliyorsa uzgunum kimse de bana "gariban polis vah vah" dedirtemez.

Paylastigin icin tesekkurler Bilgece. Ben de buna benzer bircok olay biliyorum yakin cevremden. Ama ben paylassam yalancilikla suclayacaklardi eminim. Senin paylasman daha iyi oldu.
polıs kımseyı vuramaz canım zaten boyle bır yetkısı yok , polıse tas at dukkanları vatandasın basına yık , masum polısı oldur daha ılk maasını alamayan gencecık kardesımız oldurulmus ya pekı bu .. kımse kürt dusmanı degıl eger kürt dusmanı= polıs olsaydı .. polıslerın ıcınde kurt kokenlı olmazdı..

Farkındaysanız genelde askerler katılmaz butarz durumlarda polisler..
Sol görüşteki yada alevi vatandaşların mutlaka polisle ilgili bir acı hikayesi vardır. eşim , kp ve kaynım bulunduğumuz ilde büyük bir üniversiteden ikisi aynı fakülteden mezunlar. Eşim adı yüzünden, kp mezhebi yüzünden başına gelmeyen kalmamış. Hatta kp kafasında bir çukur var polislerden hatıra. Suçumu; bilindik şeyler işte.
Eşimi trafikte polis çevirse ; kimliğe bakar ilk adından dolayı bigiciklik duyar limon yemiş suratıyla lslemi yapar.
Ha suç ne burda , genelleme yapıyoruz en azından ailem adına. Yaşanmışlıklar öyle Çok ki. . Doğal olarak hepsine çürük elma muamelesi yapılıyor illaki hepsi aynı değildir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…