- 2 Ocak 2015
- 6.425
- 15.437
-
- Konu Sahibi vargasabreu
Haklı olmak neyi değiştiriyor ki vicdanen haklıyım evet.orada yatan insanları nereden toplamışlar,ne ile suçlanıyorlar bilmeden yaptığım yoruma ne alaka deniliyor.çok alaka evet hemde tam üstüne basmak buna denir.o polisler ne yaptı da elleri ayakları bağlandı öldürüldü.benim eşim de özel harekat polisi neyin ne olduğunu öyle iyi biliyorum ki klavye başından atıp tutmuyorum. Yüksekovaya gittiniz mi hiç?ben ve eşim 4 senemizi verdik oraya kim nedir çok çok iyi bilirim.bu insanlar gündüz polise ekmek satıp gece roket atan insanlar.aldıkları nefesi biliyorum ben hepsinin.evet hepsinden nefret ediyorum.kaldı ki polis yanlış bir şey demiyor BU DEVLET SİZE NE YAPTI diyor.ne istiyorsunuz bu devletten begenmiyorsan defol git senin kanınla mı kazandık bu ülkeyi.hakkariden sadece bir polis çıkmıştır onu da öldürmüşlerdir ailesini taciz edip sürgün etmişlerdir.ne bu düşmanlık kapı orada çıkın gidin derler adama.işine gelince devlet bize bakmıyor sen bu devlete ne verdin ne bekliyorsun?bu foruma yazdığım son mesajdır bu da gerçekten onca şehit haberine tek kelime yazmayan insanların böyle haber görünce araştırmadan balıklama atlaması sinirimi bozuyor.3 yaşındaki oğlumun öğrendiği ilk şarkı ölürüm Türkiyemdir.Türk bayrağı görünce heyecanlanan bir çocuktur.kolay kazanılmadı bu vatan sahipsiz değil.şehit haberlerine alışır olduk artık.diyecek çok şeyim var ama sussam gönül razı değil söylesem anlayan yok.Rabbim korusun hepsini pusuyla yapmak istedikleri ne varsa kendilerine cevirsin inşallah iyi akşamlar herkese
Neden elimizden bu yetkiyi aldin simdi :) ben gordugunu bildiğimi savunurum . Sucu olan her kimse gerekli islem yapılır.bak polis veyaa vatandas kimse eger bu . polis verilen yetkisini kullanir verilen emri uygular. . Polise dusman gozuyle bakmak niye !! Kim colugundan çocuğundan , yaşadığı şehirden vazgecerek gorevini yapar .. ne bu siddet bu celal . Ben veya biz bir kisiye bağlı kalarak konuşmuyoruz. gencecik polisim askerim oluyo benim ne tek kisiye bagli kalmasiSizin polis esi, polis kizi, polis bacisi, yegeni, komsusu olmaniz polislerin tamamini masumlastirmiyor ve yaptiklarini da mesrulastirmiyor. Gelip burada tek bir polis yakininiz uzerinden polis guzellemesi yapmayin.
Polis gerekli dogrultuda kendini savunamayacak koruyamayacak oyle mi .. ama zaten belli basli yetkisi var ..zaten gerek polise zarar veren gerek o kisi masumsa, yani vatandas gerekli incelemeler yapilmadi mi..sucu neyse verilmedi mi verildi. .Eşiniz polis olduğu için soruyorum, konuyla çok ta alakalı değil..
Eşiniz gezi olayları hakkında ne düşünüyor? Biliyorsunuz direnişte, bu muamelenin katbekat fazlası yapıldı eylem yapan vatandaşlara..Hatta bir eylemin sivil bir direnişe dönüşmesinin bizatihi sebebi ilk günkü polis muamelesidir..Çoluk çocuk demeden gaza boğuldu halk..Gencecik insanlar yasal mermiyle öldürüldü..Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili?
Polisin üzerine ne roket atmışlardı ne füze..
İşte tam bu yüzdendir ki videoyu izlediğimde "aha bunlar kesin terörist" diyemedim..Gerçekten inşaat işçileri miydi acaba dedim, muallakta kaldım..Zira iktidarın gözünde, onlardan olmayan herkes terörist..
Öte yandan, şayet bunlar pkk itleriyse az bile yapılmış..Çok açık söylüyorum, kellelerinin alınması taraftarıyım...
Eline silah alıp çoluk çocuk demeden sivil halkın katledilmesi bende ki hümanizmi bitirir..
Yalnız "Türkün gücü" olayını anlayamadım..Ne alaka? Çok mu dizi izledi abi naptı bilemedim..Bu ülkede 72 etnik köken var ve sadece bir tanesi Türk vatandaşlığından rahatsız oluyor..Ne alaka şimdi Türkün gücü? (Saf Türküm)..
Neyse, çocuk yaştaki polislerin, askerlerin şehit edilmesine içim yanıyor ama ben polislere, daha doğrusu bu devlete olan güvenimi gezi direnişiyle tamamen yitirdim..Zerre güvenmiyorum ve güvenliğimin olmadığını düşünüyorum..
Elbette istisnalar kaideyi bozmuyor..
Ha söylemeden edemeyeceğim, sivil halka "öldürmek" suretiyle saldırıldı bu memlekette..Bu bir devlet terörüdür ve devlet terörünün diğer terörlerden hiç bir farkı yoktur benim için.
Eşiniz polis olduğu için soruyorum, konuyla çok ta alakalı değil..
Eşiniz gezi olayları hakkında ne düşünüyor? Biliyorsunuz direnişte, bu muamelenin katbekat fazlası yapıldı eylem yapan vatandaşlara..Hatta bir eylemin sivil bir direnişe dönüşmesinin bizatihi sebebi ilk günkü polis muamelesidir..Çoluk çocuk demeden gaza boğuldu halk..Gencecik insanlar yasal mermiyle öldürüldü..Ne düşünüyorsunuz bununla ilgili?
Polisin üzerine ne roket atmışlardı ne füze..
İşte tam bu yüzdendir ki videoyu izlediğimde "aha bunlar kesin terörist" diyemedim..Gerçekten inşaat işçileri miydi acaba dedim, muallakta kaldım..Zira iktidarın gözünde, onlardan olmayan herkes terörist..
Öte yandan, şayet bunlar pkk itleriyse az bile yapılmış..Çok açık söylüyorum, kellelerinin alınması taraftarıyım...
Eline silah alıp çoluk çocuk demeden sivil halkın katledilmesi bende ki hümanizmi bitirir..
Yalnız "Türkün gücü" olayını anlayamadım..Ne alaka? Çok mu dizi izledi abi naptı bilemedim..Bu ülkede 72 etnik köken var ve sadece bir tanesi Türk vatandaşlığından rahatsız oluyor..Ne alaka şimdi Türkün gücü? (Saf Türküm)..
Neyse, çocuk yaştaki polislerin, askerlerin şehit edilmesine içim yanıyor ama ben polislere, daha doğrusu bu devlete olan güvenimi gezi direnişiyle tamamen yitirdim..Zerre güvenmiyorum ve güvenliğimin olmadığını düşünüyorum..
Elbette istisnalar kaideyi bozmuyor..
Ha söylemeden edemeyeceğim, sivil halka "öldürmek" suretiyle saldırıldı bu memlekette..Bu bir devlet terörüdür ve devlet terörünün diğer terörlerden hiç bir farkı yoktur benim için.
Polis ekmek icin adam vuruyorsa emri veren baskasi diye bu polisi gozumde masum yapmaz. Attigi plastik mermiyle beni hedef aliyorsa uzgunum kimse de bana "gariban polis vah vah" dedirtemez.Neden elimizden bu yetkiyi aldin simdi :) ben gordugunu bildiğimi savunurum . Sucu olan her kimse gerekli islem yapılır.bak polis veyaa vatandas kimse eger bu . polis verilen yetkisini kullanir verilen emri uygular. . Polise dusman gozuyle bakmak niye !! Kim colugundan çocuğundan , yaşadığı şehirden vazgecerek gorevini yapar .. ne bu siddet bu celal . Ben veya biz bir kisiye bağlı kalarak konuşmuyoruz. gencecik polisim askerim oluyo benim ne tek kisiye bagli kalmasi
Paylastigin icin tesekkurler Bilgece. Ben de buna benzer bircok olay biliyorum yakin cevremden. Ama ben paylassam yalancilikla suclayacaklardi eminim. Senin paylasman daha iyi oldu.Simdi bir konu anlatacagim. 1980 yilinda babamin yazmis oldugu günlüğünden bir satiri paylasiyorum.
Babam o zaman insaat iscisi:
"Alcilari geçiyorduk, birden ustumuze yuzlerce asker polis geldi, kafamizi yere yatirdilar terorist diye bagirmaya basladilar, evlatlarimi ailemi dusundum. Benim teroristlikle ne alakam olabilirdi?, aldilar vura vura nezarete goturduler. O zaman öğle vakti gecmek uzereydi, polislere bari birakin namazimi kilayim dedim, hepsi guluyordu zalimdi birakmadilar, bi tanesi mahcup bi sekilde "emir kuluyum amca" dedi. Hakliydi, emir kuluydu.
1 gün bizi tuttular nezarette, ne yaptigimizi bile bilmiyorduk. Su bile vermiyorlardi.
Ertesi gün yanlislik olmus diye saldilar ama dovmekten beter...."
Boyle yazmistir. Nedense aklima bu geldi. Ve cok uzuldum..Bu arada biz de Kürt'üz..
Keske kimse savasmasa, keske kimse olmese, keske kimse hayvanca muamelelere maruz kalmasa..
Böyle işte. Aradan geçen zaman 35 yıl ve hala ayniyiz ne yazikki..
Baban sansliymis.. Ya alip da Silivrideki kucucuk bir hucreye kapatip, 1 gun yerine 5 yil sucunun ne oldugunu bile bilmeden hapislik cektikten sonra "pardon, yanlislik olmus" deyip saliverselerdi haliniz nice olurdu? Onlarin da kizlari, ogullari vardi. Bence ayni degil, cok daha beter gunlerden geciyoruz.Simdi bir konu anlatacagim. 1980 yilinda babamin yazmis oldugu günlüğünden bir satiri paylasiyorum.
Babam o zaman insaat iscisi:
"Alcilari geçiyorduk, birden ustumuze yuzlerce asker polis geldi, kafamizi yere yatirdilar terorist diye bagirmaya basladilar, evlatlarimi ailemi dusundum. Benim teroristlikle ne alakam olabilirdi?, aldilar vura vura nezarete goturduler. O zaman öğle vakti gecmek uzereydi, polislere bari birakin namazimi kilayim dedim, hepsi guluyordu zalimdi birakmadilar, bi tanesi mahcup bi sekilde "emir kuluyum amca" dedi. Hakliydi, emir kuluydu.
1 gün bizi tuttular nezarette, ne yaptigimizi bile bilmiyorduk. Su bile vermiyorlardi.
Ertesi gün yanlislik olmus diye saldilar ama dovmekten beter...."
Boyle yazmistir. Nedense aklima bu geldi. Ve cok uzuldum..Bu arada biz de Kürt'üz..
Keske kimse savasmasa, keske kimse olmese, keske kimse hayvanca muamelelere maruz kalmasa..
Böyle işte. Aradan geçen zaman 35 yıl ve hala ayniyiz ne yazikki..
Baban sansliymis.. Ya alip da Silivrideki kucucuk bir hucreye kapatip, 1 gun yerine 5 yil sucunun ne oldugunu bile bilmeden hapislik cektikten sonra "pardon, yanlislik olmus" deyip saliverselerdi haliniz nice olurdu? Onlarin da kizlari, ogullari vardi. Bence ayni degil, cok daha beter gunlerden geciyoruz.
Polis ekmek icin adam vuruyorsa emri veren baskasi diye bu polisi gozumde masum yapmaz. Attigi plastik mermiyle beni hedef aliyorsa uzgunum kimse de bana "gariban polis vah vah" dedirtemez.
polıs kımseyı vuramaz canım zaten boyle bır yetkısı yok , polıse tas at dukkanları vatandasın basına yık , masum polısı oldur daha ılk maasını alamayan gencecık kardesımız oldurulmus ya pekı bu .. kımse kürt dusmanı degıl eger kürt dusmanı= polıs olsaydı .. polıslerın ıcınde kurt kokenlı olmazdı..Paylastigin icin tesekkurler Bilgece. Ben de buna benzer bircok olay biliyorum yakin cevremden. Ama ben paylassam yalancilikla suclayacaklardi eminim. Senin paylasman daha iyi oldu.