Polisten, gözaltında yere yatırılan Kürtlere: Ne yaptı ulan bu devlet size, devletin, Türkün gücünü

Farkındaysanız genelde askerler katılmaz butarz durumlarda polisler..
Sol görüşteki yada alevi vatandaşların mutlaka polisle ilgili bir acı hikayesi vardır. eşim , kp ve kaynım bulunduğumuz ilde büyük bir üniversiteden ikisi aynı fakülteden mezunlar. Eşim adı yüzünden, kp mezhebi yüzünden başına gelmeyen kalmamış. Hatta kp kafasında bir çukur var polislerden hatıra. Suçumu; bilindik şeyler işte.
Eşimi trafikte polis çevirse ; kimliğe bakar ilk adından dolayı bigiciklik duyar limon yemiş suratıyla lslemi yapar.
Ha suç ne burda , genelleme yapıyoruz en azından ailem adına. Yaşanmışlıklar öyle Çok ki. . Doğal olarak hepsine çürük elma muamelesi yapılıyor illaki hepsi aynı değildir..
isimden dolayı veya mezhepten dolayı kımseye kımsenın bı gıcıklıgı olamaz .. isim yanı on kısıden ıkısınde vardır .. mezhep kımse kımsenın allahla ınancını bılemezz .. cunku koskoca emnıyet ıcınde de herkes alı ahmet degıl bırcok ısım var herkes bır mezhep degıl brcok mezhepe sahip..

isimden dolayı veya mezhepten dolayı kımseye kımsenın bı gıcıklıgı olamaz .. isim yanı on kısıden ıkısınde vardır .. mezhep kımse kımsenın allahla ınancını bılemezz .. cunku koskoca emnıyet ıcınde de herkes alı ahmet degıl bırcok ısım var herkes bır mezhep degıl brcok mezhepe sahip..
Oylemi.. Çok pardon palavralarımla vaktinizi çaldım.
Oysaki alevi bir aileye gelin gelene kadar onların azda olsa abarttılarini düşünürdüm. ama Anladım ki hala yanlış anliyormusum :)
Gözümü açtınız teşekkürler.

Polis ne yapsin emir kulu gibi bir cumle ile kimse isin icinden siyrilamaz ,eger sana sivil insanin kafasina kafasina nisan alacaksin, plastik mermilerle gozunu oyacaksin,cadirlarini atese vereceksin emrini veriyorsa cikar o uniformayi pazarcilik yap ac kalmazsin serefinle yasarsin.Iktidar kendinden olmayana karsi polislere sinirsiz yetki taniyor bu acik .Ulkemin ego sorunu olan zavalli polisleri de bu yetkinin sarhoslugu ile gozleri donuyor ,acinacak hallerdeyiz malesef.Ha muhtemelen bu olaya da guzel kiliflar bulunacak ellerinde silahlar vardi bombalar vardi bla bla.. Nasilsa geziciler de camiye ayakkabilarla girip icki icmislerdi..

[
Polis ne yapsin emir kulu gibi bir cumle ile kimse isin icinden siyrilamaz ,eger sana sivil insanin kafasina kafasina nisan alacaksin, plastik mermilerle gozunu oyacaksin,cadirlarini atese vereceksin emrini veriyorsa cikar o uniformayi pazarcilik yap ac kalmazsin serefinle yasarsin.Iktidar kendinden olmayana karsi polislere sinirsiz yetki taniyor bu acik .Ulkemin ego sorunu olan zavalli polisleri de bu yetkinin sarhoslugu ile gozleri donuyor ,acinacak hallerdeyiz malesef.Ha muhtemelen bu olaya da guzel kiliflar bulunacak ellerinde silahlar vardi bombalar vardi bla bla.. Nasilsa geziciler de camiye ayakkabilarla girip icki icmislerdi..

he tamam siz haklısınız. yakıp yıkın ondan sonrada yok ekmek alıyorduk , yok çarşıya çıkmıştık, iyi oldu. sizlere. nasılda kabuğunuza çekildiniz. bunlarında sonu yakındır inşallah.

Simdi bir konu anlatacagim. 1980 yilinda babamin yazmis oldugu günlüğünden bir satiri paylasiyorum.
Babam o zaman insaat iscisi:

"Alcilari geçiyorduk, birden ustumuze yuzlerce asker polis geldi, kafamizi yere yatirdilar terorist diye bagirmaya basladilar, evlatlarimi ailemi dusundum. Benim teroristlikle ne alakam olabilirdi?, aldilar vura vura nezarete goturduler. O zaman öğle vakti gecmek uzereydi, polislere bari birakin namazimi kilayim dedim, hepsi guluyordu zalimdi birakmadilar, bi tanesi mahcup bi sekilde "emir kuluyum amca" dedi. Hakliydi, emir kuluydu.
1 gün bizi tuttular nezarette, ne yaptigimizi bile bilmiyorduk. Su bile vermiyorlardi.
Ertesi gün yanlislik olmus diye saldilar ama dovmekten beter...."

Boyle yazmistir. Nedense aklima bu geldi. Ve cok uzuldum..Bu arada biz de Kürt'üz..

Keske kimse savasmasa, keske kimse olmese, keske kimse hayvanca muamelelere maruz kalmasa..

Böyle işte. Aradan geçen zaman 35 yıl ve hala ayniyiz ne yazikki..

İşte bu da tarihimizin kirli sayfaları. Çok üzüldüm okuyunca bilgece. Allah bir daha o günleri yasatmasin bize.

Polis gerekli dogrultuda kendini savunamayacak koruyamayacak oyle mi .. ama zaten belli basli yetkisi var ..zaten gerek polise zarar veren gerek o kisi masumsa, yani vatandas gerekli incelemeler yapilmadi mi..sucu neyse verilmedi mi verildi. .
vuramaz mı?
gezi zamanı kaç kişinin gözünün çıktığını, kaç polisin soruşturulmasına izin verilmediğini tek tek yazalım mı? sizin babanız iyi ve vicdanlı bir polis olabilir, babanızı tanımam etmem.
ama babanızın iyi ve vicdanlı bir polis olması bütün polisleri iyi ve vicdanlı yapmaz.
nasıl ki sırf para için organ ticareti yapan doktorlar varsa, kendi ezilmişliklerini, kendi hırslarını, kendi ırkçılığını insanlardan çıkaran polisler de var.
lütfen yaptıkları ortadayken bütün polisleri melek ilan etmeyin.
şehit olan polislerimizin toprağı bol olsun, ailelerinin yası, göz yaşı elbet dinmeyecek, bunları yazıyoruz diye gencecik insanların ölümüne üzülmüyor değiliz.
sorun bizde değil, yapılanlar ortada, hem yapılan yanlışları söyleyip, hem de yok yere öldürülen polis ve askerlere üzülebiliriz.

[

he tamam siz haklısınız. yakıp yıkın ondan sonrada yok ekmek alıyorduk , yok çarşıya çıkmıştık, iyi oldu. sizlere. nasılda kabuğunuza çekildiniz. bunlarında sonu yakındır inşallah.
Neyse ki ruzgar nereden eserse evet diyen, omurgasiz, oportunist, sovenist inkarcilar degiliz. Biz bunlar kim onlari da iyi biliriz!!?!?!? Sjdnsjdb. Halk icin halka ragmen ugrasan insanlar olarak biz ölmekten cekinmeyiz de ugruna cabaladigimiz halkin "bunlar terörörö, bunlara iyi olmus" demesi cok nankorce. Iyi gunler.

Polis gerekli dogrultuda kendini savunamayacak koruyamayacak oyle mi .. ama zaten belli basli yetkisi var ..zaten gerek polise zarar veren gerek o kisi masumsa, yani vatandas gerekli incelemeler yapilmadi mi..sucu neyse verilmedi mi verildi. .

Sorun gereksiz doğrultuda olması zaten bu yaşananların. Lafı nerden anlamışsınız, her mesaja "olamaz, yapamaz" diyorsunuz..Uzayda yaşamıyoruz hanımefendi..Gezi olayında yasal mermiyle ve devlet eliyle sivil vatandaşlar öldürüldü..Bu kadar net. Neyin savunmasındasınız hala?

Kendini savunmakmış..Polis saldırıyordu insanlar kendini savunuyordu, izmir kordonda oturan bir kızın saçını başını yoldular resmen ne yapıyorsun burada diye..Oturuyordu kız ya..Bırakın artık bunları meşrulaştırmayı.

senin mantığına göre türk askeri de dememek gerekiyor. okullarda andımızda türküm , doğruyum demeye de karşı olman gerekiyor öyle değil mi?
türkiyeli asker mi diyelim.
Eki Görüntüle 1601842

Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı..
Bu kadar saptırılabilirdi..

Yahu bu söylediğinin bu forumda benden fazla arkasında duran az insan vardır, elbette "Türk vatandaşıyım" diyemeyen az öteye geçsin.."Türk" kelimesine alerjisi olanlara çok pis gıcığım..
Fakat videodaki durum öyle değil ki..

"Madem Türksün göster ürksün" der gibi Türkün gücü Türkün gücü..Ülen yere yatırdıkların da Türk vatandaşı, israil askeri değil..Abuk bir görüntü yani.

Bu arada ilber hocanın söylemlerini paylaşman çok hoşuma gitti, demek ki herkeste gizli bir hayranlık var:KK14:

vuramaz mı?
gezi zamanı kaç kişinin gözünün çıktığını, kaç polisin soruşturulmasına izin verilmediğini tek tek yazalım mı? sizin babanız iyi ve vicdanlı bir polis olabilir, babanızı tanımam etmem.
ama babanızın iyi ve vicdanlı bir polis olması bütün polisleri iyi ve vicdanlı yapmaz.
nasıl ki sırf para için organ ticareti yapan doktorlar varsa, kendi ezilmişliklerini, kendi hırslarını, kendi ırkçılığını insanlardan çıkaran polisler de var.
lütfen yaptıkları ortadayken bütün polisleri melek ilan etmeyin.
şehit olan polislerimizin toprağı bol olsun, ailelerinin yası, göz yaşı elbet dinmeyecek, bunları yazıyoruz diye gencecik insanların ölümüne üzülmüyor değiliz.
sorun bizde değil, yapılanlar ortada, hem yapılan yanlışları söyleyip, hem de yok yere öldürülen polis ve askerlere üzülebiliriz.

Oh oldu size, yakıp yıkarken düşünecektiniz:KK51:

Şu yakıp yıkma iftirasından kusucam artık, gına geldi..
Lanet girsin ya.

Suan kucukcekmece kanarya mahallesinde her gece oldugu gibi keleslerle sokaktalar araba yakiyorlar. Buralar hep böyle.

Sabah ise gidiyorlar is cikis saati de olaylar başlıyor. Gecen bir konfeksiyon basilip bir suru silah ele geçirildi. Ee bunlari uzaktan okumak ayri icinde bulunmak ayri. "masum siviller" miydi yani bunlar? Ben hic sanmıyorum

Suan kucukcekmece kanarya mahallesinde her gece oldugu gibi keleslerle sokaktalar araba yakiyorlar. Buralar hep böyle.

Sabah ise gidiyorlar is cikis saati de olaylar başlıyor. Gecen bir konfeksiyon basilip bir suru silah ele geçirildi. Ee bunlari uzaktan okumak ayri icinde bulunmak ayri. "masum siviller" miydi yani bunlar? Ben hic sanmıyorum
Nasil yani, Istanbulda bir mahallede araba mi yakiyorlar? Kimler? Yok artik...

yaw he he,kürt kardeşlerımle,pkk-hdp ideolijıısını savunanları ayırt edıyoruz,(kürt kardeşlerım bıle onlardan korkuyor,onalr kürt bile dğeil diyor)ve kürt kardeşlerim yıllarca bunlar sizi maf etti,ama bunların eline bırakmayacak bu hukumet sizi,ve bızde sızınle omuz omuzayız.

Nasil yani, Istanbulda bir mahallede araba mi yakiyorlar? Kimler? Yok artik...
Videoyu ekleyemedim. Daha gecen komsu cekmis. Silahli catisma vardi. Biz cama yaklasmaya cesaret edemedik. Yuzleri kapali adamlar ellerinde kelesler cirit atiyor sokaklarda. Helikopter dolasmaya basladiginda anliyoruz ki olay var. Bi de mahallenin en islek caddesinde oluyor bunlar. Tum atmler paramparca daha gecen 3 araba yaktilar. Burada neredeyse her gece durum ayni

Videoyu ekleyemedim. Daha gecen komsu cekmis. Silahli catisma vardi. Biz cama yaklasmaya cesaret edemedik. Yuzleri kapali adamlar ellerinde kelesler cirit atiyor sokaklarda. Helikopter dolasmaya basladiginda anliyoruz ki olay var. Bi de mahallenin en islek caddesinde oluyor bunlar. Tum atmler paramparca daha gecen 3 araba yaktilar. Burada neredeyse her gece durum ayni
Ben internette buldum bir tane video ve izledim. Polis bir caddeyi bile koruyamiyor, hem de Istanbul'da, bunlar yarin atm'leri veya arabalari degil de insanlari hedef almaya basladiklarinda ne olacak? Dusunmek bile istemiyorum.

X