Polis yada subay eşlerinden yardım istiyorum :)

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
508
163
34
Benim için çok önemli bir konu .
Geleceğimi planlamaya çalışıyorum ve çok kararsızım.
Polis eşleri ve asker işlerinden net bilgiler alabileceğimi düşünerekten konuyu açıyorum.
Bilgi akışı sağlamak kolay en azından , bayanlardan eşlerine sormalarını da rica ediyorum .
Ben bu sene 4. sınıf olacağım.
Önceden hayalim özel sektördü ama artık kısa vadede kar devlette elde ediliyor. Arkadaşım 4 yıl okudu işe 930 la girdi , teyzemin oğlu 2 yıl polis meslek yüksek okulunda okudu işe başlar başlamaz 2290 lira maaş alıyor.
Ben üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işimi yapmak istemiyorum.
Ben polis yada subay olmak istiyorum.
Genel bilgileri biliyorum araştırdığım kadarıyla kpss mülakatlar falan.
Şimdi polislik tamam ama mesela bilmek istiyorum nereye kadar yükselebilirim ? Birgün sivil polis olma şansım var mı ?
Alan seçme şansım var mı ? Polis eşlerinden bu konuda yardım istiyorum. Tek yıldızlı komiser olarak mezun olacağım söyleniyor doğru mu ? Bu konular hakkında bilgi edinemiyorum.
Kara kuvvetleriyle ilgili hiç birşey bulamadım olabiliyorum ama nasıl ?
Bilenlerden bilgiler istiyorum lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
astsubay bı arkadasım var meslekten istıfa etme gıbı bı durumu yok kendısını nasıl attırcam dıye yollar arıyo
süreklı emir altında komutanlarıyla sıkıntı içinde askeriye işinden bence uzak dur tamam belkı rütbe atlıyosun maasın iyi ama ya canın
ınsanın kendıne olan özgüvenını alıp gotuyo
cok güzel gurur duyulası bı meslek orası ayrı bı konu
gecesı gunduzu yok izin gununde bulundugun sehırden başka bı sehıre gıtmek istesen bıle yazılı izin kagıdı bırakıyosun tabı izin vermeme durumlarıda var
nebetcı olacaksın vs vs vs zor yanları bunlar benım gordugum kadarıyla

polıslık hakkında pek bılgım yok açıkcası

benim eşim subay ama keşke olmasaydı askeriyede... benim gibi yerleşik düzene alışık aile düzenini önemseyen biri için çok zor geliyor...

özlemek beklemek.. egitime gider sefere gider göndermek icin hep bi bahaneleri var yani

Gecesi gündüzü yok nöbet olur gider iş uzar kalır sorumluluğu çok emrinde tonlarca adam ve senden üstte bir o kadar adam

askerin psikolojisi bozulur intihar etmeye kalkar mermi asırır nobetci subay sensen ayvayı yedin (boyle bir olay esimin arkadasının basına geldi)... ver bakalım hesap verebiliyorsan yanii kısacası sorumluluğu X bir işe göre çok çok daha fazla...

sen bayansın belki o kadar zorlamazlar daha masa başı işlerde olursun orasını bilemem ben erkekler yonunden degerlendirdim...

sanırım bayanlar icin polislik daha kolay bilemiyorum subay bayan cok az var ama bayan polis cok fazla...

Pıtırcık bende asker eşiyim ,üniversite bittikrten sonra sözleşmeli subay olarak kuvvet komutanlıklarının gazete ilanlarına denk gelirsen başvuru yapabilirsin..Sözleşmeli olunca şartları bilemem ama,müracat edince yazılı yada sözlü mülakata alınması lazım.Boy ve kilo arasında da belirli bir oran olması gerekiyor..

Erkekler için muhakkak ki zorlukları var bu mesleklerin ama kadınlar için o kadar zorlu olacağını sanmıyorum.
Zaten kafamda ki ilk şey polislik subaylık polislik olmazsa eğer diye aklımda.
Yani ne bilim 4 yıl oku canın çıksın 930 tl ile işe başla işime hiç gelmiyor.
Asıl merak ettiklerim polislikle ilgili sorularım yükselme olanaklarımı merak ediyorum falan.
Hep subay eşleri yazmış polis eşleri nerdesiniz

Hanımteyzee ( Kızmazsın inşallah egeme de teyze diyorum yaşlarınız yakın diye düşündüm değilse uyar ) Boy kılo 167 kilom 57 sorun olmaz . Ben lise bitene kadar ya subay olcam ya subay alcam derdim Üniversiteye başladım subay olamadım ama alacam dedim . Daha ikiside olmadı

bende asker eşiyim
nusya12 insanın kendine olan özgüvenini alıp götürüyor da ne demek
tanıdığım hiç bir subayda bunu görmedim
öyle birşey yok, bu bir karakter meselesidir siz zayıf karakterli bir insansanız mesleğe suç atamazsınız

konu sahibine gelince üniversiteden sonra subay olursanız eğer yüzbaşılığa kadar yükselebiliyorsunuz
öncelikle mezun olduğunuz bölüme göre başvuru yapabiliyorsunuz açık varsa
ilanları memurlar.nette takip edebilirsiniz orda herşey açık bir şekilde yazıyor

Cadııı seni egeme teyzemi diyon benden az bişi daha küçükzaten..
Boy ve kilo gyet iyi,sen hem subay ol hemde subay damat getir bize .
Dediğim gibi araştır biraz bakarsın olur,gayette güzel ve onurlu bir meslek

Polislik... Aman aman aman... Gerçekten zor bir meslek... Askerlik de polislik de.
Gece yok gündüz yok, görev görev...
Üstler tarafından ezilmek vs vs vs...
Kadın polisler daha şanslı bir nebze ama gene de dikkatli ol derim.
Herşey para değil.

benim eşim polis, şarktayız batmanda, mesela şarkı düşün askerlerde bi dolu var polislerde 2 oldu, eşim haftada 2 kere akşam devriyesine çıkıyo 20.00-10.30 arası, ve bayanda oluyo yanlarında

benim eşim polis, şarktayız batmanda, mesela şarkı düşün askerlerde bi dolu var polislerde 2 oldu, eşim haftada 2 kere akşam devriyesine çıkıyo 20.00-10.30 arası, ve bayanda oluyo yanlarında

Nemesis eşine sorabilir misin o bilir muhakkak bikaç sorum var
1) Lisanslılar nereye kadar yükselebiliyor ?
2) Sivil olma şansımız var mı ? Mesela alan seçebilirmiyim ?
3 ) Tek yıldızlı komiser olarak mezun olacağımı duydum doğru mu ?

canım şimdi sen üniversite mezunu polislerden olacaksın işin olursa onların 6 ay eğitimi var, yıldızlı olanlar komiser akademi çıkışlı olanlar komiser yardımcısı olarak mezun oluyo, 6 aylıklar ya da liseden sonra polis meslek yüksek okuluna gidenler normal polis memuru, alan seçme gibi bişey yok ama ilgili cemaatlere üye olursun sohbetlere gidersin dergilere bağış yaparsın vs çevren olur seni kaçakçılık istihbarat gibi bölümlere alabilirler onlar %90 sivil çalışıyo
mesela bizim zamanımızda össden 250 ve üzeri alan akademi için başvurabiliyodu benim eşim 248de kalmıştı öylesine girmiştik zaten sınava ama tuttu,250 olsaydı akademi okucaktı 4 yıl, ordanda komiser yardımcısı olarak mezun olacaktı sen üniversiteyi bitirip polis olmak için başvuracaksın, normal polis memurlarıda komiserlik sınavları için başvurabiliyomuş heralde sınavı varmış eşim düşünmediği için şartları tam bilmiyo

Daha gecen gördugumde bir bayan usttegmen cam kapi cerceve ne varsa indiriyordu en son ambulansla gitti..
Bayanlar icin askerlik mesleginde ayricalik yok her yonden erkeklerle bir tutulursunuz.o yuzden coook zor.hassas ve alingan bir yapiniz varsa hele hic baslamayin.nacizane tavsiyem.

Polis olursan alan seçme hakkın yok canım , ama belli bir puan sistemi var ona ulaşırsan yada çok başarılı olursan seçebiliyorsun, bazı birimlerinde ayrıca sınavları oluyor erkek arkadasımın kardeşi polis, çevik kuvvet kurtulmak istiyor ama kurtulamıyor şu an için , yeni mezunlar genelde çevik oluyor zaten, çocukluk arkadasım ilk göreve başladığında çevikti sonra sivil oldu, yani ilk etapta senin şansına ama onun ev arkadası çok basarılı olmuş sonra istediği yeri seçme hakkına ulaştı üniversite polisi oldu ve öyle rahat ki gece çalışmak yok hafta sonu tatil falan, subaylığa gelince bir akrabamız öğretmendi atanamadı astsubay oldu onlarda pek bir yükselme olmuyor kıdemli başçavuşluğa kadar yükseliyorsun subaylıkta var ama o çok zor ve çok az bayan alıyorlar. Bildiklerim bunlar :)

Kuzenim de polis oldu. Üniversiteden sonra.. Kadın o da.. Fiziği falan uydu sanırım o kadarını bilmiyorum da.. Nemesisin dediği gibi 6 ay eğitim gördü. Sonra başladı direk.
Fazla rahat.. :/
Yıllardır aynı yerde çalışıyor, 9-10 sene oldu hatta.. Bir atama falan görmedi hiç. Belki torpili vardır. :/
Tek örneğim o , o da çok iyi durumda.

erkekler için zorlukları var ama kadın için o kadar zor olacağını sanmıyorum demişsiniz ama öyle değil. kadınlar içinde en az erkekler kadar zor subaylık. hiç bir şekilde kadın olduğunuz için ayrımcılık görmeyeceksiniz. Hatta daha çok üstünüze gelinecek çevrenizden bak ayrımcılık yapmıyorum onada eşit davranıyorum dedirtmek için. Subay bir arkadaşımı doğum izninde hergece mesaiye çağırdılar denetleme var diye. kadın en sonunda işe başladı bedava çalışıyorum eniyisi başlayayımda maaş alayım diye.

Uni mezunuymussun 6 aylik bir egitimden gecip polis olabilirsin ilk etapta normal memur olursun sadece akademi mezunu komser yardimcisi olarak atanir ama meslekte 6 yili doldurduktan sonra yukselme sinavina girip eger kazanirsan komsr yardimcisi olursun 9 aylik bir kurs sonrasi devam edelim 6 yilda bir rutbe alirsin emniyet nudurlugune kadar gider komser yardimcisi, komser, baskomser, amir, emniyet muduru diye gider ama 6 yilda bir kademe atlarsin

Polis esiyim. Esimle üniversite zamaninda tanistik sevgili olduk. Evlenmek icin polis oldu. Sabit bi is sabit bi gelir olsun diye. 3 bine yakin para aliyor. Masraflarimizin disinda kalan parayi harcayacak yasam enerjisi yok. Ve 2 yillik memur henüz.

merhaba bayanlar genelde büro olarak çalışıyor yada çevik kuvvete veriliyor. Bürolar genel olarak rahat 6+1 sistemiyle çalışıyorlar ama bizde ek görev vardı çok zaman bayram yok yılbaşı yok tatil yok yani özel hayat kalmıyor malesef mesela bu bayramda ailelerimizi görmeye bayramın son 3.günü akşamı gidebildik yanında senden bir gün önce mesleğe girmiş biri varsa önce o çıkıyor izne :)
yükselme mevzusuna gelince sanırım çok fazla yükselme durumu yok eşim de 4 yıllık mezun ama değmez diyor polis akademisi mezunu falan olmadıkça ara bir kadroda kalınıyormuş sanırım.
Maaş olarak iyi ama harcayacak vaktin ve enerjin yok ama yinede çok kutsal bir meslek sonuçta severek yapıyorsan her şeye değer
özelden de yanıtlayabilirim sorun olursa
İyi şanslar

1)Eşim 4 yıllık öğretmenlik mezunu atanamadı polis oldu, pomemde 6 ay okudu, ama polis olarak mezun olduç

2)Eşim hiç polis kıyafeti giymedi, ilk göreve başladığı günden beri sivil, branşlı personel, bu biraz şans işi.

3)Öyle mezun olur olmaz sarı yıldızları takmıyorlar omzuna, polis meslek yüksek okulu ve polis meslek eğitim merkezinden mezun olunca normal polis (yıldızsız polis memuru oluyorsun), belli bir süre çalıştıktan sonra (yıllarını unuttum) komiser yardımcılığı sınavına giriyorsun, kazanırsan 9 ay daha eğitim alıp sarı yıldızlardan birisini takıyorsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…