polis maaşıyla ikizlere bakmak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ıste benım de anlamadıgım bu kısım rahat gecınebılırız ama neden bu kadar dusunuyor onu anlamıs degılım.. sonucta her bebek rızkıyla gelır evımız kendımızın degıl ıstanbul da yasam da zor onu da kabul edıyorum ama anlatmadıgı baska seyler olabılır ama ne ?

banada eşinizi dert ettiği başka şeyler var gibi geldi :44:

canım burada en büyük iş sana düşüyor
eşinin kaygılanması normal ama fazla da takamyın kafaya lütfen ..sadece harcamalarınıza dikkat edin...inan bebek rızkıyla geliyor Rabbim yardım eder ..buna inan..ben de 31 haftalık hamileyim..2 aylık hamileyken başımıza kötü bi borç olayı geldi eşimi dolandıran akrabasının bizim adımıza yeni dolandırılma macerası çıktı kaç sene sonra şok olduk tekrar..7-8 bin liralık boraca girdik.kredi kartalarımızla para çekti ayrıyeten kredi çekti eşim...5.5 yaşınad anaokuluna heraya masrafı olan bi kızım var zaten kart borcumuz vardı..bu da eklenince kötü günler geçiridk..ama olan oldu...şükür sağlıklıyız kızımda eşimde bende şükür kötü bi hastalık yok...vandakiler napsın..ev yok bark yok çadırda kalıyorlar bu soğukta..onları düşünüp söyle eşine şükredin halinize..inşallah bebekleriniz bereketle gelecek..Allah yarattığını rızkıyla gönderir unutma..lüks şeyler almayın mesela bebeklerinize.en basiti kutulu hastane çıkışlarına baktım çokpahalı geldi 50 tl ...be de ayrı ayrı aldım 8-10 tl ye önlüğü eldiven şapkası harika tulum takımlar buldum..herşeyin hesaplısına bakın..hiç üzülme bebeklerinizi alınca kucağınıza geçer bunlar.benim eşim de geçi,m için sigarayı birden tamamen kesti..iyi ki de kesmiş kendine geldi adam:) ben ce eşin de kessin...hem sağlık hem maddiyat için..en kötü sigara en aşağı 150 tl masraf çıkarır....hayırlı doğumlar inşalalh sana da bana da:)

Son düzenleme:
İlk önce bebeklerin hayırlı uğurlu olsun annesi
Rabbim sağlıkla sihhatle almak nasip eder inşallah
Bu işe polis maaşıyla gözüyle bakmayacağım...
Günümüzde tek maaşla geçinmek çok zor ...
Bende 20 haftalık hamileyim,5 aylık evliyim
Borcumuz var önümüzdeki 1.5 sene daha...
Eşimde bend e memuruz..
Doğumdan sonra bakacak kimsemiz olmadığından bende bir süre ücretsiz izin kullanacağım...
Maddi anlamda sıkışacağız ama her bebek rızkıyla nasibiyle gelirmiş...
Önünüzde daha 8 ay var inşallah..
Bu sürede birikim yapmayı deneseniz...
Belki bebişlerin masrafları için sizi rahatlatır..
Eşiniiznde ,sizinde kaygılarınızı anlıyorum..
Umarım her şey dilediğiniz gibi olur

Son düzenleme:
Eşin aldığı aylığı az söylüyor olabilir resmi maaş dökümanını okudun mu?

niye az söylesin? az söylemekteki amacı ne olabilir ki eşinin?? kendi maaşını az gösterip doğacak bebeğinden kısacak değildir herhalde...

berine cevap versin bazı erkekler gizli,gizli kumar oynuyor

canım benim öncelikle sağsalim gelsin bebişler yorumları okuyamadım ama bende polis eşiyim bizimde 1tane bebişimiz şuan ve ev kirasıydı sonra arabanın kredisiydi derken ucuucuna geçiniyoruz ama rabbim rızkını veriyor hiç merak etme düşünüp kafa yorup kendinizi üzmeyin eşinle .evet maaşlar az ama yapacak birşey yok bazı şeylerden kısıp bebişlere daha ağırlık vereceksiniz olup bitecek

berinecim konunun dışına çıktık biz kusura bakma bende hamileyim kaynımın borcu için kredi çektik biz ödüyoruz ay sonu zor geliyor gerçekten ama bebekler rızkıyla geliyor eşinin işide zaten stresli ikiz olması dahada düşündürüyodur onu hakkınızda hayırlısı olsun üzme kendinide bebişlerinide

Polis maaşı çok düşük bir maaş değil ki.
Evet geçiminizi sağlamak, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için eşinizin düşünmesi normal ama bu kara kara düşünmeyi gerektirir mi bilmiyorum.
Harcamalarınızı biraz kısarak çok rahat geçinebilirsiniz.Tabii borcunuz harcınız yoksa.
Sigara markasını değiştirdi demişsiniz gerekirse bırakabilir de ya da istediği arabayı değil daha uygun bir fiyatlı arabayı alabilir.
Eviniz kendinizin mi?
İşten çıktım demişsiniz bebekleriniz doğduktan bir kaç yıl sonra baktınız eşinizin maaşı yetmiyor, yeniden çalışabilirsiniz.
Daha şimdiden bu kadar dert etmeyin, bebeklerinizin tadını çıkarın bence.

süper katılıyorum size:46:

bence polıs maaşı gayet ıyı benım dayımda kuzenımde polıs ordan bılıyorum.. vasıtalar beleş lojman kıra yok
bende ıkız annesı olacagım 4 aylık allah nasıp ederse..evim kıra eşim erkek berberı
ıyı kötü geçınıyoruz şükür kendı bagkurunu bıle kırayı kendı öduyor ayda ödemem geren kıra ve bagkur 900 buluyor
<ama kara kara düşünmüyoruz mutluyuz rabbım isteyen hrkz versın
çocuklar kısmetıyle gelır yüce rabbım tüm kapılar kapansada açık 1 kapı her zaman bırakır...
düşünmeyın kara kara tadına varınn...mıllet 19 yıl 20 yıl çocuk hasretıyle yanıp tutuşuyorken
ben bınlerce şükredıyorum....:20::129:

konuyu baya farklı boyutlara ulasmıs arkadaslar esım ozel harekatcı degıl bıldıgınız polıs memuru lux takıntım da yok marka da gıyınmıyorum bı gıydıgımı bıdaha gıymemezlık de ypmıyorum har vurup harman da savunmuyorum kemerımızı sıkmayı bılıyoruz Allah a cok sukur

Eşin aldığı aylığı az söylüyor olabilir resmi maaş dökümanını okudun mu?

aramızda guven problemı yok neden saklasın kı neye dayanarak kumardan bahsetmıssınız yapmayın daha neler cıkıcak bakalım

kızlar mrb ben 1 aylık ikiz bebeklerıme hamıleyım.. sızden yardım ıstıyorum esım polıs memuru bılırsınız ıste ne kadar maas aldıklarını aslında ben hıc sorun etmıyorum esım son zamnlar da cok dusunmeye basladı benımle neredeyse hıc sorunlarını paylasmamaya basladı gece yanımdan kalkıp tek basına oturuyor mesela onu oyle gordukce ben uzuluyorum.. ben de calısıyordum ama hamıle kaldıktan sonra esım ve doktorum ıstemedı.. sımdı ıse esım acayıp degıstı onceden hıc boyle degıldı.. ona neden boylesın dedıgım de tek derdım sızı rahat bı sekılde yasatmak dıyor bunun dısın da bı acıklama yapmıyor ama sureklı dalgın ve dusuncelı mesela sıgara markasını degıstırmıs cok ıstedıgı bı arabayı almıstı gerı vazgectı.. ben ona elımden geldıgınce destek olmaya calısıyıorum ama pek faydalı olmuyor sanırım ek iş yapmayı bıle dusunuyor zaten cok yoruluyor daha fazla yorulmasını ıstemıyorum.. ben de bazen dusunuyorum acaba cocukları ıstemıyor mu dıye kendı kendıme sorunlar cıkarıyorum ama ona yansıtmamaya calısıyorum kızlar bı akıl verın benım aklım artık calısmaz durumda

Merhaba ,bende polis eşiyim.Benim ikinci çocuklarımda ikizler:29: ve birden 3 çocuk ....ben çalışmıyorum.Gerçekten çok zor ,alışmış olduğun imkanlar; bu imkanların bölünmesi ,onların geceli-gündüzlü çalışması,maaşının yetersiz olduğunu ve ne kadar fazla çalışırsa çalışsın mesai alamayacağını bilmesi,her masrafın 2 kez aynı zaman içersinde yapılacak olması ve size maddi olarak yetersiz kalacağı düşüncesi içindedir şimdi eşin.Ama her şey zamanla düzene giriyor,tabiiki her istedikleri olmuyor...:45: Onlarda buna alışıyor zaten .Allah kolaylığını verir inşallah...

Herkes ister çocuğu kendinden daha iyi şartlarda yaşasın ama elimizdeki imkanlarla yetiniyoruz hepimiz, birimize lüks gelen şey diğerimizde elzem bir ihtiyaçmış gibi de gelebiliyor, bu da kişiden kişiye şartlara göre değişiyor.

Tüm bunlar bir kenara çocuk sahibi olmaya karar veren birinin maddiyat kısmını elli kere düşünmesi gerekmez mi -ki düşünmüştür de, bence eşinizin sıkıntısı başka onunla konuşup öğrenmeye çalışın derdini.

Benim eşimde polis İstanbul'da oturuyoruz
Tamam geçim zor ama o kadar da değil
Her bebek rızkıyla gelir dünyaya
Rabbim onun rızkını verir.Bize düşmezki
Onun karnını nasıl doyuracağım bez parasını nasıl yetiştireceğim
Bana bunlar çok anlamsız geliyor.
Rabbim kimseye arattırmasın çok çok çok zor
Evlat hasreti çekmek.
Üstelik daha 1 aylık hamileymişsiniz zaman ne getirir bilemezsiniz
Rabbim sağlıcakla hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eylesin yavrularınızı
Ben dua ediyorum üçüzüm olsun ikizim olsun diye ahh ahh,
bENce eşinizin başka bir problemi olabilir.
İletişime geçin ve sıkıntısını paylaşın

nediyim allah gözünüzü doyursun.
bikere polis maaşı az değil
ikincisi insanlar tek maaş özelde çalışıyor izin alamıyor ludur budur bebk büyütyor
üçüncüsü artık eskisi gibi değil atıyorum bebek bezin prima olmaz can bebe olur chicco olmaz ne bilim ne olur.
YA BEN HAMİLEKEN İŞTEN ÇIKARILMIŞ EŞİ ÇIKARILMIŞ İNSANLAR BİLİYORUM
TABİKİ ENDİŞELENMEKDE HAKLISINIZDA ne insanlar varken buraya böle konu açmak ayıp geldi kusur abakma

Allah analı babalı büyütsün..konuyu baştan sona okuyamadım ama benim dayımda polis ve 3 tane çocuğu var zor geçiniyorlar.bulundukları yerde pahalı bi yer.evlerine doğru düzgün birşey alamıyorlar bile.ben bilmiyorum bütün polisler aynı maaşımı alıyorlar ama 3 milyar maaş almış olsa nankör değildir heralde açgözlü değildir hiç o kdr maaş aldığını hatırlamıyorum.ayrıca bi tanıdığımızda polis 3 tane cocuğu var bi bebekleri var bi cocuğunu üniversiteye yolladılar biride üni.ye hazırlanıyor ne kadar masraflı olduğunu tahmin etmişsinizdir yine onlarında pek rahat gecindikleri söylenemez ama şükrediyorlar.yani eve gelen maaş var tamamda bunun bide gideri var sonuçta konu sahibini tanımıyoruz bilmiyoruz giderlerini nasıl geçindiklerini bunları gözardı ediyoruz bence.

Lütfen konu içeriğine yorum yapınız, alınan maaşlar, lojman hakkı, sosyal haklar, yapılan ya da yapılmayan zamlar vs. konuyla birebir alakalı değil, bu yüzden içerikle ilgisi olmayan mesajlar kaldırılmıştır...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back