arkadasım senın durumun calısmaya musaıt demek kı napalım yanı sımdı daha mı ucuz eve tasınalım ıstanbul gıbı bı yerde. benım dusuk rıskım var kı uygun gormedı ben neden bebeklerımı rıske atıyım normal gunluk ıslerımı bıle yaparken korkarak yapıyorum ben.. kocam trılyoner degıl olmasını da ıstemem zaten.. cocuklar dogunca bı kac aya bende calısıcam tabıkı yatacak halım yok.. bırtane hamıle kadının ısten ayrılmasıyla devlet butcesı zarara ugramaz
Madem öyle doktorundan çalışamaz raporu iste. Durumun uygunsa rapor verecektir doktorun, sen de böylece maaşını almaya devam edersin. Yok doktor rapor vermeye yanaşmıyorsa zaten o zaman çalışabilirsin demektir.
Hoşunuza gitmeyen cevaplara ters yanıtlar veriyorsunuz, bu da hamilelik stresinden sanırım. Böyle yapıp kendinizi strese sokmayın. Ben de yaşadım o düşük riskini. Hatta benim 9 ay boyunca kımıldamam yasaktı, zaten erken doğum oldu. Ama doktorum rapor verdi ve çalışmadım.
Masraflar konusunda size tavsiyem indirim dönemlerini takip edin. Mesela bu senenin kış indirimden gelecek sene çocuklarınızın giyeceği giysileri alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. 5 liraya bile markalı ve kaliteli takımlar, tulumlar alıyorum. Oğlum 3 yaşına gelene dek giyeceği şeyleri hazır ve bunların alınışını ruhumuz bile duymadı.
Bebek arabası için çok pahalı markalara bakmayın. Hatta ilk aylar dışarı çıkma lüksünüz olmayacaksa bebek arabası almayın bile. Arabayı hiç kullanmadan yürümeye başlayan tanıdıklarım oldu.
Bez depolama önerisine ben olsam uymam. Çünkü bebeklerin gelişim hızı, ciltlerinin yapısını kestiremezsiniz. Onun yerine ben olsam her hafta bir kutuya sanki 1 paket bez alıyormuş gibi 20 lira koyardım. Doğuma dek düşünün 720 tl edecek.
Bir de bence kendinizi hem hamileyken hem emzirirken stresten koruyun ki sütünüz iyi olsun, böylece mama masrafınız da olmaz.
Ayrıca doğumu da devlet hastanesinde yaparsanız doğum masrafı da olmaz.