polikistikoverliler

arkadaslar hepımızın allah yardımcısı olsun oncelıkle bende 2,5senlık evlıyım 2senedır ugrasıyrz banada pko dendı basta sonra ben doktrumu degstrdım benım fsh 10,8 lh 24 cıktı tuylenme bızde hep var genetıktı zaten ama ben sızın dedıgınız gıbı adet olamama degılde aksıne asırı adet oluyrdum 15gun 10 gun bazen sureklı oluyrdum onun ıcın gtmıstım bıde ben 42kıloyum ve kılo alamıyrm hıc ban aslında tam pkolu degılsın dedı benım yumurtalar catlamıyr bazen kıst oluyr ondan sonra cok kanamam oluyr doktorum am fsh yuksek oldugu ıcın tup bebk uzmanına yonlendırdı dger doktorumda 2kez asılama yapılmıstı olmamıstı cunku sonra bır asılama daha olmadı ve tup bebek yapıldı oda olmadı suan dınlenmedeyım cok yıprandım ıkı seneye neler sıgdırdım ara vermeden benım anlamadıgım genelde okudugum adet olamam tuylenme sıkayetlerı ve asırı kılo alma ben tam pkolu degılmıyım acaba

polıkıstık over olupta hamıle kalan arkadaslar yazarmısınız lutfen morale cok ıhtıyacım var

MERABA CANIM BENIM HEM ADET DÜZENSİZLİĞİM WAR HEM ADET POLIKISTIK OVER, KILOMDA 70 DOKTOR DEDIKI HAMILE KALMAN ZOR DEDI AMA 1 AYLIK HAMILEYIM! ALLAH NASIP ETTIMI NE OLURSA OLSUN EDER, DUANI EKSIK ETME BEN NAMAZ KILIODUM COK DUA EDIODUM RABBIM LUTFETI INS TAMAMINA ERDIRIRR DARISI HERKEZIN BASINA HIC UZULME RAHAT OL OLUR ALLAHA DUA ET, O ISTRSE HERSEY OLUR HERSEYYYY

polıkıstık over olupta hamıle kalan arkadaslar yazarmısınız lutfen morale cok ıhtıyacım var

geçmiş olsun arkadaşım
ben 2 yıllık evliyim biz 3.aydan sonra bebek istedik.Evlenmeden önce kep kist tedavisi gördüm ama önemsemedim . 1 yılı aşkın süre tedavim sürdü.ilk önce kist erittik sonra adet düzenledik.düzene girince adet klomen ile yumurtaları büyüttük ki büyümediler.sonra menogon diye iğneler oldum.son iğne hakkımda aşırı uyarılma yaşadım göbeğim tam 10 cm şişti
dr aşılama yapacaktı 6 ay ara verdik ve bu arada ben de vücudum da dinlenecektik.6.ayın sonunda dr randevu aldım adet olamamıştım.ben kist var ağrım var ondandır dedim meğer hamile kalmışım :)
aklında sileceksin hastalığı en güzel tedavi bu :)

ne güzel canım..Allah bebeğine bağışlasın inş seni..
bizde 3 aydır deniyoruz henüz bir gelişme yok..pko başlangıcı denildi bana ama bende adet düzensizliği yok günü gününe gelir..tüylenme ise hafif var..
inş rabbim aratmadan bebek sahibi olurum bende

Hayırlı olsun.Allah sağlıkla elinize almayı nasip etsin.Ben siteye yeni yazmaya başladım.Benim ilk klomen tedavim olumsuz size ne tedavi uygulandı? Yapı olarak hep en kötüyü düşünürüm.Bebek meslesine takmış durumdayım.Baktım kendi kendime rehabilite olamicam.Allahaa çok dua ediyorum namazada başladım.Rabbim isteyen herkese versin inş.

Nerdeyse 10 senedir lise zamanımdan beri bununla uğraşıyorum artık kabullendim ama bebek sahibi olmama engel olamıcak buna izin vermicem. İnsanlar neler nelerle uğraşıyor. Ben de bunun üstesinden gelebileceğime ve bebeğimi kucağıma alacağıma inanıyorum.

Maşallah nekadar olumlu düşünüyorsunuz.Allahım ümitlerinizi boşa çıkartmasın. :) Aslında doğru söylüyorsunuz çok ciddi hastalıklar var,tedavisi yok ,zor...Bizim gene aşılabilir,ama çocuk tedavisi gören bayanlar olarak pskolojik destek almamız gerektiğini düşünüyorum.Hem uzun hem sabır gerektiren bir dönem .Çünkü toplum baskısı ,ailelerin torun isteği kimi zaman eşlerimizin rahatlığı çoğumuzu şahsen beni çok yıpratıyor..Çok enterasan ben arkadaşlarımla bu konuyu payaştığımda çok erken olduğunu needen bu kadar acele ettiğimi söylüyorlar. :) Teknoloji çok gelişti imkansız diye birşey kalmadı ama nebileyim işte...
Sanırım bu sözü sık sık anımsayarak beklememiz gerekiyor.

Rabbim bi güzellik verirse lütfundandır, bi sıkıntı verirse imtihanındandır..

selammm..evleneli 1 yil olacak bebek dusunuyoruz yumurtlama gunlerini takip ederek deniyoruz malesf sonuc husran bir dusuk yaptim 8 ay once.. gecenlerde doktora gittigimde polikistik olusmaya basladigini.soyledi ama bende hic bir belirtisi yok adetlerim duzenli kilom aylardir ayni 55 ten yukari hic.cikmadim.tuylenme de yok cok uzuluyorum baska bir doktora gitmeyi dusunuyorum ama benim gibi olan varsa paylasirsaniz sevinirimm

kuzenim evlenmeden bi gün önce adeti bitti yıkandı öyle evlendi . ve şimdi evleneli 2 ay oldu kendisi 2 aylık hamile . çok şaaşırdı hamile olduguna çnkü polikistik over vardı ama demekki olunca oluyormuş :) hiç beklenmedik bir anda hemde ..

Polikistik over hastaları için günde en az 1 saat yürüyün sabah kahvaltılarınıza dikkat edin protein ağırlıklı yiyin diyorlar arkadaşlar

bir pko'lunun hamile kalış süreci
selamlar pko'lu anne adayları :)

bu forumdaki 2. mesajım. ama 1 sene aşkın zamandır yazar olmadan buraları takip ediyorum. buradan çok faydalandım ben de yazar olunca benim de faydamın olmasını istedim.

öncelikle ben de pko'luydum. şuan tüm pko'lu arkadaşlarıma Allah'tan şifa dilerim.

evleneli yaklaşık 2 sene oluyor. 1 sene sonunda çocuk yapmaya karar verdik. ilk 3 ay olmayınca şüphelenip doktora gittim.
balat hastanesi bu konuda iyi dediler. niyetim meltem hanıma gitmekti ama nasip değilmiş. nevin hanıma gittim.
nevin hanım öğle yemeğine gideceği için alel acele alttan muayne edip sordu: "çocuk düşünüyor musunuz?", evet dedim. "çalışmaya başladınız mı?" dedi. evet dedim. "yok, zaten isteseniz de çocuğunuz olmaz. sen pko'lusun" dedi.
annemle birbirmize baktık. çünkü ilk defa böyle bişey duyuyorduk. kağıda yazdı. "internetten arat" dedi. ve "jamine hapını kullan" dedi.
muayne bitti.
girmemizle çıkmamız bir oldu. psikolojim yerlere düştü.
anneme "çocuğum benden olmuyormuş demek ki" dedim ağlayacaktım. annem de "ya öyle şey olur mu" dedi, "başka bir doktora görünelim. daha doğru düzgün incelemedi açıklamadı"
burdan balatta nevin hanıma giden hamile ya da hasta arkadaşlarımı tenzih ederim ama ben nevin hanıma kesinlikle paramı ve hakkımı helal etmiyorum.!

doktor arkadaşımı aradım hemen. o da "canını sıkma pko çok yaygın bişey" dedi. "o hapı da alma. hormon o. hem beden hem ruh sağlığını altüst eder. iyi bir kadın doğumcuya görün" dedi. sağolsun biraz moralim yerine geldi.

bir süre doktor araştırdım. pko nedir inceledim. başka bir arkadaşımla dertleşirken onunda pko'lu olduğunu ve 2 senedir çocuğunun olmadığını öğrendim. kadınlar kulübünde bununla ilgili durumunu anlatan bir başlık açtığını söyledi. burdan da bahçeci tüp bebek merkezinden adını hatırlayamadığım bir doktorun onunla hemen iletişime geçtiğini söyledi. arkadaşım istanbula yaklaşık 1000 km uzakta olmasına rağmen doktor "çok bilinçli bir anne adayı olarak ben seni telefondan da olsa tedavi edicem" diye söz vermiş. ben dinlerken "Allah Allah dedim böyle doktor olur mu" dedim. şüpheyle yaklaştım ama arkadaşım da benim gibi şüpheli olmasına rağmen "adamın zararı bu kadar uzaktan" ne olabilir ki diyip dinlemiş. doktor öncelikle demiş ki "sağlıklı yaşayacaksın" ve açıklamış:

-her gün en az bir saat yürüyeceksin.! (ben doktor olduğum halde herşeye yetişirken zaman buluyorsam sen de bulursun demiş hiç bir şey bahane değil demiş)
-dengeli besleneceksin (pastadır hamur işidir ayrıca patates, havuç, tatlı, şekerli besinleri kesinlikle ama kesinlikle alırken dikkat edeceksin. çok yemeyeceksin. vücudunda şeker oranı yüksek olmayacak demiş)
-kahvaltını ihmal etmeyeceksin. protein ağırlıklı besleneceksin. süt yumurta et tüketeceksin.
-kesinlikle hazır ve paketli gıdaları bırakacaksın.
-ayaklarını ve belini üşütmeyeceksin.

arkadaşım en az 3 doktor ve bir sürü ilaçtan sonra bir de bu yöntemi deneyeyim demiş.

ve bingo 2 senedir hamile kalamayan arkadaşım sadece bunu 1 ay uygulayarak hamile kalmış.

arkadşaım "sen de bunları uygula bakalım" dedi. düşününce kesinlikle sağlıksız beslenen biri olduğumu farkettim. patatese tatlıya pastaya bayılırım. küçük çayı en az 3 şekerli içerim. "tamam" dedim.

o sırada yine bir araştırmayla medikal park ayşegül sofuoğluna gittim. oturdu konuştu. kaç kiloyum. kaç yaşındayım. son adet tarihim. ameliyat geçirip geçirmediğim vs. bana hep "evlatcığım" ve "yavrucuğum" diye hitap etti. anne gibiydi resmen. yine alttan muayne etti. evet dedi poli kistlerin var dedi. ama bu çok ciddi bir sorun değil. dert etme. kadınların bir kısmında olur. hamile kalamıycaksın diye bir şey yok dedi. kan tahlilimi istedi.
arkadaşımın "uzaktan doktorunun" tavsiyesiyle beslenmemi düzelttim. protein ağırlıklı beslendim. karbonhidaratı hele de şekeri hayatımdan biraz uzaklaştırdım. kendimi üşütmemeye çalıştım ama açıkcası yürümeye üşendim :))

kan raporumu 3-4 hafta sonra ayşegül hanıma götürdüm. "evlatcığım senin değerlerin polikistiğe uymuyor çok şükür. çalışmalara devam edin" dedi:)))

ve kızlar ayşegül hanım okuyup üfledimi ne 26 aralıkta yanına gitmiştim, ocak ayının ortalarında hamile kaldım :))) hala sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum.

hamdolsun dün yine ayşegül hanımda bebek kontrolümüz vardı. ellerini ayaklarını gördüm. çok mutlu oldum. rabbim benim gibi pko'lu olan arkadaşlarıma da nasip etsin bu duyguyu.

özetle arkadaşlar: sağlıklı yaşayın ve moralinizi de iyi tutun

Pko da kilo alınıyor mu yoksa kilo mu verilemiyor. ben son 6 yılda 5 kg aldım. işimle alakalı memur olunca yayıldık biraz.. Yememe dikkat etmyorum ama kiloda almıyorum
. ne yapmam lazım???

adetlerin düzenli miydi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…