• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistikoverliler

Merhaba kizlar.
Bende kendimi bildim bileli adet duzensizligi yasiyorum 1yillik evliyim ve 7 ay once pcos oldugumu ogrendim.korunmuyoruz ama bebis yok hala.en cok uzuldugum sey istedigim ve hazir oldugum icin degil de zaten olmayacagini yada uzun surecegini bildigim icin bebek istemekti.oylede oldu takdiri ilahi tabii.yarin doktora gidicem artik esimde bi sorun varmi bilmiyorum.2.5 aydir adet olmadim insallah hamileyimdir.ne olur dua edin..

polıkıstık over olupta hamıle kalan arkadaslar yazarmısınız lutfen morale cok ıhtıyacım var:43::43::43::43::43::43::43::43::43:

[sıze=3][/sıze]canım bende pko luyum ve 4 yaşında kızım var.doktorda uygun tedaviyi gördüm bu hastalığın yarattığı insülin direnci ilaçla kontrol altına alındı adetlerim düzene konuldu ve 6 ay sonucunda kendiliğinden gebe kaldım sağlıklı bir kızım oldu.sakın olmaz deme ümidini yitirme hep umut et :))

kızlar merhaba...polikistik over teşhisi nasıl konuyor.....benim adetlerim ilk günden beri çok düzenlidir. ama sağ yumurtalıgımda 1.7cm lk bır kıst ve daha kucuk ıkı tane daha kist var..bu pkoluyum mu demek acaba...yarın bunun için dr. gidicem...soruma cevap verirse pkolu arkadslar sevınıcem

kızlar merhaba...polikistik over teşhisi nasıl konuyor.....benim adetlerim ilk günden beri çok düzenlidir. ama sağ yumurtalıgımda 1.7cm lk bır kıst ve daha kucuk ıkı tane daha kist var..bu pkoluyum mu demek acaba...yarın bunun için dr. gidicem...soruma cevap verirse pkolu arkadslar sevınıcem

Yumurtaliklarda inci gibi siralanmis kistcikler gorulur...Kistciklerin sayisida pko nun derecesini gosterir. Teshise yardimci olan en onemli seyde hormon testleri. kilolu bayanlarda da seker HasT. testleri uygulaniyor.

Yumurtalıklardan birinde yumurtlamayı sağlamak amacıyla folikül gelişiminin başladığı aşamanın herhangi bir nedenle yavaşlaması veya duraklaması durumunda folikül gelişip çatlayacağı yere burada milimetrik çapta bir kist oluşur ve çatlamadan kalır. Bu durum her adet döngüsünde tekrarladıkça yumurtalıklardaki kist sayısı artar.
Yumurtlama her iki yumurtalıkta da olan bir olay olduğundan belli bir süre sonra her iki yumurtalıkta birden bu milimetrik kistlerin sayısı artar.
Folikül gelişimi yumurtalıkların yüzeye yakın kısmında olduğundan her adet döngüsünde sayısı artan bu "yarım" foliküller yumurtalığın yüzeye yakın kenarı boyunca dizilirler.
pkousg.jpg
Yukarıdaki ultrasonografi resminde bir yumurtalıkta bariz bir PKO durumu gözlenmektedir. Resimde oval biçimdeki yumurtalık dokusunun dış yüzeyine yakın olarak dizilmiş siyah boşluklar yarım kalmış yumurtlamalar sonucunda oluşmuşlardır.

Alintidir.

uzulmemek eldemı kı doktorda dedı en buyuk sey kafaya takmamak ama elde deılkı .sımıdde allah nasıp ederse 2.asılamaya baslıycam 22.sınden sonra bana dua edermısınız:( rabbım kımseyı cocukla sınamasın ısteyen herkese cocuk nasıp etsın.amınnnnnnnnn:)
bu arada benım esımınde sperm sayısı 12 mılyon doktor zayıf dıyoyor ama bakalım nolcak :((

slm bende 22 sinde 2. aşılamamı oldum gün sayıyorum bakalım bende de polikistik over sorunu var fakat dr bana zayıfla felan demedi sadece olmazsa tüp bebek dedi benim normal yolla oluyor fakat düşükle sonuçlanıyo allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

merhaba kızlar. bende pcos hastasıyım 2.5 senelik evliyim ve suan 6 aylık hamileyim.. bol bol dua edin.Rabbim ol dedimi oluor işte. tedavi olmadım bunuda belirtmek isterim.. O ol dedi ve oldu..

polıkıstık over olupta hamıle kalan arkadaslar yazarmısınız lutfen morale cok ıhtıyacım var:43::43::43::43::43::43::43::43::43:

merhaba ben buraya yeni üye oldum bende polikistikover var 2 kızım var bide düşük yaptım korkmana gerek yok canım inşallah allah sanada nasip eder birinci kızıma hemen hamile kaldım sonra ikinci çocuk istedik ama 3 sene olmadı ilaçlar tedaviler falan herşeyi bıraktım tedaviyi falan sonra kendiliğinden hamile kaldım düşük yaptım 3 ay sonra tekrar hamile kaldım ki ben 6 ayda 1 adet görüyorum

merhaba kızlar. bende pcos hastasıyım 2.5 senelik evliyim ve suan 6 aylık hamileyim.. bol bol dua edin.Rabbim ol dedimi oluor işte. tedavi olmadım bunuda belirtmek isterim.. O ol dedi ve oldu..

inşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın allah yardımcın olsun

merhaba kızlar bende bir senelik evliyim ve pkoluyum :( geçen ay bebek kararı alldık ve ilk ayımız başarısız geçti doktora gittim ve adet söktürücü ilaç verdi tarlusal ilacı beş gün sabah akşam kullandım cuma günü bitti henüz adet olmadım. adetimin üçüncü günü doktor hormon testi istedi sizce bebek için çok fazla uğraş verecekmiyim siz hemen hamile kalabildiniz mi acaba?

kızlar merhaba konuyu görünce yazmak istedim ama iceriğini okumadım acıkcası. 27 yasımdayım ve ilk adet oldugum günden beri sürekli adet düzensizliği yasıyorum. yani 13 yasımdan beri ... neler yapmaım diane 35ler yasmine ler sürekli kullandım ama bıraktıktan sonra hiç düzene girmedi yine . sürekli moralim bozuktu bu durumdan 2009 da evlendim ilk 1.5 yıl diane 35 ve baska yöntemlerle korunduk ve son 1 yıldır bebek istememize ragmen malesef sonuc alamadık. gecen ay doktora gittik esimden ve benden gerekli testleri istediler benim hormonlarımda ve eşimin spermiogram testinde hiç bi sorun cıkmadı. doktor bi sonraki adet döneminde gel önce hsg cekelim ardından klomen tedavsine baslayalım dedi tabi adet döndüm 2-3 ay arası oldugu icin 1 aydan sonra gebelik testi yaptır ve farlutal basla dedi bu arada folbiol verdi bunu da bi yandan iç dedi. 15 kasım son adet tarihimdi 15 aralıkta beta hcg yapıldı 0 cıktı umutsuzlukla farlutal ictim adet olmadım ardından doktora tekrar gittim 28 aralıkta progynex igne verdi 2 sini karıstırıp vuruldum yine olmadım. sonra 2 ocakta doktora giderken bi gebelik testi aldım hastanede yaptıgımda ne göreyim POZİTİF inanamadım doktor cok sevindi bak hsg isterken sonuca bakar mısın dedi. valla kanda görmeden inanamayacagım diyerek anında test yaptırdım sonuc ertesi gün aksam üstü cıkar dediler sabah dayanamadım tekrar baska hastaneye gittim ve sonuclar 2 ocakta 1100 3 ocakta 1559 HAMİLEYİMMM :))))) 2 hafta sonra kalp atısları icin gidicem kısacası kimse umudunu kaybetmesin benim kücücük bi umudum bile yoktu inanın 2-3 ayda bir olan adet döngüsüyle cok zor diyordum. tabi hala düsük tehlikemde var yalnız Allah korusun kötü birseyle sonuclansa bile tedavisiz hamile kalabildigimi ögrendim. Sükürler olsunn :))) darısı isteyenlerin basına

ben de pcos luyum. doktor ileri derecede oldugunu söylemisti. diane 35 kullanıyodum. kullanmayınca 6-7 ayda bir adetim oluyordu. 1 ay önce klomenle tedaviye başladık. cokumutsuzdum ama ilk seferde sonuç verdi ve şimdi hamileyim:))tedaviye başlamadan önce de yaklaşık 5 ay adetim olmamıştı. sakın moralinizi bozmayın

ben de pcos luyum. doktor ileri derecede oldugunu söylemisti. diane 35 kullanıyodum. kullanmayınca 6-7 ayda bir adetim oluyordu. 1 ay önce klomenle tedaviye başladık. cokumutsuzdum ama ilk seferde sonuç verdi ve şimdi hamileyim:))tedaviye başlamadan önce de yaklaşık 5 ay adetim olmamıştı. sakın moralinizi bozmayın

senin icin cok sevindim valla benim de döngüm 2-3 aydı ve öncesinde olmuyordum. bende simdi hamileyim ama daha 3-4 haftalık bebegim :)))) sag salim bebeklerimizi kucagımıza alalımm. kızlar özellikle etrafın baskısına lütfen kulak asmayınnn

senin icin cok sevindim valla benim de döngüm 2-3 aydı ve öncesinde olmuyordum. bende simdi hamileyim ama daha 3-4 haftalık bebegim :)))) sag salim bebeklerimizi kucagımıza alalımm. kızlar özellikle etrafın baskısına lütfen kulak asmayınnn

ayy çok güzel yaa umut oluyorsunuz bizlere .İnş. bebislerinizine hayırlısı ile kucağınıza alırsınız:emir_bebek:

Polikistikover olan arkadaşlar kesinlikle endişelenmeyin derim böyle bir rahatsızlığı olupta gebe kalamayacağım diye panik yapmak yersiz aynı sorun bende de vardı tedavi olmadığım halde verdiği hiç bir ilacı kullanmadığım halde hamile kaldım üstelik ikiz bebeklerime ve gebe kaldıktan sonra kistlerim kendiliğinden küçülüp kayboldular doktorum bile şaşırmıştı bu duruma =)

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende pko mu anlatmak istiyorum size.

Bundan 6 yıl önce üniversitedeyken adetim 10 gün gecikmişti. Okuduğum yer küçücük bir ilçe olduğu için tedirgin ola ola doktora gittim. Yapılan muayenede Dr. pko mun olduğunu söyledi ve raporla bana Yasmin kullanmamı söyledi. Açıkçası Doktora pek güvenemedim. İzmir'e tatile gittiğimde Özel bir hastaneye gidip ultrasona girdim. Oradaki Doktorda pkomun olduğunu ancak bunun çoğu bayanda olduğunu söyledi, ilaç falanda vermedi. Şuan 5.5 aylık evliyim. 7 aydır yasmin doğum kontrol hapıyla korunuyorum.Zaman zaman kasıklarımda ağrı oluyordu. Çok iyi bir hastaneye gittim muayene olmak için. 8 tane pkom olduğu tespit edildi. Sürekli mide bulantım vardı şikayetlerini anlattım doktora. Eşim sürekli baba olmak istediğini söylüyor. Ben ise hazır değilim şuan.Doktorla baya konuştuk çocuğumun olmasında etkili değil mi dedim. % 90 senin çocuğun kendiliğinden olur 5-6 ay deneyin olmazsa gel dedi. Benim adetlerim çok nadir öyle 10 gün falan geçmiştir normalde 2-3 gün gecikir hemen gelirdi. Kilo problemimde yok ancak yavaş yavaş kilo almaya başlıyorum. Eğer korunmak istiyorsan diane35 vereceğim dedi. Korunsam mı korunmasam mı bilemedim açıkçası daha sonra pişmanlık yaşarım diye çok korkuyorum.Bu arada dahiliyeyede gittim muayene olmak için b12 vitamin eksikliği çıktı.Dr. ömür boyu ilaç kullanmam gerektiğini ve bi tanede folik asit verdi. Ne yapsam bilemedim:(((

Son düzenleme:
hemen senın içini rahatlatayım arkadasım 2yıllık evlıyım kılo sorunu adet duzensızlıgı kısacası butun belırtılerı bende vardı ama nasıl bı hastalık odugunu bılmedıgım ıcın bı fıkrım yoktu ılk baslarda korunduk daha sonra esımle bebek karar aldık yanlız denemelerımız sonucu hamıle kalamadım doktora gıttıgımde pkolu oldugumu ogrendım seker hapı ve adet duzenleyıcı kullandım. adet duzenleyıcıyı aldıgımda adet olabılıodum. daha sonra klomen ve catlatma ıgnesıyle ılk denemede hamıle kaldım suan 4aylık hamıleyım bu donemde ınankı morel en buyuk destekçi. Allaha sukur dusuk tehlıkem felanda yoktu cok rahat bı hamıleleık gecırıyorum daha dun dotora gıttım hersey yolunda. bebegım bagdas kurmus parmagını emıodu. Allah hepımızın yardımcısı olsun ınanın bunları daha once yasamıs bırı olarak butun dualarım bebek ısteyenlerle. morelını yuksek tut ve tedavını aksatma asla vazgecme. umarım hersey ıstedıgın gıbı olur cnm...

ayy allah hayırlısıyla dogurmayı nasıp etsın canım allah herkeze nasıp etsın ıns

kendimi bildim bileli polikistik overliyim ilk hamileliğim istemeden oldu ve diüşükle sonuçlandı şuan 3 çocuğum var 2. hamileliğimde 6-7 ay kadar uğraştım diğerlerinde pek bir uğraşım olmadı dr aşılama yapmayı teklif etmişti kabul etmemiştim şimdi düşünüyorumda iyikide kabul etmemişim bu arada yaşım 32

Back