polikistikoverliler

bak arkadaşım sen canını hiç sıkma kıyamam sana ama şimdi beni dinle bende 4 yıllık evliyim ve hiç korunmadık on rağmen çocuğumuz olmadı 4 yldır mücadele ediyoroz ve edicezde bende seningibiydim dr a gitti mbana en az 20 kilo vermem gerektiğini söyledi ve beni diyetisyene yönlendirdi diyetisyen bana 6 sayfalık liste verdi az ve öz falan ye diyo ben o listeleri elimin tersiyle bi attım köşeye dahada çıkartmadım boşver dedim bu bana göre değil ben kendi yöntemlerimle zayıflıcam dedim kendi kendime
neyse ben zeten günde 3 öğün yemek yiyen insan değilim yemekle hiç aram yok ama yinede kilo alıyordum sabay sadece mideme bişiy girsin diye kahvaltı yapardım öğle az yerdim akşam hiç birşey sadece meyva ile dururdum ben 1/72 boyda 92 kiloya çıkmıştım en son korkunç ve utanç verici bişeydi benim için inat ettim 3 4 ayda 78 kiloya düştüm 78 de korkunç bir rakam ama 92 den iyidir bence bu anlattığım mayıs hazitan temmuz ayındaki olaylar ağustos ayında gittim bana aşilama dediler tmm dedik ilk aşılamamı oldum ama sonu hüsran tutmadı malesef eylülde birdaha gitim ikinci aşılamam yine olmadı.şimdi kendimi dinlenmeye verdim ama yine boş durmadım klomen kullanıyorum ve çatlatma iğnesi bide öyle deniyecez bakalım olmazsa oakta tekrar gidecem bu defa ya tüp bebek derler yada tekrar aşı bilmiyorum haaaaaaaa benimde sol tüp tıkalı canım sen yeterki biran önce kilolarından kurtul zayıflayınca sana kesin aşılama tedavisine geçersin inş olur sen rahat ol herşey istediğin gibi olur umarım sabret sabret

uzulmemek eldemı kı doktorda dedı en buyuk sey kafaya takmamak ama elde deılkı .sımıdde allah nasıp ederse 2.asılamaya baslıycam 22.sınden sonra bana dua edermısınız rabbım kımseyı cocukla sınamasın ısteyen herkese cocuk nasıp etsın.amınnnnnnnnn:)
bu arada benım esımınde sperm sayısı 12 mılyon doktor zayıf dıyoyor ama bakalım nolcak (

ben de pkoluyum 1.5 yıldır evlıyım evlılıgımın 3.ayında ögrendım pkolu oldugumu.evlendıgımde 76 kıloyken 4 ay ıcerısınde 105 ı gördum hareketsız yasam duzensız beslenme pko bunun sebeplerınden. kılo vermelıyım bende.bunun dısında doktor duphatson verdı ve glukofen ısımlı seker ılacını.korunmadan ılıskıye devam dedı bu kıloyla ımkansız degıl ama bellı rısklerı olabılır dedı ama ımkansız olmadıgını söyledı maxımal 80 kg olsan daha saglıklı olurmus yanı 60 kg olan bırının kılo vermesıne gerek yoktur dıye dusunuyorum

burda okudum 20-30 kg verenlerı bende dıyetısyenle felan yapamıyorum bu ısı kendım cözmelıyım.allah hepımızın yardımcısı olsun

bende 5 yıllık evliyim evlendiğimizden beri uğraşıyoruz ama olmuyor.ben de pko varmış.ama kilodan başka bir problemim yok bende 100 kiloydum şuan 84.doktorun verdiği glokofen adlı şeker ilacı da kilo verdiriyor bir aşılama yaptırdım tutmadı.ve şuan soğan suyu içiyorum pkolular için önerilen bir kür.eşimin sperm sayısı 40 milyon.ve kafaya okadar takıyodum ki inanın şuan takmamaya çalışıyorum.düşünün benden 2 yıl sonra evlenen eltimin 2 çocuğu var.tabi oda psikolojimi bomaya çalşıyor ama ben takmıyorum çünkü eşim de hiç açmıyor bile allah bilir hayırlıysa olsun diyor.böyle işte.allahım isteyen herkese ve bana da nasip etsin anne olmayı.

ben de 2 ay önce öğrendim evlenince 5 ayın içinde 10 kilonun üzerinde kilo aldım su anda 20 kilo fazlam var, tabi diğer belirtilerde var. 6 aydır uğraşıyoruz Allahım bütün isteyenlere nasip eder umarım... ben şimdiilik moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ve inanıyorum olacak... karamsar düşünmek istemiyoru herseyin hayırlısı....

arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim ve 6 ay korunmuştum sonra hormonlarım bozuldu diye verilen ilaçlar sonunda 63 kilodan 85 i gördüm kabus gibiydim doktor doktor gezdim klomende kullandım fakat klomen bizim hastalığmızda tek başın açok gereksiz oldugunu ögrendim en son nişantaşında bir profa gittim ilk ay bana dogum kontrol hapı verdi çünkü bizim hastalıkta doğru dürüst adet olamamak rahim duvarının kalınlaşmasına sebep oluyormuş bu bile engelmiş gebeliğe adet olunca gittim bu ay yumurta takibi yapalım dedi doktorum 3. günü yumurta kuvvetlendirici bir ilaç verdi hatta kanser hastalarında hormonla ilgili bişe ,için kullanılıyomuş daha sonra birde vajinal jel verdi progestoron hormonuymuş hamilelik oluşursa düşüğü engelliyomuş yumurtam istenilen boyuta geldi çatlama iğnesi yapıldı doktorom tam adetim 30 uncu gününde tahlil yaptır dedi bundan sora istersen aşılama yada tüp yapalım dedi, eşim pek istemedi, çok dua ettim tahlile gittim ve hamile oldugumu öğrendim, iki aylık hamileyim şu an, çok dua edin ama çok her dakika bu arada bu işlemler olurken doktorum diyetisyenle kilo vermemi sağladı bir buçuk ayda 9 kilo verdim hem spor hem diyetle arkadaşlar kesinlikle en büyük etken kilo vermekti kesinlikle bir diyetisyenden yardım alın bu hastalık doktor gözetiminde kilo vermeyi gerektiriyo inşallah benim gibe bebeginize tez zamanda kavuşuırsunuz

arkadaşlar pko engel değil,engel olan psikolojik durum.bende pkoluyum tedavilere rağmen hamile kalamadım.hipertroid tedavisi gördüm eee tabi o zaman bebek tedavisi ertelendi.olmuyor olmaz diyerek unuttum, bide ilaç kullanıyordum 7 yıl sonra kızım süpriz yaptı çok şükür.ruhsal durum çok önemli,takmamak mümkünmü hayır ama bebek için yapmalıyız.

İyiakşamlar arkadaşlar yazılarınızı okudum hepimizin ortak derdi pkonun belirtileri çoğumuzda var.Bendede ergenlikten beri adet düzensizliği vardı ve ben bekarken öğrendim pko olduğumu.2 senelik evliyim biz hemen çocuk düşünmediğimiz için tedaviye geçmedik.Pko tedavisi gördüm sadece kontroller vs.Birde pkodan kaynaklanabilen prolaktin hormonum yüksek çıktı onuda doktor kontrolünde ilaçla düşürdüler ama yine çıkma olasılığı olduğu için tekrardan kontrole çağırdılar.Allah bizede böyle bir sınav vermiş.Ve doktorun bana daha önceki doktorlarda ilk dedikleri kilo ver oldu çünkü kilo çok büyük etkenmiş.Kilo verince adetler düzeliyor yumurta daha kolay çatlıyormuş.Zaten şuanki kilomla ben hamile kalmak istemem Allah korusun risk.Diyetisyene gittim oda kan tahlili istedi ve kolestrolda yüksek çıktıBu pko denen hastalık kolestroluda çıkartıyormuş tabiki kilonunda etkisi var.Ben spor yapmıyordum şuan diyete ve spora başladım eve imkanımı zorlayarak koşu bandı aldım başka çarem yoktu her gün dışarı çıkmam zor olurdu çünkü.Sizede tavsiyem kan sayımınızı yaptırın ve kilonuz varsa mutlaka diyete ve spora başlayın başka çaremiz yok kızlar yaş ilerledikçe kilo yerleşiyor vücuda çünkü.Bunlar için çaba gösterirsek Allah emeğimizi boşa çıkarmaz ve bebeklerimize kavuşturur inşallah

pko hamile kalmaya engel değil, sadece bikaç ay geç oluyo. yumurta çatlama günü değişken olduğundan yakalaması zor oluyor.
ama pko nun çözümü kilo vermek, tabi fazla kilonuz varsa.
evlenmeden önce doğum kontrol ilacı kullandım yıllarca, şimdi 13-14 kilo verdim, zamanında adet oluyorum.
hamile kalmak başka bişey ama adetlerin düzelmesinin çaresi kilo vermek...

mattika çok haklısın yumurtlama günü 21.güne hatta dahada ileride olabiliyor.yani yumurtlama dönemi 14-17 gün diyip bırakmamak lazım..

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. 1 yıllık evliyim ilk hamileliğim evlendikten 3 ay sonraydı 12 haftalıkken bebeğin kalbi durdu hüsranla sonuçlandı 5 aydır korunmuyoruz fakat hamile kalamadım daha önce kafama çok taktığım içindi sanırım! şimdi ise 2 aydır adet görmüyordum doktorum yumurtalıklarımda pko olduğunu söyledi bugün hormon testi yaptı adet düzenleyici ya da yumurtlamayı sağlayıcı ilaç vermiyorum çünkü kist yapar dedi Glukofen adında şeker ilacı verdi adeti düzenleyip yumurtlamayı sağlıyormuş 2 ay düzenli kullan hamile kalabilirsin dedi. Birde ben 3 ay içinde 53 kilodan 60 kiloya çıktım kilo 1,70 boyundayım doktorum eski kiloma dönmememi söyledi. Allah hepimize sağlık sıhhat versin inşallah en yakın zamanda hamile kalabilelim. Allahım başka dert vermesin.

bende cyclo progynova kullandım en son o zaman hamile kaldım.doktoruna danış derim ben.7 yıl sonra geldi kızım,içmediğim ilaç kalmadı doktorum hem düzenleyici hemde hormonlarını düzenler dedi.2.kutu bitti hamile kaldım.

arkadaşlar ben de bu dertten muzdaribim adetlerim düzenli o konuda bi sorunum yok ama soğan kürünü denemek istiyorum.adeti düzenli olanlar da kullanabilir mi soğan kürünü?bir de ilaç kullanırken içilirmi bu kür?Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah en kısa zamanda.

doktor glukofenı kaç mg verdi ve gunde kac kez kullanman gerektiğini söyledığını öğrenebılırmıyım

selam bende de pko var ,bu ay dogum kontrol hapına basladık.. sızler kan tahlılınde Ca 125 e baktırdınız mı? yumurtalık kanserı hucrelerı oranına..

bende de bekarlığımdan beri pko var ve hamilelik olmuyor.inşallah önümüzdeki ay aşılama yaptıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…