• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik overmişim :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet alicam buyuk ihtimalle. Cunku bu glifor bircok kiside ise yaramis. Ama benim yumurtalarimi hic buyutmedi. Belki klomende buyutmez. Aliyim bari. Cok saol canim .

Hamilelik nasil gidiyor?
Canım hamilelik nasıl gidiyor inan hiç bilmiyorum yarın gideceğim dr a inşallah güzeldir değerlerim inşallah güzel gider rabbim sana da nasip etsin :emir_bebek:

Ovulasyon testi işe yarar mı yüzde yüz doğru çıkıyor mu o acaba inşallah bu ilaçlar işe yarar artık beklemek çok zor
Bence yarar geçen ay 22. Gün yumurtladım dr a kalsa 14 15 16 günler değerlendirin diyordu öyle yapıyorduk ama olmadi ovulasyonda buldum çok şükür ama inofolic combi ile 16. Gün yumurtladim

Canım hamilelik nasıl gidiyor inan hiç bilmiyorum yarın gideceğim dr a inşallah güzeldir değerlerim inşallah güzel gider rabbim sana da nasip etsin :emir_bebek:

Icini ferah tut tatlim. Kotu dusunceletden uzak dur. Hersey cok guzel ilerleyecek insallah

Bence yarar geçen ay 22. Gün yumurtladım dr a kalsa 14 15 16 günler değerlendirin diyordu öyle yapıyorduk ama olmadi ovulasyonda buldum çok şükür ama inofolic combi ile 16. Gün yumurtladim
Bakalım şu doktorun verdiği gynositol 30günlük bugün başladım adetinin 12.günü gel dedi şubatın 2sinde gidicem sorucam dediğin ilacı bakalım

Inşallah çok heyecanlıyım yarın için dua edin bana :dua:

Ederim tabikide :KK200::anneadayı:

Canim ben yarin inofolik alsam sence nasil kullanayim ? Adet ne zaman olucam bilmiyorum. Glikopaj kullaniyorum. Dr gittim bugun yumurtalarim buyumemisler. Kesin inofolic alicam.

Ederim tabikide :KK200::anneadayı:

Canim ben yarin inofolik alsam sence nasil kullanayim ? Adet ne zaman olucam bilmiyorum. Glikopaj kullaniyorum. Dr gittim bugun yumurtalarim buyumemisler. Kesin inofolic alicam.
Canım günde 1 tane akşam tok karnına al adet olunca günde 2 tane al hayıt suyu alabilirsen al aktardan hazır su şeklinde olandan adetliyken ve yumurtlama döneminde ara ara iç inşallah kalırsın Allah'ın izniyle :anneadayı:

Canım günde 1 tane akşam tok karnına al adet olunca günde 2 tane al hayıt suyu alabilirsen al aktardan hazır su şeklinde olandan adetliyken ve yumurtlama döneminde ara ara iç inşallah kalırsın Allah'ın izniyle :anneadayı:

Insallah canim. Bugun dr donusu baya agladim. Cok moralim bozuldu. Hayirlisi artik.

Insallah canim. Bugun dr donusu baya agladim. Cok moralim bozuldu. Hayirlisi artik.
Inan 3 aydır dr a gitmiyorum hsg çekildim hiç bir tadavi olmadım kendim inofolic combi aldım burdaki arkadaşlar önerdi ve 16. Gün yumurtladım hemen hayıt suyu içtim m....i diye marka aktardan al 20 tl ye almış eşim sanırım hamilesin inşallah diğer ay ama ovulasyon testi de yap

Inan 3 aydır dr a gitmiyorum hsg çekildim hiç bir tadavi olmadım kendim inofolic combi aldım burdaki arkadaşlar önerdi ve 16. Gün yumurtladım hemen hayıt suyu içtim m....i diye marka aktardan al 20 tl ye almış eşim sanırım hamilesin inşallah diğer ay ama ovulasyon testi de yap

Valla canim yarin hayit ve inofolic alicam denicem. Eget hamile kalirsam omur boyu duacinim.. 8 ay oldu pko zatrn inanilmaz yipratici. Kilo verebilmek icin surekli ac dolaniyorum. Adet olsam yine bi nebze. Birde onun stresi ve siskinligi var.
Hayit i yumurtlamada icmek tehlikeli degil miymis ?

Valla canim yarin hayit ve inofolic alicam denicem. Eget hamile kalirsam omur boyu duacinim.. 8 ay oldu pko zatrn inanilmaz yipratici. Kilo verebilmek icin surekli ac dolaniyorum. Adet olsam yine bi nebze. Birde onun stresi ve siskinligi var.
Hayit i yumurtlamada icmek tehlikeli degil miymis ?
Hayır canım LH hormonunu dengeler çatlamasını sağlar ben öyle yaptım çok fazla içmedim zaten 2 gün içtim ara ara çok iyi geldi stresini de alır hadi inşallah olur bu ay canım rabbim herkese nasip etsin insallah :KK200::anneadayı:

Hayır canım LH hormonunu dengeler çatlamasını sağlar ben öyle yaptım çok fazla içmedim zaten 2 gün içtim ara ara çok iyi geldi stresini de alır hadi inşallah olur bu ay canım rabbim herkese nasip etsin insallah :KK200::anneadayı:

Yarin dr sonrasi guzel haberini yaz olur mu tatlim. Bekliyor olucam.

Kızlar çok garip bişey oldu. Konuyu açtığımda anlatmıştım zaten glikophage başladım ilk kez bu ay. Ve daha adetin 10. Günündeyim. Fitil kullanıyordum iltihap için ama hafif akıntım da vardı. Sağ kasığım da hafiften ağrıyınca ovulasyon testi alayım dedim ve bugünkü testler bunlar bakar mısınız bi. Öğlende yaptığım pozitife yakındı ve ah dedim galba çatlıcak 1 2 güne pozitif olcak diye tekrar akşam üstü yaptım daha silik çıktı. Bide şimdi yaptım tamamen silik. Acaba erken mi yumurtladım ne oldu. Bu akşamı değerlendirdim eşimle ama ne olduğunu anlamadım sizce çatladı mı ki ? Fotoğraf bi sonraki mesajda

Yapılma saatleriyle

Eklentiler

• 6EC71F8A-7E6E-4A07-B326-103852D0B9AC.jpeg
    6EC71F8A-7E6E-4A07-B326-103852D0B9AC.jpeg
    33,3 KB · Görüntüleme: 64
merhaba. Kilom aşırı değil ama spor yaptığım halde kilo veremeyince dahiliye bölümüne gidip kan verdim. İnsülin direncimin yüksek olduğunu öğrendim. Normal değer 2.5 ken benim 3.27 çıktı ve glucophage e başladım. Doktorum polikistik over olabileceğimi söyleyip kadın hastalıklarına yönlendirdi. Adetlerim 32-37 gün arasında değişiyordu hep. Adetimin 2. Günü gittim ve fsh lh hormonlarına bakıldı. Ultrasonda hafif düzeyde polikistik over olduğum söylendi. Hormon sonuçlarım bunlar. Rahimde hafif iltihap varmış fitil ve antibiyotik iğne verdi doktor şuan onları kullanıyorum. Ve toz bir ilaç verdi yumurta geliştiriciymiş. Eşime de e vitamini verdi. Bu ay bunları kullanıp diğer ay adetinin yine 3. Günü gel yumurta takibine başlayalım 2 ay takip edelim olmazsa aşılamaya gideriz dedi. Yaşım 23 boyum 1.75 ve kilom 66. Hemen aşılamadan bahsetmesi biraz garibime gitti ve ürküttü beni. Ama arkadaşımın doğum dpktpruydu bu kadın, çok garantici ve pimpiriklidir diyordu. 8 aydır hamile kalamamıştım ve önce gittiğim doktor defalarca vajinal baktığı halde bana polikistik over olduğumu söylemedi her şey normal diyordu. Pimpirik olması benim için iyi diye buna gittim. Aşağıda hormon sonuçlarımı koydum bakıp bilgisi olan yazabilirmi aşılamaya gerek kalır mı? Başka neler yapabilirim ?
Lh /fsh oranı en fazla 1 civarı olsun isteniyor sanırım. Oran yükseldikçe pko olma ihtimali artıyor diye biliyorum. Sende Lh yüksek bu oran da yüksek gibi.sonuçta aşılamayacak bir şey değildir bir sürü insan bu sorunu yaşıyor ve hamile kalıyor. Amam bence doktordan emin değilsen değiştirmelisin. kafanda soru işareti kalmayacak şekilde devam etmelisin ki süreç senin için zor ve yıpratıcı olmasın. Bence doktora güvenmek inanmak çok önemli.

Back