• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

ohh bee annemlerdeki net sorunu çözüldü artık daha sık gelebilirim özledim valla hepinizi:)
fatmacım nasıl gidiyor bebiş seni üzmüyordur inşallah:emir_bebek:
özlemcim senden naber ne alemdesin bebiş çalışmaları nasıl giidiyor:23:
tiincim sen de taşınıdın galiba artık uğramaz oldun buralara ama seni anlıyorum canım hem bebişler hem iş güç zor valla allah yardımcın olsun:55:
sevgicim sen nerelerdesin güzel haberler bekliyoruz senden:49:

ohh ohhh maşallah güzel büyütmüşsün :1::1: aslında cok yumurta sağlıklı demiyo doktorlar tek olsun öz olsun.. :31: çünkü gecen asılamamda değerim 12. günde 9.80 lerdeydi 14. günde 8 lere düştü doktorumda sonrada düştü zaten küçük yumurtaya denk gelmiştir oda zayıf olduğu için tutunamamıstır dedi.. ki mantıklı geldi.:31:

hadı haıyrlı olsun aşılamn canım dıkkat et kendıne 2 hafta.inşallah hayırlı haberler verrsın bıze dualarım sennle canım:54:

ohh bee annemlerdeki net sorunu çözüldü artık daha sık gelebilirim özledim valla hepinizi:)
tiincim sen de taşınıdın galiba artık uğramaz oldun buralara ama seni anlıyorum canım hem bebişler hem iş güç zor valla allah yardımcın olsun:55:

çok şukur ya topık bomboştu kımsesız kalmıştı hoşgeldn ben unutmustum senn ev işini acaba bışeymı var dıe mereklnmıstım bu kız gelırdı buraya dıe:25::25: iiyim canım dogum çantamzı hazırladık cıclerını yıkadım utuledım kladırdım evım mıs gıbı bebek koktu:1: iice buyudu ya sabah bı uyandım kaburgamın orda oraya sıkıstırmş kafamı popomu bılemedım:44::44: ama aykalrını iice anlırıorm gerdırıo ole mınıcık bişey eşim dokunmaya korkuo çok komık oluoo sen nasıl yatıon ya dıo:9::9::9::9: bızde hersey guzel cok sukur esma teyzesı sız napıosunuz.bu arada nurnurcann oglu olcakmış:46::46: tıın ın sesı cıkmıo sevgıyıde merak edıorum optuk szıııııııı:21::21::21:

çok şukur ya topık bomboştu kımsesız kalmıştı hoşgeldn ben unutmustum senn ev işini acaba bışeymı var dıe mereklnmıstım bu kız gelırdı buraya dıe:25::25: iiyim canım dogum çantamzı hazırladık cıclerını yıkadım utuledım kladırdım evım mıs gıbı bebek koktu:1: iice buyudu ya sabah bı uyandım kaburgamın orda oraya sıkıstırmş kafamı popomu bılemedım:44::44: ama aykalrını iice anlırıorm gerdırıo ole mınıcık bişey eşim dokunmaya korkuo çok komık oluoo sen nasıl yatıon ya dıo:9::9::9::9: bızde hersey guzel cok sukur esma teyzesı sız napıosunuz.bu arada nurnurcann oglu olcakmış:46::46: tıın ın sesı cıkmıo sevgıyıde merak edıorum optuk szıııııııı:21::21::21:

oy oy oy canım benim yavrucağın alanı daralıyo gitgide napsın:) ay evet yaa ayakları kafası her yeri nerde anlaşılıyo son aylarda benim de son aylarda bebek artık kafaüstü dönmüştü doğuma yaklaştığı için resmen ayaklarını kaburgamın altında hissediyodum:) kalan zamanınızı da sağlıklı bir şekilde geçirin de bebiş de rahat bir nefes alsın sen de canım valla doğumdan sonra kuş gibi hafifliyo insan:)
nurnurcanın oğluşu olacağını nerden öğrendin kzı onun adına da çok sevindim topicimizin 2 kızı 1 oğlu vardı şimdi 2 kız 2 oğlan oldu benimkiyle birlikte 3 oğlan odu:)) Allah bereket versin:)

mrb. 19 yaşındayom bekarım adet düzensizlii için doktora gttm polikistik over dendi ama önemli bişey dedil dendi. doğum kontrol hapı vardı ama daa kullanmaya başlamadım . önemli bişey deil dedi ama netten baktıklarıma göre çocuk açısından falan baya sıkıntı yaratıyomuş çok korktum açıkçası:43: tüylenme kilo alma sorunu yok sadece 2 ayda bir adet oluyorum sorun buydu bi de 3 4 gün sürüyo doktor bu kadar sürmesi normal dedi. ama ben korkuyorm bu polikistik overin ben de yaratacaı etki nasıl olur? bi de doum kontrol ilaçlarını kullanmalıyım? :26:

mrb. 19 yaşındayom bekarım adet düzensizlii için doktora gttm polikistik over dendi ama önemli bişey dedil dendi. doğum kontrol hapı vardı ama daa kullanmaya başlamadım . önemli bişey deil dedi ama netten baktıklarıma göre çocuk açısından falan baya sıkıntı yaratıyomuş çok korktum açıkçası:43: tüylenme kilo alma sorunu yok sadece 2 ayda bir adet oluyorum sorun buydu bi de 3 4 gün sürüyo doktor bu kadar sürmesi normal dedi. ama ben korkuyorm bu polikistik overin ben de yaratacaı etki nasıl olur? bi de doum kontrol ilaçlarını kullanmalıyım? :26:

canım kullan dogum kont hapını çunku ondan başka tedavısı yok pko nun.ben ortaokul son sınıfta başaldı 2 ay gecıktı sonra 3 ay 4ay gecıktı bu arada sende gecıo lısen son sınıfa kadar devam ettı bu duzensızlık hiç annemlere solemedeım bıle annem sordugunda yalan solerdım eet anne adet olurum dıe takı lıse son sınıfta 7 ay adet olmadım ve korktum anneme soledım doktora gıttık pko oldugunu soledı dogum kont hapı ve glukofaj dıe seker ılacı verdı seker ılacını kullananmadım aama takı evlenene kadar dogum kont hapı kullandım belkı erkenden gıtseydım doktora bu kadar ılerlemezdı pko.sen doktor kont ıhmal etme:50: canım bazı pko lar var bır sure dogum kont hapı kullanıp sonra duzene gırıo ınş sen şanslı olanlardansındır.ama sakın ıhmal etme hastalıgını ii bı doktor bul ve aynı doktora devam et canım

oy oy oy canım benim yavrucağın alanı daralıyo gitgide napsın:) ay evet yaa ayakları kafası her yeri nerde anlaşılıyo son aylarda benim de son aylarda bebek artık kafaüstü dönmüştü doğuma yaklaştığı için resmen ayaklarını kaburgamın altında hissediyodum:) kalan zamanınızı da sağlıklı bir şekilde geçirin de bebiş de rahat bir nefes alsın sen de canım valla doğumdan sonra kuş gibi hafifliyo insan:)
nurnurcanın oğluşu olacağını nerden öğrendin kzı onun adına da çok sevindim topicimizin 2 kızı 1 oğlu vardı şimdi 2 kız 2 oğlan oldu benimkiyle birlikte 3 oğlan odu:)) Allah bereket versin:)

inşallah canım bak topıgımız kalabalıklaşıo bakılım kızmı çok olacak erkekmı:1::1:ozelden maıllestık orda soledı nurnurca canım :54:

hoşgeldin esmacım benim valla işte arefe günü çatlatma iğnemi oldum normalde bugün adet tarihim yine olmadım bekliyorum artık çok umursamıyorum açıkçasıı :1: kasıklarım ağrıyor göğüslerimde dayanılmaz bir ağrı var göğüslerim bu kadar ağrımazdı normalde ama hiiiçç umutlandırmıyorum kendimi beklemeyi sabretmeyi öğrendim galiba :21: fatmacım seninde çok az kaldı yaa çok heyecanlı olmalısın sanırımmm :16::16:

canım kullan dogum kont hapını çunku ondan başka tedavısı yok pko nun.ben ortaokul son sınıfta başaldı 2 ay gecıktı sonra 3 ay 4ay gecıktı bu arada sende gecıo lısen son sınıfa kadar devam ettı bu duzensızlık hiç annemlere solemedeım bıle annem sordugunda yalan solerdım eet anne adet olurum dıe takı lıse son sınıfta 7 ay adet olmadım ve korktum anneme soledım doktora gıttık pko oldugunu soledı dogum kont hapı ve glukofaj dıe seker ılacı verdı seker ılacını kullananmadım aama takı evlenene kadar dogum kont hapı kullandım belkı erkenden gıtseydım doktora bu kadar ılerlemezdı pko.sen doktor kont ıhmal etme:50: canım bazı pko lar var bır sure dogum kont hapı kullanıp sonra duzene gırıo ınş sen şanslı olanlardansındır.ama sakın ıhmal etme hastalıgını ii bı doktor bul ve aynı doktora devam et canım

yok Allaha şükür o kadar uzun süre kesinti yaşamadım dediim gibi 2 ayda bir oluo genelde. doum kontrol hapını kullanıym diorum da kilo aldırır yada başka türlü zarar verir die korkuyorum açıkçası ondan kulanmadım daa. başka zararları olmaz mı ki? siz nasıl oldunuz peki tedaviler işe yaramıştır inş..

yok Allaha şükür o kadar uzun süre kesinti yaşamadım dediim gibi 2 ayda bir oluo genelde. doum kontrol hapını kullanıym diorum da kilo aldırır yada başka türlü zarar verir die korkuyorum açıkçası ondan kulanmadım daa. başka zararları olmaz mı ki? siz nasıl oldunuz peki tedaviler işe yaramıştır inş..

kontrol hapı kılo aldırsa bıle adetlerın duzene gırıo kullanmazsan daha kotu rahım duvarın kalınlasır kanmaların olmaz şişlersın psıkoljık olarak kotu durumda olursun malesef bunu başaka tedavısı yok ben 3 yıılk evlıyım 2 sene tedavı gordum daha dogrusu 1 sene tırıtduzelmesını bekledım 1 senede yumurta çatlatıcı hap igne kullandım sonunda da iğne kullanrak yumurtalarım buyudu ve aşılam yaptı doktor 2. aşılmammda oldu.butun pko hastaları tedavı gorerek hamıle kalıo dı e bı kaıde yok canım sen kontrollerını ve doktorun verdıgı ılaçlarını kullan.tedavıler işe yaradı tabıkı bende şuan 34 haftalık hamıleyım canım darısı isteyen arkaslara:49:

kızlar nerdesınız yahu sesınız çıkmaz oldu ozlem ne alamedesın nasıl gıdıo yumoşlar ?sevgıcım senn tedavı sonucu bellı olmustur haberdar et canım çok sahıpsız kaldık tiin kızlarıyla ugrasıo galıba esmada evıne gecemedı galıba .nurnurcada yogun heralde kızlar heyyyyyyyyyyyyyyyyy unutmayın topıgımızı:24::24::24:

bn buralardayım ama kimsenin baktığı yok o yüzden yazmıyorum... bnde dün tahlillerle uğrastım progesteron tahlilim var biraz sorunlu oldu kan vermem ama sonucumda düşük çıktı 10.85 doktorum iyi desede bnm içim rahat değil.. adetin 2-3 gün gecene kadar sabah akşam progestan kullan dedi ama elimde olmadığı için bn crinone jel die bi baska progestan ilacına basladım.. artık hayırlısı haftaya çarsamba adet günüm ve zaten 2 hafta oluyo ama bn persembe cuma gibi yaptırcam tahlilimi.. inşallah allahım yüzümüzü güldürür...:nazar::31::31:

Her ay düzenli adet oluyorsa po olma ihtimali var mı?

bn buralardayım ama kimsenin baktığı yok o yüzden yazmıyorum... bnde dün tahlillerle uğrastım progesteron tahlilim var biraz sorunlu oldu kan vermem ama sonucumda düşük çıktı 10.85 doktorum iyi desede bnm içim rahat değil.. adetin 2-3 gün gecene kadar sabah akşam progestan kullan dedi ama elimde olmadığı için bn crinone jel die bi baska progestan ilacına basladım.. artık hayırlısı haftaya çarsamba adet günüm ve zaten 2 hafta oluyo ama bn persembe cuma gibi yaptırcam tahlilimi.. inşallah allahım yüzümüzü güldürür...:nazar::31::31:

canım o jelden bende kullandım duzenlı kullan olurmu hergun aynı saate yap bıde sabah saatlerınde olacak soledımı doktorun ole bışey vajınana kullanıosun dımı.bu arad h-geelık testı yaptırmadınmı sen

kızlar nerdesınız yahu sesınız çıkmaz oldu ozlem ne alamedesın nasıl gıdıo yumoşlar ?sevgıcım senn tedavı sonucu bellı olmustur haberdar et canım çok sahıpsız kaldık tiin kızlarıyla ugrasıo galıba esmada evıne gecemedı galıba .nurnurcada yogun heralde kızlar heyyyyyyyyyyyyyyyyy unutmayın topıgımızı:24::24::24:

geldim fatmacım bu ayda olmadı benim doktora gittim bugün muayenemi oldum engel bir durum yokmuş yine klomen kullanıcam aşılamayıda düşünün kontrol zamanına kadar karar verirseniz aşılama yaparız bu ay dedi de ben karar veremiyorum:31::31: bir ay dahamı böyle denesem acaba diye düşünüyorum akıl verin bana kızlar yaaaaa:14::14:

bende 2 senelik evliyim.bekarkende vardı bu po sendromu.evlenincede doktora gittim ilk gitim doktor bana serephone verdi 3 ay sonra rahim filmi ve eşimden sperm testi isstedi eşiminkini yaptırdık ben korktum içn rahim filmi.doktorumu değiştirdim.diğer doktor zayıflamamı istedi ve tedaviye başladık sonra doktorum başka memlekete gitti ve ben çok sinirlendim.diğer doktor akrabamız çıktı klomen verdi çatlama iğnesi vs olmadı menegon verdi olmadı bende çok yıprandım oda rahim filmi istiyince onuda bıraktım.nedendir bilinmez çektirmek istemiyodum.oysaki hiçte korkmam acıya dayanıklıyımdır.üniversite hastanesine gttim tabi o aralar soğan suyu falanda içiyorum.ünv hastanesinde bana 2 ay doğum kontrol hapı verdi ve rahim filmi istedi.23 ağustosta ramazan ayıydı.o gece dayımla otururken beni bi doktora götürceni söledi umudum yoktu tabi.gttik doktor tahlilleri istedi inceledi..rahim filmine gerek yok dedi. küçkken ateşli hastalık geçirmedim içn ve verem gbi hasta olmadım içn çok düşük bi oly o dedi.içm rahatladı.1 ay dinlenmemi istedi.adetimin 3. günü çağrdı 30 eylülde adet oldum.sonra serephone verdi günde 2 adet.10 gün sonra çğrdı dittim 5 yumurta oluştu sonra 1 gün var 1 gün yok ilşki verdi.en son gün ananem sırtıma bişe kapdı ondan öncede süt buharuna oturdum.herkesede bayramdan sonra adet olcamı söledim.eşim anladı..adet olmamı belrticek her durum vardı evde test yaptırdım poz çıktı kan tahlili yaptım 539.86 çıktı..çok sevnmştim 22 kasımda kontrolüm vardı.7.haftaya grmştim ve o sabah düşük yaptım...doktorum üzme stres yapma dedi yolumuza devam dedi.üzldüm çok üzldümm..şimdi 2. gebeliğimi beklicem...doktorumdan çok memnunum.

geldim fatmacım bu ayda olmadı benim doktora gittim bugün muayenemi oldum engel bir durum yokmuş yine klomen kullanıcam aşılamayıda düşünün kontrol zamanına kadar karar verirseniz aşılama yaparız bu ay dedi de ben karar veremiyorum:31::31: bir ay dahamı böyle denesem acaba diye düşünüyorum akıl verin bana kızlar yaaaaa:14::14:

aşılamayı düşün ama stres yapmamlısın...ben hep kaçtım aşılama rahim filminden..eminimki sende ummadın anda hamile kalcksın..vücudunu çok yıpratma

aşılama dıorum canım klomen zman kaybı demekkı sanda yaramadı klomen ne kendını ne eşini yıprat maddı durum nasıl suan.asılamada igne parası verıosun işte şuan ne kadar oldu bılmıorum bne gonal f kullanmıstım asılamda da 1 muayene parası almıstı doktorum. ii düşün canım vakıtte kaybetme

slm kızlar bende bekarlığımdan beri pco var 1.5 yıllık evliyim 1 yıldır bebek istiyorum başta duphaston kullandım 6 ay sonra 2 ay klomen ve gluphagace kullandım ilk klomende yumurtam vardı bi tane ama küçüktü 2.de ben kendimi güçsüz hissettim gitmedim kontrole sonrada tedaviyi bıraktım sonra yeni bir doktor buldum çünkü doktorumdan memnun değildim her gittiğimde ağlayarak çıkıyordum sanki hiç çocuğum olmayacakmış gibi davranıyordu konuşurken bir yarın gel tüp bebek yapalım demediği eksikti neyse işte yeni gittiğim doktor eşimden test istedi o olmadan ilaç yazmam dedi sadece gluphagace dvm et dedi ve çok motive edici konuştu biliyosunuz bu işte moralde önemli 2 ay oldu işte gluphagaceyi kullanıyorum eşimin testi normal çıktı şükür ben bu ayki adetimi bekliyorum ama şimdi önce endokrine gitsemmi die düşünüyorum önce bi detaylı muayene olup sonramı bebek için gitsem karar veremedim biraz uzun yazdım k.bakmayın cevabınızı bekliyorum kararsızım çünkü....

Son düzenleme:
Back