• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

ayy tuylerım dıken dıken oldu inşallah o gunlerı goruruz şu 23 mayıs bı gelsın dıe beklıom ole karnım buyusun istıorum senn demı 2.gıtmende gorundu bebek her haftamı gıttın sen ayda bır gıdılmıomu canım kontrollere

evet benim de ikinci gitmem de göründü kalp atışlarını da duyduk doktorumuz 15 günde bir kontrole çağırıyordu ama her doktor farklı tabi senin durumuna göre daha sık yada daha uzun süreli çağırabilir canım kendine ve bebişine iyi bak:49:

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar hepiniz bir gün anne olacaksınız buna inanın insan hiç olmuycak sanıyor ama rabbim isterse çok da güzel oluyor
inşallah güzel haberlerinizi benim gibi sizler de burda yazarsınız

cnm süt buharımı iyi geldi peki..bende ot buharına oturdum bu ay ama pek inanasım gelmedi

cnm süt buharımı iyi geldi peki..bende ot buharına oturdum bu ay ama pek inanasım gelmedi

valla canım bilemiyorum ben yaptım yaptığım ay hamile kaldım çevremde de süt buharına oturduğu ay hamile kalanlar oldu artık tesadüfmü yoksa bi faydası oluyomu Allah bilir yapmakta fayda var bu kadar kişi söylediğine göre vardır bir hikmeti heralde... bir dene bakalım belki sen de yaptığın ay hamile kalırsın... ot buharını da duydum ama ben de pek inanmadığım hiçbirini yapmadım sütü de annemin ısrarıyla yapmıştım inşallah sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

ben de bekarlığımdan beri pkoluyum.evleneli 3,5 yıl oldu bekarken adetlerimi düzene koysun diye doğum kontrol hapı kullandm.2 yıl kullanmışımdır.sonra evlendm 3 ay sonra düşük yaptım ben ona bağladm sonra bi daha evliliğimin 10 ayında yine hamile olduğumu öğrendm ve şuan 26 aylık kızım var o zaman da 2 düşük yaptım diye söyledm progestan kullndım 5 6 ay öyle kullandım ki istifra ediyrm çıkıyo dedim alttan fitil gibi koycaksın dedi nokta kadar eline aldığında yapışan hapı.kızım 13 aylıktı ve korunuyordum göre sonra bendeki değişikliği farkeden annemin ısrarı ile test yaptım ve pozitif çıktı sevinsem mi ağlasam mı ve şuan 5,5 aylıkda bir oğlum var ve hiç tedavi görmedim sadece bekarken kullndm oda düzenli değil.
yani anlıcağız rabbim çok ama çok büyük zannetmeyin ki pko özllklerini taşıyrm adet düzens.tüylenme kilo hepsi var
amaaa bunların yanında nur topu gibi 26 aylık bir kızım ve 5.5 aylıkda bir oğlum var hatta oğlumu salı günü sünnet ettiryorum rabbim isteyen herkese göstersin
uzattım ama kusura bakmayın bu da benim hikayem

valla canım bilemiyorum ben yaptım yaptığım ay hamile kaldım çevremde de süt buharına oturduğu ay hamile kalanlar oldu artık tesadüfmü yoksa bi faydası oluyomu Allah bilir yapmakta fayda var bu kadar kişi söylediğine göre vardır bir hikmeti heralde... bir dene bakalım belki sen de yaptığın ay hamile kalırsın... ot buharını da duydum ama ben de pek inanmadığım hiçbirini yapmadım sütü de annemin ısrarıyla yapmıştım inşallah sen de en kısa zamanda bebeğine kavuşursun

bende annemim ısrarıyla ot buharına oturdum bu ay..ama pek yapamadım sanırım korkudan bir şey olacak diye..ama yumurtalıklarımda zonklama oldu yaparken.eğer buda olmasa süt buharını deniyeceğim.sağol teşekküler

kızlar nerelerdesiniz kaç gündür özledim sizleri:38:

bende arada gırıorum pek kımseyı goremıorum sen napıosun canım ogluşun nasıl yaa esma düşük olur dıe cok korkuorum:83: bu agrılar yuzunden doktorada sordum oda kullandıgın ilçatan dedı bana vajınal krem verdı progestan dşük rıskını azaltsın dıe sana vermişmıydı doktorun canım optum kocaman:54:

bende arada gırıorum pek kımseyı goremıorum sen napıosun canım ogluşun nasıl yaa esma düşük olur dıe cok korkuorum:83: bu agrılar yuzunden doktorada sordum oda kullandıgın ilçatan dedı bana vajınal krem verdı progestan dşük rıskını azaltsın dıe sana vermişmıydı doktorun canım optum kocaman:54:

çok şükür canım idare ediyoruz işte bütün günüm oğluşla uğraşmakla geçiyor...
korkma canım pregstan kullanmadım ama o ilacı çok iyi biliyorum kullan bebeğini korur benim de ağrılar oluyodu canım bol bol uzan dinlen ayaklarının altına yastık koy televizyon izle işte oh ne güzel ben de öyle yapardım inşallah bişeycikler olmaz öpüyorum seni

esmaa yazını okudum bebeişin hayırlı olsun bişey dikkatimi çekti süt buharına oturdum demişsin bunu ne için yaptın iyimi geliyo cvplarmısın

esmaa yazını okudum bebeişin hayırlı olsun bişey dikkatimi çekti süt buharına oturdum demişsin bunu ne için yaptın iyimi geliyo cvplarmısın

teşekkür ederim canım benim darısı başına olsun inşallah... sütün buharına oturmak hamile kalmayı kolaylaştırıyomuş yumurtalıkları yumuşatıyomuş dediler annem çok ısrar etti ben de yaptım ve o ay da hamile kaldım belki gerçekten bir faydası olmuştur diye paylaşmak istedim nasıl yaptığımı da ikinci sayfada anlattım canım sen de bir dene istersen inşallah sende de işe yarar...

şimdi gelelim süte...
önce 2 litre sütü bir tencerede kaynattım sonra onu banyoda uygun bir leğen yada kova olabilir boşalttım.
çok sıcak olduğu için acayip buharı çıkıyo zaten çıplak olarak buhar gelecek şekilde oturdum.
aman süte oturmayın yakarsınız heryerinizi sadece buharı dikkat edin
zaten buhar bile yakıyo ara sıra kalktım tekrar oturdum bi yarım saat böyle geçti baktım süt içine oturulacak kadar soğumuş sonra sütün içine oturdum biraz da öyle geçti sonra vücudumu silip kalktım
deneyin bence nolcak inşallah şifa olur siizlerede

esmaacığım bu süt buharını adetin bittikten sonra kaçıncı gün yaptın

esmaacığım bu süt buharını adetin bittikten sonra kaçıncı gün yaptın

özlemcim ben tedavi olduğum ay çatlatma iğnemi yaptırdım... ilk ilişkiye gireceğim gün süt buharını yaptım ve sonrasında da ilişki oldu... ama böylemi yapılması gerekiyor onu bilmiyorum sadece 1 kere yaptım zaten başka da yapmadım

esmacım çok teşekkür ederim inşallah işe yarar 2. sayfadan okudum nasıl yaptığını..bide iğneli tedavi görmüşün galiba bana anlatırmısın nasıl bi sürec geçirdin? iğneler kaç günlüktü? aşılama gibimi oluyo yoksa farklı mı?bildiklerini paylaşırmısın

esmacım çok teşekkür ederim inşallah işe yarar 2. sayfadan okudum nasıl yaptığını..bide iğneli tedavi görmüşün galiba bana anlatırmısın nasıl bi sürec geçirdin? iğneler kaç günlüktü? aşılama gibimi oluyo yoksa farklı mı?bildiklerini paylaşırmısın

anlatayım canım benim yumurtalar haplarla gelişmeyince daha etkili olduğu için iğnelerle yumurta geliştirmeye çalıştık çok uğraştırsa da 1 tane yumurta elde edebildik çatlatma iğnesi yaptırıp normal ilişki yoluyla hamile kaldım canım aşılama falan olmadı yani sen nasıl tedavi görüyosun

canım ben lk klomenle hamile kaldım normal ilişkş yoluyla 6.haftamda düşük yaptım üstünden 1,5 yıl geçti geçtiğimiz ocak ayında ilk aşılamamı yaptırdım olmadı mart ayında 2,aşılamamı yaptırdım yine ollmadı doktorum şuan iğneli tedavi diyo bu tedavide 7-10 günlük iğneler oluyomuş hergün vurunmam gerekiyomuş hastaneden rapor falan çıkarmam gerekiyomuş bu tedavi nasıl işliyo bilmiyorum inş işe yararda artık bu sıkıntım biter dua et..

iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı isticem kafam çok karışık.ben 2,5 yıllık evliyim 2 yıl doğum kontrol hapıyla korundum. 5 aydır da bebek istediğim için bıraktım.fakat adetlerim düzensizleşti çocuk da olmadı.doktora gittik adetin 3. günü yapmam için testler verdi.prolaktin 46,fsh 6.41,lh 9.88 çıktı. doktorum prolaktinimin yüksek çıktığını ve polikistik over olduğunu söyledi.bana prolaktinim yüksek olduğu için bebeğimin olmadığını söyledi.dostinex verdi haftada 2 tane 1 ay boyunca kullanamam için.bu prolaktinimi düşürecekmiş.1 ay sonra bebek olmazssa serophene ve progestan diye 2 ilaç ismi daha verdi bunlara başla dedi. şimdi ben anlamadım pko ve prolaktin birbiriyle mi alakalı.ya da nasıl bir yol izlemem lazım.bi de bu testleri yine adetimin 3. günü tekrarlamalımıyım.doktor çok ilgisizdi ben de olayın şokunda olduğum için çok soru sormadan çıktım.bazıları dostinexi kullanıp hemen hamile kalmış.peki pko nolcak nasıl bi tedavi izlemeliyim.biraz kafanızı şişirdim ama çok stresliyim. bi de eşim asker olduğu için 1 ay sonra tayinciyiz.bulunduğum yerde de bi dokto bulur giderim ama yarım kalır o yüzden yeni tayin yerimizde adam akkılı bi yol izlerim diye düşündüm.ama bu arada da stersten çatlicam lütfen bana biraz olsun bilgi verirmisiniz.

canım ben lk klomenle hamile kaldım normal ilişkş yoluyla 6.haftamda düşük yaptım üstünden 1,5 yıl geçti geçtiğimiz ocak ayında ilk aşılamamı yaptırdım olmadı mart ayında 2,aşılamamı yaptırdım yine ollmadı doktorum şuan iğneli tedavi diyo bu tedavide 7-10 günlük iğneler oluyomuş hergün vurunmam gerekiyomuş hastaneden rapor falan çıkarmam gerekiyomuş bu tedavi nasıl işliyo bilmiyorum inş işe yararda artık bu sıkıntım biter dua et..

hayırlısı olsun canım yaa iğnelerle galiba daha kaliteli yumurta elde ediliyomuş inşallah sen de en kısa zamanda anne olursun... şunu da unutma ki herşey nasip kısmet vakti zamanı dolunca hiç beklemesen de oluyo...

iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olmanızı isticem kafam çok karışık.ben 2,5 yıllık evliyim 2 yıl doğum kontrol hapıyla korundum. 5 aydır da bebek istediğim için bıraktım.fakat adetlerim düzensizleşti çocuk da olmadı.doktora gittik adetin 3. günü yapmam için testler verdi.prolaktin 46,fsh 6.41,lh 9.88 çıktı. doktorum prolaktinimin yüksek çıktığını ve polikistik over olduğunu söyledi.bana prolaktinim yüksek olduğu için bebeğimin olmadığını söyledi.dostinex verdi haftada 2 tane 1 ay boyunca kullanamam için.bu prolaktinimi düşürecekmiş.1 ay sonra bebek olmazssa serophene ve progestan diye 2 ilaç ismi daha verdi bunlara başla dedi. şimdi ben anlamadım pko ve prolaktin birbiriyle mi alakalı.ya da nasıl bir yol izlemem lazım.bi de bu testleri yine adetimin 3. günü tekrarlamalımıyım.doktor çok ilgisizdi ben de olayın şokunda olduğum için çok soru sormadan çıktım.bazıları dostinexi kullanıp hemen hamile kalmış.peki pko nolcak nasıl bi tedavi izlemeliyim.biraz kafanızı şişirdim ama çok stresliyim. bi de eşim asker olduğu için 1 ay sonra tayinciyiz.bulunduğum yerde de bi dokto bulur giderim ama yarım kalır o yüzden yeni tayin yerimizde adam akkılı bi yol izlerim diye düşündüm.ama bu arada da stersten çatlicam lütfen bana biraz olsun bilgi verirmisiniz.

kafan karışmasın canım pkolu kişilerin prolaktini yüksek olur genelde senin adet düzensizliğinin nedeni de pko nun etkisiyle prolaktininin yüksek olması... eğer 1 ay sonra tayininz çıkacaksa sen burdaki doktorunun dediği gibi dostinexi kullan bu ilacı kullanıp da hamile kalanlar çok belki de tedaviye başlamadan bile hamile kalırsın eğer yine adet olursan tayininizin çıktığı yerde iyi bi doktoru bulup tedavine başlarsın çünkü pko biraz titizlikle takip edilmesi gereken bir durum...
aslında pko her 4 kadından birinde varmış çoğu bunu bilmezmiş kiminde hiçbir belirti vermezmiş kimisi tedavisiz hamile kalabilirmiş kimisi çok ağır belirtiler yaşarmış biraz değişim gösteren bir durum yani sen de tedavini aksatma inşallah hakkında hayırlısı olur

esmacım bi sorum olcak bende pkoluyum dr.glukofen adında şeker ilacı verdi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum bu süre içinde adetim düzene girdi ilaca hiç ara vermeden kullanıyorum bu ayın(mayıs) 12 sinde adet olmam gerekiyodu olmayınca gebelik testi yaptım negatif çıktı,bugün 14 ü ama hala adet olmadım acaba kanda gebelik testi yapstırsam mı bu evde yapılan test yanlış çıkmış olabilirmi yada algılayamamış olabilirmi ne yapsam bilemedim kan testimi yapıyım yoksa idrar testi doğrumudur birde hergün ilac alıyorum ya o yüzdende tedirginim ne yapmalıyım bilmiyorum yardım edermisiniz

Back