• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

arkadaşlar merhaba bende pkoluyum malesef ve bir kere hamile kaldım ama malesef kürtaj oldum.1 yıldırda korunmuyoruz ama bebiş olmadı.doktorumda sağolsun pek sakin önümüzdeki ay bakarız tekrar dedi.ama ben allah şükür her ay adet oluyorum bide ovulasyon testi kullandım oda pozitif verdi 2gün...yani yumurtluyorumda sanırım.doktorum en son muayenede pko var ama 7mm nin altında hepsi hamile kalabilirsin diyo.sizce ne yapayım bu aşamada tedaviye başlıyayımmı ???

fatmacığım canım adet oldunmu olmadım demiştin en son tahlil yaptırmıştın tiroide falan bakılmıştı sonuçların nasıl:31:
sadece metformin mi kullanıcaksın yumurta takibini bıraktınmı canım:9:

yok canım sonuçları yazmıstım sana ama gormedın heralde.canım tıroıdlerım normal şukur doktor farlutal yazdı ttabı hamıle dılım:93:şimdı adet olamyaı beklıorum herşeyden geçtım adet olamamk benı delı edıo 22 subatta adet olmam gerekıodu bu duzensızlık yuzunden zaman kaybım cok oluo yaa:47::47: sınır oluorum:43:yok canım bu ay aşılama olcak buyuk ihtımal bakıcaz meryem suresını okuorum elımden geldıgı kadar hergun benım gıbı olan arkadaslarımada dua edıorum rabbım kabul etsın inş umudumu yıtırmıcem bakalım bu ay inş tiin gıbı suprız olurrr canım:49::54::54:

ben kullanıyorum canım pko için metformin içeren glifor diye bi ilaç gunde 2000 mg alıyorum sabah 1 aksam 1 artı hipotriodim var onun içinde ilaç kullanıyorum pkonun yanı sıra hipotrioidlerde zor hamile kalıyor cunku hipotriod hormanları bozdugu için yumurtlma dongusude bozuluyor

ahhh ahhh:97:bende de var tıroıd bende kullnıorum ılaç.metformın ılacı olarak ta glukophagh dıe bı ılaç kullanıorum 850 lık doktor 2 tane dedı ben 2 kullanınca mıdem bulanıo ishal oluorum 1 hafta kadar 1 tane kullnaıp sonra 2 ye cıkarcam sen ne zamandan berı kullnıosun canım kılo verdınmı ve yumurtalarına fayda ettımı

kızlaarrrrr regl oldum yuppiiiiii :62: :62: :62:
şimdi diceksinizki bu kız niye bu kadar sevindi 40 günde bir oluyordum 35 güne düştü :66:
:21:

arkadaşlar merhaba bende pkoluyum malesef ve bir kere hamile kaldım ama malesef kürtaj oldum.1 yıldırda korunmuyoruz ama bebiş olmadı.doktorumda sağolsun pek sakin önümüzdeki ay bakarız tekrar dedi.ama ben allah şükür her ay adet oluyorum bide ovulasyon testi kullandım oda pozitif verdi 2gün...yani yumurtluyorumda sanırım.doktorum en son muayenede pko var ama 7mm nin altında hepsi hamile kalabilirsin diyo.sizce ne yapayım bu aşamada tedaviye başlıyayımmı ???

ayyy seni çok iyi anlıyorum ben de, tedavimi yapan doktordan önce başka bi doktora gitmiştim o da aynı senin doktorun gibi hamile kalabilirsin tedavi önermiyorum 6 ay sonra gelin demişti:4:
ben de doktorumu değiştirdim ve hemen tedaviye başlamıştık..
yani senin de 1 yıl olmuş artık tedaviye başlamak lazım bence doktorunla konuşmalısın bu konuyu...
inşallah çok beklemezsin:9:

yok canım sonuçları yazmıstım sana ama gormedın heralde.canım tıroıdlerım normal şukur doktor farlutal yazdı ttabı hamıle dılım:93:şimdı adet olamyaı beklıorum herşeyden geçtım adet olamamk benı delı edıo 22 subatta adet olmam gerekıodu bu duzensızlık yuzunden zaman kaybım cok oluo yaa:47::47: sınır oluorum:43:yok canım bu ay aşılama olcak buyuk ihtımal bakıcaz meryem suresını okuorum elımden geldıgı kadar hergun benım gıbı olan arkadaslarımada dua edıorum rabbım kabul etsın inş umudumu yıtırmıcem bakalım bu ay inş tiin gıbı suprız olurrr canım:49::54::54:

ay canım okumuşsam da hatırlayamadım valla sonuçları yazdığını malum kafada türlü türlü düşünceler geziyo:51: ben de öyleydim malesef adet tarihlerim hep ileri atardı ilaçsız olamazdım:5:
meryem süresini de çok okuyordum canım inşallah senin de duaların kabul olur:49:
öpüyorummmm:9:

ayyy seni çok iyi anlıyorum ben de, tedavimi yapan doktordan önce başka bi doktora gitmiştim o da aynı senin doktorun gibi hamile kalabilirsin tedavi önermiyorum 6 ay sonra gelin demişti:4:
ben de doktorumu değiştirdim ve hemen tedaviye başlamıştık..
yani senin de 1 yıl olmuş artık tedaviye başlamak lazım bence doktorunla konuşmalısın bu konuyu...
inşallah çok beklemezsin:9:

sağolasın arkadaşım bende adet olmayı bekleyip artık tedaviye başlıyalım diye düşünüyordum...buarada aldığım fikirler sayesinde içim rahatlıyor...inş. en kısa zamanda gelir bebişim:)

Hangi kelime anlatır bilmem
Yokluğunun dayanılmaz acısını
Hangi gözyaşı işler, nakış nakış
Yüreğinin bir köşesine hasretini
Kapılar kapanırken bir bir yüzüme
Ümitlerim ateşe düşer
Yakar, kavurur da derinden
Kim anlar beni, kim dinler
Koyun kuzular, ağaç meyveye durur
Güneş yıldızlar doğurur gökyüzünde
Karanlıklar sevinir
Benim içimdeki cılız alev
Bilmezler, günden güne tükenir
Rüyalarımda erişir kulağıma
"Anne, anneciğim..." diye haykıran ses
Uyanırken ümitsice sabaha
Tükenir o anne diyen nefes
Umutla girerek her kapıdan
Omuzların düşmüş olarak çıkmak
Oyuncak bebeklerin
Anlamsız misket gözlerinde
Işık aramak.
Kaç kişi yaşar bu duyguları benim gibi
Kaç kişi hırçınlaşıp
Duvarları yumruklar
Satılık vicdanlar bırakırken çöpe
Cami avlusuna ya da sokağa
Kahrolurum,isyan sınırında
Acırım,
Kıymet bilmez ellerde yitip giden o masuma
Aşikare ağlayamam
Korkarım, acırlar ya da küçümserler
Haykıramam, ben çocuk istiyorum diye
Korkarım, efkarımı büyütürler
Hangi çığlık yeter
Ona sahip olmaya
Hangi dua kabul olur
Ümit en son nerede biter
Ardından gitsem, gittiği yere kadar
Bedel versem bir uzvumu
Ömrümü ya da
O masum yüzünü bir kere görmek için
Sonra eksik kalsam, ölsem ya da
"Bir ömre bedel" denilen duygu bu mu
Heyhat...Ne söylesem boş
O yumuk elleri tutup öpmeye
Hasret kalacak bu dudaklarım,
Gözlerim yine, başka bebeklere
Dalıp dalıp gidecek
Gıpta edeceğim annelere
Her bebek sesini içime çekeceğim,
Gözlerimi kapatıp
Allahım, Allahım sabır ver diye haykıracağım,
Sabır ver, ben anne olamayacakmıyım
bebeğim sen artık yüreğimde koskoca dağlı yürewk bi acı oldun şimdi ise o acımı büyütüyorum seni büyütemiyecekmıyım....

Hangi kelime anlatır bilmem
Yokluğunun dayanılmaz acısını
Hangi gözyaşı işler, nakış nakış
Yüreğinin bir köşesine hasretini
Kapılar kapanırken bir bir yüzüme
Ümitlerim ateşe düşer
Yakar, kavurur da derinden
Kim anlar beni, kim dinler
Koyun kuzular, ağaç meyveye durur
Güneş yıldızlar doğurur gökyüzünde
Karanlıklar sevinir
Benim içimdeki cılız alev
Bilmezler, günden güne tükenir
Rüyalarımda erişir kulağıma
"Anne, anneciğim..." diye haykıran ses
Uyanırken ümitsice sabaha
Tükenir o anne diyen nefes
Umutla girerek her kapıdan
Omuzların düşmüş olarak çıkmak
Oyuncak bebeklerin
Anlamsız misket gözlerinde
Işık aramak.
Kaç kişi yaşar bu duyguları benim gibi
Kaç kişi hırçınlaşıp
Duvarları yumruklar
Satılık vicdanlar bırakırken çöpe
Cami avlusuna ya da sokağa
Kahrolurum,isyan sınırında
Acırım,
Kıymet bilmez ellerde yitip giden o masuma
Aşikare ağlayamam
Korkarım, acırlar ya da küçümserler
Haykıramam, ben çocuk istiyorum diye
Korkarım, efkarımı büyütürler
Hangi çığlık yeter
Ona sahip olmaya
Hangi dua kabul olur
Ümit en son nerede biter
Ardından gitsem, gittiği yere kadar
Bedel versem bir uzvumu
Ömrümü ya da
O masum yüzünü bir kere görmek için
Sonra eksik kalsam, ölsem ya da
"Bir ömre bedel" denilen duygu bu mu
Heyhat...Ne söylesem boş
O yumuk elleri tutup öpmeye
Hasret kalacak bu dudaklarım,
Gözlerim yine, başka bebeklere
Dalıp dalıp gidecek
Gıpta edeceğim annelere
Her bebek sesini içime çekeceğim,
Gözlerimi kapatıp
Allahım, Allahım sabır ver diye haykıracağım,
Sabır ver, ben anne olamayacakmıyım
bebeğim sen artık yüreğimde koskoca dağlı yürewk bi acı oldun şimdi ise o acımı büyütüyorum seni büyütemiyecekmıyım....

off ya ağlattın beni.yaramıza tuz bastın.

off ya ağlattın beni.yaramıza tuz bastın.

canım uzmek istemedım ya sizi :30:bende nette buldum okudum cok agladım bu yazıyı paylasan arkdasta hamıle kalmış belkı ugur getırır bızede raabbım hepmızın şifasını dılegını versınnnnn:49::49:

kızlaarrrrr regl oldum yuppiiiiii :62: :62: :62:
şimdi diceksinizki bu kız niye bu kadar sevindi 40 günde bir oluyordum 35 güne düştü :66:
:21:

canım nasıl düştü 35 güne?ben 40 günde bile olamıyorum artık..Söktürücü kullanıp oluyorum 2 aydır..Glokophage başladım dün..850 mg günde 1 tane.İnşallah işe yarar..

çocuk özleminin nasıl bir şey olduğunu ben de en az sizler kadar iyi biliyorum ve bir pkolu olmanın ne berbat bişey olduğunu... adet düzensizlikleri fazla kilolar ve en önemlisi kısırlık...
kimine göre şanslı pkolulardanım kimine göre şanssız ama tam bir yıllık bir tedavi süreci geçirdim...
çocuk için ilk doktora gittiğimde doktor bana pkolu olduğumu söyledi ama kısa sürede hamilelik gerçekleşir dedi ben de iyi bişeyim yokmuş basit bir tedaviyle hamile kalabilirim dedim hatta ilk ay hamile kalacağımdan emindim (nerden geliyosa artık bu özgüven):37:
ama gel gör ki işin aslı öyle değilmiş...:53:
ilk ay adetin beşinci günü günde 2 serophene ilaçla başladık o ay hüsran hiç yumurta ygelişmemiş
ikinci ay günde 3 serophene ile devam ettik kontrole gittim yine gelişme yok stres başladı tabi..:5:
diğer ay günde dörde çıkardık yok yok yok yine gelişen yumurta yok
öbür ay günde 5 ilaçla devam ediyoruz benim moral yerlerde tabi ki yine gelişme yok
doktora bir sinir oluyorumki sormayın niye en yüksek dozda ilaç vermiyo diyorum meğerse bir de yumurtaların aşırı tepki verme riski varmış
benim çatlatma iğnem elimde kaldı hiç kullanamadım doktor diyoki sabret onu da kullanacağımız zaman gelecek benim gözyaşları sel olmuş eşime diyorumki gel ayrılalım seni çocuksuz bırakmaya hakkım yok sen de baba olmalısın ama benimle olmuyo eşim diyo ki sen ne saçmalıyosun
bana hep destek oluyo sağolsun derken doktor yumurta geliştiren iğnelere geçmeye karar verdi menogonla başladım ama inanmıyorum hala gelişme yok o olmadı gonal f e geçtik maddi yönden resmen resmen battık kontrole gittiğimde 1 tanecik yumurtam gelişmişti o da tam değil yani zorla 14 mm olmuş doktor heyecanlandı bu 2 gün sonra 17 mm olur dedi çatlatma iğneni yaptırırsın
ben hiç ihtimal vermiyorum ama eşimle gittik iğnemi yaptırdık diğer gün ilişki olacak annem dediki kzızm illa sütün buharına oturmayı ihmal etme iyi gelir
annemin hatrına ilişkiden önce sütün buharına da oturdum bi yarım saat kadar
günler geçti ve benim adet günüm geldi yüzüm sivilcelenmiş karnım ağrıyo göğüslerim ağrıyo ben diyorum ki kesin adet olucam
doktoru aradım randevu almak için dedimki benim adet günüm gelmiş yarın olurum heralde öbür güne randevu almak istiyorum(aklımca tedaviye devam edicem onun için randevu alıyorum)
doktor dediki yarın adet olmazsanız kanda beta hcg baktırın tamam dedim yarın oldu ben adet olmadım eşim zorla hasataneye götürdü kan vereceksin dedi ben inatla adet olmak üzereyüm diyorum 1 saat sonra sonuç çıkacaktı eşime dedimki beni eve bırak beni eve bıraktı heyecandan hastanede benim sonucu bekliyor ben de ona acıyorum yazık heveslendi ama olmayacak diyorum o sırada tlf çaldı eşim arıyor kalbim küt küt atmaya başladı telefonu açtım eşimin sesi gayet sakin sonucun 4.67 çıkmış dedi ben de dedimki e biliyodum böyle olacağının boşuna baklaedin o kadar sonra eşim gülmeye başladı yok yok sonuç 70 çıkmış hamileymişsin aşkım dedi inanamadım ağlamaya başladım
eşim eve geldi birbirimize sarıldık inanamıyoduk hemen aileleri aradık haber verdik onlar da çok mutlu oldular
şu an oğlum 3 aylık olduNazar
darısı tüm isteyenlerin başına
asla umudunuzu kaybetmeyin:9:

SIKILMADAN zevkle okudum ve ben bile duygulandim :70: Allah tum isteyenlere versin ins.. bende pko luyum cocuk henuz dusunmuyrz ama ben bu hastalik yuzunden cok bunalimdayim :( duzene girmesi icin bi kac kez hap kullandim ama duzelmedi birakinca yine ayni yurtdisinda yasiyrm ilac fln kullanmiyrm doktorada gitmek istemyrm kendi kendine duzelir belki diye benimkide bi umut iste ins Allahim bu hastaliktaki tum kadinlara sifa verir hayirli evlatlar nasip eder

SIKILMADAN zevkle okudum ve ben bile duygulandim :70: Allah tum isteyenlere versin ins.. bende pko luyum cocuk henuz dusunmuyrz ama ben bu hastalik yuzunden cok bunalimdayim :( duzene girmesi icin bi kac kez hap kullandim ama duzelmedi birakinca yine ayni yurtdisinda yasiyrm ilac fln kullanmiyrm doktorada gitmek istemyrm kendi kendine duzelir belki diye benimkide bi umut iste ins Allahim bu hastaliktaki tum kadinlara sifa verir hayirli evlatlar nasip eder

amin canım inşallah düzelir Allah herkesin gönlüne göre versin:49:

merhaba arkadaşlar sizden bilgi almak istiyorum ben..
geçen ay doktora gittim bebek için doktor muayene etti pko olduğunu söyledi sol yumurtalığımın kötü olduğunu sağ ona nazaran biraz daha iyi olduğunu söyledi belirtilerinide söyledi adet düzensizliği ,kilo, tüylenme, sivilce bunlar olur dedi ama hiç biri sende yok dedi..aklım karıştı pko da ne gibi belirtiler var nasıl oluyor bana bir anlatırsanız çok sevinirim araştırıyorum okuduklarımın arasında hiçbiri bende yok...

her adet günümden sonra doktora gitmekten ,ağlama krizlerine girmekten, ben ağlarken eşimide ağlatmaktan, artık etrafımdakilerin bebek yokmu sorularına cevap vermekten nefrett ediyorum:43:evet olmuyor ,sorun bende demek istiyorum ama diyemiyorum...ama şu konuda okadar şanslıyımki dünyanın en şanslı kadınıyım , bu kadar mükemmel güzellikte bir kalbi olan adamla evliyim ...ben ağlarken ağlayan ben gülerken gülen...ya hiç olmazsa dediğimde sen sağlıklısın ya sen hep benim yanımda olda boşver olmasın diyen ,kendini üzme bak etrafına olsa bi dert olmasa bi dert diyen allah herşeyin hayırlısı versin hayırsız olacaksa istemem diyen (bu arada deli gibi çocuk seven kocam)olmazsa ya ya beni bırakırsan dediğimde saçmalama ölene kadar beraberiz biz diyen,sana bunu yapmaya hakkım yok baba olmak seninde hakkın dediğimde sensiz hiç birşeyin anlamı yok benim çocuklarımın annesi sen olmalısın diyen,olmuyorsa hayırlısı buymuş buda bizim bu dünyadaki sınavımızmış diyen ,her doktra gidişimde benimle gelen ,dünyanın en iyi adamı o benim kocam...

fatmacım canım şiir süperdi çok duyguluydu... inşallah dediğin gibi uğurlu gelir herkese:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

inşşş canım emın ol her okudugumda elımde olmasada gozlerımden hep suzuluyo yaşlar cok guzel anlatmış şiir bızım durumumuzu ama asla umudumu yıtırmıorum herşeye bedel olan o duyuguyu tadıcam bende:59:

esmacım ben meryem suresıne basladım dedım ya sen nasıl okudum hergun aralıksızmı nette bı yerde 41 kere okunması gerketıgını soluyolar bı de ben adet olabgım ya gunum de geldı cok hafıf pembemsı akıntı gelıo kuran okussammı acaba okumasammı

arkadaşlar merhaba.2,5 yıllık evliyim ve 2 yıldır korunmuyoruz ama bebek olmuyor.rahim filmi, sperm testi, ve bununla birlikte bütün hormon testlerini yaptım.sonra dr sana klomen verelim dedi. ben normalde klomeni 5 kere kullandım her seferinde yumurtalarım 20 mm oluyordu ve 3-4 tane oluyordu ama hamile kalamıyordum. doktorum bende hiçbir sorun olmadığını eşimdede olmadığını aşılama olmam gerektiğini söyledi.eşim istemedi ve dr. değiştirdim. dr. adetimin 12. günü yumurtamın 15 mm olduğunu söyledi ve yumurtaların zayıf çalışıyor dedi.sorunumuzu nihayet 2,5 yıl sonra öğrenmiş olduk. bana bu ay gonal-f verdi. kullandım ve adetimin 12. günü 23. ve 22 mm yumurtalarım oluşmuştu.çatlama iğnemide oldum.ilişki söyledi.dediği herşeyi yaptık ve sonuç 16 martta belli olcak.dua edin lütfen. Bu arada birşey sormak istiyorm.adetim çok düzenli, kıllanma yok ben buna rağmen pko hastasımı oluyorum.allahım herkese nasip etsin.:43::43:

Back