Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

Ayyy kasıklarımda 3 gündür bi ağrı var bıçak saplanıyo sanki göğüslerimde çok ağrıyor
regl mi olucam onun ağrısınada benzemiyor pek anlamadım gitti :97:

slm incili kadınlar:) sayfaların basında bı baktım benımle aynı sıkıntıları yasayan bı cok kısı var bıraz bıraz ılerledıkce umut dolu haberlerınıze tanıklık ettım oyle rahatladımkı..benım hıkayem soyle kızlar,ben mayıs ayında evlılıgımın 3.yılına gırmıs olucam 1,5 sene korunduk bız korunmayı bıraktıktan sonra 1 nısanda sürpriz bi sekılde hamıle oldugumu ogrendım ama ogrendıkten 18 gun sonra kendılıgınden dustu ne yalan soylıyım o zamana kadar bebek ıstemıyodum..dusukten sonra benım hep duzenlı olan adetım 10 gun arayla gelmeye basladı tabı benım ıcıme sızı düşmeye basladı bıseyler ters gıdıyodu 2 ay sonra falan hormon tahlılı yaptırdım prolaktınım yuksektı veee bende incili (pkolu)oldugumu ögrendım hemen klomene basladım ılk ay hıc yumurta olmadı 2.ay prolaktını dusurduk 16mmde kaldı yumurtam 3 ay yumurtam buyudu catladı esım yanımda değildi son ayda yanı gecen ay yumurtam cok fazla buyudu tabı ben gerılmeye yorulmaya basladım eşimde bu hallerıme alısamadı bazen bı yazıyla umıtlenıp havalardayım yerımde duramıyorum bazen umutsuz yazılar okuyorum (pkoluların düşük yapma riskı fazlaymıs gıbı) baslıyorum aglamaya esım daha hamıle kalmadan düşük yaparım korkusuyla yasıyosun ıyıce bıraktın kendını toparlan dıyo ama nafıle tedavı gorupte ınsan nasıl kafasından atarkı bu dusunceyı?gelelım bu aya kızlar rahım fılmı cektırdım adetımın 8.günü bu ay ılac falan kullanmadım 15 gun ıncır kuru yaptım adetın 15.günü yumurtm 14mm doktorlar bılıyosunuzkı moral bozmayı severler bazıları tabı.adet dongum 32 nıye umutsızlıge kapılıyımkı dıye dusundum ve adetımın 18.gunu yıne gıttım yumurtam kendı kendıne 19mm olmustu doktor aa süper hemen ıgne yapalım kendı vucudunu cok ıyı tanıyosun dedı ertesı sabah 10da catlatma ıgnemı yaptırdım henuz ıgne yapalı 5 gun oldu beklemedeyım kızlar face booktan herhangı bı ırtıbatınız varmı dertlesmeye cok ıhtıyacım var bu aralar kımseyle paylasamıyorum öpüyorum hepinizi rabbım hepımızın yardımcısı olsun...

lachennn canım öncelikle geçmiş olsun kaybettiğin bebeğine üzüldüm ama ne güzel kendiliğinden hamile kalmışsın baksana... ayrıca pkoluların düşük yapma riski fazla diye düşünme bebişin geleceği varsa ne yapsan da düşmez zaten... hem bak yumurtan da büyümüş çatlatma iğneni yaptırmışsın en heycanlı günlerin bunlar... stresle geçirme lütfen bu günlerini akışına bırak... ben her zaman diyorum arkadaşlara stres yapma kafaya takma oluruna bırak hayırlısı de... biliyorum zor biraz takmamak ama en iyisi bu canım...
inşallah 10 gün sonra senin de güzel haberlerini alırız burdan

evet evet ıste boyle güzel sözlere cok ıhtıyacım var:) senın ılk sayfandakı yazını okuyunca cok mutlu oldumm darısı bızım basımıza.

unutmadan bısey sorucam sana son ıkı aydır adete yakın değide yumurtlamaya yakın yuzumde 3,4 tane sıvılce cıkıyo su an cene bolgemde 3,4 sıvılce var yıne doktora sordugumda pkolulrda androjen hormonu yukseklıgınden olur dedı yanı bu hormon yukselmesının gebelık uzerınde bı etkısı varmı sankısıvılcelerımı gorunce bu ayda olmadı galıba dıyorum

bence sivilcelere pek takma canım bende yumurtlama dönemi değil de adet dönemimde mutlaka çıkardı ve hamile kaldığım ay adet dönemimde yine sivilce çıktı onun için hamile olduğuma hiç ihtimal vermemiştim ama demekki pek bi ilgisi yokmuş
bir de doktorun pkolularda olur demiş de benim çevremdeki bayanların %90 ında adet döneminde sivilce çıkıyor ve bunların büyük çoğunluğu pkolu değil...
sonuç olarak diyebiliriz ki sivilce mivilce boş... sadece stresten çıkıyor bence tek nedeni bu

sağol cnm cvbın için

tıpkı sizler gibi bende pko hastasıyım . 15 aylık evliyim ve hiç korunmadık bebek istiyorduk çünkü.olmadı nasip işte 1 yıl bitince doktora gittik ve adını bile daha önce duymadıgım pco hastalıgı çıktı. doktor bebek olmamasına sebep degil bu şekilde anne olabilirsin dedi. ama yinede can sıkıcı 4 aydır seraphone kulanıyorum. tedaviye yeni başladım bu hapları daha ne kadar kulanacagım bilmiyorum ama duyduguma göre kist oluşturuyolarmış korkuyorum hapı yutmak hiç içimden gelmiyor zaten pco dedi. cocuk sahibi olacagım derken tamammen kısırlaşmaktan korkuyorum doktorum tecrübeli ama yinede hastalık bu
ahh bebebişler annelerinizi üzmeden gelseniz keşke

canım ilacı kullanmaktan çekinme kısırlık falan yapmaz merak etme yeterki doktor kontrolünde kullan... kist oluşsa bile adet olunca yok oluyo kalıcı bişey değil yani
Allah kolaylık versin

slm esmacim nasilsin ben cok rahatsizim yaaa.. cok agri cekiyorum kasiklarimda ve bugun 4 gün gecikmeyle adet oldum ama pedim kirlenmiyor sadece peceteyle silince gözüküyor, test negativ bu arada, burda karnaval nedeniyle benim doktorum tatilde carsambaya kadar, hissediyorum adetim geldi cünkü insan hassas oluyor, ama agrilarim ve gögüs agrimi anlayamadim, mecbur hastaneye acile falan gidicem artik bu gecede uykumda sancilar olursa.. senin face varmis bana özelden yazsana birbirimizi ekleyelim eger istersen tabi

canım ilacı kullanmaktan çekinme kısırlık falan yapmaz merak etme yeterki doktor kontrolünde kullan... kist oluşsa bile adet olunca yok oluyo kalıcı bişey değil yani
Allah kolaylık versin

azcık sakinleştim canım çok teşşekkür ederim herkez bişi diyo tedaviyle ilğili sanırım duymamalıyım kafa karıştırmaktan başka bişeye yaramıyormuş malesef:26:

slm canım test negatif çıkmasa acaba hamilemisin diycektim ama değilmiş acaba strestenmi böyle oluyo kendini sıcak tut sancılarına iyi gelir ama dayanamıyosan tabiki doktora git canım başka bir kadın doğum uzmanına da gidebilirsin doktorun gelene kadar

azcık sakinleştim canım çok teşşekkür ederim herkez bişi diyo tedaviyle ilğili sanırım duymamalıyım kafa karıştırmaktan başka bişeye yaramıyormuş malesef:26:

sen herkese kulak asma canım milleti dinlesek ooooohhh kafayı yeriz..
doktoruna güven gerisini boşver inşallah güzel sonuçlar alırsın

slm kızlar aranızda şeker ilacı dıe adladırgımız metformın ilacını kullanan varmı suan kullanıorum pco hastalrına verıo doktorlar hem zayıflatıo hemde yumurtaları desteklıo ben istedım doktorum yazdı bunda 5 yıl oncede doktorum vermıstı ama ben kulllnamadım mıde bulantıısı halsızlık ve ishal yaptı.suan da aynı boleyım ama gunde 1 e dusurunce iiyim 850mg lık kullanıorum bakalım faydası olcakmı..

fatmacığım canım adet oldunmu olmadım demiştin en son tahlil yaptırmıştın tiroide falan bakılmıştı sonuçların nasıl
sadece metformin mi kullanıcaksın yumurta takibini bıraktınmı canım

ben kullanıyorum canım pko için metformin içeren glifor diye bi ilaç gunde 2000 mg alıyorum sabah 1 aksam 1 artı hipotriodim var onun içinde ilaç kullanıyorum pkonun yanı sıra hipotrioidlerde zor hamile kalıyor cunku hipotriod hormanları bozdugu için yumurtlma dongusude bozuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…