• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Overliler Umudunuzu Yitirmeyin İşte Benim Hikayem

yok öyle birşey eğer kişinin yapılan tahlillerde hiçbir problemi görünmüyorsa,ultrasonda hiçbir problem yoksa(yani kist,yumurtalıklar,rahim kalınlığı,rahim filmi vb.)1 yıl düzenli ilişkide hamile kalma beklenir,ama sana pko demişler,pkoda her ay büyümeden kalan küçük yumurtalar kiste dönüşür ve yumurtalık ağzında inci gibi dizilirler buda hamile kalmanı engeller,bunun içinde tedavi şarttır,ben çok araştırdım,3yılda tedavilerle uğraştım,sen bilirsin ama o küçük kistlere her ay bir yenisi eklenir,onlarla mücadelede zaman gerektirir

hatirladigim kafdariyla doktor 2 kist gormustu bende oyle gordum ama doktora gittigimde yumurtlama evremdi belki olgunlasan yumurtalardi bilmiyom burdada goruncem kara verdim.

sagol canim esim iyi simdi onla konuusyodum dun normal tahlil yaptirmis bisey cikmadi bugun spermiyogram icin gitcekti ama bekledigi kisi gelmeyice gitmemis calisiyo iyi gibi bende bugun ona dicem doktora gitcem diye bi tercuman falan bulsun bakalim gidip tahlil falan yaptirayim burda baksinlar ultrasonla tahlle bakalim burdada pko dicekler mi eger oyleyse hemen tedaviye basliyim diyom.

ohh allaha sukur cnm ınsallah spermıyogramda ıyı cıkar

ya tutarsa mı yapıolar :) walla ben sunu bılır sunu derım rabbım ol derse olur gerısı bahane walla ama bız elımızden gelenı yapalım takdırı allaha bırakalım ınsallah bzde mutlu oluruz bebek haberıyle be ablacm

inşallah neden olmasın,yaş faktörü çok önemli okadar gençsinizki begümcüm öyle büyük sorununda yok,allahın izniyle olur,tekrar söylüyorum ben sende çok rahatım

hatirladigim kafdariyla doktor 2 kist gormustu bende oyle gordum ama doktora gittigimde yumurtlama evremdi belki olgunlasan yumurtalardi bilmiyom burdada goruncem kara verdim.

tabi git bakalım,birde araştırıp kendine bir doktor edin,jinekolojide doktor değiştirmekte doğru değil,ama güvenebileceğin birisi olması lazım,bakalım git ne diyecekler pkomusun,pkoyuda nette iyice araştır,her sitede oku,bilgilenerek git,tedavi şekline bakki,doktora konuşacak konun olsun,acaba aynı şeyleri söyleyip aynı şeyimi yapacak

tabi git bakalım,birde araştırıp kendine bir doktor edin,jinekolojide doktor değiştirmekte doğru değil,ama güvenebileceğin birisi olması lazım,bakalım git ne diyecekler pkomusun,pkoyuda nette iyice araştır,her sitede oku,bilgilenerek git,tedavi şekline bakki,doktora konuşacak konun olsun,acaba aynı şeyleri söyleyip aynı şeyimi yapacak

en son gittigim doktor pko demisti ama ben yumurtlama donemimde gitmistim simdi dusunuyomda acaba o gelisen yumurtalar olmasin diye neyse gidecem burda ama iste nasil derdimi anlatacam ahh turkiyede olsaydim altini ustune getirirdim ya neyse vardir bundada bir hayir.baya arastirdim pko yu ama hic bir belirtsi yok bende ne killan ma ne adet duzensizligi ne digerleri sadece adet olmadan bi gun once 2 uc sivilce en fazla bilmiyom hayirlisi bakalim.

ahh bende rahat olsam.. sıterlerde bebek kıyafetlerı oyuncakları goruyorm ahh almamk ıcın zor duruyorum

seni iyi anliyorum begum of.butun gun kendimi oyaliyorum da aksam olunca aklim hep bebekte.kime ne yaptim da bunlar oluyor diye isyan edesim gliyor.esim hep destek bana moral vermeye calisyor ama yok olmuyor..

Merhaba arkadaşlar ben yakında evleneceğim. Bir süre korunmak istediğim için kadın doğum uzmanına gitmiştim. Doktor ultrasonda yumurtalıklarıma baktı, iki yumurtalığımda da küçük küçük kistler varmış. Doğum kontrol hapı yazdı ve benden tiroit ultrasonu istedi adetin 1 günü kontrole gelmemi istedi. Doğum kontrol hapını bitirdikten sonra özel bir hastanede tiroit ultrasonuma bakıldı çok şükür bişey çıkmadı genel cerrahi uzmanı hormonlar için kan testide istemişti. Onlarda normal çıktı. En son hastaneden ayrılmadan başka bir kadın doğum uzmanına da görüneyim dedim.Doktor ultrasonda bakınca ''kistler sönmüş'' dedi. İki yumurtalığımdada küçük küçük kistler vardı dediğimde ''O halde sen büyük ihtimal polikistik oversin'' dedi. Evlendikten sonra 1 sene kadar çocuk sahibi olamazsam tedaviye başlayacakmışım. Adetimin 1. gününde tekrar ilk kadın doğum uzmanıma gittim ama o böyle bişey söylemedi bende sormadım. Tekrar bir ay sonraya kontrol verdi o zaman sorucam.. Arkadaşlar bide bende bu rahatsızlıkla ilgili belirtilerin hiçbiri yok. Tüylenme, fazla kilo, adet düzensizliği vs yok bende. Sadece adet dönemimi sancılı geçiriyordum. Aranızda benim gibi belirti görmeden bu rahatsızlığı yaşayan var mı?

tamam ama bu daha çok seni ve yumurtalıklarını etkiler biliyorsun değilmi,girme o sitelere

ablacım sana akıl danısıcam bıraz uzun yazıcam okursen sıkılırsan kusura bakma sımdıden ama en ıyı sen bulabılrsn cozum dıye dusundum.. ben martta ılk kez puregon ve catlatma ıgnesı vuruldm bılıyosn sonrada adet oldm ve rahım fılmı smdı bu ay adet olnca yıne puregon ıste.. bı yandan da ıbrahım saracoglu hoca bırak tedavıyı gereksız yere hormon alma adetın 3.gunu FSH PROKLATIN E2 hormonlarına tekrar baktırıp yanıma gel sana bı kur solucem dedı.. esımde annemde gogus kanserı oldugu ve benım rısklı kısımda yer aldıgım ıcın hormon almamı ıstemıyo dıyokı bı ıbrahm hocayı dene sonra bı kac olmazsa yıne devam edersın.. coook kararsız kaldm ablacım sence ne yapmalıyım?

ablacım sana akıl danısıcam bıraz uzun yazıcam okursen sıkılırsan kusura bakma sımdıden ama en ıyı sen bulabılrsn cozum dıye dusundum.. ben martta ılk kez puregon ve catlatma ıgnesı vuruldm bılıyosn sonrada adet oldm ve rahım fılmı smdı bu ay adet olnca yıne puregon ıste.. bı yandan da ıbrahım saracoglu hoca bırak tedavıyı gereksız yere hormon alma adetın 3.gunu FSH PROKLATIN E2 hormonlarına tekrar baktırıp yanıma gel sana bı kur solucem dedı.. esımde annemde gogus kanserı oldugu ve benım rısklı kısımda yer aldıgım ıcın hormon almamı ıstemıyo dıyokı bı ıbrahm hocayı dene sonra bı kac olmazsa yıne devam edersın.. coook kararsız kaldm ablacım sence ne yapmalıyım?

merhaba canim,yasin kac bilmiyorum ama bi kac ay bitkisel tedavi deneyebilirsin.sonucta eskiden ilac mi vardi hersey bitkiyle yapiliyordu.ben inaniyorum bitkisel tedaviye.yine de sen bilirsin.

merhaba canim,yasin kac bilmiyorum ama bi kac ay bitkisel tedavi deneyebilirsin.sonucta eskiden ilac mi vardi hersey bitkiyle yapiliyordu.ben inaniyorum bitkisel tedaviye.yine de sen bilirsin.

23 tatlım :) bende ınanıyorum hatta rabbım ol dedıkten sonra hıcbıseye gerek olmadgnıda bılıyorum.. esım ben hormon aldıkca korkuyo annemden dolayı bnde kararsz kaldm adette olmadm hala.. dun aksam fortel gebelık testı yaptm negatf cıktı sıvılcemde cıktı ama adetım 10gun gctı

canımsın,ben başından beri söylüyorum sana bırak tedaviyi,bitkisel kür kullan bencede ama annendeki sağlık problemini söyleki birini yaparken başka tarafın bozulmasın,hiç kararsız kalma,2yıl boyunca aldığım hormonun haddi hesabı yok,baş şimdi hem şekerim,hem tansiyonum yükseliyor,mutlaka vücuda zararı oluyor,istem dışı haddinden fazla çalışıyor çünkü,o nedenle başından beri çok gençsin dememin sebebi bu,ibrahim hocayı dene birde bellimi olur,ha oda olmadı çareni ozaman ilaçlarda ararsın,eşinde aynı şeyi söyledikten sonra,tahlilini yaptır,sonuçlarını banada yaz,bakalım ne kürü verecek sana

canımsın,ben başından beri söylüyorum sana bırak tedaviyi,bitkisel kür kullan bencede ama annendeki sağlık problemini söyleki birini yaparken başka tarafın bozulmasın,hiç kararsız kalma,2yıl boyunca aldığım hormonun haddi hesabı yok,baş şimdi hem şekerim,hem tansiyonum yükseliyor,mutlaka vücuda zararı oluyor,istem dışı haddinden fazla çalışıyor çünkü,o nedenle başından beri çok gençsin dememin sebebi bu,ibrahim hocayı dene birde bellimi olur,ha oda olmadı çareni ozaman ilaçlarda ararsın,eşinde aynı şeyi söyledikten sonra,tahlilini yaptır,sonuçlarını banada yaz,bakalım ne kürü verecek sana

canım ablacım demıstım ya annem de meme kanserı var allaha sukur 2 yılı bıttı sorunsuz suan masllah ıyı fakat ben en onemlı rısk gurubnda oldgm ıcın hormon almam ıyı degılmıs

canım ablacım demıstım ya annem de meme kanserı var allaha sukur 2 yılı bıttı sorunsuz suan masllah ıyı fakat ben en onemlı rısk gurubnda oldgm ıcın hormon almam ıyı degılmıs

tamam işte tatlım daha neyi düşünüyorsun,allah korusun sana birşey olsa ne olacak,sen önce sağlığına bak,bu riski bile bilede hormon alınmazki,

Back