Polikistik overdan hep birlikte kurtulalım

Kevsserr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2019
6
1
32
Arkadaşlar merhaba
Zaman zaman girip okusam da sırf bu konu için buraya üye oldum.
Direk konuya giriyorum
Yaklaşık olarak 7 sene önce kol bacak ve koltukaltı bölgelerime lazere başladım. Hiçbir bölgem tamamen bitmedi çünkü çok düzenli olarak gitmemiştim ve bitmemesini bu sebebe bağladım.
Daha sonra yüzüm için başladım ve yüzümde seanslarıma çok düzenli bi şekilde gittim, seanslarım bitmesine rağmen yüzümdeki tüyler bitmedi. Hatta jilet kullandığım için çene altımda ve yanaklarımda eskiye nazaran bi tık daha artmış oldu. Lazerin yapan abla bu zamana kadar ciddi anlamda güzel sonuç alman lazımdı hormonal bi problemin olabilir mi demesi üzerine ben endokrine gittim. Doktor kan testi ve ultrason istedi. Kansızlığım hep vardı sürpriz olmadı. Ama ultrasonda polikistik over çıktı. Adetim de hep düzenlidir hiçbir sıkıntım olmaz günü gününe olurum her ay. Adet düzenimin bozulmasından korkan doktorum herhangi bi doğum kontrol hapı vermedi.
Daha sonra ben sadece yüzüm için iğneli epilasyona başladım. Gittiğim 10 seansı geçmiştir azalma var ama en geç ayda bir mutlaka gidiyorum . Gitmesem aşırı derecede rahatsız oluyorum. Çenemde yanaklarımda hala kalın tüyler tekrar tekrar çıkıyo ve artık aşırı derecede canım sıkılmaya başladı.
Bu arada saç problemim de var dökülüyo ve kesinlikle salamıyorum açıklık çıkıyo ortaya. İkisinin de sebebi polikistik, ne yapmam gerekiyo, benim durumumda olan varya lütfen yazabilir mi?

Bende polikistik var ama dediğiniz gibi bir tüylenme problemi bende olmuyor, benim tüylerim normal çoklukta ama tek sorun çok koyu renk ve sert , hayıt otu tohumu öneririm ben de kullanacağım bir türlü düzenli kullanamadim..
Doğum kontrol hapı kullanman kıllanam konusunda ise yarayabilirdi aslında ben 5 yıl kullandim, şimdi çocuk istediğim için bıraktim, bıraktığım gibi pko belirtileri arttı kilo aldım ve sivilceler artti vücudumda daha önce yoktu bunlar Yasmin kullanırken

Kilo varmı ? Bendede var polikistik benimde adetim hep düzenlidir tüylenme yüzümde var bende lazere giderdim ama şimdi sanki hiç gitmemişim gibii.. Doktor kilo vermemi önerdi bu yüzden hamile de kalamıyorum üzülmeme rağmen oturmuş şuan chips yiyorum

Cevap için teşekkür ederim öncelikle.
Endokrindeki doktor doğum kontrol hapı vermeyi uygun görmedi. Adet düzenim bozulmasın diye. Aldactone diye bi hap verdi 6 ay kullanmam için ama ben onu kullanmadım açıkcası.
Polikistik için soğan kürünü duymuşsunuzdur. Onu yapsam faydasını görür müyüm acaba. Bu tarz şeylerde bitkisel şeylere daha fazla inanıyorum nedense

Kilom normal 57 kiloyum. Bi yandan saçlarım bi yandan tüylenme, her yol polikistik overa çıkıyo ne yapıcam şaşırdım inanın. Bu arada ben bekarım. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

Bende polikistik overliyim ve adetlerim düzenli, tüylenmede çoğalma problemi yaşamadım ama çabuk ve koyu renk çıkmaya başladı gibi hissediyorum kilo almaya başladıktan sonra. Her ne kadar düzenli epilasyon olsa da kesin çözüm ne olur bilmiyorum bende, özellikle bıyık bölgesinde koyu renk çıkması çok can sıkıcı oluyor. Önerisi olan varsa diye bende takip edeyim

Benim tüylenmelerimin çoğalmasının sebebi daha önceden lazere gittiğim için jilet kullandım haliyle, azalmasına etki etmediği gibi bi de tüylerim coştu, iğneliden sonra sert kıl şeklinde çıkmaz deniliyo ama gayet de çıkıyo çenemde boynumda

Pkoda en zoru da bu tüy işiyle uğraşmak gerçekten. Benim çene boyun bölgesinde bir artış olmadı henüz çok şükür ama bu kadarı bile can sıkıyor. Üstüne bir de çocuk için uğraşınca daha da stresli

Malesef kilo yapıyor bazılarında bende yapdığı gibi veremiyorum hiç bir normal rejimle

Soğan kürü polikistik içşn iyi diyor Saraçoğlu adetim bittikden 2 gün sonra başlicam 2 haftalığına

Tam olarak nasıl yapıcaz onu ben de denemek istiyorum. Belli bi tarihi var mı? Deneyelim en azından . Bi çok kişiden iyi geldiğine dair güzel yorumlar okudum
Soğan kabukları soy ortadan böl suda kaynat ılık içmek lağzım her sabah aç karınla 15 gğn YouTube da Saraçoğlu soğan kürü yaz detaylı söylüyor

Aynen bende de aynısı var malesef Allah bize kolaylık versin bende yoruldum ama umutsuz değilim bir gün geçecek insaAllah

Arkadaşlar adet olmak istiyorum epey bir gecikdi her yanım sivilce doldu
Şişip duruyorum var mı adet söktürücü önerisi
Dopastun ice bilirsin ama bence maydanoz yada soğan kürü dene söktürür aslan pençesi kürüde bende işe yarıyor

Bununla barisik yasamayi ogrenmeliyoz kafaya taktikca daha da kotuye gidiyo karb ve seker hayattan cikarip normal hayatiniza en az yarim saat yuruyus ekleyerek kilo almamaya dikkat ederek meyveyi Bile dozunda yiyerek ancak bu sekilde barisik yasanir yoksa hayati husran eder adet olamadikca sivilce kil tuy artisi kilo almaya yatkinlik hepsi olur o yuzden size tavsiyem kilo almamaya ozen gosterin

Hatta ben bishara endokrin gittim dr sikayetiniz nedir dedi pko dedim bana direk ne tahlil bakarim ne bi ilac veririm sen hayatin boyunca diyet ve spor yapmak zorundasin senin dermanin bu ikisi buralarda arama derdini demisti

Veee sikayetler zayiflayinca azaliyo arkadaslar canli tecrubeyim bu konuda cok ceken ve tecrube eden biri olarak yaziyorum bunlari
Ilk olarak bebegin hayirli olsun canim:) Ne kadar kilo verdin peki? bende insülin direncide oldugu icin pek kilo veremiyorum. Tüylenmeleri artik gectim hamile kalamiyorum ve ilaclar yüzünden 15 kilo aldim simdi onlari vermeye calisiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…