Polikistik over :/

Canım ben de PKO hastasıyım. Bir kızım var ikinci için çalışmalara başlayacağız. Pko lu cok arkadaşım var, yani sık görülen bir rahatsızlık sorun yapma kendine, benim pko lu arkadaşlarımın birer ikişer çocukları var. Pko adet düzensizliği yapar, adet periyotların 35-40 güne kadar çıkabilir. Tüylenme yapar, kilo yapar. Bende kilo yok ama adet düzensizliği var mesela. Kişiden kişiye belirtileri değişebilir. Bir tür yumurtalık işlev bozukluğu ama çok sorun teşkil etmez senin için. Bebek yapmada en önemli nokta düzenli adet olmaktır, her ay 28 günde bir adet olan da 35 günde bir adet olan da düzenli adet olur, periyot süresi herkese göre değişir. Sen düzenli adet olduğun için bebek yapmanda bir problem olmaz, yumurtlama zamanlarını tahmin etmek ve o zamanlarda ilişkiye girmek için adet düzeni önemli. PKO düzensiz adet yaptığı için yumurtlama zamanları bilinemez o yüzden bebek sahibi olmak biraz uzun sürebilir.

Başka bir doktor daha görse iyi olur bence tek doktorla kalma. Eğer o da pko var derse sendeki versiyonu hafiftir, diyorum ya adet düzensizliğin olmadığı için bebek sahibi olmanda etki yapmaz.

Zaten artık adet düzensizliği de problem değil, doktor adetinin 5.günü başlanan ve yumurtlamanı sağlayan bir ilaç verir. İlaç yumurtlamanı ve yumurtaların gerekli büyüklüğe gelmesini sağlıyor. Yumurtaların olgunlaştıktan sonra döllenmeye hazır olması için çatlatma iğnesi yapılıyor (çok ucuz ve kolay) sonra sana ilişki için uygun günleri söylüyor doktor. Doğal yollardan hamile kalamayan bir çok kişide bu tedavi uygulanıyor.)

Bir arkadaşım vardı pkonun çok çok ağır versiyonunu geçiriyordu. Doktor çocuk sahibi olman zor demişti bekarken. Cocuk sahibi olmam zor diye korunmak istemedi, evlendiği gece hamile kaldı:) 3 ay önce ikinci çocuğunu doğurdu:)

Eğer doğum kontrol hapı kullanmak istersen de diane35 çok iyidir, korumadan daha çok tedavi için (pko, ağrılı adet vb) kullanılır.

Çareler tükenmez. Bence pko.yu kafana takma hiç.Geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
Sagol canim hic bir zararini gormedin demi

yok canım bi zararını görmedim tam tersine faydaları benim için baya fazlaydı.. piyasada birden fazla doğum kontrol hapı var ama her ilaç herkese verilmez, hepsinin içerisindeki etken madde farklı.. doktorun hangisini verirse onu kullanmalısın..

Çok teşekkür ederim canım bunca açıklaman için. Bilmediğim için korktum biraz açıkcası, aynen tek doktora bağımlı kalmıcam tekrar başkasına daha gidicem içime sinmedi çünkü. Bide internete baktım lh ve fsh oranı 2.5-3 olunca pko tanısı konuluyormuş. Bende adet düzensizliği yok, ultrason normal, lh fsh oranı 1.45 böyle olunca da içime sinmedi tabikide kısmet yani arkadaşından örneği varmış kesinlikle olmaz dersin çocuk sahibi olursun olur dersin olmaz felan Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin :) 2 gündür diane35 kullanıyorum bende

canım ben de pcosluyum ama adet düzensizliğim var iki yılda 14 kilo aldım hiçbi düzzenim değişmeden sivilcelenme kıllanma vardı ultrasonda bisürü kist çıktı hormonlarda da erkeklik hormonu biraz yüksek çıktı bunlar olması lazı pcosluyken. kullanma ilacı başka doktra git bence.

Bende de öyle şikayetler olsa tamam içime siner de şu durumda pek sinmedi gitmeyi düşünüyorum bende, inşallahh düzelir adet düzensizliğin sıkıntılarınn

Bende de öyle şikayetler olsa tamam içime siner de şu durumda pek sinmedi gitmeyi düşünüyorum bende, inşallahh düzelir adet düzensizliğin sıkıntılarınn

teşekkür ederim canım ben 6 ay kullandım biraz rahatladım doktorum artık kilo vermelisin dedi bu kistlerin tekrar oluşmaması için. ama biliyosun ki pcos olunca kilo vermek çok zorlaşıyor bi ayda 1 kilo zor veriyorum. ama pcos zaten ultrasonla kesin teşhiis konulan bişey benim ultrasonda görünmesine rağmen 3 doktora gitmiştim sonuçta doğum kontrol hapı hormon hapı canım emin olmadan asla kullanma umarım sende pcos yoktur

lh hormonu yuksek canım normal degıl ama pkon çok hafıf mesela ben ılerı derece pkoyum fsh 3 cıkıyor lh 13 o dereceyım yanı ama hamıle kalıyorum kolayca pko kısırlık degıl

Teşekkür ederim canım inşallah, Allah yardım etsin herkese. Bende nette yorumları okudum da hep adet düzensizliğinden, sonra ultrasonda çıkmasından bahsedilmiş tekrar burda sizlere bi danışmak istedim.

lh hormonu yuksek canım normal degıl ama pkon çok hafıf mesela ben ılerı derece pkoyum fsh 3 cıkıyor lh 13 o dereceyım yanı ama hamıle kalıyorum kolayca pko kısırlık degıl

Peki neye göre pko tanısı konuyor? Lh hormonunun kaç olması gerek? İnternette araştırdım lh fsh oranına 2.5-3 olunca pko tanısı konduğunu okudum benim 1.45 çıkıyor kafam karıştı :)

Peki neye göre pko tanısı konuyor? Lh hormonunun kaç olması gerek? İnternette araştırdım lh fsh oranına 2.5-3 olunca pko tanısı konduğunu okudum benim 1.45 çıkıyor kafam karıştı :)
hormona gore ultrasona gore kıllanma sıvılce kılo problemı kılo olmasa da gobek cevresınde bırıkım oluyorsa bunlar pko sonucu olıusur

18 yaşındayım. Aşırı kilo, tüylenme, avuç içlerimde ve ayak tabanlarımda aşırı sıcaklama vardı. Ayrıca adetim bittikten 2 hafta sonra, diğer adetime 2 hafta kala sol tarafımda çok fazla ağrım oluyordu. 2014 martında doktora gittim ultrason ve hormon testi istedi ultrasonu çektiler ve 2 tane kist olduğunu fakat bi zararı olmadığını söyledi, derdimi tam anlamadığı için bir daha gitmedim. Ama belirtiler arttı çok daha kilo almaya başladım ve geçen hafta tekrar gittim yine aynı testleri istediler. Östrojen seviyem 20nin altındaymış doktor ve asistanı birbirine bakıp çok şaşırdılar. Beyin ile ilgili sorun vs. dediler birbirlerine ama hem çok kalabalıktı hem de tıbbi terim kullandıkları için anlamadım. Tiroitlerde sorun varmış sanırım. bir de MR istediler. Aynı ya da benzer sorunu olanlar cevaplayabilir mi, 2 gündür çok sıkılıyor canımı bu durum.

Kızlar bana doktor pco dedı ama her ay adet oluyorum. Nasıl oldu anlamadım tuylenmemde yok her kızda nasıl oluyosa oyle ama prolaktınım. Yuksek oda adetıken kanamamın az olmasına sebep oluyo

düzeldimi canım sıkıntıların

düzeldimi canım sıkıntıların
Tekrar başka bi hastaneye gittim canım kadın doğum üzerine baktı ultrasonum temiz hormon testinde de bişe yok polikistik yok dedi. Doğum kontrol hapını bıraktım öyle olunca, şu an da sivilce için tedavi görüyorum :)

Şimdi arkadaşlar doktor bana polikistik over dedi ama hiç belirti yok bende.lütfen yardım edin neye göre bakiyoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…