Polikistik over :/

Benimki çok yakın 4küsür ikisi de birbirine yakın olmasının bi sebebi var mı
kılo, kıllanma, yağlı cilt, göbek bölgesinde yağlanma , ultrasonda inci gibi dizilmiş minik folikuller bunlar pko belırtısı hormonlar degısebılıyor dr muhtemelen ultrasonda förmustur

kılo, kıllanma, yağlı cilt, göbek bölgesinde yağlanma , ultrasonda inci gibi dizilmiş minik folikuller bunlar pko belırtısı hormonlar degısebılıyor dr muhtemelen ultrasonda förmustur
Öyle dedi ultrasondan sonra dedi canım saol bende hiç belirti yok o saydiklarindan

Merhaba kizlar . 2 yillik evliyim ve 3 ay once kontrol hapı kullanmayı biraktim. Adetimi oldum ama 1 hafta donra ara kanama lekelenme oldu . hormonda lh 17 cikti ve ultrasonda 1cn sinirinda cok sayida folikül gorundu. Kilo ve kıllanma yok sadece sivilce var bende. doktor bana pko var dedi doğum kontrol hapı verdi ama ben icmedim onun yerine soğan kürü yaptım 15 gün. 19 eylül bat. tı benim. Ama bi de 30 egustos 4 eylül arası 2. Kanamam vardı. Hala kanamam yok. Kasık ve belde ağrı var. Mide yanması ve gaz var. Ben dayanamadım bugün gebelik testi yaptım negatif. Yeni yumurtlama testi aldım onu da bi heves denedim çünkü akıntı var belki yumurta geç de olsa çatlatacak diye düşündüm o da silik çıktı 5ekime randevu aldım. Kafam çok karışık dua edin

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

Benimki çok yakın 4küsür ikisi de birbirine yakın olmasının bi sebebi var mı
Normalde fdh lh tan 2 kat büyük olmaliymis ama Polikistik over sendromu olanlarda tam tersi lh FSH yaklaşık 3 kat büyük oluyormus. Doktor dedi bana da. Mesela bende de kilo kıllanma yok sadece sivilce var bi de açlık şekerin bir iki değer yüksek çıktı sınırdan. Ama inci gibi dizili foliküller ultrasonda brn buradayım diye bağırıyordu

Bende sizin yaşadığınız ayni sorunlar için kadin doğuma gittim anlattim daha ultrasonla bakmadan pko dedi ve karından ultrasonla bakti dediğim gibi pko dedi çok şaşırdım adetimin 3. Günü hormon testi istedi hormonlarda tsh dışında normal sayilir bende hipotroid var da saç dökülmem özellikle ondan oluyor sizde kadın dogum uzmanına aynen yasadiklarinizi anlatabilirsiniz

Selam hanimlar size brsey danismak istiyorum. 3 aydir adet duzensizligi yasiyorum. Bu ay 40. Gunde adetim geldi doktora gittim pko tanisi koydu ve dk verdi. Adetim oldukca yogun ve 5 gun surdu. Adetim bittiginden beri karnimda tuhaf bi sislik var su icsem sisiyorum midede yanma ve hafif bulantim var. Boyle ustune gorme olur mu? Hep kondomla korunuoruz ama insan internette yazilanlari gorunce bi celiskiye dusuyor. Neden olabilir bu sislik?

Selam kizlar ben de bugun doktora gittim ultrasonla bakti ve polikistik over görünümü var dedi. O an da şaşkinliktan diyivermedim yahu görünümü mü var kendisi mi var diye :)
Detayli kan tahlili ve hormon testleri istedi. Testleri yaptirdim sonucunu henüz almadim. Adetin 3. gunu de yine hormon testi icin gelmemi söyledi. Adetim düzenli, tüylenme ve fazla kilo problemim de yok; ama bakalim tahliller testler ne soylucek. Durumu burdan yazarim. Bebek sahibi olmak istiyorum ve isteyen herkes için hayirlisini diliyorum.

Canım hamile kalabildin mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…